Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Glazba > Zabavna glazba

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 30.05.2025., 18:20   #2881
Ako nekoga zanima, večeras u 21:00 na Laudato TV ide snimka koncerta iz Dugopolja
SuperSportski is online now  
Odgovori s citatom
Old 30.05.2025., 21:10   #2882
Mene ne zanima koncert u Dugopolju...zanima me Ravnoteža, Zagora, Život, Ustani iz sjene, Gospin dom i Preskočena crta.
goteborg is online now  
Odgovori s citatom
Old 31.05.2025., 14:21   #2883
ma ja mislim da ce se taj hipodrom otkazat na kraju
diamant007 is online now  
Odgovori s citatom
Old 31.05.2025., 15:08   #2884
Meni je nejasno da oni uveliko grade binu, a nemaju sve dozvole za održati koncert. Vjerojatno nije riješeno pitanje hitnih službi, zaštitara, redara. Pitanje je imaju li dovoljan broj radnika za ugostiteljski dio.

Najveća greška je što su nakon prodanih 280k ulaznica, išli na prodaju dodatnog kontigenta ulaznica. Trebali su tražiti novi datum i imati dva koncerta s preko 200 tisuća ljudi. Naravno da bi teško bilo organizirati koncert sa 280k, ali vjerujem da bi bilo izvedivo. Ovo sa preko pola milijuna ljudi je neizvedivo. Volio bi da me demantiraju i da sve prođe bez poteškoća, ali trenutno ne vidim način da ne bude nekakav incident.
Odgovori s citatom
Old 31.05.2025., 15:12   #2885
Pitanje je kako će tih 500k ljudi dođi i ući na koncert...
Old 31.05.2025., 15:18   #2886
Quote:
t86 kaže: Pogledaj post
Pitanje je kako će tih 500k ljudi dođi i ući na koncert...
Puno je pitanja a jako malo odgovora...
Odgovori s citatom
Old 31.05.2025., 16:06   #2887
Da, pitanje prilaska prostoru Hipodroma i onda sami ulazak na koncert je daleko najveći problem. Sve ostalo se može riješiti, ali kako će ti pola milijuna ljudi doći do Hipodroma i onda ući u ograđeni prostor?
Ako se nadaju da će puno ljudi doći rano ujutro pa cijeli dan na žegi čekati koncert, uh to je onda na jako dugom štapu.

Praktički je to jedino rješenje, da nekako nagovore barem 200 tisuća ljudi da uđu na prostor Hipodroma negdje do 12-14h i onda da čekaju. A ostatak od 300 tisuća ljudi da pristiže od 14h do 21h( mislim da će odgoditi početak koncerta za barem sat vremena).

Slažem se sa sportskim, trebalo je zaustaviti prodaju nakon 280 tisuća i organizirati koncert za te ljude. Oni koji nisu kupili bi imali šansu vidjeti Marka u drugim gradovima i velikim koncertima.
Old 31.05.2025., 17:09   #2888
Quote:
Winter Snake kaže: Pogledaj post
Da, pitanje prilaska prostoru Hipodroma i onda sami ulazak na koncert je daleko najveći problem. Sve ostalo se može riješiti, ali kako će ti pola milijuna ljudi doći do Hipodroma i onda ući u ograđeni prostor?
Ako se nadaju da će puno ljudi doći rano ujutro pa cijeli dan na žegi čekati koncert, uh to je onda na jako dugom štapu.

Praktički je to jedino rješenje, da nekako nagovore barem 200 tisuća ljudi da uđu na prostor Hipodroma negdje do 12-14h i onda da čekaju. A ostatak od 300 tisuća ljudi da pristiže od 14h do 21h( mislim da će odgoditi početak koncerta za barem sat vremena).

Slažem se sa sportskim, trebalo je zaustaviti prodaju nakon 280 tisuća i organizirati koncert za te ljude. Oni koji nisu kupili bi imali šansu vidjeti Marka u drugim gradovima i velikim koncertima.
Ogroman je problem ako će ti u tim satima biti toliki broj ljudi na Hipodromu. To su uglavnom mladi ljudi. A znaš kako je s mladima? Neće oni piti vodu, oni će odmah krenuti s alkoholom. Na vrućini piti alkohol nije pametno. A kad se pije alkohol na takvim temperaturama, povećava se šansa da dođe do nekakvog zdravstvenog problema, a također povećava se šansa za incidente i sukobe.

Što se tiče 280k prodanih ulaznica, njima je MUP naredio da stanu s prodajom. Da MUP nije reagirao, oni bi nastavili s prodajom, što mi je suludo. Kao što sam već napisao, nakon što su prodali toliki broj ulaznica, trebali su tražiti termin za drugi koncert, a ne unajmljivati dodatni prostor kako bi prodali još 200k ulaznica.
Odgovori s citatom
Old 31.05.2025., 17:58   #2889
Shvaćam brigu oko velikog broja ljudi na koncertu, samo mi nije jasno što točno želite znati više od mjesec dana prije loncerta?

Svaki detalj sigurnosnog plana? Razumijem da smo svi znatiželjni, ali nije mi jasno točno kakve informacije bi trebalo biti dostupne javnosti u ovom trenutku?
goteborg is online now  
Odgovori s citatom
Old 31.05.2025., 18:07   #2890
Pa ni oni sami sigurno nemaju sve informacije, jer događaj i dalje nije prijavljen...
Old 31.05.2025., 18:26   #2891
Quote:
t86 kaže: Pogledaj post
Pa ni oni sami sigurno nemaju sve informacije, jer događaj i dalje nije prijavljen...
Koncert je prijavljen kao javno okupljanje
https://www.tportal.hr/vijesti/clana...janje-20250528

Ovo što pišemo Zimska Zmija i ja, ne znači da mrzimo Marka. Smatram da su se on i njegov tim zaletili oko koncerta. Ovo dosad je šlampavo i neorganizirano. Osim informacije da će na Bundeku i Velesajmu biti ugostiteljska ponuda, nemamo nikakve druge novosti. Mislim da se među prvima mora riješiti problem parkinga. Ne možeš ljudima javiti pet dana prije lokacije gdje mogu ostaviti auto. Također, trebaju riješiti i sektore, a ne objaviti par dana prije kako bi ublažili gnjev ljudi.

Što se tiče daljnje turneje, savjetovao bi mu nastupe po stadionima. Moj prijedlog za preostala tri velika grada: Split - Park mladeži ili Stari Plac, Rijeka - Kantrida, Osijek - stadion Gradski vrt. Ovo što se pisalo za Osijek da se razmišlja o sportskoj zračnoj luci u Čepinu, mislim da mu nije pametno ići na tu lokaciju. To je ogroman prostor gdje bi se opet išlo u prodaju neograničenog broja ulaznica, a to nakon ovog s Hipodromom, stvarno mu ne treba. Na Gradskom vrtu moglo bi biti 50 tisuća ljudi, što bi bila impresivna brojka.
Odgovori s citatom
Old 31.05.2025., 18:29   #2892
Quote:
SuperSportski kaže: Pogledaj post
Ogroman je problem ako će ti u tim satima biti toliki broj ljudi na Hipodromu. To su uglavnom mladi ljudi. A znaš kako je s mladima? Neće oni piti vodu, oni će odmah krenuti s alkoholom. Na vrućini piti alkohol nije pametno. A kad se pije alkohol na takvim temperaturama, povećava se šansa da dođe do nekakvog zdravstvenog problema, a također povećava se šansa za incidente i sukobe.
Ako neće barem trećina ljudi ući prije 16h, stvarno ne vidim način kako bi pola milijuna ljudi ušlo u ograđeni prostor u roku 4-5 sati. Čak i da samo moraju proći kroz neke uske ulaze, bilo bi teško, a s očitavanjem ulaznica je nemoguće.

Alkohol jednostavno zabraniš. Ali bojim se da oni misle oblokavati ljude na Bundeku.
Bojim se da si u pravu za ovo što pišeš.

Stvarno mislim da na ulaznicama neće pisati u kojem je tko sektoru nego će to ovisiti o vremenu dolaska na Hipodrom. Tko prvi njegova djevojka taktika.
I pretpostavljam da na taj način misle motivirati one najzagriženije i kondicijski najspremnije da dođu prijepodne i zauzmu sektore najbliže bini.
Quote:
goteborg kaže: Pogledaj post
Shvaćam brigu oko velikog broja ljudi na koncertu, samo mi nije jasno što točno želite znati više od mjesec dana prije loncerta?
Ne moramo znati, ali meni se čini da imaju pristup "lako ćemo". Još nitko nigdje nije ponudio ni približno realnu opciju prilaska i ulaska tolikih ljudi na koncert bez epske patnje i višesatnog čekanja na jakom suncu.
Old 31.05.2025., 18:34   #2893
Zašto ne bi mogao javiti ljudima pet dana prije koncerta gdje mogu parkirati? Pa ne planiraju ljudi mjesec dana unaprijed gdje će parkirati. Ne mislim ja da mrzite Marka, nego mi nije jasno što želite u ovom trenutku?

Meni bi bilo čudno da sad objavljuje sve detalje organizacije više od mjesec dana prije koncerta. Vjerojatno i sami dovršavaju zadnje detalje u vezi toga.

Opet kažem, razumijem zabrinutost zbog velikog broja ljudi, ali zaključivati da nemaju pojma što rade zato što 35 dana prije koncerta ne znaš gdje ćeš ući i parkirati...to mi se čini više kao neka tvoja anksioznost nego objektivan razlog za kritiku.
goteborg is online now  
Odgovori s citatom
Old 31.05.2025., 18:36   #2894
Quote:
Winter Snake kaže: Pogledaj post
Ako neće barem trećina ljudi ući prije 16h, stvarno ne vidim način kako bi pola milijuna ljudi ušlo u ograđeni prostor u roku 4-5 sati. Čak i da samo moraju proći kroz neke uske ulaze, bilo bi teško, a s očitavanjem ulaznica je nemoguće.

Alkohol jednostavno zabraniš. Ali bojim se da oni misle oblokavati ljude na Bundeku.
Bojim se da si u pravu za ovo što pišeš.

Stvarno mislim da na ulaznicama neće pisati u kojem je tko sektoru nego će to ovisiti o vremenu dolaska na Hipodrom. Tko prvi njegova djevojka taktika.
I pretpostavljam da na taj način misle motivirati one najzagriženije i kondicijski najspremnije da dođu prijepodne i zauzmu sektore najbliže bini.

Ne moramo znati, ali meni se čini da imaju pristup "lako ćemo". Još nitko nigdje nije ponudio ni približno realnu opciju prilaska i ulaska tolikih ljudi na koncert bez epske patnje i višesatnog čekanja na jakom suncu.
Ne vjerujem da imaju pristup "lako ćemo", a mislim da je to samo dojam zbog (po vašem mišljenju) manjka informacija koje je publika do sada dobila o samim detaljima vezanim za koncert.

Po meni bi te zamjerke bile opravdane da je koncert za tri dana, ali za mjesec dana - bome nisu.
goteborg is online now  
Odgovori s citatom
Old 31.05.2025., 18:37   #2895
Kako će zabraniti Alkohol ako traže osobe koje će ga prodavati u "epruvetama".

A radnike će se rasporediti po sektorima. Znaci sektori na neki način postoje.
Old 31.05.2025., 18:47   #2896
Ne idem na koncert, tako da ne stoji tvrdnja da pišem jer me hvata anksioznost. Planiram ići u Sinj.

Alkohol ne mogu zabraniti. Ukoliko ga ne planiraju prodavati u satima kada su ogromne vrućine, ljudi lako odu u trgovinu i kupe. Ne postoji način da zabraniš nekome da pije alkohol.

Ovo nije običan koncert da možeš otkriti detalje tjedan dana prije koncerta. Ovo je najprodavaniji koncert na svijetu. Ključne stvari (parking, sektori, ulazi) moraju se znati minimalno dva tjedna prije. I slažem se da trenutno djeluju po modelu "lako ćemo". Još uvijek nisu donijeli stručni elaborat. A kad ga i sastave, trebaju službe odobriti taj elaborat.

Što se tiče sektora, slažem se da bi mogao biti princip "tko prvi, njegova djevojka". A tu će u velikoj prednosti biti ljudi iz Zagreba i okolice. Realno, ljudi iz Dalmacije morali bi krenuti u ranim jutarnjim satima kako bi bili bliže bini.
Odgovori s citatom
Old 31.05.2025., 18:48   #2897
Pa ne mora biti anksioznost zbog vlastite sigurnosti, nego u smislu da sve prođe dobro.
goteborg is online now  
Odgovori s citatom
Old 31.05.2025., 18:58   #2898
Quote:
goteborg kaže: Pogledaj post
Opet kažem, razumijem zabrinutost zbog velikog broja ljudi, ali zaključivati da nemaju pojma što rade zato što 35 dana prije koncerta ne znaš gdje ćeš ući i parkirati...to mi se čini više kao neka tvoja anksioznost nego objektivan razlog za kritiku.
Ne govorim o parkingu nego o samom pristupu i ulasku u prostor Hipodroma.
Negdje ćeš parkirati i ideš pješke do Hipodroma, nebitno hoćeš li hodati 3-4-5 km. Ali to će napraviti i jedno 300-400 tisuća ljudi nakon 16h. Imat ćemo ogromna uska grla.

Ne moraju nam reći mjesec dana prije nego izražavamo sumnju da je sve to moguće izvesti. Jer nitko nigdje nije ponudio uopće rješenje problema, pritom mislim na stručnjake koji izlaze u javnost i komentiraju problematiku.

Ne bojim se za sigurnost nego da ću ostat vani jer se neće stići očitati sve ulaznice.
Old 31.05.2025., 19:08   #2899
Navodno će uz par glavnih ulaza, biti i minimalno 50 manjih, a vjerojatno i više...
Odgovori s citatom
Old 31.05.2025., 20:25   #2900
Ne kažem ja da su vaše brige neosnovane, i meni to sve djeluje jako kompleksno za organizirati i ne znam kako će ispasti...ono gdje se razlikujemo je da ja stvarno ne očekujem da bih trebao znati točno kako će to sve izgledati 5 tjedana prije koncerta.

Nema nam druge nego nadati se najboljem i uživati u činjenici da ćemo biti dio povijesnog događaja, ne samo u Hrvatskoj, nego i u svijetu.
goteborg is online now  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:08.