Zagreb Dan i noć u metropoli |
|
|
06.07.2022., 14:17
|
|
road warrior
Registracija: Nov 2009.
|
mene cudi da postoje ljudi koji po ovakvim vrucinama drze biootpad u kuci 
|
06.07.2022., 16:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2011.
|
Ta sam. U zatvorenoj kantici.
Quote:
mezzzzzo kaže:
Iskreno rečeno, sve odvajam osim biootpada. Ne čudi me. 
|
Pa i to je bolje nego da onečišćavaš biootpad. Danas nam ga odnijeli, već neka cvećka bacila unutra plastičnu vrećicu.  I da, kanta očajno smrdi, idem u agroapoteku potražiti onaj prah.
Btw, i kod nas sad kontejneri za mko krcati. Valjda odvoz nije bio prekjučer. Vidjet ćemo sutra.
|
|
06.07.2022., 17:27
|
|
u prolazu
Registracija: Mar 2011.
|
Quote:
mezzzzzo kaže:
Iskreno rečeno, sve odvajam osim biootpada. Ne čudi me. 
|
cirkus i problem ne nastaju jer netko ne odvaja bio otpad, problem je kad se mješano smeće baca u bio otpad
ili u bilo koji drugi odvajajući otpad, a to se radi naveliko
nažalost
ispraznili kante u ulici u popodnevnoj smjeni
ne bi ja ni ostavila kantu vani da nisam prekjučer čitala na fejsu u kvartovskoj grupi kak se javljaju neki kojima plastika nije odvežena i onima kojima je odvežena debelo iza 22 sata
|
|
|
06.07.2022., 23:10
|
|
Sláva Ukrajině
Registracija: Feb 2010.
|
nama isto nisu odvozili, nekada jednom, nekada nula puta i napisan im je jednostavan mail "ako ne odvozite smece ono ce ici u djeciji vrtic koji se nalazi u ulici, oni su pini kontejnera", i odjednom su krenuli.
|
|
|
07.07.2022., 09:50
|
|
Grička vještica
Registracija: Feb 2012.
|
Plastika nije jednom tjedno, i dalje je svaka 2.
Uspješno smo skužili.
Ali nismo skužili da nisu možda to s 2 produžili na 3.
Nismo obraćali pažnju.
Uglavnom, svaka 2 tjedna.
Znamo kako izgleda nakon tjedan dana, 2 kontejnera, otvorena, brdo je jos bar pol visine kontejnera na njima, i pokraj plastike i metala (ok, bar je 90%tog u vrecama, sli to cucki, macke, i vjetar poderu) za još 2.
I tako uz svih 5 lokacija u ulici od 200 metara.
Odvratno.
|
|
07.07.2022., 15:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2014.
|
Kod mene sve uredno odvoze, nisam primijetio da nesto preskacu. Doduše primijetio sam da ako nije stavljen recimo karton u plavu kantu nego je stavljen kod kontejnera onda ga ostave. I ja bi, koliki retard moras biti da prodjes pokraj kante za papir i odneses dalje i stavis pokraj kontejnera. Također cesto nađem u papir kanti i tetrapak. Znaci osobno bi sve to ostavio i napiso ovo nije odvezeno zbog toga i toga. Ima krivice i na Cistoci ali bomen ima i kod nas stanara još i više priznali mi to ili ne.
|
|
|
07.07.2022., 15:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2010.
|
Quote:
Sophsy kaže:
Plastika nije jednom tjedno, i dalje je svaka 2.
Uspješno smo skužili.
Ali nismo skužili da nisu možda to s 2 produžili na 3.
Nismo obraćali pažnju.
Uglavnom, svaka 2 tjedna.
Znamo kako izgleda nakon tjedan dana, 2 kontejnera, otvorena, brdo je jos bar pol visine kontejnera na njima, i pokraj plastike i metala (ok, bar je 90%tog u vrecama, sli to cucki, macke, i vjetar poderu) za još 2.
I tako uz svih 5 lokacija u ulici od 200 metara.
Odvratno.
|
Naravno da nije 1 tjedno, to je za naivce da se malo smire, u praksi je i dalje 2x, to je 100%.
Politika, bilo čija, uglavnom funkcionira na principu da nešto lijepo prezentiraš, da se to ljudima svidi (nama, običnoj stoci, svakako i sebe ubrajam da ne bi bilo zabune), a onda je puno manje bitno da li će to zaživiti u praksi.
Svima nama lijepo zvuči odvoz plastike 1 tjedno, ponavljam, u praksi su to priče za malu djecu.
Na kraju krajeva naravno da nemaju muda to staviti službeno, nego ti je i dalje na stranci čistoće plavi i žuti tjedan, što znači jednom u dva tjedna:
https://www.cistoca.hr/UserDocsImage...C5%BEe%20A.pdf
Što e tiče službene obavijesti o odvozu jednom tjedno, tek uz dodatan trud može se pronaći na njihovoj stranici štura informacija. Naravno, tu se nigdje ne obvezuju kada točno i kojim četvrtima, nego tobože odvoziti će noću kobajag taj drugi put. :
https://www.cistoca.hr/info-centar/a...-ambalaze/4255
Dok nema jasnog plana, naravno da od toga nema ništa. Dakle, nitko ne zna za svoju četvrt kada će biti taj famozni drugi odvoz, nego je princip ako dođu, dođu. U pravilu ne dođu.
Jadno je to sve skupa sa otpadom, baš sam se nadao nečemu nakon Bandića, ni u najluđim snovima nisam pomišljao da se neće ništa popraviti na bolje, dapače.
Dajem i još vremena do Božića, možda se nešto popravi, možda...
|
|
|
07.07.2022., 15:52
|
|
Zivot je igra, na tebi je
Registracija: Sep 2013.
|
Quote:
markotornic kaže:
Kod mene sve uredno odvoze, nisam primijetio da nesto preskacu. Doduše primijetio sam da ako nije stavljen recimo karton u plavu kantu nego je stavljen kod kontejnera onda ga ostave. I ja bi, koliki retard moras biti da prodjes pokraj kante za papir i odneses dalje i stavis pokraj kontejnera. Također cesto nađem u papir kanti i tetrapak. Znaci osobno bi sve to ostavio i napiso ovo nije odvezeno zbog toga i toga. Ima krivice i na Cistoci ali bomen ima i kod nas stanara još i više priznali mi to ili ne.
|
Meni je ovo baš glupo. Pa sigurno (iako ništa nije sigurno danas, ali..) je čovjek s razlogom stavio pored, jer vjerojatno ne stane u one male plave kante. Neke kartonske kutije su ogromne, možeš ju spljoštiti i uništiti, no i dalje puno zauzme. To kad misliš da si bog i da ne možeš pokupiti stvar pored jer s razlogom nije bačeno u papir ili MKO gdje su obično veće kante (bar kod mene).
No nije Zagreb iznimka u tome, u mnogim gradovima to rade. Bolje da završi u šumi nego da pokupi. 
|
|
|
07.07.2022., 16:23
|
|
Valar Morghulis
Registracija: Jun 2008.
|
mda, meni je receno da plave kante nisu za karton i da se karton nosi na reciklazno 
da budem postena, ipak u vecini slucajeva odnesu i karton
|
07.07.2022., 19:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2020.
|
Odnesu karton. Ja stavim pored plave kante, uvijek odnesu.
|
|
|
07.07.2022., 20:55
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
-skyfall- kaže:
Odnesu karton. Ja stavim pored plave kante, uvijek odnesu.
|
Ne odvezu baš.
Kad se količina kartona oko papirnatog kontejnera poveća preko nekih granica, čudesno plane požar. Hoće to i oko kontejnera za plastiku.
Oko i u mojoj zgradi je gorilo 4-5 puta.
Doduše to je bilo za Volšebnog a Svemogućeg Vrača Mikija, unutar godine i možda pol dana.
Za nove vlasti je bio samo jedan vrlo kratki požar, ne znam zašto.
|
|
|
07.07.2022., 21:20
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
werter kaže:
Naravno da nije 1 tjedno, to je za naivce da se malo smire, u praksi je i dalje 2x, to je 100%.
Politika, bilo čija, uglavnom funkcionira na principu da nešto lijepo prezentiraš, da se to ljudima svidi (nama, običnoj stoci, svakako i sebe ubrajam da ne bi bilo zabune), a onda je puno manje bitno da li će to zaživiti u praksi.
Svima nama lijepo zvuči odvoz plastike 1 tjedno, ponavljam, u praksi su to priče za malu djecu.
Na kraju krajeva naravno da nemaju muda to staviti službeno, nego ti je i dalje na stranci čistoće plavi i žuti tjedan, što znači jednom u dva tjedna:
https://www.cistoca.hr/UserDocsImage...C5%BEe%20A.pdf
Što e tiče službene obavijesti o odvozu jednom tjedno, tek uz dodatan trud može se pronaći na njihovoj stranici štura informacija. Naravno, tu se nigdje ne obvezuju kada točno i kojim četvrtima, nego tobože odvoziti će noću kobajag taj drugi put. :
Dok nema jasnog plana, naravno da od toga nema ništa. Dakle, nitko ne zna za svoju četvrt kada će biti taj famozni drugi odvoz, nego je princip ako dođu, dođu. U pravilu ne dođu.
Jadno je to sve skupa sa otpadom, baš sam se nadao nečemu nakon Bandića, ni u najluđim snovima nisam pomišljao da se neće ništa popraviti na bolje, dapače.
Dajem i još vremena do Božića, možda se nešto popravi, možda...
|
Ovo boldano, i ja mislim navlas isto.
|
|
07.07.2022., 23:58
|
|
Blaise. M Blaise.
Registracija: Apr 2007.
|
Odvoz otpada u Zagrebu
Slušam neko rondanje izdaleka, kao da se nešto teško povlači po ulici. Pa sve bliže mojoj kući. Kad čistoća. Kupe kante s bio otpadom što inače rade u popodnevnim satima. Doslovno sad, evo pred par minuta.
Iskreno mi je žao i tih dečkiju, nadam se da im dobro plaćaju noćne smjene.
|
08.07.2022., 19:13
|
|
Grička vještica
Registracija: Feb 2012.
|
Ne vidim da je s bio-otpadom kod nas neka frka u smislu da je pretrpano.
Jedino da naprave razgradive vrecice koje su malo sporije razgradive. Ono, pa majkumu, da izdrze 15 dana. A ne da ju iduci dan sastavljam. Ove nove su takvo s*anje da to nije normalno. One prije su bile grozne, ali ovo duplo gore.
Podere se jos dok ju izvlacim iz vrecice 
|
|
08.07.2022., 21:42
|
|
Spreman za šalu
Registracija: Sep 2006.
|
Quote:
mezzzzzo kaže:
Iskreno rečeno, sve odvajam osim biootpada.
|
+1
Quote:
Krkimir kaže:
mene cudi da postoje ljudi koji po ovakvim vrucinama drze biootpad u kuci 
|
+1
Quote:
Čistoća nudi rješenje za smrdljivi otpad: ‘Do kraja godine sve će kante u Zagrebu imati ovaj dodatak‘
Spremnici su rađeni na temelju iskustava komunalnih društava, a zatvarač bi trebao spriječiti smrad, posebno u ljetnim mjesecima
Prve nove kanteza biootpad, od njih ukupno 19 tisuća, počele su stizati ispred domova Zagrepčana
|
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...datak-15219875
Ovaj komad žice će spasiti problematiku otpada u Zagrebu.
To i ove nove vrećice.
|
09.07.2022., 11:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2020.
|
Kad to zagrije i fermentira. Fuj. Ima da s gas maskom prazne. Kaša. 
Trebaju kvalitetnije bio vreće koje se ne raspadaju.
|
|
|
09.07.2022., 12:43
|
|
Registrirani korisnik
|
Vrećice za biootpad se moraju raspasti u roku keks. Tako treba biti, inače nema smisla. Ima onaj prah za neutralizaciju smrada. Osim što se uprava očito raspada, mi građani tome pripomažemo, šta jest jest.
|
|
09.07.2022., 15:18
|
|
road warrior
|
Quote:
-skyfall- kaže:
|
da, plus biootbad treba odvoziti svako malo, posebno po ljeti... a s obzirom da ovi nisu u stanju ni papir i plastiku odvesti kad se nakupi
nije za ocekivati da ce s biootpadom biti ista drugacije
|
09.07.2022., 19:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2009.
|
Quote:
-skyfall- kaže:
|
Treba poticati ugradnju onih mlinaca za sudopere i rijesen je problem s bio otpadom! :P
|
|
|
09.07.2022., 20:13
|
|
u prolazu
Registracija: Mar 2011.
|
navodno ni to nije rješenje... ne sjećam se zašto, ali bilo je tu na forumu dobro objašnjeno
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:35.
|
|
|
|