Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Audio i video tehnika

Audio i video tehnika HiFi, TV, HD, satelitska, kamere i ostala potrošačka elektronika
Podforum: Sam svoj elektroničar

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 06.05.2008., 17:28   #2901
Pozdrav.
Vidim da ovdje ima super poznavatelja TV a ja sam pred kupovinom TV. Gledam TV sa oko 3 m, pa pretpostavljam da je dijagonala 94 cm OK prema vašim diskusijama. Molim savjet koju TV kupiti do 8000 kn.(LCD/plazma!?), što bi bilo best bye.Gledam MAX TV, koji DVD, satelitske programe i to je to. Zahvaljujem.
primobilo is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.05.2008., 18:31   #2902
stavio sam force 24hz, stavio blueray i normalno vrti, da li ima veze da li je crtani ili film u pitanju?

Zadnje uređivanje dzidza : 06.05.2008. at 23:31.
dzidza is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.05.2008., 19:17   #2903
dzidza zahvaljujem na informacijama, mislim da nema veze što je bio crtić. nadam se samo da europatrade ima jos "novijih" telki na lageru )))
pozdrav!
kripi is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.05.2008., 23:31   #2904
drago mi je da sam pomogao
dzidza is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.05.2008., 01:02   #2905
Quote:
primobilo kaže: Pogledaj post
Pozdrav.
Vidim da ovdje ima super poznavatelja TV a ja sam pred kupovinom TV. Gledam TV sa oko 3 m, pa pretpostavljam da je dijagonala 94 cm OK prema vašim diskusijama. Molim savjet koju TV kupiti do 8000 kn.(LCD/plazma!?), što bi bilo best bye.Gledam MAX TV, koji DVD, satelitske programe i to je to. Zahvaljujem.
Panasonic TH-37PV80P,plazma ti je bolji izbor za sd signal,to jest za ono šta ti misliš gledat.Premda bi ja rađe uzeja lcd Panasonic TX-37LZ70P.
domexxx is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.05.2008., 08:50   #2906
Quote:
dzidza kaže: Pogledaj post
stavio sam force 24hz, stavio blueray i normalno vrti, da li ima veze da li je crtani ili film u pitanju?
i te kako ima veze...crtici su najcesce radjeni tako da se radi 1 slicica na 2 prikazane (tzv A2 animacija) a japanski anime cak mijesaju razne duljina prikazivanja slicice tako da crtic nije relevantan za utvrdjivanje 24Hz...obicno se svenkovi rade A1 (pomak u svakoj slicici) ali nije pravilo i ne mozes znati je li trzanje u originalu ili u prikazu...uzmi "pravi" film i provjeri...
MytByte is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.05.2008., 11:02   #2907
probat ćemo i sa filmom
dzidza is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.05.2008., 11:23   #2908
Quote:
domexxx kaže: Pogledaj post
Panasonic TH-37PV80P,plazma ti je bolji izbor za sd signal,to jest za ono šta ti misliš gledat.Premda bi ja rađe uzeja lcd Panasonic TX-37LZ70P.
ako voli nogomet i vaterpolo onda ne bi uzeja LCD
marioreni is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.05.2008., 11:27   #2909
evo malo sam surfao po stranim forumima, i svi kažu isto za firmware verziju, a to su zadnje 4 znamenke prve linije u Service meniju. Kod mene to izgleda ovako. t-tplpeumd-2012.0; t-bdpmpeus-1004;bord2_calla_tr-1001

Firmware verzija 2012.
dzidza is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.05.2008., 17:01   #2910
Quote:
marioreni kaže: Pogledaj post
ako voli nogomet i vaterpolo onda ne bi uzeja LCD
slažem se.ali ovaj panny je genijalan lcd za tu lovu.
domexxx is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.05.2008., 11:03   #2911
37pv80

..baš bio u ve-milu i gledam malo tv-e, svi su prikazivali neku tekmu, očigledno vrlo kvlitetan signal, na svim se lcd uglavnom zamučuje trava kada kamera radi paning ili slijedi igrača, gledam to isto na plazmi pv80 i nekim čudom trava ostaje gdje je ....namjeravam uzeti scart stick strong (600kn)tvb-t ( to je onaj koji se ušteka direktno u scart, pa nema potreba za kablom, a može se zaokrenuti za 180 stupnjeva, pa ga je moguče montirati na plazmu koja je na zidu)...napisal bum dojmove....
..ako izuzmemo pioneera, dobru sliku sam još vidio na pany 37" lcd i poneki novi LG( ali na hd-u)..
swimer is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.05.2008., 14:52   #2912
ako uspoređuješ travu na lcd-u i na plazmi, dobro je pobrinuti se da budu oboje na analognom tuneru (pošto su plazme difoltno obično na analognom tuneru). ako se uspoređuje analogni tuner na plazmi i digitalni na LCD-u, to su kruške i jabuke obzirom da digitalni prijem sa sobom nosi razne dodatne efekte i kockice te dodatni blur, ako je signal loš kao što je to obično prilikom sportskog prijenosa. unatoč svemu plazma će biti prirodnija ali će usporedba ipak biti poštenija
Old 08.05.2008., 22:49   #2913
Što mislite o ovoj ponudi za gledanje na udaljenost 2,5m?

Plazma zaslon 82 cm, LG MZ-32PC51
16:9, HD Ready, 2x HDMI
HGspot 3.899,00 kn

Kontrast: 1800:1
Svjetlina: 550 cd/m2
Rezolucija: 852 x 480 piksela
Format: 16:9
Vrijeme odziva: 8 ms
vučnici: Surround Max 2 x 10W
Old 09.05.2008., 06:36   #2914
Sport je u skor svakom slucaju banana otkad su poceli koristiti digitalne trase...
MytByte is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2008., 09:21   #2915
Quote:
zed_alive kaže: Pogledaj post
ako uspoređuješ travu na lcd-u i na plazmi, dobro je pobrinuti se da budu oboje na analognom tuneru (pošto su plazme difoltno obično na analognom tuneru). ako se uspoređuje analogni tuner na plazmi i digitalni na LCD-u, to su kruške i jabuke obzirom da digitalni prijem sa sobom nosi razne dodatne efekte i kockice te dodatni blur, ako je signal loš kao što je to obično prilikom sportskog prijenosa. unatoč svemu plazma će biti prirodnija ali će usporedba ipak biti poštenija
..još jednom, televizori u ve-milu svi jednako spojeni, nema tjunera u igri, signal ide komponent ili već nekako, znači ravnopravna usporedba..
swimer is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2008., 10:11   #2916
Quote:
swimer kaže: Pogledaj post
..još jednom, televizori u ve-milu svi jednako spojeni, nema tjunera u igri, signal ide komponent ili već nekako, znači ravnopravna usporedba..
a koje su postavke na svakom od televizora? hehe...jel default? jel negdje poštelano a negdje ne?
marioreni is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2008., 10:36   #2917
Quote:
swimer kaže: Pogledaj post
onda ou-kej
Old 09.05.2008., 10:37   #2918
Quote:
primobilo kaže: Pogledaj post
Pozdrav.
Kupi panasonic 42pv80. Kupio ga prošli tjedan za 6900 kn. Prezadovoljan. Tu na forumu su ga nahvalili i u par trgovina su ga preporučili pošto sam ja htio baš plazmu. Ja ga gledam sa 3,1 m i super je. Ja sam isto čitao po forumu za idealnu udaljenost gledanja. Svi govore da je to preblizu za tu veličinu ekrana.I da sam uzeo manji požalio bi. I ti još imaš max tv a ja gledam tv s obične antene i nemam prigovora. Kad gledam film žalim šta nisam imao para za 127 cm I zvuk mu je super. Nisam kupovao kućno kino nego samo player panasonic s hdmi-jem.
FEX is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2008., 10:37   #2919
Quote:
MytByte kaže: Pogledaj post
Sport je u skor svakom slucaju banana otkad su poceli koristiti digitalne trase...
jelda? kvadratići frcaju ko ludi
Old 09.05.2008., 15:35   #2920
Quote:
FEX kaže: Pogledaj post
Kupi panasonic 42pv80. Kupio ga prošli tjedan za 6900 kn. Prezadovoljan. Tu na forumu su ga nahvalili i u par trgovina su ga preporučili pošto sam ja htio baš plazmu. Ja ga gledam sa 3,1 m i super je. Ja sam isto čitao po forumu za idealnu udaljenost gledanja. Svi govore da je to preblizu za tu veličinu ekrana.I da sam uzeo manji požalio bi. I ti još imaš max tv a ja gledam tv s obične antene i nemam prigovora. Kad gledam film žalim šta nisam imao para za 127 cm I zvuk mu je super. Nisam kupovao kućno kino nego samo player panasonic s hdmi-jem.
krivo sam odgovorio. tu se čovjek raspituje za plzmu:
pa da kopiram šta sam napisao na drugoj temi:

-jasno da svako hvali svoje. ja ne forsiram panasonic nego više što se veličine tv-a tiče. preporučam čovjeku da uzme 42. koju god uzme neće pogriješit. u tom cjenovnom rangu mislim da nema neke drastične razlike. (tak mi je rekao lik u techno maxu, i da su ove fore sa podatcima raznim tipa kontrasti, odzivi i sl. više marketinške patke)

malo ljudi pretjeruju sa sitnicama i perfekcionizmon. za običnog čovjeka će bit i više nego dobra. ja sam odustao od kupovne kućnog kina jer mi je zvuk više nego dovoljan. pogotovo sa dvd-a. ljudi i pametuju o udaljenosti gledanja, i ja naravno se slažem da svako treba za sebe odlučit. izmjeri udaljenost i u trgovinu pa uspoređuj i vidi sam šta ti paše. ja iznosim svoje mišljenje da mi 107 cm nije preblizu sa 3,1 m ni za dvd ni za tv. i nebi htio ako čovjeku nije problem lova da kupi manju ako bi mogao 42 gdje će mu doživljaj i zadovoljstvo bit veće... napominjem to je moje mišljenje i ja ga iznosim. svako treba za sebe odlučit. ali kažem da sam se povodio za mišljenjima na forumu o udaljenosti sad bi imao 82 cm i pojeo bi se. kad sam doma donesao plazmu. vidio sam da nisam pogriješio i da je taman i da bi mogla bit i veća kad se navikneš...
FEX is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 14:39.