Mali oglasi Kupujem, prodajem, mijenjam, poklanjam... |
|
|
28.10.2013., 15:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2008.
|
paket za njemacku
imam pitanje.
trebam vratiti paket sa dvije kutije cipela u trgovinu u njemackoj.
ja snosim trosak dostave.
gledam koje su mi opcije tj trazim najjeftiniju.
ispada da je najjeftinije paket preko poste, to je 120kn prema kalkulatoru. ma jel to moguce?! preko DHLa je ne znam 100€ ili tak neka nebuloza.
jel to stvarno tako skupo? imate neki prijedlog?
|
|
|
30.10.2013., 19:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2006.
|
Ja imma jako veliki problem s poštom u godini dana od 8 naručenih paketa 6 mi nije stiglo..ogromna cifra Za neke sam stvari dobila refound za neke nisam Poslal sam mail na poštu dali su i drugi mail jer kao oni nemogu išta pošto se ti aleti nemogu pratiti ..ali hallo meni skoro svaki naručeni paket nije stigao Ma nemre biti da se zgubilo sve
|
|
|
02.11.2013., 21:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2011.
|
Trebam primiti paket pouzećem (otkupnina 150kn + poštarina) i na stranici pošte se može izračunati koliko će me sve skupa doći.
Dakle,paket do 2kg,otkupnina,vrijednost 150kn,unutarnji promet.
Poštarina 30kn.
Plus otkupnina = 180kuna.
Postoje li još kakvi mogući troškovi ?
|
|
|
08.11.2013., 10:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2011.
|
Nisam nikad koristio uslugu plaćanja pouzećem, pa imam neke nejasnoće.
Namjeravam kupiti mobitel u vrijednosti od 2000kn i prodavač bi mi slao taj uređaj (paket), a ja bi platio pouzećem, relacija Hvar - Zagreb.
Kako da izračunam koliko bi trebao platiti za jedan takav paket, 2000kn + X troškovi?
Može li se provjeriti valjanost paketa (mobitela) prije preuzimanja?
Ako je uređaj neispravan, npr. prodavač me prevario, dali imam ikakvu zaštitu?
|
|
|
09.11.2013., 17:46
|
|
...dreamer...
Registracija: Feb 2005.
|
Da li netko zna otprilike koliko bi doslo slanje paketa (oko 200 grama) u SAD ili Veliku Britaniju?
|
|
|
14.11.2013., 17:12
|
|
James Byron Dean
Registracija: Dec 2006.
|
Quote:
zozozo kaže:
Namjeravam kupiti mobitel u vrijednosti od 2000kn i prodavač bi mi slao taj uređaj (paket), a ja bi platio pouzećem, relacija Hvar - Zagreb.
Kako da izračunam koliko bi trebao platiti za jedan takav paket, 2000kn + X troškovi?
|
na cijenu poštarine utječe više faktora...
ako paket ide HP Expresom i uz otkupninu, poštarina će biti puno veća...
jedan od faktora koji povećava cijenu poštarine je i vrijednost paketa koja će biti navedena...vrijednost paketa do 100 kuna ima najmanju tarifu...preko 100 kuna se povećava i poštarina (nisam siguran postoje li opet nekakvi razredi, provjeri u pošti)...
zatim na cijenu poštarine utječe i rok isporuke (možeš tražiti da se paket isporuči u roku 24 sata što naravno dodatno poskupljuje poštarinu)...
koliko ja znam najjeftinija opcija je da onaj tko šalje paket plati poštarinu i da za taj iznos povisi cijenu otkupnine...u tom slučaju paket nemora ići HP Ekspresom što je u konačnici prilično jeftinije...
vrijednost paketa određuje onaj tko ga šalje ali nisam siguran provjerava li itko stvarnu vrijednost a pogotovo ti nitko u pošti neće provjeravati je li mobitel ispravan ili nije...
ali mislim da postoji opcija da kad ti poštar donese paket, možeš zatražiti da paket pred njim otvoriš i provjeriš sadržaj paketa (možda i ispravnost) i u slučaju da u paketu nije ono što si naručio, isti ne preuzmeš...nebi bilo loše da pitaš lokalnog poštara ili djelatnike u svom poštanskom uredu o toj mogućnosti...mislim da je to nešto što se donedavno nije moglo i zato je najbolje da provjeriš...
ako stvarno postoji ta mogućnost, najbolja i najjeftinija opcija za tebe je da se dogovoriš sa prodavačem da na cijenu od 2000 kn plati i poštarinu i taj iznos doda otkupnoj vrijednosti...ako plati 50 kn poštarine otkupna vrijednost će biti 2050 kuna...ako je sve ok on će dobiti natrag i svoje novce koje je dao za poštarinu a ako otvoriš paket i nađeš ciglu, paket ne preuzmeš nego ga vratiš njemu bez troškova...on će svoju ciglu dobiti nazad i ostati bez 50 kuna a ti ćeš potražiti drugog prodavača...
|
17.11.2013., 08:54
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2007.
|
Quote:
CBGB kaže:
Trebam primiti paket pouzećem (otkupnina 150kn + poštarina) i na stranici pošte se može izračunati koliko će me sve skupa doći.
Dakle,paket do 2kg,otkupnina,vrijednost 150kn,unutarnji promet.
Poštarina 30kn.
Plus otkupnina = 180kuna.
Postoje li još kakvi mogući troškovi ?
|
da, još ide 9 kuna na to.
to je za uplatu otkupnine.
|
17.11.2013., 08:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2007.
|
Quote:
zozozo kaže:
|
ne nemaš.
pošta će ti pomoć, samo ako ti pošalje npr. ciglu umjesto uređaja.
sve drugo je između pošiljatelja i primatelja.
p.s kao što je neko gore napisao, otvori paket odmah. pred poštarom, ili u pošti ako tamo preuzmeš.
|
17.11.2013., 18:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2005.
|
Pozdrav,
imam jedno pitanje što se tiče načina dostave. Pošto živim s ukućanima koji rastrgavaju pakete bez obzira čije ime piše na nj, zanima me da li je moguće da se pošta dostavi u poštanski ured pa da se dobije onaj žuti papirić za predizanje (ili neka slična metoda), ali čak u slučaju i da je netko doma. Naime zna se da se pošta ne drži pravila pa svatko može potpisat podizanje za svakog.
Htio bih naručit dar za jednog od njih ali baš i neće bit dar ako ga se dočepa prije mene 
|
24.11.2013., 09:50
|
|
ex. ja-cu-poludit :D
Registracija: Dec 2012.
|
Quote:
mako kaže:
Pozdrav,
imam jedno pitanje što se tiče načina dostave. Pošto živim s ukućanima koji rastrgavaju pakete bez obzira čije ime piše na nj, zanima me da li je moguće da se pošta dostavi u poštanski ured pa da se dobije onaj žuti papirić za predizanje (ili neka slična metoda), ali čak u slučaju i da je netko doma. Naime zna se da se pošta ne drži pravila pa svatko može potpisat podizanje za svakog.
Htio bih naručit dar za jednog od njih ali baš i neće bit dar ako ga se dočepa prije mene 
|
postoji preko pošte opcija POSTE RESTANTE za koju ne dobiješ nikakvu obavijest doma.
dogovoriš se prodavačem da ti paket pošalje u tvoj poštanski ured s ovakvom adresom i javi ti kad je poslano:
Ime i prezime
POSTE RESTANTE
Poštanski broj i mjesto
npr.
Pero Perić
Poste restante
10000 Zagreb
paket je obično na pošti nakon 2-3 radna dana.
odeš na poštu i pitaš ima li paket sa tvojim imenom na poste restante i to ti je to.
svi poste restante paketi se dostavljaju u glavni poštanski ured, tako da jedino moraš znati koji je to u tvom mjestu.
imaš 30 dana da podigneš paket.
Zadnje uređivanje Ludica : 24.11.2013. at 09:55.
Reason: dodatak
|
|
|
25.11.2013., 17:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
|
imam nekih nejasnoca sto se tice slanja, pa ako netko moze odgovoriti..
ovako zanima me ako nesto saljem u toj zutoj omotnici , da li trebam to vezati nekom spagom ili samo na omotnicu napisem adresu i zaljepim selotejpom...i kad donesem to u postu jel ja moram reci da to saljem kao paket preporuceno ili se to racuna kao preporuceno pismo....
i jos sto se tice uplate, da li je normalno da me osoba kojoj saljem, osim broja racuna trazi i ime, prezime i adresu...
ne znam, prvi put saljem pa sam zbunjena...hvala
|
|
|
25.11.2013., 18:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2005.
|
Quote:
ja-cu-poludit kaže:
postoji preko pošte opcija POSTE RESTANTE za koju ne dobiješ nikakvu obavijest doma.
dogovoriš se prodavačem da ti paket pošalje u tvoj poštanski ured s ovakvom adresom i javi ti kad je poslano:
Ime i prezime
POSTE RESTANTE
Poštanski broj i mjesto
npr.
Pero Perić
Poste restante
10000 Zagreb
paket je obično na pošti nakon 2-3 radna dana.
odeš na poštu i pitaš ima li paket sa tvojim imenom na poste restante i to ti je to.
svi poste restante paketi se dostavljaju u glavni poštanski ured, tako da jedino moraš znati koji je to u tvom mjestu.
imaš 30 dana da podigneš paket.
|
Ok, zahvaljujem. Nadam se da naši ludi poštari neće pokušati i to dostaviti 
|
26.11.2013., 13:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
Quote:
MalaAn kaže:
imam nekih nejasnoca sto se tice slanja, pa ako netko moze odgovoriti..
ovako zanima me ako nesto saljem u toj zutoj omotnici , da li trebam to vezati nekom spagom ili samo na omotnicu napisem adresu i zaljepim selotejpom...i kad donesem to u postu jel ja moram reci da to saljem kao paket preporuceno ili se to racuna kao preporuceno pismo....
i jos sto se tice uplate, da li je normalno da me osoba kojoj saljem, osim broja racuna trazi i ime, prezime i adresu...
ne znam, prvi put saljem pa sam zbunjena...hvala
|
ako saljes u omotnici, ne treba ti špaga. Špaga se eventualno stavlja na pakete da ih je lakse nositi.
Na posti moras reci da li saljes obicno ili preporuceno.
I ovo trece je isto normalno: treba im tvoje ime za uplatu.
|
26.11.2013., 17:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
|
Quote:
Electra8472 kaže:
ako saljes u omotnici, ne treba ti špaga. Špaga se eventualno stavlja na pakete da ih je lakse nositi.
Na posti moras reci da li saljes obicno ili preporuceno.
I ovo trece je isto normalno: treba im tvoje ime za uplatu.
|
hvala 
|
|
|
28.11.2013., 20:57
|
|
U samoizolaciji
Registracija: May 2011.
|
sto koristiti kad su veci gabarati u pitanju?
recimo metalni ormar?
|
|
|
01.12.2013., 15:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2011.
|
Nemam vremena sve čitati ali molim info, gospodinu sam preko tiska poslala knjigu a on je dobio neku žensku kozmetiku, išla sam pitati na kiosk i veli žena da oni to u centralnom magazinu skidaju one formulare, ponovo unose u komp i lijepe i vjerojatno je tu došlo do greške, gospodinu sam dala neki broj koji mi je dala žena na kiosku ali se na taj broj nitko ne javlja...što se može poduzeti?
|
|
|
03.12.2013., 09:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2012.
|
pozdrav. imam jedno pitanje...prije tjedan dana mi je poslan paket iz Pule, obično.... paket još nije došao....ima tko sličnih iskustva?
|
|
|
03.12.2013., 20:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2006.
|
Bez trackinga? Jel ispunjen papirić ili samo ovako predano?
Ako je bez trackinga onda je vjerojatno nestalo ili ukradeno.
Ako je sa trackingom,onda može bit svašta,možda ti je poštar zaboravio ostaviti papirić za podizanje,provjeri najprije u svojoj pošti jel što stiglo
|
|
|
06.12.2013., 12:56
|
|
re/kreativna
|
TISAK PAKET - IZGUBLJEN PAKET
Znam da je tema o pošti ali ne vidim gdje bih se drugdje mogla požaliti i upozoriti ostale.
Dakle, žena mi tiskom pošalje paket prije 10 dana, u ovaj ponedjeljak na njihovu lokatoru kad ukucam šifru paketa stoji da je paket stigao na odredište, tj na moj kiosk tiska.
Međutim od ponedjeljka pohodim isti i paketa nema. Prodavačice sliježu ramenima.
Na stranici Tiska piše neka im se isključivo obratim pismenim kontaktom što sam i učinila.
Troje njihovih zaposlenika proslijeđuju mail jedan drugome ovim redom Marko Karačić, Tomislav Bujanić i na kraju Jadranka Jović. Na moj pismeni (jel kako su i naveli) upit što mi je činiti i kako pronaći paket ne dobivam ni slova odgovora niti jednog od njih
Neodgovorno! Neozbiljno! Neprofesionalno u najmanju ruku .....  
Imate li takovih iskustava s njima
|
|
|
11.12.2013., 14:10
|
|
re/kreativna
|
evo da nastavim u vezi te moje pošiljke.
paket pronađen nakon ohoho dana, žena koja ga poslala je zamijenila pošiljaoca i primaoca.
Istina je da u Tisku ne ogovaraju na mailove, te se ne javljaju na telefon, a djelatnici na kiosku nisu spremni na suranju, no nazvali su me kada su paket pronašli pa im na tome hvala.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:42.
|
|
|
|