|
|
21.03.2015., 21:24
|
|
samo sanja
Registracija: Apr 2013.
|
ok, hvala na tumačenju 
|
|
|
22.03.2015., 08:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2009.
|
Jutros me san probudio:
Išli smo cura i ja (koju inače nemam, ali u snu imam  ) u grad s nekim taxijima, da dobro ste čuli, svako sa svojim. Izgledali su kao oklopnjaci, ne znam otkud takva vozila taxiji, ali dobro. Kad su nas dovezli, koliko se sjećam bilo je pored arheološkog muzeja (Zagreb) ili neka ogromna zgrada u koju se ide stepenicama i velika željezna ograda. Kad nas je taxist dovezao i rekao cijenu smučilo mi se, svako od nas je morao platiti nekih 290 kuna, znači ispalo bi nas 580 kuna. Naravno da nisam toliko gotovine imao sa sobom, imao sam nekih 200 i nešto sitno kuna. Ponudio sam mu eure jer sam imao sa sobom nekih 30-40 eura sa sobom. Jednom taxistu smo platili, a ovaj drugi je nestao, a meni je ostao i mobitel unutra. Cura otišla, a ja čekam, i čekam, i čekam .........
I nema njega, i šta ću odem ja, sustignem curu i pričam ja njoj šta je bilo. Dosjetim se da bi trebao otkazati broj da sam izgubio, ali naravno ona je druga mreža. Zove ona moj broj i javi se neki frajer, pokušavamo objasniti šta se dogodilo, on se prijeti nešto ...........
|
|
|
22.03.2015., 10:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2011.
|
Nedavo sam sanjala da je moja mačka ubila zmiju. Zmija mi je bila baš slatka (iako ih se grozim  ) manja, šarena.
Savršeno se sjećam svog straha da zmija ne oživi i ugrize moju mačku, pa da jadna ne ugine....
No maca ju je uspješno itekako ubila, smrvila zubima,  i zadnje šta "vidim" je da ju zubima nosi onako mrtvu, mlohavu iz kuhinje van, čak je bilo i malo krvi. Šapicom na kvaku, otvara vrata i piči van. 
Kojeg li olakšanja, predivan osjećaj!
Što bi to moglo značiti? 
|
|
|
22.03.2015., 20:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2010.
|
Quote:
europe kaže:
Jutros me san probudio:
Išli smo cura i ja (koju inače nemam, ali u snu imam  ) u grad s nekim taxijima, da dobro ste čuli, svako sa svojim. Izgledali su kao oklopnjaci, ne znam otkud takva vozila taxiji, ali dobro. Kad su nas dovezli, koliko se sjećam bilo je pored arheološkog muzeja (Zagreb) ili neka ogromna zgrada u koju se ide stepenicama i velika željezna ograda. Kad nas je taxist dovezao i rekao cijenu smučilo mi se, svako od nas je morao platiti nekih 290 kuna, znači ispalo bi nas 580 kuna. Naravno da nisam toliko gotovine imao sa sobom, imao sam nekih 200 i nešto sitno kuna. Ponudio sam mu eure jer sam imao sa sobom nekih 30-40 eura sa sobom. Jednom taxistu smo platili, a ovaj drugi je nestao, a meni je ostao i mobitel unutra. Cura otišla, a ja čekam, i čekam, i čekam .........
I nema njega, i šta ću odem ja, sustignem curu i pričam ja njoj šta je bilo. Dosjetim se da bi trebao otkazati broj da sam izgubio, ali naravno ona je druga mreža. Zove ona moj broj i javi se neki frajer, pokušavamo objasniti šta se dogodilo, on se prijeti nešto ...........
|
Ovo mi izgleda kao da si usred nekog nepovoljnog aranžmana. Prvo je tu vožnja odvojenim taksijima (cura simbolizira nekoga s kim bi se mogao udružiti, a to zbog nekih okolnosti ne činiš), pa onda precijenjena usluga (podsjeća li te ta činjenica na nešto u stvarnosti?) i konačno izgubljeni telefon (nemogućnost komunikacije, nesporazumi). Prijeteći glas otkriva bahatost i nepoštenje s druge strane. Vidi, kao da bi te netko htio preveslati, iskoristiti i k tomu je još bahat i bezobrazan.
Dakle, premda je u igri potencijalna partnerica, mislim da prave suradnje nema (odnosno, nema pravih suradnika u priči na koju se odnosi san). Budi oprezan, san te upozorava na nelojalnu suradnju i/ili loš poslovni potez.
|
|
|
22.03.2015., 20:55
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
sladana5 kaže:
Nedavo sam sanjala da je moja mačka ubila zmiju. Zmija mi je bila baš slatka (iako ih se grozim  ) manja, šarena.
Savršeno se sjećam svog straha da zmija ne oživi i ugrize moju mačku, pa da jadna ne ugine....
No maca ju je uspješno itekako ubila, smrvila zubima,  i zadnje šta "vidim" je da ju zubima nosi onako mrtvu, mlohavu iz kuhinje van, čak je bilo i malo krvi. Šapicom na kvaku, otvara vrata i piči van. 
Kojeg li olakšanja, predivan osjećaj!
Što bi to moglo značiti? 
|
,
Maca si ti, a zmijicu ćeš prepoznati u situaciji ili osobi (privlačnoj, zgodnoj i podmukloj). Zmijica može biti i nešto čega se želiš riješiti, neke svoje loše navike, nečega što činiš, a misliš da to nije dobro... Uglavnom, radi se o nečemu što na prvu loptu privlači, ali je u biti loše. To nešto, a ja mislim da je ono prvo, nije bezazleno (u snu se bojiš da bi maca mogla uginuti od otrova te šarene gujice).
Bit ćeš, ili već jesi, ponosna na svoju hrabrost, spretnost i način na koji rješavaš problem. Prepoznat ćeš.
|
|
|
22.03.2015., 21:06
|
|
samo sanja
|
čekam žensko tumačenje svoga sna 
|
|
|
22.03.2015., 21:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2013.
|
Moze li meni netko pomoci i odgovorit,molim vas?samo me zanima kak sam napisala zapravo par postova prije,sta kad pokojnik nosi poklon?
|
23.03.2015., 00:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2015.
|
Pozdrav drustvo.
Zamolila bih Katarinu,ako moze da mi pojasni i pokusa protumaciti san.
Ustvari,to je vise snova,nekako razliciti ali ipak kako da su na neki nacin spojeni,ne znam kako to objasniti.
Snovi su se dogodili sinoc,i poput nekog filma, redale su se scene za scenom,odnosno san za snom.kao da je isao jedan san'pa bljesak drugi san,pa opet bljesak treci san...
Naime,sanjala sam da sa deckom sjedim u nekom kaficu,restoranu. Devojka koja tu radi, koketira sa mojim deckom, osecam da joj se svidja, da ga pokusava osvojiti ili su cak imali nesto u proslosti zajedno.U snu osecam jaku ljubomoru,skoro me zabolelo koliko je osecaj ljubomre i pomalo mrznje bio prisutan.
Zatim ulazim u neku prostoriju,nesto poput svacionice,tu mi je decko,ulazim po njega,Vidim ga da sedi. Nesto mi govori,ne razumem ga dobro.Dok mu prilazim vidim nekog coveka koji je gotovo nag,ljutim se na decka sto mi nije rekao i upozorio da je covek tu..
Dalje,sanjam da sam u crkvi,sa nekim sam tu ali ne znam i sa kim. Ne secam se detalja svih tig sna, znam da sam sanjala da cekam da darujem ikonu (stavim novac na nju),ili sam samo razmisljala da trebam to uraditi dok sam u crkvi.
Onda sanjam da izlazim iz crkve,da li te iste ili je druga u putanju ne znam,na vratima susrecem svoju najbolju prijateljicu.Ona je u ododri svestenika,odnosno ima na sebi mantiju(ili kako se vec zove to,ono poput haljine na svesteniku ili mantila) .Na toj mantiji,preko celih prsa i ledja je kao izvezen zlatnim koncem kriz.A sama ta mantija je crvenkaste boje. Gledam je tako obucenu i smejem se,nije mi jasno zasto je u tom odelu.
Zatim sanjam,kucu svog pokojnog strica.ta kuca je prilicno stara, prazna je napustena i u stvarnosti. Nalazim se u toj kuci,nekako je prazna,nema namestaja, ne vidim strica,ali po atmosferi i nekom cudnom osecaju u snu,mislim da je bilo prisutno njegovo telo u kuci,odnosno da je bila sahrana u snu...
Znam da ovo sto sam napisala i pokusala, koliko toliko objasniti sve konfuzno,ali se ipak nadam da ce Katarina znati protumaciti kao i uvek do sada
Ili neko drugi naravno
|
|
|
23.03.2015., 08:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2009.
|
Quote:
katarina7 kaže:
Ovo mi izgleda kao da si usred nekog nepovoljnog aranžmana. Prvo je tu vožnja odvojenim taksijima (cura simbolizira nekoga s kim bi se mogao udružiti, a to zbog nekih okolnosti ne činiš), pa onda precijenjena usluga (podsjeća li te ta činjenica na nešto u stvarnosti?) i konačno izgubljeni telefon (nemogućnost komunikacije, nesporazumi). Prijeteći glas otkriva bahatost i nepoštenje s druge strane. Vidi, kao da bi te netko htio preveslati, iskoristiti i k tomu je još bahat i bezobrazan.
Dakle, premda je u igri potencijalna partnerica, mislim da prave suradnje nema (odnosno, nema pravih suradnika u priči na koju se odnosi san). Budi oprezan, san te upozorava na nelojalnu suradnju i/ili loš poslovni potez.
|
Fala katarina 7 
|
|
|
23.03.2015., 08:49
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
BuffySlayer kaže:
Moze li meni netko pomoci i odgovorit,molim vas?samo me zanima kak sam napisala zapravo par postova prije,sta kad pokojnik nosi poklon?
|
"Ne vjeruj Danajcima ni kada darove nose."
Kontekst bi mogao otkriti mnogo više, ali načelno mislim da se radi o nečemu što dolazi prekasno. Dobivaš nešto što si davno prežalila i što više nema ni čari, ni sjaja.
Ostvarenje već umrle želje ili dobitak s kojim više ne računaš i do koga ti više nije stalo.
San se može odnositi i na tvoje psihičko stanje pa bi u tom slučaju značio da si otkrila talente ili bilo koje svoje potencijale, ali da se u ovom trenutku baš ne mogu iskoristiti. Ipak mislim da je ono prvo.
|
|
|
23.03.2015., 09:28
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Miroslava12 kaže:
Pozdrav drustvo.
Zamolila bih Katarinu,ako moze da mi pojasni i pokusa protumaciti san.
Ustvari,to je vise snova,nekako razliciti ali ipak kako da su na neki nacin spojeni,ne znam kako to objasniti.
Snovi su se dogodili sinoc,i poput nekog filma, redale su se scene za scenom,odnosno san za snom.kao da je isao jedan san'pa bljesak drugi san,pa opet bljesak treci san...
Naime,sanjala sam da sa deckom sjedim u nekom kaficu,restoranu. Devojka koja tu radi, koketira sa mojim deckom, osecam da joj se svidja, da ga pokusava osvojiti ili su cak imali nesto u proslosti zajedno.U snu osecam jaku ljubomoru,skoro me zabolelo koliko je osecaj ljubomre i pomalo mrznje bio prisutan.
Zatim ulazim u neku prostoriju,nesto poput svacionice,tu mi je decko,ulazim po njega,Vidim ga da sedi. Nesto mi govori,ne razumem ga dobro.Dok mu prilazim vidim nekog coveka koji je gotovo nag,ljutim se na decka sto mi nije rekao i upozorio da je covek tu..
Dalje,sanjam da sam u crkvi,sa nekim sam tu ali ne znam i sa kim. Ne secam se detalja svih tig sna, znam da sam sanjala da cekam da darujem ikonu (stavim novac na nju),ili sam samo razmisljala da trebam to uraditi dok sam u crkvi.
Onda sanjam da izlazim iz crkve,da li te iste ili je druga u putanju ne znam,na vratima susrecem svoju najbolju prijateljicu.Ona je u ododri svestenika,odnosno ima na sebi mantiju(ili kako se vec zove to,ono poput haljine na svesteniku ili mantila) .Na toj mantiji,preko celih prsa i ledja je kao izvezen zlatnim koncem kriz.A sama ta mantija je crvenkaste boje. Gledam je tako obucenu i smejem se,nije mi jasno zasto je u tom odelu.
Zatim sanjam,kucu svog pokojnog strica.ta kuca je prilicno stara, prazna je napustena i u stvarnosti. Nalazim se u toj kuci,nekako je prazna,nema namestaja, ne vidim strica,ali po atmosferi i nekom cudnom osecaju u snu,mislim da je bilo prisutno njegovo telo u kuci,odnosno da je bila sahrana u snu...
Znam da ovo sto sam napisala i pokusala, koliko toliko objasniti sve konfuzno,ali se ipak nadam da ce Katarina znati protumaciti kao i uvek do sada
Ili neko drugi naravno
|
Svi su ti bljeskovi i snovi povezani, a temeljni je motiv koji se kroz njih provlači tvoja veza.
Prvo je san s konobaricom koja očijuka s dečkom, a on baš nije ravnodušan. Osjećaj koji prevladava ključan je za tumačenje sna: to je ljubomora koja izaziva nesigurnost i poljuljano povjerenje. Kad te dečko dovodi u neugodnu situaciju jer te nije upozorio da se tamo šeće neki muškarac u gaćama/ili bez njih, uglavnom razgolićen, ti se ljutiš s razlogom. Ta neugodnost je ono što on inače izaziva svojim ponašanjem. Ti slutiš da se iza brda nešto valja. I, najvjerojatnije se valja, u snu se otkrivaju te tvoje slutnje.
Drugo je crkva u kojoj pokušavaš naći utjehu i povratiti to poljuljano povjerenje, ali ne uspijevaš darovati ono što si naumila, odnosno ne znaš jesi li to učinila. Pazi, važno je da ne znaš jesi li uspjela, onako kao što ne znaš je li u toj tvojoj vezi sve u redu. Umjesto svećenika pojavljuje se tvoja prijateljica u svećeničkoj halji (u katolika je to reverenda za svećenike i habit za redovnike). Ali, ta je halja crvena, a ne crna kako uglavnom jest, znači boja odudara od očekivane.
Crvena je boja boja strasti, žarke ljubavi, ali na halji je križ kao opreka toj strasti. Prijateljica u snu u stvari si ti. Još si u vezi, ali su ti nametnuta ograničenja, objektivna i subjektivna. U crkvi si trebala posložiti stvari, dovesti u red osjećaje i odnos, ali to se nije dogodilo.
Konačno, napuštena kuća pokojnoga strica odražava tvoj unutarnji svijet u ovom trenutku. Osjećaš se usamljeno i bojiš se da nešto iz tvoga života odlazi.
Iskreno, sve u tom snu ukazuje na poljuljane temelje veze u kojoj se trenutno nalaziš. Ne mora značiti da je gotovo, ali svakako jest u krizi.
|
|
|
23.03.2015., 11:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2006.
|
.. jebiga .. dobro tumačenje ..
.. ne mora značiti da je gotovo .. ali znači da dolaze neki osjećaji .. koji nose upravo to .. stanje kao da nešto odlazi ..
.. možda upravo .. svijesnost .. toga .. .. može pokrenuti .. ili obnoviti nešto ..
|
|
|
23.03.2015., 11:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2013.
|
Hvala Katarina. :-)
|
23.03.2015., 11:41
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
alim kaže:
.. jebiga .. dobro tumačenje ..
.. ne mora značiti da je gotovo .. ali znači da dolaze neki osjećaji .. koji nose upravo to .. stanje kao da nešto odlazi ..
.. možda upravo .. svijesnost .. toga .. .. može pokrenuti .. ili obnoviti nešto ..
|
Ubacio si malo optimizma, mala ješka na udici pa ako se ćapa, ćapa, dobro je, hahahaha...
Hvala ti, možda sam bila previše crna u tumačenju.
|
|
|
23.03.2015., 13:28
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Dalaj Sanja kaže:
Ok, jedan koji najpre nisam htela ispričati javno jer je "gadan" - al posle nešto mislim, čekaj, zašto bi to bilo gadno?
Imam neke miskoncepcije po pitanju toga da se muškarci groze naših "ženskih" stvari, pa otud valjda.
no evo sna
Sanjam kako me poteralo u wc (mala nužda), i ulazim u neki javni.
Radi se o velikom, svetlom, belom prostoru. Desno su kabine za žene, levo je veliki i svetao prostor za muški wc.
Na sred tog prostora je ono što ne znam da li se zove pisoar ili bide, uglavnom, izgleda kao wc šolja ali bez poklopca, dakle, samo školjka.
Bela je, čista.
Nešto me boli kičma (situacija s jave) pa mislim kako će mi biti lakše da to obavim stojeći, ne savijajući se, nad tom šoljom.
Pogledam dobro da nema nigde nikog - nema. Odem, opkoračim tu školjku i krenem ... jel, urinirati unutra.
Slušam šum mokraće koja pada tako s visoka, i to mi je smešno, mislim kako zvuči kao vodopad.
Taman završim - čujem da neko ide.
brže bolje se sklonim da operem ruke, ne povukavši vodu.
Ulaze dve žene, jedna plavuša jedna crnka, obe imaju dugu kosu koja pada niz leđa.
Plavuša prilazi onoj školjci, i ja sad vidim da je unutra crvenkasta tečnost - to je zato što imam menstruaciju (situacija s jave)
Kaže "vidi, sokić", i kreće piti, ja se zgrozim, viknula bih "nije to sokić, aman, tu sam ja pišala", ali ona u tom trenu uzima prstima sa unutrašnjeg zida šolje komad mesa od izbačenog zida materice (žene znaju kako to izgleda, to je taman, veoma mek komad glatkog mišića), i kaže "a ima i slatkiša" i uzme to jesti.
I ja opet pomislim da je opomenem, ali je ne opominjem. Kao, nek jede ako hoće.
|
Najčešće sanjamo zahod i sve aktivnosti u vezi s tim kad smo stvarno pod pritiskom, a recimo, ne možemo se probuditi.
To je onaj tip snova kad upravo nađeš zahod i sad ćeš, je li, a ono školjka puna, ne mogu se zatvoriti vrata, rupa u ključaonici, sve zaplivalo... Ima tisuće inačica iste neugode. Dakle, to je mogao biti taj situacijski san, ali zbog ovog nastavka mislim da ipak ima šire značenje.
Ovo bi išlo više uz viceve o plavušama  , ali kod tebe je i crnka. Da, ipak plavuša isprobava sokić i sve ono, je li... Vidi, nije slučajno. Pokušaj malo povezati s nekom tukom iz stvarnosti. Rekla bih da netko krade ono što si ti odbacila ili si se toga odrekla kao suvišnoga balasta. Tko se to polakomio za tvojim uratkom koji si ti odbacila ili pripada nečemu što si prerasla, nadišla, tako nekako...
|
|
|
23.03.2015., 13:39
|
|
Registrirani korisnik
|
Sanjala sam da sam išla na posao,točnije na prvi radni dan tamo ali ne znam o kojem se poslu uopće radilo ali radi se o tome da je ta prostorija bila jako velika,prostrana,sa velikim staklenim prozoroma, po sredini je izgledalo kao boravak a gledajući iz tog boravka odma preko je bila nekakva velika strunjača na podu od crnog pletiva i okolo veliko zeleno cvijeće sa velikim listovima. Bilo je par ženskih osoba tamo i ja sam rekla ova strunjača bi bila odlična za meditaciju. Na to je ona rekla pa i je ja tu stalno meditiram. Ja sam sjela na to,sjela u položaj za meditaciju i bila sam u takvom blaženom stanju da sam to osjetila. U snu mi je strujalo tijelom,čak sam se uspijela izdići par cm od te strune sjedeći i dalje u tom položaju. Znam da sam vidjela da je oko mene bijela boja,kao nekakvo isijavanje.
Baš me zanima što bi to moglo biti.
|
|
|
23.03.2015., 13:57
|
|
samo sanja
|
Quote:
katarina7 kaže:
Najčešće sanjamo zahod i sve aktivnosti u vezi s tim kad smo stvarno pod pritiskom, a recimo, ne možemo se probuditi.
To je onaj tip snova kad upravo nađeš zahod i sad ćeš, je li, a ono školjka puna, ne mogu se zatvoriti vrata, rupa u ključaonici, sve zaplivalo... Ima tisuće inačica iste neugode. Dakle, to je mogao biti taj situacijski san, ali zbog ovog nastavka mislim da ipak ima šire značenje.
Ovo bi išlo više uz viceve o plavušama  , ali kod tebe je i crnka. Da, ipak plavuša isprobava sokić i sve ono, je li... Vidi, nije slučajno. Pokušaj malo povezati s nekom tukom iz stvarnosti. Rekla bih da netko krade ono što si ti odbacila ili si se toga odrekla kao suvišnoga balasta. Tko se to polakomio za tvojim uratkom koji si ti odbacila ili pripada nečemu što si prerasla, nadišla, tako nekako...
|
Hahahahahahahahahaha! :klap:
kaćo, ti si zakon! 
Dakle, pogođeno dibidus 
|
|
|
23.03.2015., 14:02
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
katarina7 kaže:
Ubacio si malo optimizma, mala ješka na udici pa ako se ćapa, ćapa, dobro je, hahahaha...
Hvala ti, možda sam bila previše crna u tumačenju.
|
.. nisam na to mislio .. .. ako ti nešto znači .. ja bi svima prije preporučio tebe nego sebe .. kao tumača ..
.. radi se o strategiji ..
.. ovoj ..
.. uzmi san u .. više nivoa po dubini ..
.. postojim ja neki duboki .. koji osjeća nešto .. ali postoji još jedan .. koji nije isti .. između njih .. proteče .. san .. .. uzmimo da su to .. jedan posvjesni .. i jedan koji sanja ..
.. to što je san nastao .. znači da su oni različiti .. .. i san je uvjek dobar .. jer je podsvjest .. dignula glas .. ili isto .. našla u nama nekog da ju sasluša ..
.. sad ..
.. opet postoje dvoje .. ja u svojim snovima .. sanjač .. i ja budan ..
.. ako dobro protumačim sve .. shvatiti ću snove .. i .. što osjeća onaj najdublji .. podsvjesni ..
.. jedini dobar .. pravi rezultat .. je .. shvatiti ..
.. to će me smiriti .. opametiti .. postaviti na mjesto sa kojeg mogu vidjeti i pametno rasuđivati ..
.. sve ostalo je sumnjivo ..
.. ako ja snove shvatim kao sudbinu .. ono što mora .. uvjek sam se negdje predao .. .. bez obzira koliko je situacija takva .. da nešto stvarno mora ..
.. dakle .. bože daj da vidim čisto .. a poslije ću sam odrediti šta mora ..
.. razumiješ .. .. tu .. koncepciju .. ?
|
|
|
23.03.2015., 14:04
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Dalaj Sanja kaže:
Hahahahahahahahahaha! :klap:
kaćo, ti si zakon! 
Dakle, pogođeno dibidus 
|
.. 100% .. ? .. .. jebiga .. logično izgleda ..
|
|
|
23.03.2015., 14:27
|
|
samo sanja
|
.. pa da .. logično ..
.. ali nije samo logika .. ima i intuicije ..
.. mislim da ipak muški ne mogu takve stvari protumačiti isto kao žene ..
.. kao što žene možda ne bi mogle nešto što je tipično muški doživljaj ..
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:54.
|
|
|
|