Rat u Ukrajini Ruska invazija na najveću europsku i nezavisnu državu |
|
|
18.02.2023., 12:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2007.
|
Quote:
Luvre kaže:
BBC Newsnight prilog: "zemlja koja podupire rusku invaziju"
|
Pazi komentar ispod: After seeing the Serbian parlament members I am not surprised that they support staunchly Putin. Most of the men look like a bouncers in the club.

|
18.02.2023., 12:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2022.
|
Quote:
Temudžin kaže:
Još malo pa će Rusi u Srbiji tražiti neku narodnu Republiku
|
Ih sta bi onda radio rusofiliji po komsiluku!! I ovako sam im na vrh glave.
|
|
|
18.02.2023., 14:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2022.
|
|
|
|
19.02.2023., 02:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2007.
|
Od srpskih vojno-političkih analitičara najbolji su mi sljedeći (od najboljeg prema dolje):
Milovan Jovanović
Nenad Čanak
Čedomir Stojković
Darko Trifunović
Dragan Šormaz
Milan St Protić
Darko Obradović
Odlična analiza stanja u Srbiji s aspekta Rusije/Ukrajine/Kosova:
https://youtu.be/nlQQSYiqMtg
|
|
|
19.02.2023., 06:56
|
|
Vidoviti Milan
Registracija: Nov 2003.
|
Quote:
Nibula kaže:
|
prica hrpu gluposti
|
|
|
19.02.2023., 12:00
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Taroth kaže:
prica hrpu gluposti
|
Ne bi se slozio sa tobom.
To sto je za tebe hrpa gluposti za mene itekako ima smisla.
Covjek je potkvan odredjenim znanjem, i ponekad je nemoguca misija pored "voditelja emisije" da kazes neku pricu, u sirem kontektstu, da bi bila razumljiva. Znam ponesto sto nije opste poznato, i sto sam vidio svojim ocima. I slaze se sa njegovom pricom.
Ne znam zasto Darko ne napravi svoj VLOG ili tako nesto slicno, i da samostalno kaze sta ima. Bez da ga prekidaju i "navode" na pricu koja nije njegova. A siguran sam da ima sta da kaze.
|
|
|
19.02.2023., 14:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2016.
|
Nenad Čanak o ruskom patriotizmu u Srbiji.
Nema direktne veze s Ukrajinom ali sve s Rusijom je ipak povezano.
https://youtu.be/MoEexJuJ7Cc
|
|
|
19.02.2023., 18:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2013.
|
Francuski Figaro je objavio dobar tekst na ovu temu.
https://novidani.com/figaro-o-ruskom...-prema-rusiji/
Vučić ove idiote sa zapada blefira godinu dana. Pogledajte šta rade mediji pod kontrolom njegovog režima. Od prvog dana rata izvještavaju po ruskoj matrici, preuzimaju vijesti sa ruskih agencija sa sve terminima "Ukrajinci su neonacisti", specijalna operacija itd...
To nekritički prenose, javili su prije 20 dana da su Rusi ušli u Bahmut šta god to značilo... i drogiraju narod s ciljem da 99% bude za Rusiju onda je svejedno ko će biti na vlasti. A to je radio i prethodnih 10 godina i to sve financirao zapadnim parama. 
|
|
|
19.02.2023., 19:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2005.
|
Quote:
okanelo kaže:
Francuski Figaro je objavio dobar tekst na ovu temu.
https://novidani.com/figaro-o-ruskom...-prema-rusiji/
Vučić ove idiote sa zapada blefira godinu dana. Pogledajte šta rade mediji pod kontrolom njegovog režima. Od prvog dana rata izvještavaju po ruskoj matrici, preuzimaju vijesti sa ruskih agencija sa sve terminima "Ukrajinci su neonacisti", specijalna operacija itd...
To nekritički prenose, javili su prije 20 dana da su Rusi ušli u Bahmut šta god to značilo... i drogiraju narod s ciljem da 99% bude za Rusiju onda je svejedno ko će biti na vlasti. A to je radio i prethodnih 10 godina i to sve financirao zapadnim parama. 
|
Baš sam na drugoj temi preneo šta je Figaro pisao...to je prava evropska desnica, ne ona odvratna rusofilska.
|
20.02.2023., 02:10
|
|
Vidoviti Milan
|
Quote:
Wasp2022 kaže:
Ne bi se slozio sa tobom.
To sto je za tebe hrpa gluposti za mene itekako ima smisla.
Covjek je potkvan odredjenim znanjem, i ponekad je nemoguca misija pored "voditelja emisije" da kazes neku pricu, u sirem kontektstu, da bi bila razumljiva. Znam ponesto sto nije opste poznato, i sto sam vidio svojim ocima. I slaze se sa njegovom pricom.
Ne znam zasto Darko ne napravi svoj VLOG ili tako nesto slicno, i da samostalno kaze sta ima. Bez da ga prekidaju i "navode" na pricu koja nije njegova. A siguran sam da ima sta da kaze.
|
covjek je potkovan dezinformacijama i mitologijom.
evo primjer - rusi su krivi za raspad jugoslavije, preko milosevica po njegovom
evo drugi primjer, on kaze u 5.minuti da u Kharkovu ima 90% rusa.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Kharkiv
nema, najveci udio su ukrajinci.
cak i kaze da ima srba u ukrajini
u 12. min on tvrdi da su Ustase bili podupirani od strane rusije. ne, ustase nisu imali nikakvog kontakta s rusima.
onda spominje Savku Dabcevic-Kucar i njene veze sa rusima, ne. hrvatsko proljece nije imalo veze sa rusima.
do sutra bi se moglo o glupostima koje govori
evo, prebacim malo naprijed, jer je negledljivo:
43. min, govori da kralj maroka kao potomak muhameda salje tenkove ukrajini.
potomak muhameda je Jordanski kralj, a ne marokanski, a ni jordanski nije slao nikakve tenkove ukrajini
|
|
|
20.02.2023., 06:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2019.
|
|
|
|
20.02.2023., 11:38
|
|
Saint
Registracija: Sep 2008.
|
Quote:
Taroth kaže:
potomak muhameda je Jordanski kralj, a ne marokanski, a ni jordanski nije slao nikakve tenkove ukrajini
|
Marokanci tvrde da su potomci od Muhameda
https://en.wikipedia.org/wiki/%27Alawi_dynasty
Quote:
They are an Arab sharifian dynasty and claim descent from the Islamic prophet Muhammad through his grandson, Hasan ibn Ali. Their ancestors originally migrated to the Tafilalt region, in present-day Morocco, from Yanbu on the coast of the Hejaz in the 12th or 13th century.
|
|
|
20.02.2023., 11:43
|
|
Reptil
Registracija: Mar 2017.
|
Ma taj Trifunović valja gluposti sa Mesićem, kaže da je Mladić nevin po pitanju Srebrenice i da je vezao neke ruske generale i da su tu krivi samo Beara, Salapura i Erdemović. Govori da je Savka imala veze s Rusima,da su ustaše ruski projekt i sl. budalaštine.
|
20.02.2023., 19:43
|
|
Registrirani korisnik
|
Svako ima pravo na svoje misljenje.
Ko je ciji "igrac" bio zadnjih 100 godina na Balkanu, to ce se tek vidjeti.
Da, Slobodan Milosevic je razbio SFRJ tako sto je srusio Ustav.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Jogurt_revolucija
i kad se vratimo na to, onda se vidi "skrivena ruka" ruskog interesa.
Dal je nesto glupost ili nije, bojim se da niste dovoljno upoznati sa temom da mozete da dajete takve ocjene.
|
|
|
20.02.2023., 20:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2021.
|
Quote:
okanelo kaže:
Vučić ove idiote sa zapada blefira godinu dana
|
Ima tu više od godinu dana. Meni se čini da je još prije par godina pao kakav dogovor sa Rusima: "mi uskoro na Balkan pa zajedno radimo Veliku Srbiju". Zato ovaj cijelo vrijeme dopušta da njegovi mediji ispiru mozak sa Putinom i Rusijom. Ali ćorak, ne mogu Rusi ni prebaciti Ukrajinu, a o NATO-u ne smiju ni sanjati.
|
|
|
20.02.2023., 21:05
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Feb 2009.
|
Quote:
Taroth kaže:
evo, prebacim malo naprijed, jer je negledljivo:
|
Nadrobio je hrpu fantazija i besmislica ali u vezi Maroka je u pravu.
Hašemiti u Jordanu potječu od Muhamedovog pretka iz Meke, dok Alaviti u Maroku potječu direktno od Muhameda preko kćerke Fatime.
|
|
|
21.02.2023., 06:43
|
|
blog.dnevnik.hr/zib
Registracija: Dec 2005.
|
politička "načitanost"
Quote:
Wasp2022 kaže:
Covjek je potkvan odredjenim znanjem,
(cut)
|
Oduvijek me fascinirala jednosmjerna politička "načitanost" premnogo srbijanskih propagandista i političara i "stručnjaka", kao i običnih ljudi.
Imaju brda proučenih "povijesnih" knjiga, silnu nezaustavljivu retoriku, sve najčešće upregnuto u velikosrpsku propagandu i grandiozni prikaz vlastite nacije kao najbitnije u kozmosu i šire (do Rusa).
Čak i mnogi obični ljudi često su ispolitizirani i nacionalistički "osviješteni".
U doba bivše države, bili su jako dobro upućeni tko je koje nacionalnosti oko njih, "čije je" koje selo, dok su Hrvati bili općenito apolitičkni, naivni, pomirljivi, i nije ih se toliko ticalo tko je koje nacionalnosti ili religije.
Hipertrofirana opsesija. Koja se lako obije o glavu.
Mojih par centa.... 
|
|
|
21.02.2023., 10:20
|
|
Vidoviti Milan
|
Quote:
cave troll kaže:
Nadrobio je hrpu fantazija i besmislica ali u vezi Maroka je u pravu.
Hašemiti u Jordanu potječu od Muhamedovog pretka iz Meke, dok Alaviti u Maroku potječu direktno od Muhameda preko kćerke Fatime.
|
to oni tvrde, iako koliko mi je poznato za to nema dokaza.
no, vaznije je to sto je on iskoristio tu tvrdnju da bi vjerojatno pokazao svoje siroko i duboko znanje o manje vise svemu.
i ocito to radi smisljeno. skace s teme na temu, i u 10 min spomene 10 razlicitih stvari koje zvuce kao povezane jedna s drugom. catch me if you can, tip argumentiranja.
prodavatelj magle, samo malo drugaciji.
|
|
|
21.02.2023., 20:12
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Nepoznati kaže:
Oduvijek me fascinirala jednosmjerna politička "načitanost" premnogo srbijanskih propagandista i političara i "stručnjaka", kao i običnih ljudi.
Imaju brda proučenih "povijesnih" knjiga, silnu nezaustavljivu retoriku, sve najčešće upregnuto u velikosrpsku propagandu i grandiozni prikaz vlastite nacije kao najbitnije u kozmosu i šire (do Rusa).
Čak i mnogi obični ljudi često su ispolitizirani i nacionalistički "osviješteni".
U doba bivše države, bili su jako dobro upućeni tko je koje nacionalnosti oko njih, "čije je" koje selo, dok su Hrvati bili općenito apolitičkni, naivni, pomirljivi, i nije ih se toliko ticalo tko je koje nacionalnosti ili religije.
Hipertrofirana opsesija. Koja se lako obije o glavu.
Mojih par centa.... 
|
Izvini, jesi li ti gledao i/ili slusao Trifunovica? Ili onako po inerciji, sve sto je srpsko je velikosrpsko i mitomansko i zaostalo? Ajde pogledaj poneki video sta covjek prica pa onda dodji i kometarisi! Covjek uopste ne pripada toj prici. Naprotiv! I bas zato ga postujem, jer nije TAJ i bori se protiv TOGA! Tako kako moze.
A odlicno se sjecam bivse nam drzave (ne povratila se, sic), zivim u BiH cijeli zivot. A dovoljno sam mator da se sjecam dana kad je umro Josip Broz, kao da je jucer bilo. Nemoj, molim te, meni da pricas ko je sta znao i koga se sta ticalo. Odjednom ti kojih se "nije nista ticalo" postadose veoma svjesni da ih se "tice", bas preko noci. Da se ne lazemo, znamo se.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:52.
|
|
|
|