|
|
02.02.2025., 12:58
|
|
¯\_(ツ)_/¯
Registracija: May 2013.
|
Quote:
soks kaže:
Meni se sviđaju muski satovi, pogotivo oni sto imaju sto mogucnosti, kompas, GPS, vodootoporost, visinomjer, barometar, izdrzljivost na udarce itd.
|
Nije nužno da pokazuju koliko je sati; što je moguće vidjeti na "eksternalna, ne samo memorija" pametna telefona zaslonu, u kojeg je blejati ako ne cijelo vrijeme tada automatizirana pogledavanja svakih 2.59 minute? Da, satovi, koji svašta nešto (potrebno) mjere i mogu izdržati i prosječne jačine termonuklearni udar, modni su dodatak. Osim kvalitetno ispunjena dekoltea do pupka naravno, nema ljepše, nema privlačnije od žene malenih ručica, malenih zglobova i vrlo šareno plastificirano-nanoktanih šakica (ili 120kila žive vage uglavnom nemasna mesa, ručetina "Big Momma" velike žene) s 12-36 kila metala oko zglobića. Mora malena ona da ( ) bilduje nejaku ručicu. Jedno vrijeme sam očekivao malenu nju ili malene njih, u tatinim ili bratovim dvanaest brojeva prevelikim (muškim) cipelama, no nisam dočekao.
Quote:
.Blue kaže:
E: koristim apple watch i zbog zdravlja jer mjeri puls i sl.
|
|
02.02.2025., 13:04
|
|
Pipi Duga
Registracija: Feb 2003.
|
Sviđaju li se tebi satovi, des?
|
02.02.2025., 13:14
|
|
¯\_(ツ)_/¯
|
Quote:
soks kaže:
Sviđaju li se tebi satovi, des?
|
Jedno vrijeme, prije rapidografa, pisao sam s "Pelikan" nalivperom. Bilo mi je to fora. Simpatičnije od standardne "kuglične kemijske olovke." Ja sam poseban čovjek. Kao posebna salama poseban. Ista kao i bilo koja salama, no posebna svojom "posebna salama" posebnom posebnosti. U novije vrijeme, kada i nešto pametniji telefoni u tijelu imaju onu "stylus" specijalnu olovčicu, malo tko "ručni rad" piše išta. Tapkanje palčevima po kaljenom staklu, ili plastici, (poput pametnih iSatova, koji pomažu održavati zdravlje) je in. Sviđaju li mi se satovi? Samo kao statusni simbol. Možda kao minulo sjećanje na nekadašnje "fountain pen" vrijeme, kada je (i) termin "urar" značio možda nešto sasvim drugo od toga što znači danas.
|
02.02.2025., 14:11
|
|
¯\_(ツ)_/¯
|
Ont:
The Antikythera mechanism is an Ancient Greek hand-powered orrery (model of the Solar System). It is the oldest known example of an analogue computer. It could be used to predict astronomical positions and eclipses decades in advance. It could also be used to track the four-year cycle of athletic games similar to an Olympiad, the cycle of the ancient Olympic Games. The artefact was among wreckage retrieved from a shipwreck off the coast of the Greek island Antikythera in 1901. In 1902, it was identified by archaeologist Valerios Stais as containing a gear. The device, housed in the remains of a wooden-framed case of (uncertain) overall size 34 cm × 18 cm × 9 cm, was found as one lump, later separated into three main fragments which are now divided into 82 separate fragments after conservation efforts. Four of these fragments contain gears, while inscriptions are found on many others. The largest gear is about 13 cm in diameter and originally had 223 teeth.All these fragments of the mechanism are kept at the National Archaeological Museum, Athens, along with reconstructions and replicas, to demonstrate how it may have looked and worked. In 2005, a team from Cardiff University used computer X-ray tomography and high resolution scanning to image inside fragments of the crust-encased mechanism and read the faintest inscriptions that once covered the outer casing. These scans suggest that the mechanism had 37 meshing bronze gears enabling it to follow the movements of the Moon and the Sun through the zodiac, to predict eclipses and to model the irregular orbit of the Moon, where the Moon's velocity is higher in its perigee than in its apogee.
This motion was studied in the 2nd century BC by astronomer Hipparchus of Rhodes, and he may have been consulted in the machine's construction. There is speculation that a portion of the mechanism is missing and it calculated the positions of the five classical planets. The inscriptions were further deciphered in 2016, revealing numbers connected with the synodic cycles of Venus and Saturn. The instrument is believed to have been designed and constructed by Hellenistic scientists and been variously dated to about 87 BC, between 150 and 100 BC, or 205 BC. It must have been constructed before the shipwreck, which has been dated by multiple lines of evidence to approximately 70–60 BC. In 2022 researchers proposed its initial calibration date, not construction date, could have been 23 December 178 BC. Other experts propose 204 BC as a more likely calibration date. Machines with similar complexity did not appear again until the 14th century in western Europe...
chronovaengineering...
|
02.02.2025., 15:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2023.
|
Ja sam se rodila u krivom tijelu. Patim cijeli život i nema mogućnosti da se išta u vezi toga promijeni. Ja sam zapravo dupin, a svi misle da sam žena. Jel vam žao?
|
02.02.2025., 16:10
|
|
non human entity
Registracija: Jun 2022.
|
Quote:
-Abigail- kaže:
Ja sam se rodila u krivom tijelu. Patim cijeli život i nema mogućnosti da se išta u vezi toga promijeni. Ja sam zapravo dupin, a svi misle da sam žena. Jel vam žao?
|
https://psychology.fandom.com/wiki/Species_dysphoria
Ne
|
|
02.02.2025., 16:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2023.
|
Tak mi se ide nekam sakupljati kamenje.
|
02.02.2025., 16:54
|
|
Pipi Duga
|
Quote:
-Abigail- kaže:
|
I ja sam leopard pa nikog nije briga.
Kamenje? Znaci Dalmacija.
Meni se skuplja snijeg i gledaju vrhovi planina.
|
02.02.2025., 17:29
|
|
non human entity
|
Ja se ponekad osjecam kao non human entity, ali uz moju dijagnozu to nije cudno. A ovu obicnu disforiju imam od srednje skole.
|
|
02.02.2025., 22:20
|
|
𝖜𝖆𝖓𝖉𝖊𝖗𝖊𝖗
Registracija: Apr 2017.
|
Drugi veljace. Hoce li nam svizac Phil odobriti sutrasnji dan?
|
|
|
02.02.2025., 23:21
|
|
¯\_(ツ)_/¯
|
Quote:
.Blue kaže:
Ja se ponekad osjecam kao non human entity, ali uz moju dijagnozu to nije cudno. A ovu obicnu disforiju imam od srednje skole.
|
Kako se non-human entity ponekad osjeća?
Quote:
0ona kaže:
Drugi veljace. Hoce li nam svizac Phil odobriti sutrasnji dan?
|
Odobri ga svaki dan?
|
02.02.2025., 23:30
|
|
non human entity
|
Quote:
descender kaže:
Odobri ga svaki dan?
|
Depersonalizirano.
|
|
03.02.2025., 03:45
|
|
𝖜𝖆𝖓𝖉𝖊𝖗𝖊𝖗
Registracija: Apr 2017.
|
Quote:
descender kaže:
Odobri ga svaki dan?
|
Ne znam za druge dane ali taj je mali gad odgovoran za 2. na 3. veljace. Do reseta dolazi u 5 ujutro.
|
|
|
03.02.2025., 09:24
|
|
¯\_(ツ)_/¯
|
Quote:
.Blue kaže:
Depersonalizirano.
|
Nehumano? Bitno je da se to-nešto-nekako-negdje-nekada "samo za taj, osjećaj" osjeti. Kako, manje bitno. Nije loša ta depersonalizacija? Na tren oslobodi čovjeka, ili nečovjeka, njegova "role/rule playing game" personalna/personalizirana moranja...
Quote:
0ona kaže:
Ne znam za druge dane ali taj je mali gad odgovoran za 2. na 3. veljace. Do reseta dolazi u 5 ujutro.
|
Kao i tog gada, morali bi locirati i neutralizirati ostalih 364 gadova, ako želimo iz "Ewige Wiederkunft" uvijek današnjeg labirinta konfuzije. Možda ne želimo...
Tomorrow, and tomorrow, and tomorrow,
Creeps in this petty pace from day to day,
To the last syllable of recorded time;
And all our yesterdays have lighted fools
The way to dusty death. Out, out, brief candle!
Life's but a walking shadow, a poor player,
That struts and frets his hour upon the stage,
And then is heard no more. It is a tale
Told by an idiot, full of sound and fury,
Signifying nothing.
|
03.02.2025., 09:39
|
|
¯\_(ツ)_/¯
|
|
03.02.2025., 10:24
|
|
Moderator
Registracija: Sep 2010.
|
Derlence materino, moraš li dovlačiti smeće u kuću?
"You think your pain and your heartbreak are unprecedented in the history of the world, but then you read. It was books that taught me that the things that tormented me most were the very things that connected me with all the people who were alive, or who had ever been alive."
|
|
|
03.02.2025., 10:39
|
|
¯\_(ツ)_/¯
|
Koje-koje, što-što?
"Plyushkin's disorder" hoarder ne razumije "moraš li dovlačiti smeće u kuću" pitanje? Razumije, no ne razumije. Krhko je "lyupi dreku plyushku" razumijevanje. A, i ima mjesta u kući. Ne bi ja da nema. Vjerojatno. Valjda. Možda. Tek par kuteva prostrano-luksuzne "wellness centar" viletine, zauzeto je "ja se, ja sam, ja... ću danas mnogo voziti biciklo" tipičnim hoarderskim s... sadržajem, koji zahtjeva vrlo malo mjesta. "Kada kuća nije tijesna, tada čeljad 'nije bijesna'."
|
03.02.2025., 11:05
|
|
Pipi Duga
|
Covjek s letvicom. Jucer mi je rekao da ce me nazvati danas u 9, doci kod mene i staviti letvicu.
Sad je 10, zovem ga, a on se ne javlja.
Časna rijec, kunem se svime, ovo je istinita priča.
Dobar dan.
|
03.02.2025., 14:38
|
|
Vila Despi
Registracija: Dec 2022.
|
Quote:
soks kaže:
Covjek s letvicom. Jucer mi je rekao da ce me nazvati danas u 9, doci kod mene i staviti letvicu.
Sad je 10, zovem ga, a on se ne javlja.
Časna rijec, kunem se svime, ovo je istinita priča.
Dobar dan.
|
Vjerujem da je istinita priča,i meni se nedavno dogodila slična stvar.
Možda dođe tokom dana kad ti je rekao da će doci
|
03.02.2025., 15:18
|
|
¯\_(ツ)_/¯
|
Quote:
soks kaže:
Sad je 10, zovem ga, a on se ne javlja. Časna rijec, kunem se svime, ovo je istinita priča. Dobar dan.
|
"Majke mi preko groba," obećao je doći kod tebe i staviti ti letvicu, no bez obzira na obećanje (ludom radovanje), po običaju ništa od njega, ništa od stavljene ti letvice? Ma, ono, mislim, grozno. Nemere si čovjek ni čovjeka s letvicom letvicu stavit...
Quote:
Despi kaže:
Vjerujem da je istinita priča,i meni se nedavno dogodila slična stvar. Možda dođe tokom dana kad ti je rekao da će doci
|
Slična stvar? Ono s nečime (majstorom) u kutu dnevnog boravka?
|
|
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:57.
|
|
|
|