Interijeri Unutrašnja ljepota. |
|
|
07.12.2020., 12:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2015.
|
Quote:
shadowfix kaže:
Bolje da si uzeo u plodinama na akciji philips fc9334 sa turbo cetkom, svakako kvalitetniji allround usisavac od gorenje kineza
https://imgur.com/pUDFjdl
|
Kažu i Philips se dosta često kvari. Bio mi je prvi izbor, ali model koji sam gledao sad jeste, sad nije na akciji, izletio mi je ovaj povoljno, pa vidjet ćemo.
|
|
|
07.12.2020., 18:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2018.
|
Quote:
nidi kaže:

A vidiš meni jedini do sad usisivač koji nije valjao bio je Electrolux.
Slabo je vukao, rotacijska četka bila je ko da je i nema.
A drška se potrgala za cca. 6 mjeseci. Slaba neka plastika.
Nakon njega kupio Bosch GL45 i preporodio se.
Ali ok, možda sam baš potrefio takav proizvod (Electrolux).
Samo to je ono, kad jednom tak potrefiš više to ni ne gledam.
|
Koji je model bio ako znas? A cuj potrefi se svakome falični proizvod sa trake, citam komentare na idealo.de i geizhals.eu za AEG usisavace da su odlicni i opcenito je rulja zadovoljna. Jedino sto bi S-bag classic vrecice mogle biti kvalitetnije.
|
|
|
07.12.2020., 18:12
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Marley the lion kaže:
Kažu i Philips se dosta često kvari. Bio mi je prvi izbor, ali model koji sam gledao sad jeste, sad nije na akciji, izletio mi je ovaj povoljno, pa vidjet ćemo.
|
Ipak do konca 2020 godine imaju 2+3 jamstvo uz registraciju na webu!
https://www.philips.hr/c-w/promocije...o-5godina.html
|
|
|
07.12.2020., 22:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2014.
|
Quote:
shadowfix kaže:
Svaki vuce kada je friška vrečica stavljena, ja sam ga imao prilike vidjeti u akciji u servisu košić u sklopu metroa sesvete, bas usao pred kraj radnog vremena dok su usisavali i bio je jedan uslužan zaposlenik koji mi je dao da ga isprobam i nisam bas ostao paf od snage jer je vrecica bila dosta puna, kaze da nisu vrecicu mijenjali godinu dana ali da ga oni upotrebljavaju samo za potrebe ducana sto se tice usisavanja, nema kose, zivotinjskih dlaka i slicno...
Četka mi se cini losija nego ova sto imam na sadasnjem electroluxu od 450kn, onaj promjer u četki je nekako uzak i oštar kada sam zabio prste da vidim promjer, i lose je sto i sa strane cetke ima ona poliester vlakna sto smanjuje protok zraka po podu, original vrecice nemaju opciju da se zatvore hermeticki dok se stavlja druga vrecica itd...
E da i filter onaj glavni je bio smeđkast znaci da je prašina prodrijela kroz vrecicu do glavnog filtera, mana je i sto nema nikakav izlazni filter zraka(mora se posebno kupiti) u slučaju da prasina dođe do motora.
|
bez ljutnje, ali donositi zaključak o usisavaču kojem godinu dana nije promijenjena vrećica je smiješno, pa čak da je paljen jednom mjesečno da se usisa laboratorij, a ne izložbeni salon u sklopu trgovačkog centra.
nemam ni ja životinje u kući, ne hoda se unutra u obući u kojoj se hoda van kuće, a usisava se najobičnija kućna prljavština tipa prašina, mrvice od hrane i slično. i plan mi je godišnje promijenit 10 vrećica, a ne da godinu dana ne mijenjam jednu jedinu vrećicu.
|
|
|
07.12.2020., 23:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2019.
|
Quote:
Drago_Gervais kaže:
Molim preporuku za obični usisavač s vrećicom. Uvjet je da cijena ne prelazi 1500 kuna, da ima što dulju garanciju i da nije neka nepoznata marka koja ima lošu servisnu podršku.
|
Miele.
Imao AEG i druge prije, Miele je 10 klasa bolji. Vreća skoro puna nakon 2 mj.usisavanja, majstor i dalje čupa ko da je prazna...Nepoderive mašine.
|
|
|
08.12.2020., 01:36
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
aligator1 kaže:
bez ljutnje, ali donositi zaključak o usisavaču kojem godinu dana nije promijenjena vrećica je smiješno, pa čak da je paljen jednom mjesečno da se usisa laboratorij, a ne izložbeni salon u sklopu trgovačkog centra.
nemam ni ja životinje u kući, ne hoda se unutra u obući u kojoj se hoda van kuće, a usisava se najobičnija kućna prljavština tipa prašina, mrvice od hrane i slično. i plan mi je godišnje promijenit 10 vrećica, a ne da godinu dana ne mijenjam jednu jedinu vrećicu.
|
Zasto bi mijenjao vrecicu ako nije skoro skroz puna, to mi nema bas ekonomske logike, znaci da usisavac ne vuce dobro ako mu je potrebno puno prije mijenjati vrecice.
|
|
|
08.12.2020., 01:38
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
SpuzvaRob kaže:
Miele.
Imao AEG i druge prije, Miele je 10 klasa bolji. Vreća skoro puna nakon 2 mj.usisavanja, majstor i dalje čupa ko da je prazna...Nepoderive mašine.
|
Puno ih hvali Miele ali vecinom su to stariji motori prije smanjivanja Wataže zbog EU regulative...tada su bas bili jaki motori.
|
|
|
08.12.2020., 08:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2014.
|
Quote:
shadowfix kaže:
Zasto bi mijenjao vrecicu ako nije skoro skroz puna, to mi nema bas ekonomske logike, znaci da usisavac ne vuce dobro ako mu je potrebno puno prije mijenjati vrecice.
|
Htio sam reci da mi je normalno tijekom godine promijeniti 10 vrecica, kad sam si racunao troskove vrecica sam kontao da ce mi tijekom godine otici 10 komada. Mozda vise, a mozda manje. Al da ode 10, dobro je.
Znam samo da nije normalno godinu dana ne promijenit vrecicu i ocekivat da usisavac radi dobro i da su ostali filteri u super stanju.
|
|
|
08.12.2020., 13:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2006.
|
Tražim štapni usisavač, ako je moguće da ne bude puno preko 2000 kn, a svakako ne preko 3.  Najviše me privlače Electrolux i Bosch pa bih molila preporuke modela (ili preporuku što izbjeći), može i nešto drugo, samo ne bih Philips*. Trebam nešto prilagodljivo da se može zaći ispod kreveta i po zakutcima (mislim da mi nije dovoljno samo skinuti onaj ručni). Zbog alergija mi je važno i da ima dvostruku filtraciju i da se mogu nabaviti novi filtri. Stan je 30 m2, ali jako sam spora pa bih da može izdržati više od pola sata. Imamo puno mucica od tkanine, uz nešto njegovih dlaka i prhuti, no generalno nije jako prljavo, ne mrvimo po podu, izuvamo se i nemamo tepihe tako da bih rijetko koristila punu snagu, možda tek za madrace. Ne bih ništa montirala na zid, mora biti samostojeći.
*Prema Philipsu imam averziju, imam njihov klasični usisavač bez vrećice, svidjelo mi se što ima dvostruki hepa filter, ali dosta mi je težak, svako malo zveknem o nešto, a nastavci su prilično beskorisni jer nisu precizni, tako da ga više ni ne koristim.
I još jedna stvar: jesu li svi ti novi usisavači bez vrećice ciklonski? Stvar je u tome što sam znala oprati tu cijelu kutiju, a kako je unutra zakučasta situacija, to se jako sporo suši. Serviser klime mi je usisavao plijesan, muka mi je to ostaviti tako.
Unaprijed hvala! 
|
09.12.2020., 19:18
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
aligator1 kaže:
Htio sam reci da mi je normalno tijekom godine promijeniti 10 vrecica, kad sam si racunao troskove vrecica sam kontao da ce mi tijekom godine otici 10 komada. Mozda vise, a mozda manje. Al da ode 10, dobro je.
Znam samo da nije normalno godinu dana ne promijenit vrecicu i ocekivat da usisavac radi dobro i da su ostali filteri u super stanju.
|
Karcher ima velike vrecice od 10L tako da komotno mogu izdrzati torturu i godinu dana ako se usisava prostor koji nema puno krupne prašine po meni, filteri se ionako mijenjaju ili pereju bez obzira koja vrsta usisavaca bila u pitanju. Tako da stojim kod onoga da svaki usisava super kad je friška vrecica stavljena i ako su filteri novi tj. nisu zaprašeni, pravo stanje se vidi kasnije kako se vrecica bude punila koliko ce moci dobro vuci a da se vrecica polu prazna ili 3/4 prazna ne mora baciti.
|
|
|
09.12.2020., 19:23
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
*jezebel* kaže:
Tražim štapni usisavač, ako je moguće da ne bude puno preko 2000 kn, a svakako ne preko 3.  Najviše me privlače Electrolux i Bosch pa bih molila preporuke modela (ili preporuku što izbjeći), može i nešto drugo, samo ne bih Philips*. Trebam nešto prilagodljivo da se može zaći ispod kreveta i po zakutcima (mislim da mi nije dovoljno samo skinuti onaj ručni). Zbog alergija mi je važno i da ima dvostruku filtraciju i da se mogu nabaviti novi filtri. Stan je 30 m2, ali jako sam spora pa bih da može izdržati više od pola sata. Imamo puno mucica od tkanine, uz nešto njegovih dlaka i prhuti, no generalno nije jako prljavo, ne mrvimo po podu, izuvamo se i nemamo tepihe tako da bih rijetko koristila punu snagu, možda tek za madrace. Ne bih ništa montirala na zid, mora biti samostojeći.
*Prema Philipsu imam averziju, imam njihov klasični usisavač bez vrećice, svidjelo mi se što ima dvostruki hepa filter, ali dosta mi je težak, svako malo zveknem o nešto, a nastavci su prilično beskorisni jer nisu precizni, tako da ga više ni ne koristim.
I još jedna stvar: jesu li svi ti novi usisavači bez vrećice ciklonski? Stvar je u tome što sam znala oprati tu cijelu kutiju, a kako je unutra zakučasta situacija, to se jako sporo suši. Serviser klime mi je usisavao plijesan, muka mi je to ostaviti tako.
Unaprijed hvala! 
|
Meni se svidio Electrolux PQ91 jer je uzasno pokretljiv po podu, stvarno uzitak upravljanja i s lakocom ga mozes ispod kreveta i tako nekih zahtjevnijih mjesta, jedini od svih ima roll brush clean da se jednim potezom ocisti cetka od zapetljanja kose i slicnog, cijeli okvir je od aluminija napravljen pa je jako lagan i pokretan.
Ako misliš na štapne baterijske oni su svi ciklonski da i moraju se čistiti s vremenom filteri i posude, postoje i štapni modeli na žicu koji imaju vrečice tipa Miele Swing serija
|
|
|
11.12.2020., 12:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2006.
|
Pozdrav. Znači imam jedno pitanje,možda će nekima zvučati glupo ,ali moram pitati da ne potrgam nešto.
Uglavnom nedavno sam kupila Rowenta usisavač. Sve ok.
Htjela sam promijeniti vrećicu i otvorim poklopac,ali ne mogu ga zatvoriti.
Pretpostavljam da bi se trebao bez problema zatvoriti i s lakoćom.
Ne želim na silu zatvarati da ne pukne plastika.
Jednostavno se ne može lagano zatvoriti.
Zna netko možda dali treba to baš jako gurati poklopac ili se treba s lakoćom zatvoriti?
Hvala
|
|
|
15.12.2020., 14:21
|
|
Registrirani korisnik
|
Jesi li dobro okrenula vrećicu? Moralo bi kliknuti, koliko znam i s lakoćom se zatvoriti. Mislim da čak ima i neki sigurnosni sustav da se neće zatvoriti ako nije sve na mjestu.
Nemam Rowentu, ali sam u zadnje vrijeme gledao puno modela Rowente, Philipsa i mislim da sam negdje pročitao o tom sustavu. U svakom slučaju, ništa na silu 
|
|
|
15.12.2020., 20:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2007.
|
|
|
|
15.12.2020., 21:07
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Marley the lion kaže:
Jesi li dobro okrenula vrećicu? Moralo bi kliknuti, koliko znam i s lakoćom se zatvoriti. Mislim da čak ima i neki sigurnosni sustav da se neće zatvoriti ako nije sve na mjestu.
Nemam Rowentu, ali sam u zadnje vrijeme gledao puno modela Rowente, Philipsa i mislim da sam negdje pročitao o tom sustavu. U svakom slučaju, ništa na silu 
|
Na servis sam odnjela,kažu da je tvornička greška.
I sad moram neko vrijeme čekati popravak.
Uglavnom kako se otvorio poklopac,samo je skočio naglo i tako je ostao,skroz otvoren pod kutom od nekih 75 stupnjeva,zaglavljen i ne ide ni milimetra.
Već sam mislila da sam luda i da ne znam kak se zatvara usisavač. Tražim po netu i svugdje ,ok bilo je slučajeva da se zaglavi poklopac,ali na starijim usisavačima,ne baš na skroz novom.
|
|
|
15.12.2020., 21:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2013.
|
Quote:
mrc_marko kaže:
|
Po specifikacijama bih rekla da je jv85pro mrvicu jaci, ali mislim su oba dovoljno jaka da neces pogrijesiti koji god da odaberes. Kad sam ih usporedjivala jer sam i ja trazila stapni usisavac, cini mi se da jv85 pro ima vise nastavaka. Takodjer, ima skidivu bateriju, sto znaci da ne moras u servis jednog dana kad ova krepa nego ju sam zamijenis. Meni se svidja i ovo sto mozes saviti drsku pod 90°. S druge strane, po specifikacijama dreame v11 ima jacu bateriju. Kazem, mislim da ni s jednim neces pogrijesiti, samo vidi sta ti je bitno od svega toga skupa. I ako imas tepihe, pogledaj koju youtube recenziju da vidis kako se ponasaju na tepihu
|
|
|
19.12.2020., 15:32
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
bond007 kaže:
Na servis sam odnjela,kažu da je tvornička greška.
I sad moram neko vrijeme čekati popravak.
Uglavnom kako se otvorio poklopac,samo je skočio naglo i tako je ostao,skroz otvoren pod kutom od nekih 75 stupnjeva,zaglavljen i ne ide ni milimetra.
Već sam mislila da sam luda i da ne znam kak se zatvara usisavač. Tražim po netu i svugdje ,ok bilo je slučajeva da se zaglavi poklopac,ali na starijim usisavačima,ne baš na skroz novom.
|
Pohvalno za servis da su priznali grešku. Obično znaju muljati... pa što ste to radili i slično 
|
|
|
20.12.2020., 14:06
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Marley the lion kaže:
Pohvalno za servis da su priznali grešku. Obično znaju muljati... pa što ste to radili i slično 
|
Servis je bio super i korektan i ljubazni su što je najvažnije. Popravili su mi jako brzo ,uglavnom feder je zaglavio.
Nisu imali što muljati kad nisam ništa radila,jednom korišten usisavač, idem zamjeniti vrećicu, samo sam otvorila i poklopac se naglo otvorio i to se tak zaglavilo i nije se moglo nikako zatvoriti.
|
|
|
22.12.2020., 13:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2013.
|
Xiaomi štapni usisivači
Pozdrav, molila bih za pomoć.
Već neko vrijeme škicam štapne usisivače, isključivo kao dodatan usisivač za tipa svakodnevno brzinsko usisavanje dijela kuće. Za detaljnija čišćenja imam klasičan usisivač s kojim sam zadovoljna i ne bih s ovim njega zamijenila već mi je cilj da si olakšam svakodnevicu brzinskim usisavanjem dnevne i kuhinje. Dakle radi se o cca 40 do 60 kvadrata, sve su pločice + laminat.
Inače sam zadovoljna sa XIAOMI kao brendom pa sam istraživala njihove opcije. Načelno sam se odlučila za XIAOMI Mi Handheld Vacuum Cleaner 1c, imajući u vidu moje potrebe i cijenu. Zanima me ako netko se razumije malo vise od mene ili ima ovaj model, je l' bi bio ok za moje potrebe? Ima li neka bolja opcija u tom cjenovnom rangu?
+ Na Konzumovoj aplikaciji je dostupan popust za model XIAOMI RoidMi Cordless Vaccum Cleaner Z1 Air te košta 1100 kn. O ovom ne nalazim puno info na netu, ovako na prvu meni laički izgleda vrlo sličan s ovom mojom prvom opcijom.
Zna netko vise? Je l' to manje isto ista stvar? Da odaberem ovaj jeftiniji ili neki treći?
Hvala vam unaprijed i oprostite na dužem postu, ne znam kraće. 
|
|
|
23.12.2020., 07:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2013.
|
Ja sam nedavno uzela jimmy jv83 i prilicno sam zadovoljna. Kad sam usporedjivala razne modele, nekako sam se stalno vracala na jimmy modele radi veceg izbora dodatnih nastavaka i zamjenjive baterije
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:27.
|
|
|
|