Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija > Eno i ino

Eno i ino (Bez)Alkoholna pića - Ne očekujte Mladena Grdovića na stolu

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 11.11.2010., 13:15   #281
vlasnici dolce gusto aparata, dajte mi recite koliko je bučan/tih?
Old 11.11.2010., 16:12   #282
da li se negdje moze degustirati ta dolce gusto kava? malo je nezgodno kupiti aparat pa skužiti da ti kava ne paše, a ima samo jedna vrsta espressa. kod frenda sam probao nespresso, koji ima puno veći izbor kava, ali to će kod nas stići tkoznakad....
kroko-dil is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.11.2010., 16:21   #283
pa sada ne znam di točno, ali vidjeh da cure u konzumu, konikomu, sparu kuhaju kave..pa pretpostavljam da ima po takvim mjestima vikendom..i ovaj ne kuha samo espresso nego za sada kod nas ( a ja okuse malo šire kupujem vani) imaš caffe lungho, caffe machiato, cappucino, espresso i choccocino....
tini-nini is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.11.2010., 16:23   #284
tini nini koji dio je u ovome nejasan?

Quote:
a ima samo jedna vrsta espressa.
Ne pise da aparat kuha samo espresoo nego da ga kuha od samo jedne vrste kapsule.
Razumijem dvojbu, nespresso ima barem 10-ak izbora kave za espresso i pojedinacno se okusom vrlo razlikuju. A ako netko pije espresso i skuzi da mu ovaj dolce gustov ne valja onda je fulao masinu.
ombia is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.11.2010., 22:57   #285
pa onaj tko pije i voli espresso kavu niti nece kupiti nespresso jer zna kakva je to kemija...
flOorKilla is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.11.2010., 23:06   #286
Sorry kaj upadam ko padobranac, ali lijepo molim da mi netko napiše koliko košta taj aparat Dolce Gusto?

Ispričavam se ako već negdje piše, nisam sve čitala !
Old 11.11.2010., 23:49   #287
ovaj cas sam jamislio to pitat!!=))
charlie91 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2010., 00:01   #288
Quote:
flOorKilla kaže: Pogledaj post
pa onaj tko pije i voli espresso kavu niti nece kupiti nespresso jer zna kakva je to kemija...
Ja volim espresso i na poslu imam tu masinu, nije bila skupa, kupila ju privatno da ne pijem filter kavu i kava je odlicna.

No mogli bi o kemiji malo, slucajno znam ponesto o tome. Ispricaj kemijski sastav kapsule.
A sad se nastavi preseravati u revijalnom tonu te podjebavati sve koji nisu dali 3000 ojra za kafemasinu.
Ovo je trolanje i valjda ce moderator reagirati.
ombia is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2010., 11:02   #289
Slažem se s floorKilla, mislim da se pravi espresso mora raditi na klasičnom aparatu, a ne u nekim kapsulama u kojima ima tko zna šta!
neodoljivi1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2010., 11:57   #290
svako svog konja hvali..ak ti ej dobar nespresso super, nemam iskustva s tim pa ne znam i nisam espressso ovisnik jedino kaj je ok s ovim kapuslala je da je prava mljevena kava unutra a ne instant kako to inače nestle zna raditi (ljudi su pitali da li ej to unutra nešto kao nescaffe), zato znam da nije instant, s time se hvale..aparat košta 999 kn i po meni je omjer uloženo-dobiveno idealan..inače mi u uredu imamo KRUPS espresso aparat za 10 000 kn, pravi espresso, koji ima mlinac, dakle dobiješ svježe samljevenu kavu za svoj espressso e pa mislim da je to pravi espresso a ne ništa kj dolazi u kapsulama, ovim ili onim...ako si ljubtelj espressa tj, kratke kavice bez mlijeka onda sigurno to znaš pa da te ne učim tomu nema smisla
tini-nini is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2010., 13:49   #291
Unutra je kvalitetna grand cru kava I NISTA VISE, razlicite kapsule su razliciti stupnjevi przenja i mljevenja. Nude 16 vrsti, od toga su tri bez kofeina.

Nije unutra instantat kava, nego cista visokokvalitetna kava gdje je kila po 50 eura. Sto je u dolce gustu ne znam, ali nespresso se i specijalizirao za odredjenu klasu sto se i vidi po njihovim buticima, tamo ne kupuju ljudi koji zele ustedjeti 1-2 eura na kavi.
Nude Pure Origin iz Kolumbije i Brazila, to je sto ja trenutno pijem, bas sad.

E sad nespresso aparata ima mali milion od 100 i nesto eura (tako da pojma nemam na koji aparat ti mislis od njih ) do ugradbenog Miele za 3000 eura, zaista nude barem 20, moguce sad vec 25 modela razlicith aparata, ovisno o lovi koju je netko spreman potrositi, jel pije 3 ili 30 kava na dan (firme), kakve su mu potrebe itd.

http://www.nespresso.com/uk/en/wheel

Doma imam nesto slicno sto opisujes iz firme, cijena tu negdje slicna. Ujutro pijem iskljucivo espresso. I ne ovaj iz nespresso masine nije nista losiji od mog jure.

Tako da me uciti ne treba, promijenila sam par masina ú zivotu vec, ali je prilicno cudno komentirati i to negativno kavu koju nisi pila.

Kapsula je tu da savrseno ocuva aromu, bas kao sto se radi i sa kvalitetnom kozmetikom da se sacuvaju sastojci (onda kupis ampule nekog seruma itd.)

Uostalom ovdje je sva tajna kapsule:

http://www1.nespresso.com/precom/n_art_uk_en.html

http://www.nespresso.com/uk/en/wheel

Siemens radi za njih dobre masine, Saeco isto.

Imaju i hrvatsku stranicu, sto znaci da uskoro dolaze

http://www.nespresso.com/#/hr/en

Moram pohvaliti i vrhunsku uslugu, svaki mjesec dostave sami u ured toliko i toliko kapsula, salju poklon za bozic, imaju degustacije stalno (salju kapsule besplatno doma) i usluga u kaficu je odlicna.

Necu tvrditi da je ovo najbolja kava na svijetu, ali posto ju pijem kao i onu iz puno skupljeg aparata mogu tvrditi da je kava vise nego dobra.
ombia is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2010., 16:28   #292
Quote:
tini-nini kaže: Pogledaj post

u konzumu u zagrebu ali popilično sam siguran da sada to svaka šuša ima
including me ja sam svoje kapsulice našla u billi, konzum u rijeci još ne drži..

Zadnje uređivanje Tokyo Hardcore : 12.11.2010. at 16:33.
Tokyo Hardcore is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2010., 16:30   #293
Quote:
marcipanka kaže: Pogledaj post
vlasnici dolce gusto aparata, dajte mi recite koliko je bučan/tih?
normalna buka skoro pa nečujan
Odgovori s citatom
Old 12.11.2010., 16:33   #294
Quote:
mura kaže: Pogledaj post
Sorry kaj upadam ko padobranac, ali lijepo molim da mi netko napiše koliko košta taj aparat Dolce Gusto?

Ispričavam se ako već negdje piše, nisam sve čitala !
oko 1000kn kod nas iako ti je pametnije otići u italiju, tamo je oko 250 kn manje.. to govorim za melody 2 aparat. Cirolo dođe oko 1000kn ali njega neće dobiti kod nas (barem mislim)
Odgovori s citatom
Old 12.11.2010., 17:00   #295
,a ja idem uzivati u upravo pristigloj..

Uploaded with ImageShack.us

Zadnje uređivanje flOorKilla : 12.11.2010. at 17:01. Reason: dodatak
flOorKilla is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.11.2010., 13:44   #296
http://www.dolcegustostore.com/produ...hines/creativa

ja bi ovaj cijena 169,99$ (cca 913 kn) a kod nas je tek u prodaji:

http://www.dolcegustostore.com/produ...hines/melodyii

cijena 129,99$ (cca 698 kn) a kod nas ga prodaju za svih 999 kn, ne moram niti reći koja je to razlika
Daisyduck is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.11.2010., 15:18   #297
creativa? kod nas? dobro da je i melody stigao
Odgovori s citatom
Old 13.11.2010., 16:36   #298
Quote:
Tokyo Hardcore kaže: Pogledaj post
normalna buka skoro pa nečujan

Quote:
oko 1000kn kod nas iako ti je pametnije otići u italiju, tamo je oko 250 kn manje.. to govorim za melody 2 aparat. Cirolo dođe oko 1000kn ali njega neće dobiti kod nas (barem mislim)
u konzumu je 999kn, a ja lijepo vidjela na netu da ih u dojčland ima od 80 eura na više. kaže meni hostesica "cijena je univerzalna", rekoh "pa zašto onda i kod nas nije 80 eura preračunato u kunama".
Old 13.11.2010., 16:38   #299
Quote:
Daisyduck kaže: Pogledaj post
http://www.dolcegustostore.com/produ...hines/melodyii

cijena 129,99$ (cca 698 kn) a kod nas ga prodaju za svih 999 kn, ne moram niti reći koja je to razlika
točno to... bitno da je mene ta kokoš u konzumu danas uvjeravala da je "cijena svugdje u europi ista" pa jbt, znam se služiti netom i vidim da je drugdje povoljnije
Old 13.11.2010., 17:01   #300
Quote:
creativa? kod nas? dobro da je i melody stigao
ajd mi stavi još malo soli na ranu
Daisyduck is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:23.