|
|
01.09.2012., 13:55
|
|
destruction is my game
Registracija: Oct 2007.
|
Puno hvala na pomoci. Za bus sam se vec snasla bas na toj stranici sto si i ti predlozio samo nisam znala da se karta moze kupiti samo preko neta.
A sto se tice privatnog smjestaja? Da li se moze iznajmiti stan na mesec-dva? I koliko bi to otprilike kostalo? Ne treba mi nesto veliko, garsonjera ili eventualno jednosoban stan.
|
|
|
04.09.2012., 20:56
|
|
A Million Ticket, Baby
Registracija: Apr 2010.
|
ima li neki jeftini prijevoz na relaciji Varšava-Krakow?
|
04.09.2012., 20:58
|
|
destruction is my game
|
Quote:
Toma Sawyer kaže:
ima li neki jeftini prijevoz na relaciji Varšava-Krakow?
|
Pogledaj ovdje http://www.polskibus.com/en
|
|
|
05.09.2012., 00:20
|
|
A Million Ticket, Baby
|
Hvala. Odlična stranica. 
|
05.09.2012., 01:18
|
|
A Million Ticket, Baby
|
Sad sam skontao da bi trebao transfer s Warsaw Moldin do grada.
Čini mi se najjeftinije ovo no ne razumijem poljski i koliko bi koštalo:
By PKS bus from Warsaw Central railway station (bus stop 04, Al. Jana Pawła II) or by TRANSLUD bus (bus stop Warszawa DTC, no. 2 and no. 6) to Nowy Dwór Mazowiecki or Twierdza Modlin. Buses operating on selected lines stop in the immediate vicinity of airport terminal.
|
05.09.2012., 16:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2010.
|
29 ili 33 PLN http://www.modlinbus.com/ imas transfer iz Modlina u Varsavu. Mozda nije najjeftinije ali brzo i bez problema.
Taxi kosta, cini mi se, 59 PLN, ali kada se dogovoris z vozacem.
|
|
|
05.09.2012., 17:07
|
|
A Million Ticket, Baby
|
hvala na odgovoru. 
To mi je daleko iznad budgeta.
Treba čuvati reputaciju.
cilj je što jefitinije. 
|
05.09.2012., 19:44
|
|
destruction is my game
|
Hvala puno na trudu! Pogledala sam stranice i naci ce se nesto prihvatljivo sigurno.
|
|
|
06.09.2012., 16:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2009.
|
evo i ja idem u poljsku,i to u varsavu, samo 2 noci-3 dana u pocetkom listopada.. 
prvo,zanima me prijevoz s Modlin aerodroma do grada,zna li netko kako funkcionira? (Toma, si skuzio,kad ide,koliko kosta i sl??).. ja sam nasla da vozi wizz airov bus,al ne mogu nac nigdi red voznje,i nisam sigurna moze li se uopce kupit karta na aerodromu ili se mora preko neta uzet...???
procitala sam temu,i slabo se pisalo o varsavi (osim telmovog i comijevog pisanja, nista detaljnije nema..),pa me zanima ako mi moze ko pomoc oko stvari tipa: preporuke za jesti, sta vidjeti u tom kratkom vremenu, gdje je dobro za izaci (pisali ste za ovu ulicu: ulica Nowy Świat/Krakowskie Przedmieście,da li je to jos aktualno?), cijene suvenira i ima li po gradu suvenirnica (zanimaju me magnetici)??
Da li je itko od vas kupovao zlote u RH ili ste svi gore mjenjali eure/dizali s bankomata?
Hvala unaprijed! 
|
|
|
08.09.2012., 20:17
|
|
.
Registracija: Jul 2010.
|
Muzej varšavskog ustanka i Kopernikov muzej su prilično popularni, može se popesti i na Palaču kulture, mislim da je oko 25 kn ulaznica, pogled s oko 130 m, Łazienki park obavezno, ako možeš nedjeljom jer se održava koncert klasične glazbe na otvorenom kojem vrijedi prisustvovati (u 12.00 i 16.00)
Hrana, pierogi naravno  zanimljivo iskustvo su i 'mliječni barovi', soc ambijent, jako jeftina hrana...
Suvenirnica naravno ima, kao i magneta za frižider, većina ih je u/oko starog centra i u ovim ulicama koje si navela, a zlote sam podizao s bankomata (pekao bank, unicredit group)
|
|
|
09.09.2012., 19:54
|
|
Registrirani korisnik
|
Ulica Chmielna (dio medu ulica Nowy Swiat i Marszałkowska) tamo imas puno kafica, restorana i mozes dobro pojesti. Sto se tice jela kebab je uvjek dobra i jeftina ideja (ili hot-dog na benzinskoj).
Sto vrijedi vidjeti.
- Wilanow
- Plac Teatralny, Ogrod Saski i Grob neznanog junaka
- Muzej poljskije armije
- Tvrdava Modlin
- Saska Kepa, ulica Francuska + Narodni Stadion
- Stara Praga (np ulica Zabkowska) - pricaju da u noci je tamo opasno, ali gdje sada nije opasno
- Centar znanosti Kopernik, ul. Wybrzeże Kościuszkowskie 20
Sto se tice shopinga svi u Varsavi preporucuju Zlote Tarasy. (meni se ne svida)
Ali ja imam svoju metodu da bi upoznati novi grad. Ulazis u autobus i ides, tocno ne znas gdje. A kada vidis nesto zanimlivo izlazis, gledas, radis slike i setas dalje. Tako pogledas puno mjesta, koih nitko ne pise i koih nitko ne zna. A za tebe to mogu biti najbolje mjesta na svjetu.
|
|
|
11.09.2012., 19:00
|
|
Registrirani korisnik
|
Iz Modlina u Varsavu najjeftinije putovati busom Translud. 8 PLN kosta putovanije iz naselja Modlin Twierdza u centar Varsavi. Samo morate setati oko 1,5 kilometara iz aerodroma, i morate ici kroz neobicno prometnu ulicu Generala Wiktora Thommée. Nedavno Translud pokrenuo novu liniju broj 10 iz stanice Modlin Twierdza Pętla do zracne luke Modlin. Plati se 1 PLN, a putnici koji presjedaju se iz busa koi ide iz Varsavi putovanje ovim busom je besplatno.
|
|
|
27.09.2012., 22:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
|
Pozdrav ekipa, nedavno sam se vratio iz Poljske (Gdynia-Gdansk) i evo dojmova. Kao prvo bilo je hladno za popizdit, stalno je puhao neki sjeverni vjetar, a po noći je bilo za deblje jakne. Vrijeme također koma, kiša i oblaci, rijetko kad je bilo sunčano. Inače paradirao sam okolo u trapericama i tankoj jakni i ljudi su me čudno gledali, kao koja je ovo budala  Iako je Gdynia na moru uopće nemaš osjećaj da si na moru jer nema onog specifičnog mirisa, a mislim da nisam vidio ni jednog bora u gradu. Gradom dominira mix socijalističke i modern arhitekture, sve u svemu nije mi se svidjela Gdynia.
S Gdanskom je druga stvar, jedan od najljepših gradova u kojima sam bio. Baš je osjeća duh starih vremena, a ima se puno toga za vidjeti. Topla preporuka svima
Cijene su ok iako su me Poljaci uvjeravali da su i Gdynia i Gdansk među skupljim gradovima u Poljskoj. Cigarete su malo jeftinije nego kod nas. Klopa i cuga su ok cijene, možete dobro pojest za nekih 20-ak zlota jedino što nisam uživao njihovoj klopi jer očaj. Kupus je temelj svega  hrana je prilično teška, dosta se jede mesa, ali i ribe.
Ako tko ima pitanja o Poljskoj općenito ili o Gdyni i Gdansku stojim na raspolaganju 
|
|
|
28.09.2012., 09:34
|
|
Davitelj
Registracija: Jul 2009.
|
Quote:
KorovaMilkBar kaže:
Pozdrav ekipa, nedavno sam se vratio iz Poljske (Gdynia-Gdansk) i evo dojmova.
|
Eh, ovo tvoje "dizanje" teme je već druga stvar u zadnjih par dana koja me podsjetila na činjanicu da sam se iz Poljske vratio prije 3 mjeseca, a na ovom sam forumu "ostao dužan", tj. nisam ni iz bliza napisao sve svoje dojmove.
BTW, kakav je bio Malbork?
Quote:
KorovaMilkBar kaže:
Iako je Gdynia na moru uopće nemaš osjećaj da si na moru jer nema onog specifičnog mirisa, ...
|
Naravno, nema "slanog" mirisa u zraku jer u moru - skoro da uopće nema soli.
Baltičko je more boćato, to sam skužio još za boravka u Helsinkiju, pa i Kopenhagenu/Malmöu. Jednostavno je dotok slatke vode (preko poljskih, njemačkih i ruskih rijeka, ali i sa sjevera, kad se na proljeće otope sve one finske vodene/ledene površine) veći od dotoka slane vode iz Atlantika.
Quote:
KorovaMilkBar kaže:
Gradom dominira mix socijalističke i modern arhitekture, sve u svemu nije mi se svidjela Gdynia.
|
Tako nešto i jest za očekivati, s obzirom na povijest i tradiciju koje taj grad jednostavno - nema.
Gdynu su Poljaci između WWI i WWII umjetno razvili kao lučko-brodogradilišni grad iz (do tada) malog ribarskog seoceta jer im po ugovoru nakon WWI nije pripala puna kontrola nad Gdanskom, što su inaće žarko željeli.
Dakle, i za očekivati je da je ama baš sva urbana arhitektura novijeg datuma (iz 20. stoljeća).
Quote:
KorovaMilkBar kaže:
S Gdanskom je druga stvar, jedan od najljepših gradova u kojima sam bio. Baš je osjeća duh starih vremena, a ima se puno toga za vidjeti. Topla preporuka svima
|
Drago mi je da se tu slažemo.
Quote:
KorovaMilkBar kaže:
Klopa i cuga su ok cijene, možete dobro pojest za nekih 20-ak zlota jedino što nisam uživao njihovoj klopi jer očaj. Kupus je temelj svega  hrana je prilično teška, dosta se jede mesa, ali i ribe.
|
Eh, da, baš pitanje vezano uz klopu i jest ono prvo što me je prije par dana podsjetilo na moj "dug" prema ovom forumu.
Bio je na telki film o poljskoj mafiji u Americi. Likovi više puta spominju klopanje "piroga" (piše se " pieroge"), a naš prevoditelj svaki put to prevodi kao "piroške".
Pieroge su specifični i tradicionalni poljski knedli i jedno su od nacionalnih jela. Po obliku možda nisu klasični (vrlo okrugli) knedli kakove znamo, recimo, iz Češke (više podsjećaju na raviole), ali je prijevod "piroške" ipak potpuno promašen.
Da ih se jesti skoro svugdje i po pristupačnim cijenama, a ja preporučujem lanac pierogarni "Zapiecek". Riječe je o "polu fastfood" restoranima, njih 7 u Varšavi i jedan u Krakovu koji su specijalizirani za pieroge/knedle.
Kvaliteta je odlična, cijene pristupačne, unutarnji dekor ugodan, a posluga dobra, brza, ljubazna i ... erhm... Zgodno uniformirana.
Uostalom, pogledajte i sami:
http://www.youtube.com/watch?v=N1Eb3hYplR4
Možete birati hoće li vam knedle koje naručite dati samo skuhane u nekoj vrsti sosa od vrhnja ili zapeći u tavi na masti s čvarcima (nečem sličnom međimurskoj/slovenskoj "zaseki" ili "masti iz tiblice/lodrice"). Možete, također, birati između jako puno različitih (mesnih, "vegetarijanskih", sa sirom, sa gljivama, ...) punjenja u tim knedlima, a ja osobno preporučujem "mix" po vlastitoj želji. To se u prosjeku po komadu plaća nešto više, ali je zanimljivije i raznovrsnije.
A za desert, kako drugačije završiti nego s - još pieroga, ovoga puta sa slatkim punjenjem.
Lokal koji je predstavljen u Youtube filmiću kojeg sam linkao nalazi se na križanju ulica Jerozolimskie i Nowy Swiat i baš u njemu i jesam jeo pieroge. Kad je riječ o turistički najatraktivnijem dijelu centra Varšave, ima još jedan (iz istog lanca) u samoj ulici Nowy Swiat (nešto sjevernije od ovog), te još jedan (još sjevernije) na ćošku ulica Dluge i Frete (u Nowom Miastu, ali praktički na rubu prema Starom Miastu).
Zadnje uređivanje nvnk : 28.09.2012. at 09:57.
|
|
|
30.09.2012., 13:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2011.
|
Da li je rezervacija za ovaj Polskibus obavezna preko neta ili se može kupiti i po dolasku?
|
|
|
30.09.2012., 23:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2008.
|
Evo da i ja podijelim svoja iskustva iz Poljske s obzirom da sam se vratila pred tjedan dana... i da ova tema ne nudi nikakve informacije za planiranje putovanja!
Putovanje: 16.-22.09.2012. 2 noći Budimpešta, 2 noći Varšava, 2 noći Karkov.
Sve sam rezervirala u zadnji čas pa bi to sigurno moglo i bolje i jeftinije ali eto. Preskočit ću Budimpeštu (osim par podataka)...
Crikvenica- Budimpešta autom, tražila sam smještaj s parkingom pa sam odabrala Prater residence ( bio je na akciji  )- apartmani, jako čisto, odlično osoblje, privatna garaža, odmah pored Corvin shopping centra. Nije strogi centar ali je metro svega par minuta, a mi ga nismo ni koristile nego sve pješke. Može se naći odličan smještaj u strogom centru, osobito ako ideš npr. vlakom iz Zgb-a. Većina hostela i hotela ima odličan rating, lokaciju i cijenu.
18.09.- let za Varšavu. Auto smo ostavile na privatnom parkingu http://en.ferihegyparkolo.com/ .
S obzirom da Ryanair leti na Modlin airport treba nekako doć do grada. Prvo sam mislila uzet Modlinbus koji vozi kraće, bez presjedanja i kreće 20 min nakon dolaska aviona ( 33 zlota) ali smo se ipak odlučile na kombinaciju bus- vlak ( koju je koristilo 90% ljudi s leta). Odmah kad pokupiš torbu i izađeš van na jednom štandiću se prodaju karte, odmah se stvori red, prima samo zlote ( 12 zlota 1 smjer), (ja sam digla s bankomata, nisam kupovala). Autobus stoji odmah ispred ulaza, mislim da vozi svako malo, ali se vlak mora čekat ( ako dolazite letom iz Budimpešte) jer kreće tek u 19:33. Na vlaku ne piše ama baš ništa, stoji dugo na stanici i svi s vremenom shvate da je to taj vlak ali nitko nema pojma. Evo link za red vožnje http://www.mazowieckie.com.pl/en/roz...3&minuta_do=50
App sam uzela preko Airbnb-a. U ta dva dana svi hoteli i hosteli s normalonom cijenom u centru su bili popunjeni. Bio je koncert Coldplaya pa moguće zbog toga. App je bio u već spomenutoj ulici Chmielna- puno restorana, barova.. https://www.airbnb.com/rooms/457354
App na 17. katu, ima sve šta treba, ok cijena, odmah preko puta centralne željezničke stanice.
Išle smo na free walking turu po starom gradu- svaki dan u 11h. Odličan vodič Andrej, veličina grupe od 15- ak ljudi- taman. Bilo je fenomenalno.
Kopernikov muzej- ima se šta radit cijeli dan. Ulaznica- mislim da je za odrasle 22 zlota.
Grad je više/ manje sređen. Ima hrpu barova i restorana s pristojnim cijenama.
Meni se Varšava nekako dopala  .. većinom smo šetale i nismo išle nikamo ciljano jer za detaljno istraživanje nije bilo vremena. Ali ima nešto i nije još uvijek toliko turistička..
U sljedećem postu ću o razgledavanju..a sad još inf tehničke prirode.
U Krakow smo išle vlakom. Ide svakih sat vremena. Karta se može kupit na automatu ili šalteru. Vožnja traje 3 sata. 2 jednosmjerne karte smo platile oko 200 kn ( 1 je bila do 26 god- pitat će vas u vlaku ta to i dokažete  ) . Vlak na peron dolazi oko 15-ak minuta ranije i ljudi doslovno trče u vlak pa ako želite naći mjesto bez da otvarate svaki kupe.. pridružite im se
Krakov smještaj- Benedict hostel. Noćenje s doručkom u dvokrevetnoj privatnoj sobi nešto manje od 15 eura. Lokacija je odlična, hostel ima rating 95%, ja bi dala manje.. ali eto. Bud i War su me razmazile
Krakov je prekrasan, ima zbilja odlične restorane u kakvima bi kod nas nabili cijene do neba. Ima i kebaba.. naravno i zapekanki po svačijem guštu (5 zlota- pa gore). Večera sa juhom, glavnim jelom i pivom bi nas došla oko 10 eura. Sokovi su jeftini ( litra limunade 20 kn).
Tu smo išli na 2 free walking ture- stari grad 2,5 h i jewish quarter 3h. Super!!
S tim da ova druga može trajat još 2 h- schindler's factory.
Išle smo na vožnju s krakovskim vodenim tramvajem, bile smo jedine i bilo je super.
Nažalost nismo išle u rudnik soli jer za to nije bilo vremena
Vlak Krakov- aerodrom- ista priča kao i u Varšavi- puno oznaka do perona a onda na samom peronu i na vlaku ništa. Karta košta 19 zlota u jednom smjeru i kupile smo je na automatu na samom peronu. Može se kupit i u samom vlaku ali mislim da je zericu skuplja. Vožnja traje 10 min. Let za Budimpeštu je u 22:30, a u check in zoni nema skori ničega- ostanite izvan nje čim dulje.
S obzirom da mi se na karti čini da je udaljenost Varšava- karkov veća nego Krakov- Budimpešta možda bi bilo dobro ić vlakom Bud- Kr pa Kra- Var a natrag avionom.
S obzirom da na parking ne nudi shuttle bus za dolaske nakon 22:00 h nude da uzmete Fu taxi i onda oni refundiraju novce. Taxi je odlično organiziran- nema cijenkanja i mutnih tipova. Na izlazu iz zgrade je mala kućica u kojoj je djelatnik koji vam daje vaučer s cijenom koji dajete vozaču. Nema iznenađenja. Drugi frajer nosi kofere i smjesti vas u prvim taxi koji ima vaš broj ( valjda po zonama  ). Vozaču dam vaučer, platim, on mi ga vrati i to je to. Primaju eure, forinte, kartice. Mislim da je to najjednostavniji način dolaska u centar- osobito nakon ponoći.
Drugi put o samim gradovima... meni su konkretno ove inf falile !
Ispričavam se na podužem postu!!! 
|
|
|
30.09.2012., 23:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2008.
|
Ispravak- vožnja vlakom Krakov-aerodrom traje 20 min
|
|
|
01.10.2012., 14:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
|
@ane
 što da kažem o planiranju putovanja. Uzeo sam avionsku kartu preko aviokarte.hr, a letio Zagreb-Munchen-Gdansk. Letovi ukupno traju oko 2 i pol sata, možda malo više.
@nvnk
nažalost nisam išao do Malborka   vrijeme mi je ubijalo svaku želju za putovanjem, a od trenutka kada sam počeo planirati putovanje za Malbork kiša nije prestajala ili bi prestala na pola sata. 
|
|
|
02.10.2012., 12:10
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
_ane kaže:
Evo da i ja podijelim svoja iskustva iz Poljske s obzirom da sam se vratila pred tjedan dana... i da ova tema ne nudi nikakve informacije za planiranje putovanja!
Putovanje: 16.-22.09.2012. 2 noći Budimpešta, 2 noći Varšava, 2 noći Karkov.
Sve sam rezervirala u zadnji čas pa bi to sigurno moglo i bolje i jeftinije ali eto. Preskočit ću Budimpeštu (osim par podataka)...
Crikvenica- Budimpešta autom, tražila sam smještaj s parkingom pa sam odabrala Prater residence ( bio je na akciji  )- apartmani, jako čisto, odlično osoblje, privatna garaža, odmah pored Corvin shopping centra. Nije strogi centar ali je metro svega par minuta, a mi ga nismo ni koristile nego sve pješke. Može se naći odličan smještaj u strogom centru, osobito ako ideš npr. vlakom iz Zgb-a. Većina hostela i hotela ima odličan rating, lokaciju i cijenu.
18.09.- let za Varšavu. Auto smo ostavile na privatnom parkingu http://en.ferihegyparkolo.com/ .
S obzirom da Ryanair leti na Modlin airport treba nekako doć do grada. Prvo sam mislila uzet Modlinbus koji vozi kraće, bez presjedanja i kreće 20 min nakon dolaska aviona ( 33 zlota) ali smo se ipak odlučile na kombinaciju bus- vlak ( koju je koristilo 90% ljudi s leta). Odmah kad pokupiš torbu i izađeš van na jednom štandiću se prodaju karte, odmah se stvori red, prima samo zlote ( 12 zlota 1 smjer), (ja sam digla s bankomata, nisam kupovala). Autobus stoji odmah ispred ulaza, mislim da vozi svako malo, ali se vlak mora čekat ( ako dolazite letom iz Budimpešte) jer kreće tek u 19:33. Na vlaku ne piše ama baš ništa, stoji dugo na stanici i svi s vremenom shvate da je to taj vlak ali nitko nema pojma. Evo link za red vožnje http://www.mazowieckie.com.pl/en/roz...3&minuta_do=50
App sam uzela preko Airbnb-a. U ta dva dana svi hoteli i hosteli s normalonom cijenom u centru su bili popunjeni. Bio je koncert Coldplaya pa moguće zbog toga. App je bio u već spomenutoj ulici Chmielna- puno restorana, barova.. https://www.airbnb.com/rooms/457354
App na 17. katu, ima sve šta treba, ok cijena, odmah preko puta centralne željezničke stanice.
Išle smo na free walking turu po starom gradu- svaki dan u 11h. Odličan vodič Andrej, veličina grupe od 15- ak ljudi- taman. Bilo je fenomenalno.
Kopernikov muzej- ima se šta radit cijeli dan. Ulaznica- mislim da je za odrasle 22 zlota.
Grad je više/ manje sređen. Ima hrpu barova i restorana s pristojnim cijenama.
Meni se Varšava nekako dopala  .. većinom smo šetale i nismo išle nikamo ciljano jer za detaljno istraživanje nije bilo vremena. Ali ima nešto i nije još uvijek toliko turistička..
U sljedećem postu ću o razgledavanju..a sad još inf tehničke prirode.
U Krakow smo išle vlakom. Ide svakih sat vremena. Karta se može kupit na automatu ili šalteru. Vožnja traje 3 sata. 2 jednosmjerne karte smo platile oko 200 kn ( 1 je bila do 26 god- pitat će vas u vlaku ta to i dokažete  ) . Vlak na peron dolazi oko 15-ak minuta ranije i ljudi doslovno trče u vlak pa ako želite naći mjesto bez da otvarate svaki kupe.. pridružite im se
Krakov smještaj- Benedict hostel. Noćenje s doručkom u dvokrevetnoj privatnoj sobi nešto manje od 15 eura. Lokacija je odlična, hostel ima rating 95%, ja bi dala manje.. ali eto. Bud i War su me razmazile
Krakov je prekrasan, ima zbilja odlične restorane u kakvima bi kod nas nabili cijene do neba. Ima i kebaba.. naravno i zapekanki po svačijem guštu (5 zlota- pa gore). Večera sa juhom, glavnim jelom i pivom bi nas došla oko 10 eura. Sokovi su jeftini ( litra limunade 20 kn).
Tu smo išli na 2 free walking ture- stari grad 2,5 h i jewish quarter 3h. Super!!
S tim da ova druga može trajat još 2 h- schindler's factory.
Išle smo na vožnju s krakovskim vodenim tramvajem, bile smo jedine i bilo je super.
Nažalost nismo išle u rudnik soli jer za to nije bilo vremena
Vlak Krakov- aerodrom- ista priča kao i u Varšavi- puno oznaka do perona a onda na samom peronu i na vlaku ništa. Karta košta 19 zlota u jednom smjeru i kupile smo je na automatu na samom peronu. Može se kupit i u samom vlaku ali mislim da je zericu skuplja. Vožnja traje 10 min. Let za Budimpeštu je u 22:30, a u check in zoni nema skori ničega- ostanite izvan nje čim dulje.
S obzirom da mi se na karti čini da je udaljenost Varšava- karkov veća nego Krakov- Budimpešta možda bi bilo dobro ić vlakom Bud- Kr pa Kra- Var a natrag avionom.
S obzirom da na parking ne nudi shuttle bus za dolaske nakon 22:00 h nude da uzmete Fu taxi i onda oni refundiraju novce. Taxi je odlično organiziran- nema cijenkanja i mutnih tipova. Na izlazu iz zgrade je mala kućica u kojoj je djelatnik koji vam daje vaučer s cijenom koji dajete vozaču. Nema iznenađenja. Drugi frajer nosi kofere i smjesti vas u prvim taxi koji ima vaš broj ( valjda po zonama  ). Vozaču dam vaučer, platim, on mi ga vrati i to je to. Primaju eure, forinte, kartice. Mislim da je to najjednostavniji način dolaska u centar- osobito nakon ponoći.
Drugi put o samim gradovima... meni su konkretno ove inf falile !
Ispričavam se na podužem postu!!! 
|
ovo je super!
ja idem uskoro, isto planiram krakow- varšava vlakom...znači svakih sat vremena vozi?
ja nisam našla taj podatak, al ok..
kad si tražila smještaj u varšavi, sjećaš li se možda nekog povoljnog, a da je blizu centralna station-a?
doći ću dosta kasno na centralnu pa bi htjela biti čim bliže, da doslovce pješke mogu do hotela/hostela...
hvala ti 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:18.
|
|
|
|