Trudnice Za trudnice i sve one koji se tako osjećaju |
|
|
27.02.2009., 23:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2007.
|
Ej, draga!  Odličan ti je šećer! Čestitam! Meni je na drugom mjerenju isto bilo tako i svi su bili oduševljeni!  Objašnjenje: sad ti i bebačica troši šećer pa je kao normalno da ga nakon 2 sata ima manje... Pošto mi logika ne funkcionira u trudnoći  , prihvatila sam ga zdravo za gotovo...Za par mjeseci ću detaljnije razmisliti o tome!  Pusa!
|
|
|
28.02.2009., 13:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
Cure,meni je dva puta otkriven povišeni šećer u mokraći...  Međutim,u krvi je normalan  . Ginekologici idem na pregled tek 10.3. Da li za trudnički šećer miraju biti povišene vrijednosti šećera i u krvi i u mokraći  !?
|
|
|
28.02.2009., 20:03
|
|
Valar Morghulis
Registracija: Jun 2008.
|
Quote:
Tinchi-Linchi kaže:
Ej, draga!  Odličan ti je šećer! Čestitam! Meni je na drugom mjerenju isto bilo tako i svi su bili oduševljeni!  Objašnjenje: sad ti i bebačica troši šećer pa je kao normalno da ga nakon 2 sata ima manje... Pošto mi logika ne funkcionira u trudnoći  , prihvatila sam ga zdravo za gotovo...Za par mjeseci ću detaljnije razmisliti o tome!  Pusa!
|
Ni meni ne funkcionira logika.  Ali bilo logicno ili ne, znaci da mogu nastaviti papati! 
Hvala na objasnjenju! 
|
|
|
01.03.2009., 18:10
|
|
Lavica02
Registracija: May 2006.
|
Quote:
seven_ kaže:
Cure,meni je dva puta otkriven povišeni šećer u mokraći...  Međutim,u krvi je normalan  . Ginekologici idem na pregled tek 10.3. Da li za trudnički šećer miraju biti povišene vrijednosti šećera i u krvi i u mokraći  !?
|
meni je vađenjem utvrđen povišeni šećer dok mi je urin bio OK
|
02.03.2009., 09:01
|
|
Rodila2MuškarcaSvogŽivota
Registracija: Apr 2003.
|
Ja sam jutros mjerila GUK: imala sam 5,6. Referentni interval je od 4.0-6.0 jel'da?
|
|
02.03.2009., 09:54
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2006.
|
Quote:
seven_ kaže:
|
Nije važno koliko ti je šećer na tašte - meni je npr. taj uvijek bio u redu. Važno je koliki je pod opterećenjem, odnosno moraš napraviti OGTT test, a zatim po potrebi i GUK profil.
Meni nikad nije bio povišen šećer u mokraći, a na OGTT i GUK profilu je.
Preporučam ti da test napraviš što prije, može ti i liječnik opće prakse dati uputnicu za OGTT na Vuk Vrhovcu.
|
03.03.2009., 00:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2009.
|
može jedno pitanje- ušla sam u osmi mjesec trudnoće i pričajući sa svojim prijateljicama koji su ovo već prošli kažu da su svi radili taj test opterećenja šećerom. ova moja ginekologica me nije poslala. da li je to nemar ili samo je ona ocjenila da nije potrebno? inače jedem sve,prirast težine mi je 10ak kg u ovih proteklih mjeseci
|
|
|
03.03.2009., 09:10
|
|
Rodila2MuškarcaSvogŽivota
|
Quote:
BubaMaja kaže:
može jedno pitanje- ušla sam u osmi mjesec trudnoće i pričajući sa svojim prijateljicama koji su ovo već prošli kažu da su svi radili taj test opterećenja šećerom. ova moja ginekologica me nije poslala. da li je to nemar ili samo je ona ocjenila da nije potrebno? inače jedem sve,prirast težine mi je 10ak kg u ovih proteklih mjeseci
|
Ni mene moja nije poslala na OGTT. Rekla je da zasad nema indikacija. Preksutra idem napraviti cijelu KS i GUK i ako rezultat ne bude dobar poslat će me na OGTT.
Isto tako sam u 30 tjedana dobila između 9,5 i 10 kg.
|
|
03.03.2009., 09:20
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
BubaMaja kaže:
|
niti ja nisam isla u prvoj trudnoci a ne salje me ni sad..svaki puta mi napravi test sa trakom i vadila sam onaj klasicni secer iz krvi tako da sigurno ni trebam na OGTT jer da je potrebno vec bi to obavila 
|
03.03.2009., 11:01
|
|
Valar Morghulis
|
Quote:
BubaMaja kaže:
|
Moja salje sve koji dobiju vise od 10 kg i one koji naglo dobiju u jednom mjesecu.
Inace, frendicu privatni ginic nije poslao a dobila je preko 15 kila tako da misllim da je to individualno.
U svakom slucaju, ja radije odem na sve moguce pretrage. 
|
|
|
06.03.2009., 20:42
|
|
...
Registracija: Sep 2008.
|
dajte mi molim vas recite kako ovaj test izgleda?
zar zbilja moram potrošiti 3 sata na izvođenje ovog testa?
ne kužim.
vadi se krv.
pa se miruje.
pa se opet vadi krv.
i još.... kako mi ginekologica nije rekla upute za ovaj test?
čitam na netu kako tri dana prije moram jesti hranu bogatu ugljikohidratima, 12 sati prije ne smijem ništa jesti niti piti...
wtf? otkud da ja to sve znam?...
ona me je samo poslala na test a ja sam mislila da ću samo otići tamo , izvadit krv i bok...
a ono procedura ko u priči....
|
06.03.2009., 21:11
|
|
Valar Morghulis
|
Pa kad nazoves da se narucis onda ce ti sve reci.
Zaboravila sam kako je u Vuk Vrhovcu ali u domu zdravlja prvo jedan dan dodjes izvaditi krv da imaju tvoj obican, svakodnevni secer.
Onda se s njima dogovoris kad ces doci na ogtt i onda dan ranije iza 8 navecer nista ne smijes jesti i kad dodjes tamo prvo ti izvade krv i das urin, onda popijes glukozu pa ti nakon dva sata opet vade krv i das urin.
|
06.03.2009., 22:45
|
|
Who's That Girl?
|
I ja moram raditi OGTT. Uz napomenu da fakat prestanem manijakalno udarati po majonezi, slatkome, salamicama... Onak - ima me. 
|
14.03.2009., 18:34
|
|
Who's That Girl?
|
Dakle nalaz je slijedeći:
Glukoza natašte: 4,22 (4,20-6.40)
glukoza 30 min: 8,2 (< 8,0)
glukoza 60 min: 9,1 (< 8,0)
glukoza 120 min:4,9 (< 8,0)
Ok, jel koma? I što znači povišen šećer za mene, bebu?
|
14.03.2009., 20:31
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Usagi kaže:
|
Sve je dobro. Bitna ti je ova vrijednost nakon 120 minuta.
|
14.03.2009., 21:44
|
|
Who's That Girl?
|
Fijuuu!!! Hvala, sva sam se stiltala na ovih 30 i 60 minuta. 
|
15.03.2009., 13:34
|
|
...
Registracija: Sep 2008.
|
može li mi netko reć koliko bi se "točnost" testa mogla poremetiti ako ujutro prije testa popijem običnu crnu kavu bez mlijeka i bez šećera?
|
15.03.2009., 14:14
|
|
surlica
Registracija: Mar 2007.
|
Quote:
Death-of-Art kaže:
može li mi netko reć koliko bi se "točnost" testa mogla poremetiti ako ujutro prije testa popijem običnu crnu kavu bez mlijeka i bez šećera?
|
moraš biti natašte za taj test, ne smiješ niti vode popiti! izdrži to, nije tako strašno
ja sam bila u petak privatno kod Breyera i dala sam urin, pa su mi vadili krv, popila sam glukozu nakon pola sata opet sam vadila krv, pa opet nakon pola sata i zadnje nakon sat vremena od ovog trećeg vađenja, odn. kod mene je to bilo ovako (da pojednostavnim  )
1. urin i krv (8.45h)
2. krv (9.15h)
3. krv (9.45h)
4. urin u krv (10.45h)
platila test 150kn i oko 14h isti dan dobila nalaz na mail i moj ginić na faks...
i sve je OK 
|
|
15.03.2009., 14:15
|
|
Valar Morghulis
|
Jako. Cak i dan prije iza 8 navecer nesmijes nista jesti ni piti osim vode. A buduci da ne smijes vode piti nakon pijenja glukoze, ne mozes ni poslje kavu dok sve ne bude gotovo. 
To mi je najgori dio bio, ali u 10 sam zato popila dvije kave. 
|
15.03.2009., 14:17
|
|
surlica
Registracija: Mar 2007.
|
Quote:
Usagi kaže:
|
ti si nakon 120 min imala ful dobro a ja sam imala onda 7.7 i kaže moj ginić da sve štima
Ali, kad sam popila tu glukozu i sjela se, sva sam se presavijala koliko me taj šećer šupio... meni se soba okretala, jako mi je bilo slabo  ali dobro, sve je Ok prošlo i moram priznati da mi je i vrijeme tamo dok sam bila, ta dva sata jako brzo prošlo
čitala sam si knjigicu i sve 5 
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:23.
|
|
|
|