Pogledaj rezultate ankete: dnevni ritual mazanja?
|
obavezno jednom dnevno-ujutro
|

|
21 |
10.00% |
obavezno jednom dnevno-navecer
|

|
20 |
9.52% |
obavezno jednom,a drugi put povremeno kad se sjetim
|

|
36 |
17.14% |
obavezno dva puta
|

|
116 |
55.24% |
vise od dva puta..svasta kombiniram
|

|
17 |
8.10% |
|
|
22.11.2015., 20:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
jutro: umivanje bioaza peršin, caudalie polyphenol spf 20 krema za suhu kožu koju rotiram sa Caudalie premier Cru
večer: skidanje make-upa sa Uriage micelarnom (ta je trenutno na redu ) ,umivanje i čišćenje lica sa Foreom i Foreo umivalicom,Nikel energizirajući tonik, Filorga skin structure tonik kojeg rotiram sa Guerlain Abeille Royale serumom i kremom,nekada neka uljna mješavina, svakih par dana Bioderma serum,Merz okoloočna maska
Ovo je trenutna postava ali volim mijenjati preparativu jer sam stalno u potrazi za nečim boljim 
|
|
|
25.11.2015., 16:53
|
|
U samoizolaciji
Registracija: May 2015.
|
UJUTRO: umivanje himalaya gelom od neema za problematičnu kožu,te nakon toga stavljam just for you-day kremu od green girl
NAVEČER: opet umivanje sa spomenutim gelom,te nakon toga Ma tonik od loko kozmetike,čekam da se osuši te stavljam lrp effaclar duo
Kada imam šminku koristim jos i micelarnu od olivala
Dvaput tjedno radim piling lica sa olival pilingom,a jednom tjedno ili jednom ud va tjedna sama radim masku od gline i neema sa nekim dodacima.
Ovo mi je trenutna postava te se nadam da će dugo i ostati 
|
|
|
10.02.2016., 01:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2016.
|
Bok cure  Nova sam mi je sve pre zanimljivo i najrade bi na svakoj temi nešto pisala
Znaci moja rutina (moze li mi neko rec jel dobra jel sam pocela ima godinu dana se brinu o licu, prije sam do 20-te skinula sminku vlaznim maramicama i eventualno stavila kremu)
Znaci navecer: umijem se neutrogena pilingom pink scrub od grejpa, iza toga micelarana(byaphasse), pa niveina roza pjena za lice, tonik(Byaphasse), krema ( trenutno zuta Clinique)
Ujutro: Umijem se il niveinom pjenom il baleinim rozim gelom od grejpa, stavim eventualno tonik i kremu (roza clinique jer mi je zuta vise hidratantnija)
Stavim otprilike jednom il u 2 tjedna masku za lice tj glinu, kad mi se pojave prištići očistim lice klindamicinom i kremom koju mi je kozmeticarka napravila ili posprejam octanisept sprejom i bephatenom namazem, sva mi je zbrka u rutini i moram je podhitno mijenjat i drzat se dva proizvoda :/
Inace lice mi je hmm mješovito sa suhim djelovima
|
|
|
10.02.2016., 13:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2016.
|
Quote:
moreissues kaže:
Bok cure  Nova sam mi je sve pre zanimljivo i najrade bi na svakoj temi nešto pisala
Znaci moja rutina (moze li mi neko rec jel dobra jel sam pocela ima godinu dana se brinu o licu, prije sam do 20-te skinula sminku vlaznim maramicama i eventualno stavila kremu)
Znaci navecer: umijem se neutrogena pilingom pink scrub od grejpa, iza toga micelarana(byaphasse), pa niveina roza pjena za lice, tonik(Byaphasse), krema ( trenutno zuta Clinique)
Ujutro: Umijem se il niveinom pjenom il baleinim rozim gelom od grejpa, stavim eventualno tonik i kremu (roza clinique jer mi je zuta vise hidratantnija)
Stavim otprilike jednom il u 2 tjedna masku za lice tj glinu, kad mi se pojave prištići očistim lice klindamicinom i kremom koju mi je kozmeticarka napravila ili posprejam octanisept sprejom i bephatenom namazem, sva mi je zbrka u rutini i moram je podhitno mijenjat i drzat se dva proizvoda :/
|
Bravo za bolju brigu oko koze  realno, sto dublje udes u tematiku njege koze, to ces vise proizvoda koristiti. Uvijek će ti falit još neki  a za proizvode ti samo tvoja koza može reci dali su dobri ili ne. Jedino sto bih ja eventualno mogla savjetovat, ukoliko već imaš problema sa suhim dijelovima, isprobaj neku nježniju umivalicu(uljnu npr) koja neće isušivati kozu. Govorim iz iskustva jer mene 95 posto umivalica isušuje. Ako je koža suha fali hidratacije, ako zateže trebaš hranjiviju kremu, ako je siva i umorna možda nebi bilo loše ubacit vitamin c u njegu.. u svakom slučaju, sama ćeš najbolje s vremenom shvatit što ti odgovara i treba
|
|
|
15.02.2016., 18:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2014.
|
Unazad dva mjeseca (nakon posjeta spec. dermatologu zbog alergije na licu izazvane koznačime a "liječene" kortikosteroidnim kremama po receptu doktorice opće prakse - ovo nikad i nikako ne raditi!)
Ujutro i navečer, isto: LRP micelarna i LRP toleriane ultra fluide krema...
Ništa drugo ni ne koristim, osim vikendom LRP pudera malo...
Spasilo mi lice! 
|
|
|
26.02.2016., 15:54
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2013.
|
Quote:
moreissues kaže:
|
Ja bih izbacila piling svaki vecer, pogotovo sto imas suhe dijelove... Ta rutina navecer me buni, mislim da nema potrebe za umivanje pilingom, pa micelarna pa opet umivanje pjenom... inace mi se tvoja rutina cini sasvim ok
Moja rutina (trudnica s aknastom mjesovitom i dehidriranom kozom) je navecer skidanje sminke garnier micelarnom, umivalica ( rotiram par, ugl balea med sensitive ili ona roza grejp s pumpicom -mislim da na umivalice nema smisla trosit lovu jer se odmah ispiru s lica pa sastojci kojim nas mame bas i nemaju neku funkciju, bitno mi je da ne isusuje), zatim tonik mixa ili afrodita aloe vera (oba bez alkohola), s tim da afroditu spricam kad god osjetim da mi je koze dehidrirana, a super mi je i za fiksiranje nekih tezih pudera. Zatim balea aqua serum i kad se on upije aqua krema. Oko ociju kao nocna krema ide ili merz ili scheabens maska za okoloocno podrucje u tanjem sloju. Naime, sve kremice su mi se pokazale kao nedovoljno hidratantne za to podrucje, pa sam za to prenamijenila ove maske. Za akne lokalno babylove kremica s cinkom.
Jutro: umivalica, trenutno pokusavam istrosit bioderminu sebium, cist da je ne bacim na pola. Ok mi je, al kako sam trudna, zelim sto blaze, "vulgaris" proizvode. Tonici opet isti, aqua serum i sminka. Kad dodjem doma, obavezno opet skidam sminku, svaki drugi dan stavljam c-serum iz kucne radinosti, samog ga drzim pola sata, nakon tog umivanje i aqua serum.
Par puta tjedno afrodita marelica piling. Maska obicni med, nekad s cimetom.
Trazim jos sigurnu kremicu s faktorom, da mi je sigurna za bebicu i da ne izaziva akne pa ako ima tko preporuku...
Prije trudnoce sam koristila agresivnije kremice, cesto s kiselinama, najcesce bioderma koja mi se pokazala najboljom za problematicnu kozu, te avene i lrp.
Sad pokusavam koristiti sto manje kremica, sto obicnije i usprkos problematicnoj kozi, baziram se iskljucivo na hidrataciju i stanje nikad nije bilo bolje, akni nikad manje, sad ne znam jel to zbog trudnoce ili mojoj kozi jednostavno pasu najobicniji proizvodi za hidrataciju.
|
28.01.2024., 09:49
|
|
mala od skandala
Registracija: Jan 2024.
|
Quote:
leonidas27 kaže:
|
Kremu trebas podebljati. Nikakav light, i nikakav gel sad u zimskim uvjetima.
|
|
|
28.01.2024., 10:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2007.
|
Quote:
Totewo kaže:
Kremu trebas podebljati. Nikakav light, i nikakav gel sad u zimskim uvjetima.
|
ta ti je krema inače odlična 
koristim godinama
i bestseller od darphina
moraš probati
i uopće nije od onih slabih gel krema kao neutrogena i sl
imala sam njihovu rich (darphin) ali je maslačasta (masna) i opet mi nekako ova light bolja
nisam je imala od božića i prije par dana mi došla i mislila sam da ću instant prodisati pa se nakon tri dana čudim što još uvijek nije sanirala centralno grijanje dehidraciju... ali mi je svakako najbolja od svih ovih stvarčica kojima maljam...
čekam neku okoočnu - koje generalno ne koristim ali kad me zateže koža onda je to oko očiju pa ću valjda sloj toga pomoći 
|
|
|
28.01.2024., 11:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Ja bez okoloocne da ne znam sta na ostatku lica imam ne mogu, zateze ko vrag.
Probaj bez sum essence mozda ti ona ne odgovara uvedi Ceramidin jel to liquid?
Cini mi se da ti treba nesto kao emulzija.
|
|
|
28.01.2024., 12:32
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Princez Krafna kaže:
Ja bez okoloocne da ne znam sta na ostatku lica imam ne mogu, zateze ko vrag.
Probaj bez sum essence mozda ti ona ne odgovara uvedi Ceramidin jel to liquid?
Cini mi se da ti treba nesto kao emulzija.
|
i ja mislim da mi treba to nešto mljekasto - volim takve teksture
ovo dvoje od darphin je 
probat ću par dana ovako kako kažeš bez sum a uvesti liquid ceramidin 
u dolasku je whamisa deep reach i belif okoočna
mislim da će s tim biti ok... čekam 
|
|
|
28.01.2024., 18:38
|
|
mala od skandala
Registracija: Jan 2024.
|
Quote:
leonidas27 kaže:
ta ti je krema inače odlična 
koristim godinama
i bestseller od darphina
moraš probati
i uopće nije od onih slabih gel krema kao neutrogena i sl
imala sam njihovu rich (darphin) ali je maslačasta (masna) i opet mi nekako ova light bolja
nisam je imala od božića i prije par dana mi došla i mislila sam da ću instant prodisati pa se nakon tri dana čudim što još uvijek nije sanirala centralno grijanje dehidraciju... ali mi je svakako najbolja od svih ovih stvarčica kojima maljam...
čekam neku okoočnu - koje generalno ne koristim ali kad me zateže koža onda je to oko očiju pa ću valjda sloj toga pomoći 
|
Kupila sam slučajno Clinique moisture surge koja je gel umjesto Clinique moisture surge intense koja je ta mljekasta i jača. Eventualno mi je za po ljeti, sad mi se lice počne zatezati nakon sat vremena. I onda ne mogu staviti ništa preko, jer se sve to počne ljuštiti.
Ako te zateže, onda ti ta krema sad nije dovoljna. Probaj s Clinique moisture surge intense, u istom su cjenovnom razredu kao i ova tvoja i "mljekasta" je.
I naravno paziti na unos vode i održavati dovoljno vlage u zraku.
Quote:
leonidas27 kaže:
i ja mislim da mi treba to nešto mljekasto - volim takve teksture
ovo dvoje od darphin je 
probat ću par dana ovako kako kažeš bez sum a uvesti liquid ceramidin 
u dolasku je whamisa deep reach i belif okoočna
mislim da će s tim biti ok... čekam 
|
Ne znam zašto imam osjećaj da kupuješ kreme i proizvode prema tome koliko su bočice lijepe.
Guglala sam ovaj whamisa deep reach i ne znam da li o ulju ili o toniku govoriš, ulje kao ulje, malo preskupo, a tonik definitivno preskup za ono što je. Najobičnija aloe barbadensis u vodi. Imam ovaj (dobila sam, ne bih kupila) koji je duplo jeftiniji a opet meni beskorisan. Na licu mi ne znači ništa, a nedavno sam izgorila stopala od gore i nakon par mazanja nije bilo ništa bolje. A aloe vera bi baš za opekline trebala biti dobra.
--
Kad smo već na topicu s rutinama, bacila sam oko na ovo.
Jedino što su nedavno imali na promociji za 25€ a sad je 85€ (-15% za nove kupce).
|
|
|
28.01.2024., 19:15
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Totewo kaže:
Kupila sam slučajno Clinique moisture surge koja je gel umjesto Clinique moisture surge intense koja je ta mljekasta i jača. Eventualno mi je za po ljeti, sad mi se lice počne zatezati nakon sat vremena. I onda ne mogu staviti ništa preko, jer se sve to počne ljuštiti.
Ako te zateže, onda ti ta krema sad nije dovoljna. Probaj s Clinique moisture surge intense, u istom su cjenovnom razredu kao i ova tvoja i "mljekasta" je.
I naravno paziti na unos vode i održavati dovoljno vlage u zraku.
Ne znam zašto imam osjećaj da kupuješ kreme i proizvode prema tome koliko su bočice lijepe.
Guglala sam ovaj whamisa deep reach i ne znam da li o ulju ili o toniku govoriš, ulje kao ulje, malo preskupo, a tonik definitivno preskup za ono što je. Najobičnija aloe barbadensis u vodi. Imam ovaj (dobila sam, ne bih kupila) koji je duplo jeftiniji a opet meni beskorisan. Na licu mi ne znači ništa, a nedavno sam izgorila stopala od gore i nakon par mazanja nije bilo ništa bolje. A aloe vera bi baš za opekline trebala biti dobra.
--
Kad smo već na topicu s rutinama, bacila sam oko na ovo.
Jedino što su nedavno imali na promociji za 25€ a sad je 85€ (-15% za nove kupce).
|
ma ja ti koristim najčešće (9 mjeseci u godini) samo ovu darphin hydraskin light preko dana a navečer clinique moisture surge mask.
ponekad bepanthen kremu.
i to je to.
kad hoću toner ponekad dodati onda najčešće ceramidin ili isprobavam razne ostale azijske ali sve mi slično ... no te whamise se sjećam kao malo bolje od ostalih
serume i okoočne davno izbacila... pa se sad eto sjetila ..barem dok dere grijanje
kofein koji me drži budnom je diuretik pa dehidrira...mogla bih probati smanjiti
|
|
|
06.04.2024., 08:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2011.
|
Pozdrav žene, vidim da znate puno toga i možda mi možete pomoći. Imam 36, srećom dosta zahvalnu kožu i nikada nisam imala problema sa prištićima niti ikakvih većih problema sa kožom, dosta je čista. Mješovita je i jedini veći problem su miteseri na nosu (ok, to nije tako strašno) i povremeno podočnjaci. S obzirom na to da sam bila dosta nemarna glede brige o zdravlju pa tako i brige o koži, začuđujuće dobro mi se koža i drži, tek su se pojavile prve sićušne borice oko očiju.
Zanima me je li ok ovakva rutina i što bih još mogla dodati. Ujutro nanesem Q+A vitamin c serum, iza toga hidradantnu kremu sa SPF faktorom, trenutno CeraVe. Ne koristim puder, samo korektor za podočnjake po potrebi (iako i dalje nisam našla dobar) 
Navečer očistim lice mineralnom i nanesem Zorina mast kolagenski serum i potom Roc retinol corrextion kremu.
To je to, dosta basic njega. Jesam li na dobrom putu i treba li što dodati ili možda uložiti u skuplje proizvode (sve što koristim je u nižem cjenovnom rangu). Sve mi odgovara i lice ne reagira loše na ništa, izgleda svježe.
Oko mene se žene masovno kunu u njegu samo Zorinim proizvodima, zasad imam samo kolagenski serum i ok mi je.
Ako tko ima bilo kakvu dodatnu preporuku (kao i preporuku što još koristiti za podočnjake ili mitesere, tu kaskam), bit ću zahvalna.
Zanima me i mišljenje o serumu The Ordinary Hyaluronic Acid 2%+ B5, čula sam pohvale, no neznalica sam i iako znam da mogu koristiti više seruma, ne znam točno kojim redoslijedom i kako ih kombinirati.
Hvala unaprijed!
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:50.
|
|
|
|