Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Kućni ljubimci > Psi

Psi Najbolji prijatelji

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 01.05.2012., 14:15   #281
Bok ljudi,evo me opet,.....ovako,moja Azra ima sad 7 mjeseci,odlicno napreduje,inteligentna je i dosta poslusna ali uvijek postoji neko ali,....u dvoristu je strasna,nema tu nista uci,odlucija san ici s njom na skolovanje u 9 mjesecu,poslije lita jer sad ne mogu,ona ce tad imati godinu dana i mislim da je to OK.....sta se tice socijalizacije,s njom stalno idem van i medu ljude i djecu i druge pse al je ona i dalje nepovjerljiva prema strancima i malo nesigurna u sebe i onda zna lajat na strance ,valjda zbog njihovog naglog pokreta il glasnog nastupa,problem je sta se zna tako ponasat i prema djeci jer joj djeca prilaze glasno i naglo zato je stalno drzim na povodcu kad smo medu ljudima,a sad cu uzeti i brnjicu,a njen zastitnicki odnos prema meni i zeni nevjerojatan,....hoda mi na povodcu uz nogu s lijeve strane i u slucaju da se zaustavim da popricam s nekim obavezno se mora progurat izmedu mene i te osobe i prati svaki pokret i tu zna bit problema,prije 3 dana sam pricao tako s poznanikom i kad smo se rastajali on me uz pozdrav jos onako potapsao rukom po ramenu i tu je nastao urnebes,odmah je zalajala i skocila na njega,sreca da sam je cvrsto drzao,a covjek se uspio izmaknut nekako pa ga je ugrizla samo za jaknu i nije bilo neke vece stete,zato sad uzimam i brnjicu,....sad se nadam uz dresuru tu njenu ostrinu i eksplozivnost sto vise smanjiti jer sam ne uspijevam,.........strah me samo ako je sad takva sa 7 mjeseci,sta ce bit kasnije,......a stvarno ne poticem nekakvu agresivnost i nesto,ne daj Boze,.....sta se tice dresure il skolovanja,kako vec da se izrazim,....ici cu na poslusnost i socijalizaciju i na ispit poslusnosti,.......medu par ljudi s kojima sam razgovarao koji se bave s tim,neki me nagovaraju i da idemo na obranu i napad al to ne zelim jer mislim da bi to moglo potaknuti agresivnost,......e i sad mislim ovaj mjesec i da je steriliziram,...u dvoristu je uvijek slobodna,na lancu i vezu nikad nije bila i nece ni biti,uglavnom odlicna je ,problem je samo u toj ostrini i nervoznom tom odnosu prema strancima.....e sad neki kazu to je takva vrsta al znam neke belgijanere koji su skroz mirni i stalozeni prema nepoznatima na ulici,dobro to su uglavnom stariji psi al svejedno...prema drugim psima je odlicna i sa svima se zeli igrati.........pa eto svaki vas savjet i komentar na ovaj moj post je dobrodosao.............
Klija is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.05.2012., 14:54   #282
nije takva vrsta..takva se napravila u međuvremenu..nisi joj odredio granice što smije a što ne i nisi je korigirao na vrijeme..
Old 09.05.2012., 21:53   #283
Smile

Quote:
pikuli kaže: Pogledaj post
dukadak, ako želiš uštediti novac i preskočiti šteneće nepodopštine, ovdje poklanjaju mladog belgijanera i još časte udomitelje školicom za pse.
https://www.forum.hr/showthread.php?t=719005
Taj je belgijanac udomljen u Šibenik nadam se da cu ga sresti koji put jer je presladak
tinamarley1945 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2012., 09:23   #284
Quote:
Klija kaže: Pogledaj post
Bok ljudi,evo me opet,.....ovako,moja Azra ima sad 7 mjeseci,odlicno napreduje,inteligentna je i dosta poslusna ali uvijek postoji neko ali,....u dvoristu je strasna,nema tu nista uci,odlucija san ici s njom na skolovanje u 9 mjesecu,poslije lita jer sad ne mogu,ona ce tad imati godinu dana i mislim da je to OK.....sta se tice socijalizacije,s njom stalno idem van i medu ljude i djecu i druge pse al je ona i dalje nepovjerljiva prema strancima i malo nesigurna u sebe i onda zna lajat na strance ,valjda zbog njihovog naglog pokreta il glasnog nastupa,problem je sta se zna tako ponasat i prema djeci jer joj djeca prilaze glasno i naglo zato je stalno drzim na povodcu kad smo medu ljudima,a sad cu uzeti i brnjicu,a njen zastitnicki odnos prema meni i zeni nevjerojatan,....hoda mi na povodcu uz nogu s lijeve strane i u slucaju da se zaustavim da popricam s nekim obavezno se mora progurat izmedu mene i te osobe i prati svaki pokret i tu zna bit problema,prije 3 dana sam pricao tako s poznanikom i kad smo se rastajali on me uz pozdrav jos onako potapsao rukom po ramenu i tu je nastao urnebes,odmah je zalajala i skocila na njega,sreca da sam je cvrsto drzao,a covjek se uspio izmaknut nekako pa ga je ugrizla samo za jaknu i nije bilo neke vece stete,zato sad uzimam i brnjicu,....sad se nadam uz dresuru tu njenu ostrinu i eksplozivnost sto vise smanjiti jer sam ne uspijevam,.........strah me samo ako je sad takva sa 7 mjeseci,sta ce bit kasnije,......a stvarno ne poticem nekakvu agresivnost i nesto,ne daj Boze,.....sta se tice dresure il skolovanja,kako vec da se izrazim,....ici cu na poslusnost i socijalizaciju i na ispit poslusnosti,.......medu par ljudi s kojima sam razgovarao koji se bave s tim,neki me nagovaraju i da idemo na obranu i napad al to ne zelim jer mislim da bi to moglo potaknuti agresivnost,......e i sad mislim ovaj mjesec i da je steriliziram,...u dvoristu je uvijek slobodna,na lancu i vezu nikad nije bila i nece ni biti,uglavnom odlicna je ,problem je samo u toj ostrini i nervoznom tom odnosu prema strancima.....e sad neki kazu to je takva vrsta al znam neke belgijanere koji su skroz mirni i stalozeni prema nepoznatima na ulici,dobro to su uglavnom stariji psi al svejedno...prema drugim psima je odlicna i sa svima se zeli igrati.........pa eto svaki vas savjet i komentar na ovaj moj post je dobrodosao.............
Ma gle, samo polako.
To što te neki odmah nagovaraju na napad i obranu, pitanje tko su ti.
Curka ima tek 7 mjeseci i idealno ti je doba za početi lijepo sve na vrijeme od samih početaka.
Osnovni odgoj i socijalizacija, da psu sve sjedne na mjesto.
A kasnije naravno ako se pokažu potencijali ili s nekim od stručnih voditelja dogovoriš, baš zbog pasmine, možeš ići dalje u napredni rad.
Bilo za potražne pse, napad i obrana... ima toga puno što belgijaneri rade izvrsno.

Ovo za dvorište i strance jest neka njihova karakteristika da su oštriji i nepovjerljivi prema nepoznatima, čuvari su samo takvi, ali naravno, ne treba gristi ljude i napadati.
Sve se to da preusmjeriti i naučiti psa da sluša i zna što smije a što ne.

Ali ja se stvarno ne bih brinula na tvom mjestu jer je stvarno taman ispod godine dana, a nije više skroz mala beba, možeš krenuti uskoro na osnove poslušnosti pa dalje ćete već vidjeti kako će ići.
I da, stvarno ih se može naučiti pravilnim treninzima na brdo toga, tek sad kad imam terijere vidim koja je razlika u relaciji terijer-ovčarski pas, a pogotovo belgijaner.
Prave male učilice i radnici, samo treba pravilno i puno raditi.
afra is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.07.2012., 18:08   #285
Evo još jedne potencijalne obožavateljice belgijanera

Imamo mješanku labradora/ovčara (20mjeseci, 35kg) , ljubav našu veliku Neru (moram staviti nešto slika u našu temu na Fotoalbumu- budem sigurno nakon ljetovanja) i eto prije koji dan nam ukrali motor metar ispred dvorišta (radi se o dvorištu ispred stana u prizemlju, pa znate da to nisu velike udaljenosti). Nera nije bi zalajala
S Nerom smo prošli školu kod Robija K. i oduševljeni smo; kod njega smo imali priliku vidjeti prekrasne belgijanere i rad sa njima
i moj muž se sada umislio da je i on "stručnjak" i inzistira na čuvaru

mene je malo frka , 2 velika psa u stanu 70m2 s malim vrtom
blizu smo nasipu pa imamo gdje , trčeći, biciklom ili sa bacačem loptica
ja radim u školi pa Nera ima itekako šetnji kroz dan

dobili smo savjet da uzmemo dečka starog oko godinu dana koji je već prošao osnovne treninge pa da se mi samo utreniramo

Kako su belgijaneri sa linjanjem?
katarina72 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2012., 01:17   #286
Quote:
katarina72 kaže: Pogledaj post
Evo još jedne potencijalne obožavateljice belgijanera

Imamo mješanku labradora/ovčara (20mjeseci, 35kg) , ljubav našu veliku Neru (moram staviti nešto slika u našu temu na Fotoalbumu- budem sigurno nakon ljetovanja) i eto prije koji dan nam ukrali motor metar ispred dvorišta (radi se o dvorištu ispred stana u prizemlju, pa znate da to nisu velike udaljenosti). Nera nije bi zalajala
S Nerom smo prošli školu kod Robija K. i oduševljeni smo; kod njega smo imali priliku vidjeti prekrasne belgijanere i rad sa njima
i moj muž se sada umislio da je i on "stručnjak" i inzistira na čuvaru

mene je malo frka , 2 velika psa u stanu 70m2 s malim vrtom
blizu smo nasipu pa imamo gdje , trčeći, biciklom ili sa bacačem loptica
ja radim u školi pa Nera ima itekako šetnji kroz dan

dobili smo savjet da uzmemo dečka starog oko godinu dana koji je već prošao osnovne treninge pa da se mi samo utreniramo

Kako su belgijaneri sa linjanjem?
Linjaju se kroz cijelu godinu, ali nije to nista posebno. Potreban samo gusti celjas i to je to, malo da se skine ta dlaka,ali ne mora ni to.
Stipa4 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.08.2012., 23:14   #287
Quote:
tinamarley1945 kaže: Pogledaj post
Taj je belgijanac udomljen u Šibenik nadam se da cu ga sresti koji put jer je presladak
U Šibenik? nadam se da cu ga i ja sresti koji put
LittleFairy is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.08.2012., 14:50   #288
molba

Pozdrav, pokšavam se informirati o psima, točnije belgijskim ovčarima, pa sam naišla na ovaj forum i Vas osvrt. Molim za pomoć, čitajući postove, moram priznati da sam se malo uplašila kako opisuju belgijanere (agresiva i ostalo). Naime, živim u kući, dakle pas bi bio vani, ne na lancu, već u boksu (da ima svoj mir) odnosno pušten u dvorištu, dvorište je ograđeno. Imam dvoje djece (6 godina i 2 godine), dakle one bi se htjele igrati sa njim, a opet potreban nam je čuvar dvorišta. Zanima me kakav je pas prema djeci. Još bi htjela napomenuti da bi željela da pas bude ljubimac, ne agresivan. Da li bi pas patio kod mene odnosno nas? Napominjem da sam imala psa, labradora i bio je fenomenalan. Nisam ga ništa posebno dresirala, onako laički, i mislim da je bio odličan. Da li je stvarno potrebno s njima isključivo raditi (obrana, napad, traganje i sl.) odnosno da li oni pate ukoliko nisu radni psi. Dakle, naše vrijeme bi se svodilo na igru, bacanje loptice, šetnje, (živimo izvan Zagreba u prekrasnoj prirodi, blizu šume itd...) skivanje loptice i itd, ali sve u svrhu druženja psa i djece i mene naravno, ja ih naprosto obožavam, i djecu i pse... dakle ponovno napominjem kao kućni ljubimac, ali i kao čuvar kuće i dvorišta... Da li je to pas za nas??? Molim odgovor, unaprijed hvala..
dudda is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.08.2012., 14:57   #289
Quote:
dudda kaže: Pogledaj post
Da li je stvarno potrebno s njima isključivo raditi (obrana, napad, traganje i sl.) odnosno da li oni pate ukoliko nisu radni psi.
Ma kakvi, ni s jednim psom nije potrebno raditi takvo što, belgijski su samo pogodni da budu službeni psi. I jedino je tu "panika" ukoliko ga se stavi u takav trening i odgoj a sami trening i odgoj nisu stručni.

Quote:
dudda kaže: Pogledaj post
Dakle, naše vrijeme bi se svodilo na igru, bacanje loptice, šetnje, (živimo izvan Zagreba u prekrasnoj prirodi, blizu šume itd...) skivanje loptice i itd, ali sve u svrhu druženja psa i djece i mene naravno, ja ih naprosto obožavam, i djecu i pse... dakle ponovno napominjem kao kućni ljubimac, ali i kao čuvar kuće i dvorišta... Da li je to pas za nas??? Molim odgovor, unaprijed hvala..
Po ovome što opisujete ne vidim razloga zašto to nebi bio pas za vas; pripremite se samo na drugačiji temperament za razliku od labradora; belgijaneri jednostavno pršte energijo i tu energiju treba pozitivno usmjeravati. I biti će vam odličan čuvar bez obzira što bi bio "samo" kućni ljubimac. Preporučam da se dobro informirate te nabavite psa iz provjerenih izvora!
Old 28.08.2012., 15:05   #290
što se igre sa malom djecom tiče, oni su ipak skroz različiti od labradora i tu ne bi puno očekivala, tj. ništa više od donošenja loptice i toleriranja djece.

na našu livadu je par mjeseci dolazio jedan mali uzgajivač sa dvoje štenaca koji su bili na prodaju. dovodio ih je socijalizirati i radio osnove poslušnosti. psići su sa 4 mj bili gotovo savršeno poslušni i znali sve osnovne komande. onda ih je prodao kao čuvare i ljubimce u obitelj sa dvoje školske djece. mjesec nakon toga vratio se sa psima i desetogodišnjakom da malog poduči kako se treba prema njima odnositi. psi su u tih mjesec dana napravili tri koraka unazad što se odgoja tiče. sve su komande još znali, ali slušali su samo kad im se slušalo i glavni problem je bio što su skakali po djeci.

ako se odlučite za malinoa, u vašem slučaju kuja je bolji izbor, posebno ako je lab muški.
pikuli is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.08.2012., 10:00   #291
Zahvaljujem na odgovorima, puno ste mi pomogli.... pozdrav
dudda is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.08.2012., 13:42   #292
Evo da i ja dodam.
Iako nije nužno ići na više nivoe dresure, to su psi koji se ne mogu samo izležavati na kauču ili biti u dvorištu bez nekog rada, pa bilo to osnovna poslušnost a kasnije česte šetnje i struktura u odgoju općenito.
Imaju energiju koju treba usmjeriti na dobre stvari, tipa raditi poslušnost, odgoj od malih nogu sa djecom naravno(kao i kod svakog psa).

Neće postati agresivci ako ne idu na napad i obranu, ali bi trebali proći barem osnovne tečajeve, pogotovo kod poznavatelja pasmine, jer su izvrsni po pitanju rada i vrlo lako usvajaju.
No, ako se sa njima ne radi pravilno, upravo zbog te pomalo nervozne energije, mogu postati problematični, to je razlog zašto većinom treneri savjetuju pravilno treniranje od malih nogu da ne bi imali nikakvih problema kad pas odraste.

Ali inače su divni psi, kućni ljubimci privrženi samo tako, naša pokojna je bila protektivna za obitelj neviđeno a mogao si joj doma raditi što si htio.
afra is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.12.2012., 18:48   #293
Evo ovako dugo čitam sad malo da pišem :P
Imao sam kujicu Tornjaka koja je prije par godina uginula sad razmišljam o kupnji novog psa naime kujicu Belgijskog ovčara. E sad postoji par problema kod kojih bih htio pomoč. Imam 26g i još živim s roditeljima u kuči koja ima osrednje dvorište, štene bih mogao donijeti tek u Veljači buduči da su tek neki dan došli na svijet. Buduči da u Veljači još zna biti poprilično hladno hoče li mu biti prehladno u njenoj kučici, znam da mi starci nebi dopustili da je držim u kuči 100% ma koliko kratko. Iduči problem je taj da ja radim od 8-16 svaki dan a doma je u večini slučajeva mama koja bi ga zatvorila u boks čim bih ja otišo na posao no kad se vratim ja mogu s njim raditi ( šetnje dresura i sl. ) starci ga nebi nikad vodili u šetnje i u to sam 100% siguran, sad ja vas pitam jel bi pas bio sretan ili bih ga mučio naime nebih uzimo životinju da se muči. Ak vas još kaj zanima pitajte i hvala unaprijed na odgovorima
zalle101 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.12.2012., 19:08   #294
za štene nije nikako dobro biti samo po devet sati dnevno.
da uzmeš odraslog?
u pulskom šinteraju je ovaj dečko
http://www.facebook.com/media/set/?s...type=3&theater
a ako ti je daleko, naći će se neki i u nekom bližem, sada ili ubrzo. nažalost.
pikuli is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.12.2012., 19:34   #295
koliko znam ja trenutno jedina od ekipe na forumu imam belgijanera pa ću ti probati opisati naš suživot

Mi smo sa Rejom tek 3 mjeseca, došao je kod nas sa cca 1god i 4mjeseca, tako da ti ne znam baš o odgoju šteneta (osim što smo odgojili mješanku labrradora al ona je potpuno druga priča) a i nadamo se baviti se sportom
on je pas velike energije, i da može se opisati kao živčana energija - trebaš vidjeti početak njegova treninga pa ćeš se definitvno zaljubiti u pasminu - skače za lopticom do 2m, cvokta zubima kada je ne pogodi uhvattiti (mi je čitavo vrijeme vitlamo amo-tamo), i onda loptica odleti....u što veći gustiš on veseliji, nepogrešivo ju nađe (oslanja se samo na nos jer u većini prilika niti ne vidi gdje je odletila) i juri natrag, jureći čuješ topot (ako nije blato), na aport se moraš malo navlačiti jer mrtav plijen nije zanimljiv i onda ispočetka - naravno ovo sva ja ne izvodim nego skoro pa 100kg muževine
Ja ga šetkam, na fleksici, na piškenjje i kakanje, hodamo uokolo i tražimo komade, obavljamo male poslove, socijaliziramo na ljude i druge pse (nadamo se uskoro probati pseći park), trenutno imam zabranu igranja sa njim jer kada se razigra neće ići doma dok mu ne oduzmeš živi plijen a ja baš to i ne mogu

Kadaa smo vani čuva tj reži kada se netko priđe na dohvat ruke, kad je vrtu (20m2)čuva lajući a kada se netko približi ogradi ona i skače po njoj i reži, kada je u stanu čuva ali nakon što pustimo nekoga u stan ne buni se (osim što mi jučer čvaknuo nećaka ali je ovaj stao na njega)

A kada smo sami, e tada je maza da ne bi čovjek vjerovao, on traži više maženja od Nere, dok se ona samo namjesti blizu nas okrečući nam guzu, njegova je glava uvijek u krilu - anđeo i vrag u jednom biću

Iako Rej prije nijee bio u kući ne radi nereda, sami su dnevno od 4 sata do 9sati, kako kada. No mi ih nikada dulje ne ostavljamo bez zanimacije, igračke, kosti, prozora da vide van. OK jednom su se poslužili janjetinom iz sudopera (e da mi je znat ko je bio tat a ko je držao lojtrice)

U vrtu ga na držimo dugo jer je ovo mali vrt u prizemlju stambene zgrade u dosta prometnom dijelu ulice - ne želimo da lajanjem ometa susjede (pogotoovo ne ujutro prije 10, navečer iza 18 i vikendom), no on i više laje kada je i Nera s njim u vrtu (ona laje iz straha, nesigurnosti)

Traži dosta vremena ali kada ga vidimo kako treperi na početku treninga, kako uživa u svakom izletu, niej ništa teško, čak ni kiša ne smeta - a trenutno jedva čekamo snijeg da vidimo kako reagira na bijelo

Ovo je predivna pasmina, odana do bola, oštra a opet mazna, i znaš kaj baš su impozatnog izgleda (iamš naš fotoalbum Nera i Rej
katarina72 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.07.2013., 22:17   #296
Belgijski ovčar Malinois!?

pozdrav, planiram uskoro tj za 4 mjeseca kada se vratim u Hr udomiti jednoga.. ima li tko iskustva snjima pokoji savjet.. dosta sam se informirao putem interneta i sve, ali bi opet volio čuti nešto od vlasnika ako ih ima ovdje.. hvala!
Ill is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.07.2013., 08:15   #297
Ill sretno i bravo za odluku

Naš Rej je evo već skoro godinu dana kod nas, a kada smo ga uzeli imao je 1,5 god. Bilo je problema na početku, probijanja poslušnosti, pokazivanja dominacije prema mužjacima. No eto godina dana rada i pas je kućna maza, odan do bola. U šetnji potpuno sluša muža i prolazi bez lajne pored drugih mužjaka, no uz mene je još malo problem tako da mi je na lajni, ali ja iskreno ne radim s njim. Idemo redoviti u grad, doduše on s brnjom, i odličan je, ne regira na ništa. I moram reći da se poseban osjećaj hodati s tako lijepim i impozantnim psom gradom, većinom ga ljudi i hvale, jedino mi je žao kada se netko automatski sklanja na drugu stranu ulice ili gura neku osobu ispred sebe.

Čuvar je, i kada nam netko dođe moramo paziti no sada je on već na naredbu ako treba satima na svojem mjestu. On nije od onih pasa kojem daš da te pomirišu pa je OK, ne ne, on mora doći do tebe i onda je OK. Dakle, kada netko dođe i nakon nekog vremena ga opustimo s mjesta, može slobodno šetati stanom, i ako sam priđe gostu i stavi glavu na ruku ili na nogu onda je super (doduše to je dosada imalo priliku doživjeti samo dvoje, i to doisa ljudi kod kojih je bilo očito da uopće ne osjećaju strah). Inače neće on sam priči.

Taj moj pas je jadan izgleda doživio i batine i zanemarivanje ko mladi pas ali vidimo sada već napredak, no ipak pseći psrkovi nisu za nas

sretno ILL
katarina72 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.07.2013., 09:49   #298
nije me bilo dugo na forumu...jako dugo. u međuvremenu, otkad sam ovdje tražio savjete kod nabavke prvog belgijanca, puno sam naučio...sada imam ženku koja će uskoro navršiti 5 godina i njenog potomka, također ženku koja ima 8 mjeseci...tako da sam prošao sve faze belgijanca od šteneta (dakle od samoga rođenja) do odraslog psa
Ill budi malo konkretniji, što te točno zanima. Smatram da ti dosta mogu pomoći savjetima
007mrle is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.09.2013., 16:17   #299
Jel itko vodio svog belgijca na pregled za uzgojnu dozvolu? I po mogućnosti molim da mi se pojasni kako to sve ide.
Old 15.03.2014., 21:32   #300
evo da se oglasim i ja kao novo pečeni vlasnik kuje belgijskog ovčra, strašna vrsta ...jako pametna prvi mi je pas...jako dugo sam istraživao vrstu i po netu i okolo razgovorao ...mislio sam uzeti labradora ali nebi zadovoljio moje apetite i slobodno vrijeme...
Živim poprilično aktivno, od vožnje bicikla, trčanja, provodoim jako puno vremena u prirodi općenito...i mislim da cemo se nas dvoje slagati jako dobro...imali smo u početku malih nesuglasica ,ali stršna vrsta, jako inteligenta ,moja kujica zasad jako socijalizirana ,radim osnovne naredbe zasad s njom ,obozava djecu, igru, druge pse ,voli dominaciju kod drugih pasa, ali ucim je da to nije dobro, malo kad sazrije radit cu s njom obrana napad, ali ne pretjerano, prijatelj mi ima cane corsa pa cu s njim radit i druge vježbe dok su oba psa tu, uglavnom vrhunska pasmina i nije uopce agresivna , gluposti uzasne ....
tko god nabavi opvu vrstu nece pogrijesiti ako joj posveti dovoljno vremena i socijalizacija, dresura i rad ...i onda nastupa bezuvjetna ljubav...
Lady Belgijanka is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:05.