|
|
25.05.2013., 19:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
Citam da u Pionirovim zgradama ima problema sa bukom. Neki cuju svoje susjede kako uriniraju, kako micu stolice i slicno.
Zanima me:
-da li se mogu ograditi u ugovoru od tako necega?
-da li mogu to ikako provjeriti kad gledam stan?
-da li je to stvarno tako strasno ili ljudi previse pricaju?
na ovo trece molim da mi odgovori netko tko se razumije u izolacije te da mi kaze minimum koliko bi trebala iznositi svaka izolacija prema vanka, unutra, medju zidovima i slicno.
izolacija pionir:
http://pionir.hr/prodaja-nekretnina-...aterijali.html
http://pionir.hr/prodaja-nekretnina-...strukcija.html
|
|
|
08.06.2013., 22:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2011.
|
Ispravite me ako grijesim, ali koliko sam ja skuzio, a tako pise na e-katastru citav kompleks Folnegoviceva, znaci C,B,A blok zgrada se u zemljisnim knjigama jos uvijek vodi kao dvorište. Ok, kuzim da blok A jos ne moze bit upisan jer je u izgradnji, al mi nije bas najjasnije kako blok C, koji je useljen skoro prije godinu dana i blok B, koji je takodjer useljen, i dalje nisu etazirani. Znam da Pionir slovi kao ozbiljna firma, nije neki xy privatnik koji prvi put gradi zgradu, pa mi je tim vise to sve pomalo nevjerojatno. Znaci, ako zelis kupit stan u Folnegovicevoj, a isti slucaj je i na Selskoj, moras dat lovu, mozes uselit u stan, al stan prakticki nije tvoje vlasnistvo jer se ne mozes upisat u zemljisne knjige dok ne zavrse izgradnju kompletnog bloka A, znaci negdje na proljece-ljeto 2014. godine?! Ok, kuzim da je 1450 E daleko najpovoljnija cijena pogotovo s obzirom na lokaciju, al ko meni kao kupcu jamci da npr. Pionir u medjuvremenu nece propast ili da netko od dobavljaca-duznika nece upisat zalozno pravo na hipoteku. Sto je najbolje, ti da bi digao kredit za stan moras banci dat hipoteku na neku drugu nekretninu, jer normalno da ti banka nece dat kredit za kupnju necega sto se vodi kao "dvoriste". Too risky po mom misljenju...Ako grijesim u vezi ovog s (ne)upisivanjem tj etaziranjem nek me netko od stanara-kupaca ispravi...
|
|
|
09.06.2013., 07:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2008.
|
U pravu si. I s Pionirom je tako vise-manje uvijek, nisu ove zgrade iznimka.
S obzirom na renome, valjda ljudi razmisljaju kako ce gotovo sigurno sve biti ok (a i mnogi nisu ni svjesni rizika). Problem je naravno, ako slucajno ne bude sve ok...
|
|
|
09.06.2013., 13:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2009.
|
Jeste, to nam je svima koji smo tamo uzeli teret za vratom, čisti rizik. Ideš za onom, kako je bilo dosad tako ce i ovo.. Prosjek etaziranja 2 godine a stanovi su bili većinom prodani unaprijed. Oni imaju svoj sistem i ako hoces ok ako nećeš, ima njih drugih koji hoće.
|
|
|
09.06.2013., 13:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2007.
|
Da, mi isto gledamo pionirove stanove i to je najveci minus.
|
09.06.2013., 23:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2008.
|
Dali daju mogućnost da se plati npr. 10-20% vrijednosti stana, a ostatak prilikom useljenja, tj. kad zgrada bude dovršena, jer koliko vidim ulaz A3 je useljiv tek za godinu dana? 
|
|
|
10.06.2013., 17:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2011.
|
Da bi dobio ugovor o prodaji stana, moras uplatit minimum 10% cijene, a za ostatak cini mi se da ti daju rok cca 4tjedna da ti banka odobri kredit, ako nemas gotovinu. Ovo da odgadjas placanje dok ne bude zgrada dovrsena ili etazirana, nema sanse. Evenutalno ne znam da li se moze s njima dogovorit pa stavit u ugovor neku garanciju da ce zgrada biti etazirana i da ces moc upisat vlasnistvo, u suprotnom da su ti duzni vratit lovu. Al kao sto je netko ranije rekao, ako neces ti pristat na uvjete, netko drugi hoce. Zato i je cijena tako povoljna u odnosu na konkurenciju.
|
|
|
10.06.2013., 18:12
|
|
Registrirani korisnik
|
Što mislite o njihovim tlocrtima?
U ovoj zgradi koju ja gledam čine mi se prilično loši. Širina dnevnog boravka 3,40 - nije li to premalo za stan od 70 m2? OK, shvatila bih da se radi o manjem stanu...ali u ovom bih ipak ocekivala veći dnevni boravak.
|
10.06.2013., 22:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2008.
|
Quote:
putnick982 kaže:
Da bi dobio ugovor o prodaji stana, moras uplatit minimum 10% cijene, a za ostatak cini mi se da ti daju rok cca 4tjedna da ti banka odobri kredit, ako nemas gotovinu. Ovo da odgadjas placanje dok ne bude zgrada dovrsena ili etazirana, nema sanse. Evenutalno ne znam da li se moze s njima dogovorit pa stavit u ugovor neku garanciju da ce zgrada biti etazirana i da ces moc upisat vlasnistvo, u suprotnom da su ti duzni vratit lovu. Al kao sto je netko ranije rekao, ako neces ti pristat na uvjete, netko drugi hoce. Zato i je cijena tako povoljna u odnosu na konkurenciju.
|
Da, u biti plaćaš nižu cijenu, ali i riskiraš poprilično.
Trebala bi dobro, dobro promisliti prije nego bi se odlučila za ovakav stan zbog načina na koji oni posluju
|
|
|
11.06.2013., 07:51
|
|
Registrirani korisnik
|
Pa, sudeći po broju prodanih stanova i sagrađenih zgrada, rekao bih da posluju dobro!
|
|
|
11.06.2013., 14:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
Posluju, ali
Ne ulazeći u to koliko d.o.o.-a posluje u tom vlasničkom krugu Pionira, i od kojeg d.o.o. ti kupiš stan, nije nezamisliva situacija (ne ulazim sad u postotke), da ta grupa propadne.
Nije važan ni razlog, mogu bit dugovi, svađe oko vlasništva tvrtke, izvlačenje novca itd..
Zamislimo takav scenarij, i što će se tad dogodit. Kupci ostaju bez stanova, i tada slijedi višemjesečna medijska trakavica u kojoj ljudi optužuju državu, grad, crkvu, da je kriva jer ih nije zaštitila od građevinara, investitora, svemirskog zračenja i tako to.
Ako tamo ideš kupovati, trebaš imati dobrog ekonomistu, revizora (da ti provjeri stanje te grupe pionir i da svoju procjenu, hoće li izdržati cca 2 godine do etažiranja stanova), a ne inženjera građevinarstva.
|
|
|
11.06.2013., 16:01
|
|
Registrirani korisnik
|
je je, sve si u pravu. ali pogledaj to ovako, prošle godine u 7 mj kupili smo stan među prvima u nedovršenom dijelu objekta B (2 ulaza). bila su prodana 2-3 stana od 99 stanova koiko ih je tamo. sad idem pogledati i nađem 8 neprodanih stanova. znači prodan 91 stan u manje od godinu dana! tko bude čekao etažiranje neće imati odavno što tamo uopće kupiti. zašto svi toliko kupuju? zašto je u ulazu pored par odvjetnika kupio stan? tako kad smo mi uzimali su već na prva 2 ulaza bila slobodna 3 stana samo... ok, ako netko neće moći spavati zbog toga što neće ništa biti etažirano dok se ne završi objekt C ne treba tamo ništa ni gledati. onda nije vrijedno. mi smo jednostavno riskirali zbog X drugih faktora koji su nam odgovarali (lokacija, cijena, namjena, reputacija firme, brzina prodaje itd itd) pravo da ti kažem, još ne razmišljamo o eventualnom problemu. (da kucnem onešto...  )
|
|
|
11.06.2013., 16:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
Vjerujem da će sve proći u redu i želim ti da tako prođe.
Poznanik mi je kupio u jednoj njihovoj zgradi stan, i dočekao je etažiranje.
Mogu oni sagradit tako 100 zgrada, ali jednom može doći 101-a, gdje može nastati problem.
Važno je biti svjestan rizika, koliko ti u ukupnoj imovini znači 100-tinjak tisuća eura.
U vezi odvjetnika, ja ne znam, a vjerovatno ni ti, kakve oni ugovore o kupnji imaju i kakve uvjete kupnje su dogovorili.
|
|
|
11.06.2013., 21:20
|
|
Registrirani korisnik
|
Kaže mi mama da je zvala gruntovnicu i da su papiri za etažiranje tamo, samo trebaju doci na red. To je super vijest, pa eto neka slobodno netko provjeri da potvrdimo to!
|
|
|
11.06.2013., 21:54
|
|
Registrirani korisnik
|
Ako znate broj cestice pogledajte sami na stranici gruntovnice. Predaja etaznog elaborata se mora odmah vidjeti kao plomba na cestici (i opisom tipa "upis posebnih dijelova", "provedba etažnog elaborta" ili sl.)
|
|
|
12.06.2013., 13:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
|
Interesira me stan u Selskoj, objekt S11-S12, stan na ulazu B, pa me zanima kako napreduje izgradnja tog objekta, pošto ne živim u ZG, zvala sam na telefon, kaže teta da ništa ne etažiraju prije završetka gradnje. Može li mi netko reći kakvo je stanje na terenu, i da li ima tramvajska stanica u blizini? Hvala
|
12.06.2013., 14:24
|
|
Registrirani korisnik
|
Tramvajska stanica ti je 10ak min hoda. Autobusna 1 min. A radovi..pa radi se  Ja sam danas bila tamo  Planirano useljenje 31.12.2013. Koliko sam čula, nikad ne kasne. U zgradi do je useljenje bilo ranije.
|
12.06.2013., 14:54
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
marqox kaže:
Ako znate broj cestice pogledajte sami na stranici gruntovnice. Predaja etaznog elaborata se mora odmah vidjeti kao plomba na cestici (i opisom tipa "upis posebnih dijelova", "provedba etažnog elaborta" ili sl.)
|
Jos nije plomba zavedena ali su elaborati za zgrade B i C predani još krajem prošle godine. Koliko sam shvatio kad dodje i za objekt A onda ce se to riješiti. Znači, nije još ni blizu gotovo ali se nešto pomiče. Sve ove plombe kojima su se ljudi htjeli uknjižiti prije reda će biti (većina vec i je) odbijene.
|
|
|
12.06.2013., 15:06
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
hulja kaže:
Jos nije plomba zavedena ali su elaborati za zgrade B i C predani još krajem prošle godine. Koliko sam shvatio kad dodje i za objekt A onda ce se to riješiti. Znači, nije još ni blizu gotovo ali se nešto pomiče. Sve ove plombe kojima su se ljudi htjeli uknjižiti prije reda će biti (većina vec i je) odbijene.
|
Kolko kužim, nema neke koristi od toga što je to predano kad je jedna čestica za sve zgrade, i sve se još vodi kao dvorište i nema plombe da je nešto od toga u postupku. I dalje je to pravno obično zemljište bez ičeg. Al nisam stručnjak...
|
|
|
12.06.2013., 15:27
|
|
Registrirani korisnik
|
Upravo tako. Ali sudeći po tim informacijama neće odugovlačiti kad sve bude gotovo.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:17.
|
|
|
|