Film Art, cult and all that trash |
Pogledaj rezultate ankete: Arnold Schwarzenegger - koje njegove filmove volite ?
|
Hercules in New York (1970)
|

|
5 |
1.49% |
The Long Goodbye (1973)
|

|
2 |
0.60% |
Happy Anniversary and Goodbye (1974)
|

|
1 |
0.30% |
Stay Hungry (1976)
|

|
3 |
0.90% |
The Villain (1979)
|

|
6 |
1.79% |
Scavenger Hunt (1979)
|

|
1 |
0.30% |
The Jayne Mansfield Story (1980)
|

|
1 |
0.30% |
Conan the Barbarian (1982)
|

|
158 |
47.16% |
Conan the Destroyer (1984)
|

|
72 |
21.49% |
The Terminator (1984)
|

|
213 |
63.58% |
Red Sonja (1985)
|

|
47 |
14.03% |
Commando (1985)
|

|
123 |
36.72% |
Raw Deal (1986)
|

|
20 |
5.97% |
Predator (1987)
|

|
224 |
66.87% |
The Running Man (1987)
|

|
61 |
18.21% |
Red Heat (1988)
|

|
50 |
14.93% |
Twins (1988)
|

|
42 |
12.54% |
Total Recall (1990)
|

|
127 |
37.91% |
Kindergarten Cop (1990)
|

|
38 |
11.34% |
Terminator 2: Judgment Day (1991)
|

|
243 |
72.54% |
Christmas in Connecticut (1992)
|

|
6 |
1.79% |
Lincoln (1992)
|

|
1 |
0.30% |
Last Action Hero (1993)
|

|
88 |
26.27% |
True Lies (1994)
|

|
116 |
34.63% |
Junior (1994)
|

|
24 |
7.16% |
T2 3-D: Battle Across Time (1996)
|

|
14 |
4.18% |
Eraser (1996)
|

|
73 |
21.79% |
Jingle All the Way (1996)
|

|
28 |
8.36% |
Batman & Robin (1997)
|

|
30 |
8.96% |
End of Days (1999)
|

|
35 |
10.45% |
The 6th Day (2000)
|

|
29 |
8.66% |
Collateral Damage (2002)
|

|
26 |
7.76% |
Terminator 3: Rise of the Machines (2003)
|

|
72 |
21.49% |
The Rundown (2003)
|

|
3 |
0.90% |
Around the World in 80 Days (2004)
|

|
14 |
4.18% |
The Expendables (2010)
|

|
46 |
13.73% |
|
|
09.06.2013., 16:19
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jun 2013.
|
Izbjegavam njegove filmove u šriokom luku jer je pa... loš  to samo klinci vole.
|
|
|
09.06.2013., 16:34
|
|
BornInTheWrongTimePeriod
Registracija: Dec 2008.
|
Quote:
Neander kaže:
Izbjegavam njegove filmove u šriokom luku jer je pa... loš  to samo klinci vole.
|
Ah nemoj generalizirati, nikada nisi prestar da volis Terminatora ili Predatora. 
|
09.06.2013., 16:35
|
|
U samoizolaciji
|
Nisam htio uvrijediti nikoga, ali njega gledaju klinci. Ja sam kao klinac želio biti on ili onaj drugi smiješni. Stallone. To su filmovi za klince, pa kako glumi. Smiješno je 
|
|
|
09.06.2013., 16:45
|
|
BornInTheWrongTimePeriod
|
Pa dobro ja sam se kada sam bila mala htjela udati za njega  , to je vrijeme naravno proslo  ali i dalje volim gledati njegove filmove, samo ih sada gledam iz druge perspektive.
To su zabavni filmovi, koje mozes gledati polu ukljucenog mozga, i opet su u poredjenju s danasnjim akcijskim filmovima remek djela. A Stallone je posebna prica, on je legenda, njega ne diraj. 
|
09.06.2013., 16:49
|
|
U samoizolaciji
|
Ne znam, meni su danas puno bolji filmovi. Oni stari su mi smiješni  gledao sam baš nedavno neki klasični film. Za tjedan dana se oni ožene  smiješno. A o glumi da ne pričam. Ono deranje, uvijek isto. Većina scena su smiješne, a i kamera je premirna, a danas je sve na višem nivou. Tako je svugdje.
A što se tiče akcijskih tada i danas. Pa danas su dosta bolji. Mislim, ako ti je Komandos bolji od današnjih  nemoj se uvrijediti, ali filmovi od Arnolda i Stalloena mogu samo klincima biti bolji od današnjih. Zastarjelo je. Kužim da imaju tu neku zabavu, ali ipak se treba spustiti na zemlju. Tako je i sa svim starijim filmovima jer je danas sve na višem nivou od glume do te kamete.
|
|
|
09.06.2013., 16:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2010.
|
Quote:
Neander kaže:
Nisam htio uvrijediti nikoga, ali njega gledaju klinci. Ja sam kao klinac želio biti on ili onaj drugi smiješni. Stallone. To su filmovi za klince, pa kako glumi. Smiješno je 
|
Evo ja priznajem da njega obožavam ponajviše zbog nostalgije i zbog toga ponekad prelazim preko činjenice da nije nešto posebno dobar glumac, ali mora se priznati da je snimio nekoliko poštenih filmova u karijeri (T1 i T2, Predator, Conan, Total Recall, True Lies). 
|
|
|
09.06.2013., 16:58
|
|
BornInTheWrongTimePeriod
|
@ Neander, Pa zapravo ja mislim da je upravo suprotno ovi danasnji su vise za klince, ali nebitno, imamo totalno razlicite ukuse, meni su noviji filmovi cisto smece a ti ih eto obozavas. Nemamo mi sto raspravljati. 
|
09.06.2013., 17:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2006.
|
Quote:
mary89 kaže:
Ah nemoj generalizirati, nikada nisi prestar da volis Terminatora ili Predatora. 
|
Totalni opoziv bih također dodao.
Commando je već generički akcijski film, ali ova tri ga drže u doista akcijski vrh njegova razdoblja (82'-91').
Nažalost nakon 1992., jedini odličan film mu je Istinite Laži
|
09.06.2013., 17:03
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
c0bra kaže:
Evo ja priznajem da njega obožavam ponajviše zbog nostalgije i zbog toga ponekad prelazim preko činjenice da nije nešto posebno dobar glumac, ali mora se priznati da je snimio nekoliko poštenih filmova u karijeri (T1 i T2, Predator, Conan, Total Recall, True Lies). 
|
Total Recall je sjajan film, ali noviji. Ovaj njegov nisam gledao. True Lies je smiješan. On kao nekakav agent, e tek na kraju ona eksplozija i poljubac
Dobro, Conan je za djecu. Crtić mi je bolji, ali kad sam bio klinac. Predator sam obožavao kao klinac i baš sam ga nedavno opet pogledao. Ma daj, smiješno. Ono kad se pozdravi s frendom i prikažu mišiće, umirao sam  mislim, to je nepotrebno, ali samo pokazuje na što se cilja. Da ih klinci idealiziraju.
Quote:
mary89 kaže:
@ Neander, Pa zapravo ja mislim da je upravo suprotno ovi danasnji su vise za klince, ali nebitno, imamo totalno razlicite ukuse, meni su noviji filmovi cisto smece a ti ih eto obozavas. Nemamo mi sto raspravljati. 
|
A što da ti kažem nego da mi je jako žao što tako razmišljaš jer ako ne vidiš razliku između starijih filmova gdje je sve umrtvljeno od glume do smiješnih scena i današnjih gdje je sve na višoj razini, onda jednostavno ih ne gledaš dovoljno
Vjerojatno to govoriš zbog nostalgije prema starijim filmovima, ali treba biti objektivan  jer danas je sve na većoj razini 
|
|
|
09.06.2013., 17:13
|
|
BornInTheWrongTimePeriod
|
Quote:
Neander kaže:
A što da ti kažem nego da mi je jako žao što tako razmišljaš jer ako ne vidiš razliku između starijih filmova gdje je sve umrtvljeno od glume do smiješnih scena i današnjih gdje je sve na višoj razini, onda jednostavno ih ne gledaš dovoljno
Vjerojatno to govoriš zbog nostalgije prema starijim filmovima, ali treba biti objektivan  jer danas je sve na većoj razini 
|
Nesto se sve nadam da se samo salis, ovakve izjave jos nikada u zivotu nisam cula od nekoga tko se smatra da je dovoljno odrastao da za neke filmove moze reci da su za klince.
Sorry za off ali bas me zanima koliko si ti to classica pogledao u zivotu, pa imas takav stav o njima.
Jesi pogledao Rope (1948), pogledaj, pa vidi kako izgleda film s savrsenom scenom i kamerom. 
Inace, koji je to danasnji akc. film po tebi bolji od recimo Terminatora, i sto mislis koji ce danasnji glumac ostati zapamcen kao sto je ostao Arnold, mislis li da i jedan od ovih danasljih glumaca ima tu osobnost i tu karizmu, i da ce ga generacije poslje desetak ili dvadeset godina moci smatrati herojem.
Zadnje uređivanje mary89 : 09.06.2013. at 17:20.
|
|
|
09.06.2013., 17:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2010.
|
Quote:
Neander kaže:
Total Recall je sjajan film, ali noviji. Ovaj njegov nisam gledao. True Lies je smiješan. On kao nekakav agent, e tek na kraju ona eksplozija i poljubac
Dobro, Conan je za djecu. Crtić mi je bolji, ali kad sam bio klinac. Predator sam obožavao kao klinac i baš sam ga nedavno opet pogledao. Ma daj, smiješno. Ono kad se pozdravi s frendom i prikažu mišiće, umirao sam  mislim, to je nepotrebno, ali samo pokazuje na što se cilja. Da ih klinci idealiziraju.
|
Pogledaj staru verziju Total Recalla. Radi se o jako dobrom SF filmu, iako su efekti pomalo smiješni.
A što se tiče Conana i Predatora ti si vjerojatno pomiješao Barbariana s Destroyerom koji je djetinjast naspram originala. Original je podosta ozbiljan film. Naravno da Predator ima glupih "macho" momenata, ali preko toga se može prijeći, jer Predator je jako dobar spoj akcije, SF-a i horora.
|
|
|
09.06.2013., 17:24
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
mary89 kaže:
Nesto se sve nadam da se samo salis, ovakve izjave jos nikada u zivotu nisam cula od nekoga tko se smatra da je dovoljno odrastao da za neke filmove moze reci da su za klince. 
|
Nemoj se uvrijediti, ali ovakve izjave baš daju osobe koji ne gledaju puno filmova.
Quote:
mary89 kaže:
Sorry za off ali bas me zanima koliko si ti to classica pogledao u zivotu, pa imas takav stav o njima.
Jesi pogledao Rope (1948), pogledaj, pa vidi kako izgleda film s savrsenom scenom i kamerom. 
|
Opet imaš izjave kao da si u pubertetu. Pa takve izjave daju klinci  kao, ja sam pogledao toliko i toliko, moj tata je jači od tvog. Daj molim te
Taj Rope je smiješan. Sami početak kad prikažu ubojstvo je tako naivno odrađeno. Kao, jedan kadar. Ma daj, umrtvljena kamera, neuvjerljiva gluma Stewarta. Smiješno  ako si to dozvoljavaš takve izjave, onda ću si ja dozvoliti da sam gledao više od tebe tih starijih. I smiješno je kada u filmu se oni žene nakon tjedan dana, gluma je uvijek ista, plač kojeg ima često u starijim filmovima neuvjerljiv. Tamo je sve divno i bajno. Novi su realizam i njih gledaj. Kužim da ti je to do nostalgije, ali pokušaj biti objektivna. Danas je sve na većem nivou.
Quote:
mary89 kaže:
Inace, koji je to danasnji film po tebi bolji od recimo Terminatora, i sto mislis koji ce danasnji glumac ostati zapamcen kao sto je ostao Arnold, mislis li da i jedan od ovih danasljih glumaca ima tu osobnost i tu karizmu, i da ce ga generacije poslje deseta ili dvadeset godina moci smatrati herojem.
|
S ovime si sve rekla  kad smatraš da danas nitko neće ostati upamćen kao Arnold. Pa naravno da je heroj, ali za klince. Bio je moj heroj, ali kasnije kad sam ga gledao, smiješan je  karizmu je možda imao, ali kad sam bio klinac. Danas to ne vidim. Karizmu imaju odlični glumac. Taken je film kakav Arnold nikad ne bi mogao napraviti, a jedan od razloga je zato što Taken ima odličnog glumca.
|
|
|
09.06.2013., 17:35
|
|
BornInTheWrongTimePeriod
|
O cemu ti uopce pricas?! Kakva svadba, sto?! Pogledao jedan classic u kojem su se ozenili prebrzo i ti sada mislis da je u svakom tako, ili sto?!
I nisi mi odgovorio na moje pitanje koji danasnji akc. film je po tebi bolji od Terminatora? I koji glumac ce uspjeti zadrzati status kultne akcijske zvijezde vise od 30 godina?
I da, Sorry, ali prema tvojim se izjavama tocno vidi koliko si filmova pogledao u zivotu, nemamo se sto oko toga raspravljati.  I da Rope nisi ni pogledao i to se vidi, ma zapravo nisi znao ni da postoji dok ga sada nisma spomenula. 
Zadnje uređivanje mary89 : 09.06.2013. at 17:43.
|
|
|
25.06.2013., 19:19
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Neander kaže:
|
Ovakve izjave može dati samo neki klinac.
Ako su tebi noviji akcijski filmovi bolji samo zbog boljih efekata, onda, bez uvrede, nemaš pojma o kinematografiji.
Filmovi 80ih i 90ih su imali duha, a uz to su bili i puno kreativniji. Jasno, ti ih nisi puno gledao, pa u novijim filmovima ne prepoznaješ reciklažu. Sve što ti navodiš da je dobro u novijim filmovima - već je odavno bilo napravljeno.
Također, današnje filmove, pogotovo blockbustere, gotovo da i ne pišu scenaristi, već agencije za istraživanje tržišta. Dakle, ide istraživanje, pa ono što prolazi, to se radi. I to nikako ne može biti bolje od filmova koji imaju originalnu priču, tipa Total Recall ili Terminator.
Spominješ Taken, pa taj film je totalni kliše, od prve do zadnje scene. Da si pogledao koji film iz razdoblja 50ih do 90ih godina, znao bi to. Vjerojatno i ne znaš da su pola filmova koje si pogledao remakeovi.
|
|
|
20.05.2014., 21:03
|
|
Klingon Chancelor
Registracija: Jun 2004.
|
|
20.05.2014., 21:11
|
|
Razigrani korisnik
Registracija: Apr 2011.
|
|
20.05.2014., 21:33
|
|
Sci-Fi Gamer
Registracija: Sep 2011.
|
Sva 3 Terminatora (drugi dio mi je najbolji, zatim prvi pa tek onda treći), Oba Conana (s tim da mi je drugi bolji), Predator, Commando, Eraser, Batman & Robin, Total Recall, The Running Man, True Lies, Twins i Kindergarten Cop. I ostali su dobri, ali ovo su mi all-time favorites 
“The future is all around us, waiting in moments of transition to be born in moments of revelation. No one knows the shape of the future or where it will take us. We know only that it is always born in pain.”
|
|
|
20.05.2014., 21:39
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jul 2011.
|
|
|
|
20.05.2014., 22:04
|
|
u potrazi za smislom
Registracija: Aug 2012.
|
Kad bi gledao u kojim filmovima je baš dobro glumio, to bi bili Predator (nikad nije imao toliko facijalnih ekspresija kao u tom filmu  ), Terminator 1&2 te Conan. Predator mi je osobno njegov najbolji, kakva šteta što nije glumio u nastavku.
Svi drugi filmovi, makar antologijski, ne pokazuju Arnolda kao glumca, već kao lika iz crtića.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:49.
|
|
|
|