Blisko politici Teme povezane s politikom koje ne spadaju pod ostale podforume |
|
|
23.01.2024., 08:21
|
|
Nevidljivi korisnik
Registracija: Jan 2011.
|
S jedne strane, mi nismo spremni nizakaj, pa tako i rat. Jednostavno nismo spremni.
S druge strane, ko je ikad zapravo spreman za rat? Ok, mos bit spremniji pa imat neku vise ili manje bolju vojsku ali vojska je samo dio price.
|
|
|
23.01.2024., 13:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2009.
|
Quote:
Blank Page kaže:
S jedne strane, mi nismo spremni nizakaj, pa tako i rat. Jednostavno nismo spremni.
S druge strane, ko je ikad zapravo spreman za rat? Ok, mos bit spremniji pa imat neku vise ili manje bolju vojsku ali vojska je samo dio price.
|
Država koja je spremna za rat, rata neće imati. Nespremne države su magnet za rat. Pametni ulažu u vojsku, a budale u obnovu od ratne štete.
|
|
|
23.01.2024., 15:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2006.
|
Quote:
zulualpha kaže:
Država koja je spremna za rat, rata neće imati. Nespremne države su magnet za rat. Pametni ulažu u vojsku, a budale u obnovu od ratne štete.
|
Kako se je to razvijalo, to dovođenje Hrvatske vojske, kao i općenite obrambene sposobnosti, od stanja 1996. godine do današnjeg stanja?
|
|
|
23.01.2024., 16:43
|
|
Moderator
Registracija: Nov 2019.
|
Ako dođe do trećeg svjetskog rata, ove države bivše SFRJ će biti u problemima i nastat će opći kaos. Jedina pozitivna stvar je ta da smo mi nebitni, pa nitko neće baciti nuklearnu bombu na nas.
|
|
|
23.01.2024., 17:05
|
|
Precjednik vijeca
Registracija: Jul 2009.
|
Quote:
XmoronX kaže:
Ako dođe do trećeg svjetskog rata, ove države bivše SFRJ će biti u problemima i nastat će opći kaos. Jedina pozitivna stvar je ta da smo mi nebitni, pa nitko neće baciti nuklearnu bombu na nas.
|
Ma nece nas nitko ni gledati, mozemo se ponovo poklati kako god nam pase, u svim kombinacijama.
|
23.01.2024., 19:05
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Hlebyn kaže:
Kako se je to razvijalo, to dovođenje Hrvatske vojske, kao i općenite obrambene sposobnosti, od stanja 1996. godine do današnjeg stanja?
|
Lagano, svako godine po malo. Krenuli su od 2000. i smanjivali broj vojnika, tehnike, objekata i svega ostalog.
|
|
|
23.01.2024., 19:10
|
|
Ⓡ
Registracija: May 2015.
|
Quote:
zulualpha kaže:
Samo da Trump ne dobije izbore. Što ćemo ako ne pokrene treći svjetski rat?
|
Jel možemo očekivati nastavak njegovog rada na dezintegraciji EU i sjever.atlant. saveza ?
|
|
|
23.01.2024., 22:57
|
|
Nevidljivi korisnik
|
Quote:
zulualpha kaže:
|
Ja bih rekla da se svakako moze bit spremniji.
Ali u potpunosti spreman - samo ako si agresor.
|
|
|
24.01.2024., 07:54
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2015.
|
Quote:
Hlebyn kaže:
|
To pitaj ove koji su bili protiv služenja vojske, protiv ulaska u NATO, koji podržavaju invaziju migranata, zelenbansku religiju, parade, đenderizam, ...
Do pred koju godinu su vrištali da nam ne treba moderno zrakoplovstvo, da treba potrošit da kulturu, socijalu...
Ti i takvi su tolike karakterne ništarije da nemaju sada obraza da priznaju da nisu bili u pravu.
|
|
|
24.01.2024., 08:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2015.
|
Quote:
Fantasist kaže:
Jel možemo očekivati nastavak njegovog rada na dezintegraciji EU i sjever.atlant. saveza ?
|
Nemam nikakvih iluzija da bi globalistički puppeti koji ponavljaju fejk njuz narativ ikada mogli priznati da je Trump bio u pravu u svemu što se tiče NATO-a i odnosa sa Rusijom, od kritika da bogate EU države ne ispunjavaju dogovorenih 2% proračuna za obranu, Sjevernog toka i ovisnosti o ruskim energentima, suradnje sa ruskom industrijom naoružanja, itd.
I da je njegovo predsjednikovanje bilo razdoblje smirivanja mnogih ratnih sukoba , pokretanja brojnih mirovnih inicijativa i bez ijednog novog ratnog sukoba...
|
|
|
24.01.2024., 08:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2006.
|
Quote:
thortwins kaže:
To pitaj ove koji su bili protiv služenja vojske, protiv ulaska u NATO, koji podržavaju invaziju migranata, zelenbansku religiju, parade, đenderizam, ...
Do pred koju godinu su vrištali da nam ne treba moderno zrakoplovstvo, da treba potrošit da kulturu, socijalu...
Ti i takvi su tolike karakterne ništarije da nemaju sada obraza da priznaju da nisu bili u pravu.
|
ajmo još malo dalje, do pokojnog šuška, koji je odmah poslije rata kupio 20 nenaoružanih pilatusa.... zašto?
ili donirane kiowe ? za zasluge u afganistanu....
godinama bile bez hellfirea, onda navodno nešto nabavljeno, po dostupnim američkim izvorima- na kapaljku.
a navodno se piloti iz zadra odbijaju prebaciti u slavoniju,
|
|
|
24.01.2024., 10:16
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Fantasist kaže:
|
Koliko znam, Trump je bio na vlasti, ali nije dezintegrirao NATO, a EU dezintegriraju ovi što vladaju u EU. Trump je govorio kako EU treba izdvajati više novca za obranu, a EU vlastodršci žele voditi ljubav, a ne rat.
|
|
|
24.01.2024., 10:17
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Blank Page kaže:
Ja bih rekla da se svakako moze bit spremniji.
Ali u potpunosti spreman - samo ako si agresor.
|
Što si spremniji, manja vjerojatnost rata.
|
|
|
24.01.2024., 10:22
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
dk1 kaže:
ajmo još malo dalje, do pokojnog šuška, koji je odmah poslije rata kupio 20 nenaoružanih pilatusa.... zašto?
ili donirane kiowe ? za zasluge u afganistanu....
godinama bile bez hellfirea, onda navodno nešto nabavljeno, po dostupnim američkim izvorima- na kapaljku.
a navodno se piloti iz zadra odbijaju prebaciti u slavoniju,
|
Pilatusi su kupljeni za obuku pilotu. Kao takvi ne moraju biti naoružani.
|
|
|
24.01.2024., 10:41
|
|
Nevidljivi korisnik
|
Quote:
zulualpha kaže:
Što si spremniji, manja vjerojatnost rata.
|
Manja je vjerovatnost da ces spusit ko budala.
Opcija rata je vjecna, takva je ljudska priroda.
To kaj su tu (u Europi) desetljecima prodavali drugu spiku je prica za sebe. Dalo bi se raspravit jel ista pogurana ili samo iskoristena.
|
|
|
24.01.2024., 11:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2006.
|
Quote:
zulualpha kaže:
Pilatusi su kupljeni za obuku pilotu. Kao takvi ne moraju biti naoružani.
|
da, i za te potrebe bi bila dovoljna 2 a ne 20
|
|
|
24.01.2024., 12:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2014.
|
Quote:
dk1 kaže:
da, i za te potrebe bi bila dovoljna 2 a ne 20
|
školskih zrakoplova 1,5 u vrh glave i pola kanadera za gašenje požara (motor i jedno krilo) 
|
|
|
24.01.2024., 12:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2014.
|
Quote:
Blank Page kaže:
Manja je vjerovatnost da ces spusit ko budala.
Opcija rata je vjecna, takva je ljudska priroda.
To kaj su tu (u Europi) desetljecima prodavali drugu spiku je prica za sebe. Dalo bi se raspravit jel ista pogurana ili samo iskoristena.
|
Imali su na temelju čega - nije bilo rata skoro 80 godina. A i sada prijetnja ratom dolazi iz Rusije koja je većim svojim dijelom u Aziji.
Ok, svašta je moguće, ali ipak još ne mogu zamisliti da zarate Njemačka i Francuska ili Francuska i Španjolska ili neke druge europske države međusobno.
Balkan je naravno, druga priča, BIH je bure baruta, a Srbija može malo rmiješati svoje prste u BIH i Kosovo, ali ne mislim da bi išla na članicu EU i NATO-a (Hrvatsku) ili neku drugu državu.
Ne znam što se dešava u Albaniji, ne piše se o njoj u zadnje vrijeme, prije je bilo naznaka da postoje snage koje žele Veliku Albaniju.
Ni jedan organizam ne može stajati sam za sebe. Evolucija prvih živih organizama odvijala se zajedno s pretvorbom planetarne površine iz neorganskog okruženja u samoregulirajuću biosferu. Život je značajka planeta a ne pojedinih organizama.
|
|
|
24.01.2024., 12:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2014.
|
Quote:
zulualpha kaže:
Koliko znam, Trump je bio na vlasti, ali nije dezintegrirao NATO, a EU dezintegriraju ovi što vladaju u EU. Trump je govorio kako EU treba izdvajati više novca za obranu, a EU vlastodršci žele voditi ljubav, a ne rat.
|
Trump je otišao sa vlasti prije početka rata u Ukrajini. Pa sada ... ako je on tada tražio više izdvajanja za vojsku onda je moguće da je nešto znao?
i logično je da, ako ne očekuješ rat, izdvajaš za druge potrebe, zdravstvo, socijal, školstvo, djecu .... evo vidimo koji problem mladi ljudi imaju sa najmom stanova, najamnine ogromne, ljudi iseljavaju ....
Ni jedan organizam ne može stajati sam za sebe. Evolucija prvih živih organizama odvijala se zajedno s pretvorbom planetarne površine iz neorganskog okruženja u samoregulirajuću biosferu. Život je značajka planeta a ne pojedinih organizama.
|
|
|
24.01.2024., 12:43
|
|
Nevidljivi korisnik
|
Quote:
mravac8 kaže:
Imali su na temelju čega - nije bilo rata skoro 80 godina. A i sada prijetnja ratom dolazi iz Rusije koja je većim svojim dijelom u Aziji.
Ok, svašta je moguće, ali ipak još ne mogu zamisliti da zarate Njemačka i Francuska ili Francuska i Španjolska ili neke druge europske države međusobno.
Balkan je naravno, druga priča, BIH je bure baruta, a Srbija može malo rmiješati svoje prste u BIH i Kosovo, ali ne mislim da bi išla na članicu EU i NATO-a (Hrvatsku) ili neku drugu državu.
Ne znam što se dešava u Albaniji, ne piše se o njoj u zadnje vrijeme, prije je bilo naznaka da postoje snage koje žele Veliku Albaniju.
|
80 godina je nis.
Po svemu sudec, zapravo se cijela ova situacija valjala iza brda desetljecima. Samo eto, odgadjalo se, razlozi xy, kajgod.
Europa je trenutno mahom prisebna (izuzev Madjarske i Srbije) u tim medjusobnim odnosima pa se dura nekak. Aj bar nesto.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:24.
|
|
|
|