Sam svoj majstor Radionica u kući |
|
|
08.12.2013., 14:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2009.
|
Quote:
cajtraga kaže:
poštovani kolega plus,ko čeka taj dočeka,evo konačno je moj projekt prelaska sa lože na drva doveden u rekao bih završnu fazu,naime onaj brener na drva ili KREMKO kako ga ja zovem spojen je na centrometalov kotal na lož ulje i za sad radi dosta dobro,naime pored ove čudne preinake proširili smo sistem grijanja za dodatnih 170m2 na ukupno 300m2,za sad je bez spremnika topline a to je u planu na godinu,no vratimo se mi kremku on je bit priče,kao što sam već ranije naveo od materijala koji sam imao napravio sam limeni sanduk obložen šamotnom ciglom na način kako je gsp ramzay naveo u jednom postu te približnih dimenzija što se vidi na gornjoj slici sa jubitua, no sad kad je integriran u kotlovnici izgleda dosta drugačije no sve ću to poslikat i postavit na forum pitao sam ranije dali je moguće takvog pirolitičkog kremka prištekat na centrometala no pošto nije bilo odgovora odlučio sam riskirat i izgleda pogodio...za sad imam polaznu temperaturu u centrometalu od 60 do 80c a povrat je 40 do 55c u kući je uvijek oko 22c autonomija loženja je oko 6 sati napravio sam i dva nova dimnjaka jedan od 200 i jedan od 160 mm visine od 5 m pošto nisam bio siguran dali će ova sinergija sa kotlom na ložu uspjet da imam pripremu za dodavanje malog VBR-a u budućnosti eto za sada toliko a ostalo će pokazat slike i vrijeme naravno... 
|
Prelijepa informacija, razveselili ste me ovom porukom.
Nestrpljiv sam da vidim vase prve fotografije postrojenja (i ja se slazem sa kolegom sasase-om  mislim to za slike 
|
|
|
08.12.2013., 15:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2006.
|
Quote:
cajtraga kaže:
lakše mi je cijepat drva nego postavit slike...  evo zet pokušava to sve skupa smanjit...možda kakav prijedlog...
|
heheh to sam si i mislil
to , da se u samogradnju upustaju izviđači jer ovi danasnji skauti dobri su na kompu al kad dode u pitanje komad zeljeza malo bledo gledaju ( čast izuzecima )  
|
08.12.2013., 16:07
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
cajtraga kaže:
lakše mi je cijepat drva nego postavit slike...  evo zet pokušava to sve skupa smanjit...možda kakav prijedlog...
|
poslao sam Vam na pp privatnu poruku moj prijedlog rjesenja 
|
|
|
08.12.2013., 18:17
|
|
Rezignirani ovisnik
Registracija: Dec 2012.
|
|
|
|
08.12.2013., 18:36
|
|
Rezignirani ovisnik
|
Quote:
sasase kaže:
heheh to sam si i mislil
to , da se u samogradnju upustaju izviđači jer ovi danasnji skauti dobri su na kompu al kad dode u pitanje komad zeljeza malo bledo gledaju ( čast izuzecima )  
|
 istina , inače sam po struci strojobravar a dugi niz godina sam radio kao brodobravar i pošto se u radioni našlo malo starog železja...šteta ne probat... 
|
|
|
08.12.2013., 20:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2006.
|
Quote:
cajtraga kaže:
 istina , inače sam po struci strojobravar a dugi niz godina sam radio kao brodobravar i pošto se u radioni našlo malo starog železja...šteta ne probat... 
|
sad treba jos koja slikica duse   kad se nade vremena
|
08.12.2013., 20:13
|
|
Rezignirani ovisnik
|
Quote:
sasase kaže:
sad treba jos koja slikica duse   kad se nade vremena
|
bit će kad ga malo ohladim 
|
|
|
08.12.2013., 20:46
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
cajtraga kaže:
|
Bravo majstore za to sto ste nam prikazali.
Dopustate li par pitanja, da znam da li sam barem malo shvatio princip rada.
Zanimljivo mi je da ste sve ugradili na kotace.
Ako se ne varam imate ventilator koji potpiruje vatru.
Nije mi jasno kroz koju cijev odlaze dimni plinovi iz KREMKA, da li kroz gornju sivu i na donju spojenu na naftericu istovremeno ili imate potpalu na gornju pa nekako prebacite na donju ili?
Nadam se da se ne budete ljutili za ovu brzu skicu.

|
|
|
08.12.2013., 21:21
|
|
Rezignirani ovisnik
|
Quote:
plus kaže:
Bravo majstore za to sto ste nam prikazali.
Dopustate li par pitanja, da znam da li sam barem malo shvatio princip rada.
Zanimljivo mi je da ste sve ugradili na kotace.
Ako se ne varam imate ventilator koji potpiruje vatru.
Nije mi jasno kroz koju cijev odlaze dimni plinovi iz KREMKA, da li kroz gornju sivu i na donju spojenu na naftericu istovremeno ili imate potpalu na gornju pa nekako prebacite na donju ili?
Nadam se da se ne budete ljutili za ovu brzu skicu.

|
svaka čast na skici vi brže skicirate nego ja postavim sliku , dakle ovako kotlovi su na kotače zbog transporta iz stare u novu kotlovnicu a i zbog lakšeg čišćenja,kremko se mora pola metra izvuć da se počisti nafterica , dimni plinovi iz kremka kroz sapnicu prolaze u naftericu pri čemu ona glumi dolnju expanzijsku komoru i zagrijava vodu kako je to radila i na naftu,siva dimovodna cijev iz kremka služi prilikom potpale dok se ne ustabili piroliza, jer sam se bojao da će mi čađit naftaricu ako pustim hladni dim kroz nju, u toj cijevi je klapeta koja ju zatvara kad se kremko zagrije ,neznam možda je moglo ić sve u jedan dimnjak pretpostavljam da bi radilo... 
|
|
|
08.12.2013., 21:47
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
cajtraga kaže:
svaka čast na skici vi brže skicirate nego ja postavim sliku , dakle ovako kotlovi su na kotače zbog transporta iz stare u novu kotlovnicu a i zbog lakšeg čišćenja,kremko se mora pola metra izvuć da se počisti nafterica , dimni plinovi iz kremka kroz sapnicu prolaze u naftericu pri čemu ona glumi dolnju expanzijsku komoru i zagrijava vodu kako je to radila i na naftu,siva dimovodna cijev iz kremka služi prilikom potpale dok se ne ustabili piroliza, jer sam se bojao da će mi čađit naftaricu ako pustim hladni dim kroz nju, u toj cijevi je klapeta koja ju zatvara kad se kremko zagrije ,neznam možda je moglo ić sve u jedan dimnjak pretpostavljam da bi radilo... 
|
Hvala na odgovoru, a bome i na pokazanoj lucidnoj ideji. 
|
|
|
08.12.2013., 22:19
|
|
Rezignirani ovisnik
|
Quote:
plus kaže:
Hvala na odgovoru, a bome i na pokazanoj lucidnoj ideji. 
|
a gle , nije to baš sve savršeno ,drva mi nisu dovoljno suha dosta je tromo to sve skupa ,a i intervali loženja se mjenjaju ovisno o vremenu ovdje kod nas na primorju je bura značajan faktor i kod loženja i kod potrošnje , a da ne pišem što sve radi dimnjacima...no probat ćemo to sve skupa privest nekoj svrsi , ako ne ...ostaje opcija izrade malog VBR-a i montaža na kremka pozdrav
|
|
|
09.12.2013., 21:08
|
|
Registrirani korisnik
|
|
|
|
10.12.2013., 10:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2013.
|
Što reć na ovo osim :klap:
Budući da se igram samogradnjom drugačijeg tipa jasno mi je kako izgleda proces pa još jednom :klap:
Vidio sam ovdje skakavih ideja pa sam počeo razmišljat o izradi kotla.
Budući da varenje i slični postupci nisu u mojoj domeni, prepustio bih to nekom drugom 
Ima li ovdje majstora koji izrađuju kotlove?
Ja bih rado jedan sličan Ultimi II ili Solid2000B s malo većim ložištem.
Ima li smisla naručit takvo što i imamo li majstora koji bi to izveo po prihvatljivoj cijeni?
Hvala!
Dodatak: Koliko bi pametno bilo u Solid2000B stavit tanku šamotnu pločicu na rost? Izbušenu rupicama od 12mm?
|
|
|
10.12.2013., 16:44
|
|
Rezignirani ovisnik
|
Quote:
Curiosum kaže:
Što reć na ovo osim :klap:
Budući da se igram samogradnjom drugačijeg tipa jasno mi je kako izgleda proces pa još jednom :klap:
Vidio sam ovdje skakavih ideja pa sam počeo razmišljat o izradi kotla.
Budući da varenje i slični postupci nisu u mojoj domeni, prepustio bih to nekom drugom 
Ima li ovdje majstora koji izrađuju kotlove?
Ja bih rado jedan sličan Ultimi II ili Solid2000B s malo većim ložištem.
Ima li smisla naručit takvo što i imamo li majstora koji bi to izveo po prihvatljivoj cijeni?
Hvala!
Dodatak: Koliko bi pametno bilo u Solid2000B stavit tanku šamotnu pločicu na rost? Izbušenu rupicama od 12mm?
|
ako ćeš kupit kompletan materijal i dati nekom drugom da ti smontira i povari mislim da ti se u tom slučaju ne isplati,u mom slučaju ja sam imao skoro kompletan materijal doma a dokupio sam 12 kom. cigli i naravno sve složio sam...
|
|
|
10.12.2013., 20:04
|
|
Registrirani korisnik
|
Isplati mi se ako dobijem kotao koji će isporučivati 30-ak kW, a imati ložište od 120-150 L. Tako bih produljio periode između loženja.
Ja bih Ultimu II ili Solid 2000B s 50-60 litara većim ložištem 
To ne mogu kupiti.
Mislim da sam našao majstora za varenje 
|
|
|
10.12.2013., 23:31
|
|
Rezignirani ovisnik
|
Quote:
Curiosum kaže:
Isplati mi se ako dobijem kotao koji će isporučivati 30-ak kW, a imati ložište od 120-150 L. Tako bih produljio periode između loženja.
Ja bih Ultimu II ili Solid 2000B s 50-60 litara većim ložištem 
To ne mogu kupiti.
Mislim da sam našao majstora za varenje 
|
drago mi je da pozitivno razmišljaš ,  ilustracije radi kremko ima 227 litara ložište , ali nije bit u veličini ložišta nego u krajnjem rezultatu i maksimalnom iskorištenju svih elemenata potrebnih za kvalitetan sustav grijanja ...
|
|
|
11.12.2013., 10:38
|
|
Registrirani korisnik
|
Bio bih zadovoljan s iskoristivošću od 80-ak %. Onih 2-3 metra drva godišnje ću već nekako ubaciti, a 5-6% veća iskoristivost, koliko sam shvatio, donosi dosta gnjavaže. Ionako bi to bilo bolje od prosjeka u Lijepoj našoj.
Koliko bi mogao koštati materijalza izradu? Išao bih na lim od 6 mm i dosta šamotnih ploča.
|
|
|
11.12.2013., 14:58
|
|
Rezignirani ovisnik
|
Quote:
Curiosum kaže:
Bio bih zadovoljan s iskoristivošću od 80-ak %. Onih 2-3 metra drva godišnje ću već nekako ubaciti, a 5-6% veća iskoristivost, koliko sam shvatio, donosi dosta gnjavaže. Ionako bi to bilo bolje od prosjeka u Lijepoj našoj.
Koliko bi mogao koštati materijalza izradu? Išao bih na lim od 6 mm i dosta šamotnih ploča.
|
ovako odokativno materijal oko 3500 kn ...
|
|
|
11.12.2013., 18:44
|
|
Registrirani korisnik
|
Čist ok.
Hvala!
|
|
|
14.12.2013., 08:38
|
|
Registrirani korisnik
|
Gdje mogu tražiti konstrukciju kotla za grijanje (nacrt s parametrima) uz neku garanciju (prvenstveno referencama) uz neku povoljnu naknadu?
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:27.
|
|
|
|