Fantastika (SF, fantasy, horror...) We create Worlds! |
|
|
16.09.2014., 21:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2009.
|
Al ono, bilo bi preretardirano uvodit u radnju Aegona, Conningtona i Zlatnu družinu, samo da bi ovi krepali čim stignu u Westeros. 
|
|
|
16.09.2014., 21:31
|
|
Stijeg sv. Ladislava
Registracija: Jan 2010.
|
Quote:
Clint Eastwood kaže:
Al ono, bilo bi preretardirano uvodit u radnju Aegona, Conningtona i Zlatnu družinu, samo da bi ovi krepali čim stignu u Westeros. 
|
Bilo bi retardirano dovoditi propalu dinastiju Targaryen u priču i spajati ju sa Dothrakijima i zmajevima, bez da ista išta napravi kako bi se približila Westerosu.Isto tako bi bilo glupo da Brienne ima poglavlja samo kako bi čitatelji upoznali krajolik te i te pokrajine, inače nebitnih za radnju.Da ne velim kako bi glupo bilo uvoditi nekog Martella u pričiu samo da ga spali zmaj.
Uočavaš neki uzorak  ?
|
16.09.2014., 21:32
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Sep 2008.
|
Quote:
Zagorski Križar kaže:
Sve pet, ja sam drugačijeg mišljenja  .
Ali, čak i da SE padne, Stannis još ima uporišta na jugu: Brightwater Keep (pod opsadom), Grassy Vale, utvrda Chytteringovih, Driftmark, Sharp Point, Felwood.
S tim da mi ne znamo što je s utvrdama ostalih njegovih vazala.Davosova još nije pala, vjerojatno ni ona od Peaseburyja, Wensingtona, Grandisona, Horpea i Gowera.Što je sa sjedištima Farringovih i Follarda, ne zna se.Jedino je spomenuto da je Massey izgubio svoje posjede.S tim da neki smatraju da ni Zmajokamen nije osvojen  .Aegon je od Stannisovih vazala osvojio Rain House i Crows Nest.
Osim ako se pod Stannisove utvrde ne smatraju one koje su doista samo njegove, a to su, kak Davos veli Manderlyju: Olujokraj, Zmajokamen i Noćna utvrda.Olujokraj je pod opsadom, Zmajokamen je možda pao, a možda i nije, a Noćna utvrda je samo još tek naslovno Stannisova.Politika Westerosa  .
U svakom slučaju, bit će zanimljiv rasplet...ako se desi  .
|
 ak stari ne odapne, valjda će i bit 
Sad gledam nazive gradova, odkud si ih uzeo, s telke ili ?
Zmajokamen se trenutno ne mogu sjetit kak se zvao u alg. knjigama, a Krajooluja mi je uvijek ovakva s 2 o (s time da ju zamišljam kao neki mega Senj  )
U svakom slučaju prije kraja, Stannis mora zavladati. Pa makar bio i zadnji čovjek u 7k 
|
|
|
16.09.2014., 21:33
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
Clint Eastwood kaže:
|
Za dočarat "krepavanje" jedne dinastije ?
Quote:
Zagorski Križar kaže:
Bilo bi retardirano dovoditi propalu dinastiju Targaryen u priču i spajati ju sa Dothrakijima i zmajevima, bez da ista išta napravi kako bi se približila Westerosu.Isto tako bi bilo glupo da Brienne ima poglavlja samo kako bi čitatelji upoznali krajolik te i te pokrajine, inače nebitnih za radnju.Da ne velim kako bi glupo bilo uvoditi nekog Martella u pričiu samo da ga spali zmaj.
Uočavaš neki uzorak  ?
|
Martin je poznat po uzaludnim stvarima 
|
|
|
16.09.2014., 21:35
|
|
Stijeg sv. Ladislava
|
Quote:
Wikiceha kaže:
 ak stari ne odapne, valjda će i bit 
Sad gledam nazive gradova, odkud si ih uzeo, s telke ili ?
Zmajokamen se trenutno ne mogu sjetit kak se zvao u alg. knjigama, a Krajooluja mi je uvijek ovakva s 2 o (s time da ju zamišljam kao neki mega Senj  )
U svakom slučaju prije kraja, Stannis mora zavladati. Pa makar bio i zadnji čovjek u 7k 
|
Iskreno, izmišljam ih u glavi  .Čitao sam knjige na engleskome, neke prijevode sam pokupio sa internetskih titlova za seriju, a ostale kojih nema i koji mi se nisu sviđali - mašta  .
Stanniša za kralja  .Samo ne Dany ili netko od Starkova  .
Zadnje uređivanje Zagorski Križar : 16.09.2014. at 22:23.
|
|
|
16.09.2014., 21:52
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
Zagorski Križar kaže:
Iskreno,imzišljam ih u glavi  .Čitao sam knjige na engleskome, neke prijevode sam pokupio sa internetskih titlova za seriju, a ostale kojih nema i koji mi se nisu sviđali - mašta  .
|
Nije loše
Quote:
Zagorski Križar kaže:
Stanniša za kralja  .Samo ne Dany ili netko od Starkova  .
|
Upravo tako Dany=proljev, a Starkovi, od njih nitko ne bi baš bio neki kralj. Mali nikad viđen, seke su lude, Bran nema šanse, a Snow je ionako Targ.

|
|
|
16.09.2014., 22:25
|
|
Stijeg sv. Ladislava
|
Quote:
Wikiceha kaže:
Nije loše 
|
Ali ni orginalno - Dragonstone=Zmajokamen  ....ali, pošto sam uvjerenja da treba gurati hrvatski gdje god se može, zakaj ne.
Quote:
Wikiceha kaže:
Upravo tako Dany=proljev, a Starkovi, od njih nitko ne bi baš bio neki kralj. Mali nikad viđen, seke su lude, Bran nema šanse, a Snow je ionako Targ.

|
Ne treba ni Stannis.Zadovoljit ću se sa Shireen  .

|
16.09.2014., 22:31
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Zagorski Križar kaže:
Bilo bi retardirano dovoditi propalu dinastiju Targaryen u priču i spajati ju sa Dothrakijima i zmajevima, bez da ista išta napravi kako bi se približila Westerosu.
|
Ne znam baš da je glupo uvodit Targaryene, kad su oni temelj samog serijala.
Quote:
Isto tako bi bilo glupo da Brienne ima poglavlja samo kako bi čitatelji upoznali krajolik te i te pokrajine, inače nebitnih za radnju
|
Neka Briennina poglavlja jesu dosadna, ali Brienne kao lik sigurno nije nebitna za radnju.
Quote:
.Da ne velim kako bi glupo bilo uvoditi nekog Martella u pričiu samo da ga spali zmaj.
|
To je malo glupo, ako je zbilja tako. No treba vidjeti kako će se ta radnja rasplesti. Ali možemo i reći da je uveo Quentyna da oslobodi zmajeve.
Quote:
Uočavaš neki uzorak ?
|
Ne.
|
|
|
16.09.2014., 22:37
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
Zagorski Križar kaže:
Ali ni orginalno - Dragonstone=Zmajokamen  ....ali, pošto sam uvjerenja da treba gurati hrvatski gdje god se može, zakaj ne.
|
Nešto slično je i u Algoritmu, samo ne mogu se trenutno sjetiti točno kako.
Tak da nema razloga za grižnju savjesti
Quote:
Zagorski Križar kaže:
Ne treba ni Stannis.Zadovoljit ću se sa Shireen  .

|
Shireen bi isto dobra bila 
|
|
|
16.09.2014., 22:39
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
Clint Eastwood kaže:
Ne znam baš da je glupo uvodit Targaryene, kad su oni temelj samog serijala.
|
Ako malac pogine odmah, onda baš i nije pretjerano pametno.
Quote:
Clint Eastwood kaže:
Neka Briennina poglavlja jesu dosadna, ali Brienne kao lik sigurno nije nebitna za radnju.
|
Dosad nije bila pretjerano bitna
Quote:
Clint Eastwood kaže:
To je malo glupo, ako je zbilja tako. No treba vidjeti kako će se ta radnja rasplesti. Ali možemo i reći da je uveo Quentyna da oslobodi zmajeve.
|
Zar je baš morao proć pola svijeta za to ?
Quote:
Clint Eastwood kaže:
Ne.
|

|
|
|
16.09.2014., 23:05
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Wikiceha kaže:
Ako malac pogine odmah, onda baš i nije pretjerano pametno.
|
Možda i pogine, ali ne vjerujem da će to biti prije nego značajnije utječe na radnju, a dosad još nije.
Quote:
Dosad nije bila pretjerano bitna
|
Kako ne. Bila je u središtu radnje oko Renlyjeve smrti, otpratila je i spasila Jamiea, utjecala na promjenu njegova karakter, malo lutala po porječju (tu saznajemo dosta interesantnih podataka, također. Meni je i dalje septonov govor o ratu jedan od najboljih ulomaka čitavog serijala  ) i sada mami Jamiea u smrtnu klopku. Mislim da je to bitno.
Quote:
Zar je baš morao proć pola svijeta za to ?
|
Pa tu sam se složio. Davati Quentynu POV poglavlja da bi umro nakon par njih je malo bezveze. Istina, saznamo nešto o Dany, Barristan se prisjeća bitnih detalja o Dorneu, saznajemo o paktu za vjenjčanje Arianne i Viserysa, o Princu iz Pentosa, Quentyn oslobodi zmajeve itd...ali sve u svemu, premalo da bi se opravdalo uvođenje dodatnog POV lika. Ali tko zna, možda je još živ. Ja sam protiv te teorije, al netko ovdje, mislim Klo, je bio uvjeren da je Quentyn živ. 
|
|
|
16.09.2014., 23:13
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
Clint Eastwood kaže:
Možda i pogine, ali ne vjerujem da će to biti prije nego značajnije utječe na radnju, a dosad još nije.
|
A Quentin?
Quote:
Clint Eastwood kaže:
Kako ne. Bila je u središtu radnje oko Renlyjeve smrti, otpratila je i spasila Jamiea, utjecala na promjenu njegova karakter, malo lutala po porječju (tu saznajemo dosta interesantnih podataka, također. Meni je i dalje septonov govor o ratu jedan od najboljih ulomaka čitavog serijala  ) i sada mami Jamiea u smrtnu klopku. Mislim da je to bitno.
|
Ništa presudno
Quote:
Clint Eastwood kaže:
Pa tu sam se složio. Davati Quentynu POV poglavlja da bi umro nakon par njih je malo bezveze. Istina, saznamo nešto o Dany, Barristan se prisjeća bitnih detalja o Dorneu, saznajemo o paktu za vjenjčanje Arianne i Viserysa, o Princu iz Pentosa, Quentyn oslobodi zmajeve itd...ali sve u svemu, premalo da bi se opravdalo uvođenje dodatnog POV lika. Ali tko zna, možda je još živ. Ja sam protiv te teorije, al netko ovdje, mislim Klo, je bio uvjeren da je Quentyn živ. 
|
Da, Klo to misli.
Vidjet ćemo, meni se ne da vjerovati u te teorije urote i dizanje mrtvih malo malo. Ako netko umre, nek i ostane mrtav  op:
|
|
|
16.09.2014., 23:19
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Wikiceha kaže:
A Quentin?
|
Pa Quentyn, da, ali mislim, Aegon je u planu od starta, takoreć. Sirar i Varys, dva lika koji poprilično utječu svojim potezima na igru prijestolja, od početka su imali u planu instalirati Aegona na tron, bio on fejk, Targaryen ili Blackfyre. Svo to silno planiranje i spletkarenje samo da lik dođe, vidi i pogine. 
Možda, ali meni se ne čini vjerojatnim. Mislim da će imati bitnu ulogu.
Quote:
Vidjet ćemo, meni se ne da vjerovati u te teorije urote i dizanje mrtvih malo malo. Ako netko umre, nek i ostane mrtav op:
|
Martin nikog više ne želi ubit, svi samo ustaju. 
|
|
|
17.09.2014., 08:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2006.
|
Quote:
Clint Eastwood kaže:
|
ti si ovdje novi?
1:10 na ovo bi bio u kladionici 
|
17.09.2014., 11:37
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
Clint Eastwood kaže:
Pa Quentyn, da, ali mislim, Aegon je u planu od starta, takoreć. Sirar i Varys, dva lika koji poprilično utječu svojim potezima na igru prijestolja, od početka su imali u planu instalirati Aegona na tron, bio on fejk, Targaryen ili Blackfyre. Svo to silno planiranje i spletkarenje samo da lik dođe, vidi i pogine. 
Možda, ali meni se ne čini vjerojatnim. Mislim da će imati bitnu ulogu.
Martin nikog više ne želi ubit, svi samo ustaju. 
|
Meni se čini da je to Martin kasnije ubacio kad je skužio da mu knjiga postaje predosadna 
Za zadnju rečenicu
Quote:
Michael Collins kaže:
ti si ovdje novi? 
1:10 na ovo bi bio u kladionici 
|
Možda i bolji score 
|
|
|
17.09.2014., 12:36
|
|
uz čašu ja provodim dane
Registracija: May 2007.
|
Moja je teorija da ce Martin izjaviti da je sve bitno napisano i da onaj tko cita sa paznjom moze izvuci zakljucke kako ce se radnja zavrsiti. Zbog toga se posvetio nekim drugim knjigama o istom svijetu a ove su zavrsene iako nisu 
|
17.09.2014., 13:54
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
babarej kaže:
Moja je teorija da ce Martin izjaviti da je sve bitno napisano i da onaj tko cita sa paznjom moze izvuci zakljucke kako ce se radnja zavrsiti. Zbog toga se posvetio nekim drugim knjigama o istom svijetu a ove su zavrsene iako nisu 
|
Lik je sigurno sve napisao, pa sada za*ebava.
Uostalom, kakav je lik, mrtav-hladan može reć da pogledamo kraj u seriji 
|
|
|
17.09.2014., 14:07
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Wikiceha kaže:
Meni se čini da je to Martin kasnije ubacio kad je skužio da mu knjiga postaje predosadna 
|
Ja sam također pomislio da možda nije imao Aegona u planu, već da ga je ubacio kad je skužio da su fanovi počeli kužiti završetak knjige, pa je možda odlučio izmisliti novog lika da kreira malo drukčiji završetak. Al to bi opet značilo da će imat bitnu ulogu, jeli.
Quote:
Za zadnju rečenicu
|
Čak je i 'Aegon' ustao, a bio je mrtav nekih 15ak godina. 
|
|
|
17.09.2014., 14:54
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
Clint Eastwood kaže:
Ja sam također pomislio da možda nije imao Aegona u planu, već da ga je ubacio kad je skužio da su fanovi počeli kužiti završetak knjige, pa je možda odlučio izmisliti novog lika da kreira malo drukčiji završetak. Al to bi opet značilo da će imat bitnu ulogu, jeli.
Čak je i 'Aegon' ustao, a bio je mrtav nekih 15ak godina. 
|
Al ga svejedno nema u seriji 
Za ustajanje 
|
|
|
17.09.2014., 14:58
|
|
Registrirani korisnik
|
Realno, koga briga za fan fiction seriju. Treba to zabranit spominjat u raspravama o knjizi. 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:15.
|
|
|
|