|
|
10.09.2020., 18:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2008.
|
Evo usporedba. Moji zubi prije alignera i nadostukavanja i poslije. 
Poslano sa mog SM-A505FN koristeći Tapatalk
|
|
|
12.09.2020., 20:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2011.
|
Evo da se i ja javim i napisem dojmove i da se raspitam za nesto sto me muci
Kao sto sam vec gore napisao imam implantat koji jos uvijek nije dobio krunicu jer sam se mislio da prvo ravnati zube ili to I u dogovoru a ortodontom je pala odluka da prvo ide alinger.
Obavili smo pregled, uzeli impresije, dobio sam terapiju od 10 navlaka po dva tjedna i ja sam potvrdio terapiju tako da su navlake sada u izradi i trebale bi mi doci doma kroz mjesec dana. Jako se veselim tomu da budem iskren.
Medjutim nakon sto sam potvrdio terapiju skuzio sam da postoji simulacija koja prikazuje kako bi se zubi trebali micati tokom terapije I po onom sto sam vidio nisam zadovoljan. naime mjesto tog implantata i zub iza (sestica) se apsolutno ne micu - to sam i ocekivao. Medjutim ako je vjerovati simulaciji rupa izmedju tog implatata i iduceg zuba u buducnosti ce biti poprilicna i ne znam kako ce se ispuniti sa krunicom? Na sta ce to sliciti? Neka iskustva?
Dalje, tek sada vidim da sam ovome pomalo olako pristupio, mozda se malo I zaletio ali zato pisem tu na kraju krajeva. Na mjestu implantata imam privremenu krunicu koju bi volio zadrzati tokom terapije jer ponekad se ta petica vidi da je nema. Otisak su mi uzeli bez te privremene krunice, ortodont ju je jednostavno odsarafio kad sam mu rekao sa je imam. Iz iskustva kako bi trebala izgledati navlaka na tome mjestu? Da ce biti samo ravna, u obliku nekakvog zuba, zavrsit ce prije implantata tako da uopce nece obuvacati sesticu ili nesto trece? Jer sam vidio da postoji mogucnost ugradnje nekakvog 'pontic tooth-a'? Jer otisak mi nije uzet sa privremenom krunicom pa sumnjam da ce ova koju imam tocno naleci plus sto se kaci na sesticu pa samim time navlaka nece valjati ni na sestici? Uglavnom zbunjen sam pa ako ima netko iskusan ili sa slicnim iskustvom molim vas...
Ne radi se o oridjidji invisalignu nego o lokalnoj marki proizvoda.
Hvala.
Sent from my Redmi 6 using Tapatalk
|
|
|
14.09.2020., 12:50
|
|
The Evil Within,.,-
Registracija: May 2005.
|
Meni su trenutno na implantatima gingiva formeri i skeniranje se odradilo s njima. Aligneri na tim dijelovima imaju obliku zuba, ali, kako su prozirni, može se vidjeti da na tim mjestima nije pravi zub. Bile su neke ideje da mi slože nekakav provizorij na tim mjestima, ali na kraju nije ništa od toga bilo.
U srijedu idem odraditi otiske pa ću onda vidjeti hoćemo napraviti još jedan refinement čim budu gotove krunice ili ćemo malo pričekati.
S tim da ja nosim Invisalign. Ne znam kako je s drugim proizvođačima.
|
|
|
14.09.2020., 14:21
|
|
Moderator
Registracija: Oct 2005.
|
Quote:
happy_meal kaže:
Evo da se i ja javim i napisem dojmove i da se raspitam za nesto sto me muci
Kao sto sam vec gore napisao imam implantat koji jos uvijek nije dobio krunicu jer sam se mislio da prvo ravnati zube ili to I u dogovoru a ortodontom je pala odluka da prvo ide alinger.
Obavili smo pregled, uzeli impresije, dobio sam terapiju od 10 navlaka po dva tjedna i ja sam potvrdio terapiju tako da su navlake sada u izradi i trebale bi mi doci doma kroz mjesec dana. Jako se veselim tomu da budem iskren.
Medjutim nakon sto sam potvrdio terapiju skuzio sam da postoji simulacija koja prikazuje kako bi se zubi trebali micati tokom terapije I po onom sto sam vidio nisam zadovoljan. naime mjesto tog implantata i zub iza (sestica) se apsolutno ne micu - to sam i ocekivao. Medjutim ako je vjerovati simulaciji rupa izmedju tog implatata i iduceg zuba u buducnosti ce biti poprilicna i ne znam kako ce se ispuniti sa krunicom? Na sta ce to sliciti? Neka iskustva?
Dalje, tek sada vidim da sam ovome pomalo olako pristupio, mozda se malo I zaletio ali zato pisem tu na kraju krajeva. Na mjestu implantata imam privremenu krunicu koju bi volio zadrzati tokom terapije jer ponekad se ta petica vidi da je nema. Otisak su mi uzeli bez te privremene krunice, ortodont ju je jednostavno odsarafio kad sam mu rekao sa je imam. Iz iskustva kako bi trebala izgledati navlaka na tome mjestu? Da ce biti samo ravna, u obliku nekakvog zuba, zavrsit ce prije implantata tako da uopce nece obuvacati sesticu ili nesto trece? Jer sam vidio da postoji mogucnost ugradnje nekakvog 'pontic tooth-a'? Jer otisak mi nije uzet sa privremenom krunicom pa sumnjam da ce ova koju imam tocno naleci plus sto se kaci na sesticu pa samim time navlaka nece valjati ni na sestici? Uglavnom zbunjen sam pa ako ima netko iskusan ili sa slicnim iskustvom molim vas...
Ne radi se o oridjidji invisalignu nego o lokalnoj marki proizvoda.
Hvala.
Sent from my Redmi 6 using Tapatalk
|
Moram priznati da mi nije u potpunosti jasno - ako već postoji nekakva kruna na implantatu, onda će takva ista biti i kasnije (samo kasnije), ta regija se onda i ne dira i to je ok? ili je bio cilj da se promijeni dimenzija slobodnog prostora? Morate to iskomunicirati s liječnikom, lako se promijeni plan terapije ako treba, nije to problem...
|
|
05.10.2020., 22:21
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Juji kaže:
Moram priznati da mi nije u potpunosti jasno - ako već postoji nekakva kruna na implantatu, onda će takva ista biti i kasnije (samo kasnije), ta regija se onda i ne dira i to je ok? ili je bio cilj da se promijeni dimenzija slobodnog prostora? Morate to iskomunicirati s liječnikom, lako se promijeni plan terapije ako treba, nije to problem...
|
Pardon malo sam ja zapetljao post a na kraju je sve uspjesno i dogovorno rjeseno.
Meni je stigao aligner nosim sada drugu fazu, s prvom sam zavrsio i ispocetka me je bolilo medjutim ta je bol nakon nekoliko dana prosla i poslije je ostalo samo navikavanje na to strano tijelo u ustima. Imam osjecaj da se necu do kraja navikunti.
Znam da se ne preporuca piti kava ili slicno ali meni uzasno tesko pada ne pijenje kave tj eksiranje kave jer je moram ugurati u 40 min pauze za hranjenje tri puta na dan. Sta mislite o ideji recimo tamo 3-4 prije promjene na iducu fazu da se pocne piti topla, ne vruca, kava? Jer tada ionako vec skoro mijenjam aligner pa me je manje briga da li ce mi ostati mrlje, pogotovo ako nemam neki dogadjaj vazni u tom periodu, a sigurno mi nece ni mlaka kava djelovat na aligner visokom temperaturom jer bi pazio? Imali iskustva lli da patim naredna 4 mjeseca? 😭
|
|
|
06.10.2020., 10:58
|
|
Moderator
|
Ma možete piti ništa neće biti samo da nije extra vruća, najgore što bude kod puno kave je da se zubi brzo pofarbaju u smeđe flekice ali to se ispolira ili izbijeli
|
|
06.10.2020., 14:38
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Juji kaže:
Ma možete piti ništa neće biti samo da nije extra vruća, najgore što bude kod puno kave je da se zubi brzo pofarbaju u smeđe flekice ali to se ispolira ili izbijeli
|
Super! Ovo mi je radosna vijest jer ne trosim trenutno nista osim vode dok ih drzim u ustima a uzasno me boli glava po cijele dane. Skupa sa invisalignom sam dobio opremu za izbjeljivanje pa cu bijeliti kad krenu mrljice. Lakse mi je to nego ziviti bez kave
Nisam bio svjestan da kad sam ovo uzeo potpisujem zivot bez kave 
|
|
|
14.10.2020., 17:03
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Jun 2020.
|
s ovom aplikacijom možete slikati selfie i vidjeti kako će vam zubi izgledati nakon invisalign tretmana
https://www.invisalign.hr/SV/498409
|
|
|
19.10.2020., 22:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2011.
|
Obavio sam pregled u jednoj poliklinici i dobio ponudu koja se sastoji od inivisalign izrade terapijskog plana, invisalign terapijskog seta i inivisalign retainera. Na njihovoj stranici je oglasena cijena koja odgovara samo invisalign terapijskom setu. Koliko je uobicajena praksa da izrada terapijskog plana nije ukljucena u oglasenu cijenu?
|
22.10.2020., 13:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2020.
|
Može li se Invisalign platiti na rate i do koliko max?
Također, da li je u toj cijeni aparatića već uračunata cijena rada ortodonta?
Može i preporuka ortodonta 
|
05.11.2020., 13:23
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
happy_meal kaže:
Pardon malo sam ja zapetljao post a na kraju je sve uspjesno i dogovorno rjeseno.
Meni je stigao aligner nosim sada drugu fazu, s prvom sam zavrsio i ispocetka me je bolilo medjutim ta je bol nakon nekoliko dana prosla i poslije je ostalo samo navikavanje na to strano tijelo u ustima. Imam osjecaj da se necu do kraja navikunti.
Znam da se ne preporuca piti kava ili slicno ali meni uzasno tesko pada ne pijenje kave tj eksiranje kave jer je moram ugurati u 40 min pauze za hranjenje tri puta na dan. Sta mislite o ideji recimo tamo 3-4 prije promjene na iducu fazu da se pocne piti topla, ne vruca, kava? Jer tada ionako vec skoro mijenjam aligner pa me je manje briga da li ce mi ostati mrlje, pogotovo ako nemam neki dogadjaj vazni u tom periodu, a sigurno mi nece ni mlaka kava djelovat na aligner visokom temperaturom jer bi pazio? Imali iskustva lli da patim naredna 4 mjeseca? 😭
|
Ja sam u terapiji sa Invisalignom već 5 mjeseci, pijem sve sa alignerima u ustima (kavu, pivo, vino, sok...) i nikad nisam imao nikakvih problema - zubi mi se nisu pofarbali, a niti aligineri. Kad bi došao doma bi oprao zube i alignere i sve je za sad super.
|
|
|
05.11.2020., 13:24
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Honeylicious kaže:
Može li se Invisalign platiti na rate i do koliko max?
Također, da li je u toj cijeni aparatića već uračunata cijena rada ortodonta?
Može i preporuka ortodonta 
|
To ti ovisi o klinici gdje ćeš ući u Invisalign terapiju.
|
|
|
16.11.2020., 23:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2013.
|
Pozdrav!
Evo da i ja ostavim svoje dojmove. Već sam na 5. setu Invisaligna.
Ajme, prvih 10 dana sam si stalno ponavljala "Što je meni ovo trebalo!". Došlo mi je da plačem jer kud sam toliko platila, tu me još i boli i smeta. Nije čak bio ni toliki problem u boli nego u osječaju te plastike u ustima. Usta su mi stalno bila suha i morala sam imati vodu pored sebe (barem nešto korisno jer inače pijem malo vode) U početku je i bol bila jača i bilo mi je koma kad sam ih morala skidati. Imala sam osječaj da ću si iščupati zube zajedno sa aparatićem. Zapravo, ne znam je li mi bilo gore skidati ili stavljati. Broj obroka sam svela na minimum. Ali sad je sve puno lakše! Više mi nije problem skinuti ga čak ni zbog kockice čokolade
Veselim se svakom novom setu i napretku! Hvala svima na iskustvima i savjetima jer zbog vas sam se tješila (i još se tješim) da ću izdržati do kraja!
|
|
|
14.12.2020., 18:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2019.
|
Halo halo,
zubi su mi se malo poceli kriviti, zapravo donja celjust. Zanima me jedan od prozirnih retainera jer su mi zubi skoro savrseni ravni i mislim da nema potrebe za nekim fiksnim aparaticima. Bila sam kod ortodonta koji mi je preporucio Invisalign koji ovdje kosta oko 4000€.
Radila bih ga negdje u Hrvatskoj, zivim u Svabiji i ovdje mi je to malo skup sport.
Vidjela sam da u Hrvatskoj postoji taj Simplysmile, tako da sam u premisljanju.
Koja je procedura izrade tih aparatica? Koliko dugo bih ga morala cekati?
|
|
|
15.12.2020., 09:42
|
|
Moderator
|
Quote:
mramorna kaže:
Halo halo,
zubi su mi se malo poceli kriviti, zapravo donja celjust. Zanima me jedan od prozirnih retainera jer su mi zubi skoro savrseni ravni i mislim da nema potrebe za nekim fiksnim aparaticima. Bila sam kod ortodonta koji mi je preporucio Invisalign koji ovdje kosta oko 4000€.
Radila bih ga negdje u Hrvatskoj, zivim u Svabiji i ovdje mi je to malo skup sport.
Vidjela sam da u Hrvatskoj postoji taj Simplysmile, tako da sam u premisljanju.
Koja je procedura izrade tih aparatica? Koliko dugo bih ga morala cekati?
|
Cca mjesec dana od uzimanja otisaka do predaje aparatića, tako da bi vjerojatno morali doći u dva navrata. Cijene u HR su 2-3000 eur, ovisno o lokaciji i o odabranom paketu (treba vidjeti koji paket odgovara vašoj situaciji). Simply je malo jeftiniji te prve alignere možete dobiti ako se ranije dogovorite unutar tjedan dana, ali i malo nepouzdaniji po pitanju tijeka terapije i rezultata.
|
|
15.12.2020., 10:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2019.
|
Quote:
Juji kaže:
Cca mjesec dana od uzimanja otisaka do predaje aparatića, tako da bi vjerojatno morali doći u dva navrata. Cijene u HR su 2-3000 eur, ovisno o lokaciji i o odabranom paketu (treba vidjeti koji paket odgovara vašoj situaciji). Simply je malo jeftiniji te prve alignere možete dobiti ako se ranije dogovorite unutar tjedan dana, ali i malo nepouzdaniji po pitanju tijeka terapije i rezultata.
|
Hvala na odgovoru!
|
|
|
18.12.2020., 21:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
Zanimljiv mi je takodjer ovaj Simply Smile, koliko se cesto treba dolaziti na kontrole, znaci budem na kontoroli i dobijem par alignera, koliko bi otprilike bio vremenski razmak do iduce kontrole. Pitam iz razloga je li npr isplativo putovati po 300 km ako je aligner znatno povoljniji. Imam za ispraviti samo jedinicu na gornjoj celjusti svi ostali su zubi ok, pa vjerujem da bi neki prozirni aparatic bio pravo rjesenje. Sto se tice retainera, svi bi nakon terapije trebali dozivotno nositi retainer bar nocu ili sve opet ovisi o pocetnom stanju?
|
|
|
23.12.2020., 17:47
|
|
Moderator
|
Quote:
exception kaže:
Zanimljiv mi je takodjer ovaj Simply Smile, koliko se cesto treba dolaziti na kontrole, znaci budem na kontoroli i dobijem par alignera, koliko bi otprilike bio vremenski razmak do iduce kontrole. Pitam iz razloga je li npr isplativo putovati po 300 km ako je aligner znatno povoljniji. Imam za ispraviti samo jedinicu na gornjoj celjusti svi ostali su zubi ok, pa vjerujem da bi neki prozirni aparatic bio pravo rjesenje. Sto se tice retainera, svi bi nakon terapije trebali dozivotno nositi retainer bar nocu ili sve opet ovisi o pocetnom stanju?
|
Kontrole su načelno rijetke, svaka 2 mj u prosjeku, također se može u planu terapije namjestiti da određeni zahvati prilagodbe budu u definiranim intervalima...što se tiče putovanja, uvijek sam sigurniji s invisalignom nego s ostalim varijantama, ali kome je primarno do uštede, mora se pomiriti s nešto većim rizikom od sitnih komplikacija
|
|
25.12.2020., 19:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
Razmisljam bude li mi se isplatilo npr iz Graza dolaziti u ZG, naravno htio bih to sto krace nositi, i naravno da je provjereno. Znaci ako gledam i ako bude to primjereno mome slucaju, najsiguniji izbor je Invisalign?
Gledam u AT i DE postoji neki dr Smile, vjerojatno je to neka inacica Simply Smile kao i kod nas. Ali nisu nesto transparentni s cijenama, ali kako vidim oko 3 tis eura je za vjerojatno neke lakse slucajeve. Pa me zanima da li se isplati to odradjivati u ZG, ionako bi dolazio cesto, pa bi mi kontrole bile usput.
Juji, nakon svih tih mobilnih aparatica dozivotni retainer je nesto s cime se treba pomiriti? Koliki je to trosak ako ga nosim npr samo nocu kasnije za odrzavanje, tj koliki mu je rok trajanja, jer vjerujem da ne moze izdrzati, bubam, 5 godina?
|
|
|
28.12.2020., 15:44
|
|
Moderator
|
Quote:
exception kaže:
Razmisljam bude li mi se isplatilo npr iz Graza dolaziti u ZG, naravno htio bih to sto krace nositi, i naravno da je provjereno. Znaci ako gledam i ako bude to primjereno mome slucaju, najsiguniji izbor je Invisalign?
Gledam u AT i DE postoji neki dr Smile, vjerojatno je to neka inacica Simply Smile kao i kod nas. Ali nisu nesto transparentni s cijenama, ali kako vidim oko 3 tis eura je za vjerojatno neke lakse slucajeve. Pa me zanima da li se isplati to odradjivati u ZG, ionako bi dolazio cesto, pa bi mi kontrole bile usput.
Juji, nakon svih tih mobilnih aparatica dozivotni retainer je nesto s cime se treba pomiriti? Koliki je to trosak ako ga nosim npr samo nocu kasnije za odrzavanje, tj koliki mu je rok trajanja, jer vjerujem da ne moze izdrzati, bubam, 5 godina?
|
Kontrole su vam jednom u 2-3 mjeseca ili po dogovoru (ja svojim pacijentima koji su putnici "naštimam" intervale u planu terapije), a dosta toga se može odraditi i online ako je terapija dobro postavljena te ako je pacijent vrlo temeljit u nošenju i praćenju datih uputa. Retainer...a da, dugogodišnje nošenje...imate varijantu Invisalign Vivera retainera kojih dobijete 3 gore 3 dolje i još imate scan u njihovom sustavu tako da ste tu najsigurniji, ili se ide na kombinaciju ordinacijskih retainera i splinta (fiksne retencije), to sve varira o slučaju i o željama pacijenta (tu se mijenjaju jednom godišnje u prosjeku). Na tržištu, a pogotovo vani možete naći puno sustava koji su izvedenice Invisaligna - ne kažem da su loši, naprotiv, većinu svojih slučajeva sam odradio s takvih sustavima, ali premium je premium, ima razlog zašto košta, pogotovo ako radi osoba koja zna što radi 
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:56.
|
|
|
|