Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Kupovanje na internetu

Kupovanje na internetu Shopping iz fotelje

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 19.10.2022., 20:51   #281
da to je ta spika... ono sto mozete uciniti je da instalirate onu aplikaciju "Policija" gdje anonimno mozete prijaviti policiji, ovako kao ste poljepili na forumu tako tamo pošaljete slike dokaze i tel broj s kojeg se vrsi prevara te kratko opis o pokušaju prevare, ako nista drugo ugasit ce taj broj a ako vise ljudi prijavi taj isti broj to onda bitno mijenja situaciju vjerujem da ce se ozbiljnije pozabaviti time brojem i prijavama,...
Old 20.10.2022., 07:28   #282
Quote:
)Ankh( kaže: Pogledaj post
da to je ta spika... ono sto mozete uciniti je da instalirate onu aplikaciju "Policija" gdje anonimno mozete prijaviti policiji, ovako kao ste poljepili na forumu tako tamo pošaljete slike dokaze i tel broj s kojeg se vrsi prevara te kratko opis o pokušaju prevare, ako nista drugo ugasit ce taj broj a ako vise ljudi prijavi taj isti broj to onda bitno mijenja situaciju vjerujem da ce se ozbiljnije pozabaviti time brojem i prijavama,...
E probao sam to. Uglavnom prijava ti stoji jedno 2-3 tjedna i onda promjeni status u zapprimjljeno i to je to. Iznimno korisna aplikacija. Moš slati slikice i imati dojam da si nešto poduzeo, a u stvarnosti si mogao tu sličicu s istim učinkom uljepiti u album životinjskog carstva pod recimo "magare"

Tu aplikaciju ne fermaju 2 %
kerbi is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2022., 07:30   #283
Quote:
markotornic kaže: Pogledaj post
Evo nakon dugo vremen i meni se javili iz nekog mjesta dal hocu prodat. Reko moze i ja sam bas u tom mjestu pa da se nadjemo. Nisu odgovorili.
Tako se meni javila imaginarga gospođa iz Siska. Pa reko gospođo, ja baš ovih dana idem za Sisak, a i tu sam u blizini iz Petrinje pa to riješimo u živo. isto muk nakon toga
kerbi is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.10.2022., 17:41   #284
DPD prevara

Zar ne bi mogli VIP i T-com pomoći ovdje tako da blokiraju brojeve s kojih se pokušavaju prevare?
inconn is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.10.2022., 19:50   #285
Ne mogu oni ništa WhatsApp-u.

Poslano sa mog STK-L21 koristeći Tapatalk
kerbi is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.10.2022., 21:41   #286
Danas dva Whats-up kontakta akonto Njuškala, jedan iza drugog. Jedan bi "platio" preko Tiska, drugi preko DPD-a, obojica lopovi s istom šemom.

I što sad, proslijediti njihove brojeve policiji?
Old 22.10.2022., 23:07   #287
Mene je jučer nekoliko puta netko zvao s broja iz Francuske.
Nisam se javila. Na whatsapp mi nisu ništa slali
bond007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.10.2022., 17:42   #288
Ja se više ne javljam ni na naše poznate brojeve (099, 095...).
Zanimljivo mi je, pa sada ne znam gdje je kvaka, jedan broj mi se natrkelji kroz jutro. Taj broj koristim samo kad nešto prodajem pa ga do popodne ne uključujem. I kad ga uključim, stigne SMS Imate 5 propuštenih poziva, uvijek s nekog drugog broja i u 90% slučaja, zadnji poziv je bio 7, 8 minuta prije nego sam mob otkvačio iz avio-moda. Zanimljivo, čitavo popodne i večer nitko ne zove. Da se radi o jednom ili dva slučaja, ne bih ništa rekao. Osoba se iznervirala, zvala 5x i odustala. Ali ovo je već 20-i put da se isto događa. Vjerojatno i taj drugi dobi poruku Tele2 da sam od sada slobodan za zvanje. I nikad ništa. Niti SMS.
A prije nekih 2 mjeseca sam jedno tjedan dana dobivao pozive s nekog ciparskog broja. Nisam se javljao, naravno.
Moby is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.11.2022., 16:56   #289
Meni se danas dogodilo prvi put da je broj iz Hrvatske i to 098 580 004. Kaže majstor da je u Makarskoj.

Inače su do sad bili ono iz raznih zemalja, neka zgodna teta (po onom thumbnailu) iz Portugala je čak htjela baš moj Nissan Note s 300 000 km. Valjda nije mogla naći ni jedan u Portugalu, pa da će poslat špeditera po mog, samo da joj dam neke podatke da može uplatiti i organizirat transport. Kad sam ja njoj lovu tražio, odnosno da mi uplati akontaciju, jer je kao velik interes za auto, pa da ga rezervira, nije se više javila.

Bilo je i Ukrajina, Cipar, a uvijek se netko javi. Ali sad prvi put da je baš broj iz Hrvatske i to onako na prvu se učini "ozbiljan" broj.

Htio bi ja to i prijavit, samo kome? Mada sumnjam da bi išta učinili. Ona aplikacija od MUPa, ja je ne mogu više naći u Play Store-u.

Znam da je od prve riječi sumnjivo, pa kad nešto poklanjam pa ljudi imaju pitanja, a ovaj majstor da je odmah krenuo u transakciju, novac me čeka, samo da kliknem na link i upišem podatke da može kurir doći po to. Pitam ga zanima li ga možda to što kupuje, ali majstor samo linkove šiba. Ne pita niš o satu koji prodajem.

Ovaj je neki jači, poslao mi je linkove od Njuškala, pa od GLSa i na kraju od Western Uniona, a svi imaju neki ".astrade.site" i nešto poslije.
Riz is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2022., 21:37   #290
Moram ovaj napisat jer mislim da nemam gdje drugo. Znači kupila sam nešto sa jednog oglasnika i riječ je o većem pc shopu, tako da sigurno mi ni na kraj pameti nije bilo da bi me oni mogli prevariti. U oglas su stavili slike originala a meni su prodali kopiju, i to sam tek primijetila kad sam pošiljku otvorila kod kuće. I kad sam im rekla to, blokirali su me na oglasniku. I da im napišem na Facebooku, oni će me opet blokirati. Ne mogu ići u njihov Shop jer daleko.

Dakle što ja sada mogu uradit da dobijem povrat novca i da upozorim druge ljude na prijevaru? Jer oni će me samo blokirat gdje god išta napišem.
Carla99 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2022., 22:02   #291
Quote:
Carla99 kaže: Pogledaj post
Moram ovaj napisat jer mislim da nemam gdje drugo. Znači kupila sam nešto sa jednog oglasnika i riječ je o većem pc shopu, tako da sigurno mi ni na kraj pameti nije bilo da bi me oni mogli prevariti. U oglas su stavili slike originala a meni su prodali kopiju, i to sam tek primijetila kad sam pošiljku otvorila kod kuće. I kad sam im rekla to, blokirali su me na oglasniku. I da im napišem na Facebooku, oni će me opet blokirati. Ne mogu ići u njihov Shop jer daleko.

Dakle što ja sada mogu uradit da dobijem povrat novca i da upozorim druge ljude na prijevaru? Jer oni će me samo blokirat gdje god išta napišem.
Državni inspektorat, Društvo za zaštitu potrošača.
SolidSnakeHR is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2022., 23:13   #292
Quote:
Carla99 kaže: Pogledaj post

O kojem pc shopu se radi? Teško ćeš upozoriti druge na prijevaru bez da navedeš taj podatak.
Frank Knight is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.11.2022., 08:40   #293
Quote:
Frank Knight kaže: Pogledaj post
O kojem pc shopu se radi? Teško ćeš upozoriti druge na prijevaru bez da navedeš taj podatak.
Nisam bila sigurna koja su pravila i smijem li navesti ime jer ipak ga nisam našla na njuškalu. Ako smijem, ime je: PC Oner
Carla99 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.11.2022., 10:53   #294
to je trgovina u BiH? ne znam kako je kod vas što se tiče zakona o zaštiti potrošača. možda će netko ovdje znati. ili pitaj ako ima kakav lokalni forum.
Modesty B is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.11.2022., 15:56   #295
Pozdrav,
Nasjeo sam na prevaru preko njuškala sam prodavo i javi mi se kupac preko whatsappa i kao na dpd će uplatit i ja naivac slijedio korake i skine mi sa računa 3500kn...
Imam li kakve nade za povrat išo na policiju kažu sutra da dođem zvao banku blokirali karticu i vidi se transakcija u neku čudnu firmu i da se javim u poslovnicu...zvao taj broj s kojim sa se dopisivo čovijek u čudu nezna o čem pričam,poruke izbrisane
roko0402 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.11.2022., 16:18   #296
Quote:
roko0402 kaže: Pogledaj post
Pozdrav,
Nasjeo sam na prevaru preko njuškala sam prodavo i javi mi se kupac preko whatsappa i kao na dpd će uplatit i ja naivac slijedio korake i skine mi sa računa 3500kn...
Imam li kakve nade za povrat išo na policiju kažu sutra da dođem zvao banku blokirali karticu i vidi se transakcija u neku čudnu firmu i da se javim u poslovnicu...zvao taj broj s kojim sa se dopisivo čovijek u čudu nezna o čem pričam,poruke izbrisane
Prirodna selekcija...
Luigi is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.11.2022., 16:19   #297
Quote:
Luigi kaže: Pogledaj post
Prirodna selekcija...
Ima li pomoći?
roko0402 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.11.2022., 17:02   #298
Quote:
roko0402 kaže: Pogledaj post
Ima li pomoći?
Zaboravi na to. Platio si školu. Uza sva upozorenja (Mislim da čak i na Njuškalu ima baner s upozorenjem), ti si nasjeo. Kako možeš davati svoje podatke, a TI prodaješ? To mi nije jasno kod ovih prevara.
Luigi is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.11.2022., 17:07   #299
Quote:
Luigi kaže: Pogledaj post
Zaboravi na to. Platio si školu. Uza sva upozorenja (Mislim da čak i na Njuškalu ima baner s upozorenjem), ti si nasjeo. Kako možeš davati svoje podatke, a TI prodaješ? To mi nije jasno kod ovih prevara.
Ma idiot jebiga prvi puta pridajem...jebiga link me slao na dpd sve mi ok djelovalo...baš sam idiot
roko0402 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.11.2022., 17:27   #300
Svakako se javi banci. Možda i oni mogu nekako stornirati transakciju, povući sredstva ili eto, zbog vjernosti izaći u susret. Tko zna, nemoj odustati svakako.
mezzzzzo is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 11:38.