Strip Kvadrat na kvadrat. |
|
|
19.05.2018., 12:15
|
|
Ekspedicijski korpus
Registracija: Sep 2015.
Lokacija: Utvrda Fort Ford, na teritoriju Šošona. 10.pukovnija, 1.generalata, 1.kapetanata, 7.potkapetanata. Predstraža kombiniranog garnizona.
|
Hmda...Vukojebina..Očito se provuklo kroz cenzuru.
|
|
19.05.2018., 21:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2016.
|
|
19.05.2018., 21:14
|
|
Zimska Zmija
Registracija: Sep 2013.
|
Sad će na Mafestu biti Libellusovih izdanja s akcijskom cijenom. Rezervirao sam dvije priče.
Inače, napokon malo više izdanja Texa. Ovih 8 godišnje je zbilja premalo. Plus koji Maxi, većinom ih crta katastrofalni Diso u poznim godinama.
|
20.05.2018., 13:37
|
|
Ekspedicijski korpus
Lokacija: Utvrda Fort Ford, na teritoriju Šošona. 10.pukovnija, 1.generalata, 1.kapetanata, 7.potkapetanata. Predstraža kombiniranog garnizona.
|
Odlične vijesti ReemCP !
|
|
20.05.2018., 14:35
|
|
Ekspedicijski korpus
|
br.153., "Kiowe"
Crtao; G.Ticci
- sjajna, uzbudljiva epizoda koja se nastavlja u slijedećoj epizodi Lovci na bizone.
Scenarij je konvencionalan, ali se ističe sa briljantnim detaljima.
Neizvjesnost je uvijek prisutna kada pratimo čitavu priču, a iščekivanje kako će se odvijati i završiti nova avantura g.Willera i g.Carsona.
Izdvojio bih nekoliko dojmljivih scena koji ističu vrhunsko majstorstvo g.Ticcija.

Slika.1
Ovdje je prikazan majstorski prikaz sjena, osjenačnih površina, crno-bijelo, noć-dan..Sve je geometrijski i prostorno besprijekorno.
Oduzima dah kako su scene realno postavljene..Pogledajte samo odsjaj grana krošnji koji pod utjecajem mjeseca odbijaju svoje siluete o tlo.

Slika 2.
Odlične scene koja dokazuju da je tinta koju g.Ticci nanosi na papir izravna veza sa voljom Bogova. Neizrecivo dobro.

Slika 3.
Prizor dnevnog svjetla, konvoj kroz pejsaž..Realno na potenciju. Zar ne čujete nijsku konja i zvukove istezanja zaprežnih kola..?
|
|
21.05.2018., 20:25
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Ezra Boone kaže:
Odlične vijesti ReemCP !
|
Možda se bude više znalo nakon ovog vikenda pošto je MaFest, svakako javim čim nešto čujem 
|
24.05.2018., 11:03
|
|
Ekspedicijski korpus
|
Lovci na bizone
Datum objavljivanja 29.4.2010.
Broj koji izlazi kod nas najavljen je za srpanj..
Pitao bih te ReemCP znaš li možda kako je postavljena ova politika izdavanja stripova ?
Ako broj već postoji, ako tržište postoji čemu odugovlačiti do srpnja ?
Ja razumijem da je za stvaranje stripa potreban duži period, pa ne vidim zašto ono što postoji nije na tržištu ?
|
|
25.05.2018., 16:54
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Ezra Boone kaže:
Pitao bih te ReemCP znaš li možda kako je postavljena ova politika izdavanja stripova ?
Ako broj već postoji, ako tržište postoji čemu odugovlačiti do srpnja ?
Ja razumijem da je za stvaranje stripa potreban duži period, pa ne vidim zašto ono što postoji nije na tržištu ?
|
Ako sam dobro skužio, pitaš zašto Tex ide dvomjesečno, a nije ritam svaki mjesec kako i zaslužuje ? Ne znam zašto je tako, Tex je najpopularniji junak u Italiji. Volim i Bleka, Mikija i M.Rendžera, svaka čast navednim, ali ipak je Tex veći od njih i sve, a skupa s njima ide u dvomjesečnom ritmu.
Vidjet ćemo što će biti s ovim najavam sa Tex Klasikom i Kolorom, nadam se da idu cijele priče (od 2-3 epizode u jednom), te priče koje "valjaju",možda da ne idu od samih početaka. Ali ništa se još ne zna 
|
25.05.2018., 17:30
|
|
Registrirani korisnik
|
Evo, izgleda da sad sve znamo u vezi ove nove edicije Texa od Strip-Agenta  izgleda da su se dečki našli dolje sa Bernardom (urednikom Ludensa i Strip-Agenta) na MaFestu te preispitali situaciju u vezi ovoga pa prenosim ono što sam pročitao.
Tex Klasik edicija
Kreće kronološki od broja 1.
Imat će 128 stranica, u boji.
Cijena: 29.99 kn.
Ritam: mjesečni, znači svaki mjesec.
Tex Kolor edicija
Radi se o Specijalima.
160 stranica.
Cijena: 39.99 kn.
Ritam: svaka 2 mjeseca, dvomjesečni.
A i važna napomena, da ovo starta u 6.mjesecu, znači od idućeg mjeseca na kioscima 
|
25.05.2018., 17:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2015.
|
Steta sto prva edicija ne ide od broja 600, ali sta je tu je, uzimat ce se  (mada sumnjam da cu ove prve ikada ponovo procitati)
|
|
|
25.05.2018., 18:14
|
|
Registrirani korisnik
|
Evo, gledam recimo ovi od Slobodne Dalmacije (za što smo komentirali da je dobar period u Texu) kreću od 370. orginalnog broja.
Za te prve smo pisali da su naivne priče, samo ne znam koliko dugo taj period traje. Uglavnom, svatko može i preskočiti kupnju ovih prvih brojeva pa možda nastaviti sa kupnjom gdje su bolje priče  jer ritam je dobar, recimo u Italiji je ova edicija Klasik išla (i danas ide) u 64 stranice, svakih 14 dana tempo.
Znači, Strip-Agent je spojio te dvije epizode u jednu, pošto ide mjesečno u 128 stranica u jednom stripu  tempo je onda ok, iako ćemo se načekati do nekih epizoda. Ali gledam sebe, dobro pa nisam išao kupovati one knjige od Veselog Četvrtka (zasad ih 7 izašlo), bolje ovako pomalo na kiosku po 30 kn
To je znači ono što smo spominjali, evo naslovnice od prva 2 broja (možda će kod nas biti jedna), te table:
Naslovnica: http://www.sergiobonelli.it/upload/1487264437083.jpg
Table:
http://www.sergiobonelli.it/resizer/...?1487327581000
http://www.sergiobonelli.it/resizer/...?1487327579000
Naslovnica: http://www.sergiobonelli.it/upload/1487322900181.jpg
Table:
http://www.sergiobonelli.it/resizer/...?1487328106000
http://www.sergiobonelli.it/resizer/...?1487328104000
Ali svakako, neka nam Texa na kioscima, zaslužio je  dosad je izlazio na "kapaljku", a eto ga sad, baš se raspištoljio 
|
26.05.2018., 17:15
|
|
Ekspedicijski korpus
|
Quote:
ReemCP kaže:
Ako sam dobro skužio, pitaš zašto Tex ide dvomjesečno, a nije ritam svaki mjesec kako i zaslužuje ? Ne znam zašto je tako, Tex je najpopularniji junak u Italiji. Volim i Bleka, Mikija i M.Rendžera, svaka čast navednim, ali ipak je Tex veći od njih i sve, a skupa s njima ide u dvomjesečnom ritmu.
|
Upravo tako..I još više mislim pa zašto ne izbace na tržište već postojeći broj ?!
Možda te pauze ovise o proizvođaču ili su u pitanju komercijalni ugovori..
Quote:
ReemCP kaže:
Vidjet ćemo što će biti s ovim najavam sa Tex Klasikom i Kolorom, nadam se da idu cijele priče (od 2-3 epizode u jednom), te priče koje "valjaju",možda da ne idu od samih početaka. Ali ništa se još ne zna 
|
Nda..Vidjet ćemo.
Ipak, moja bojazan da su u koloru stvari sjajnije, ali se vrlo lako mogu pokazati i "traljavima"..
|
|
27.05.2018., 09:04
|
|
Registrirani korisnik
|
Da, ni meni to nije jasno  još malo, pa će kod Talijana biti na jubilarnom #700-tom broju, a mi smo tek na #521. Ovakvim ritmom od 6 brojeva godišnje, nema šanse da se približimo njima.
Vidjet ćemo što nam donose ove nove edicije koje uskoro startaju 
|
28.05.2018., 16:25
|
|
Inspiring Writer
Registracija: Jan 2011.
|
Ajd neka netko tko je upućen podijeli svoje mišljenje od kojeg do kojeg broja bi bili tzv. naivni, a od kojeg bi počeli oni pravi ozbiljni  . Meni su recimo oni koje je izdavala Slobodna Dalmacija bili čisto OK. Eh sad samo što ne znam koji su to bili pravi brojevi kako su u Italiji numerirani. Danas sam u knjižari Hoću Knjigu prolistao neki Libellusov broj Texa u boji. I izgledao mi je brutalno loše po pitanju crteža, i radnje priče. Vidio sam da originalni datum prvog izdavanja je bio 1961. Uzeo sam neki drugi primjerak, ovaj je bio crno-bijeli, ali po stilu je izgledao kilometarski ozbiljnije i crtež je bio puno realniji. Nisam doduše onako na brzaka pohvatao priču jer sam bio u žurbi. Za ovaj drugi je originalna godina izdavanja pisala 1980. Ne znam doduše ni kako Libellus izdaje brojeve Texa. Ovaj starija naivna varijanta 1961. je bila u boji, a ova ozbiljnija i modernija iz 1980. je pak bila u crno bijeloj tehnici.
|
|
|
28.05.2018., 17:26
|
|
Registrirani korisnik
|
Slobodna Dalmacija ti je od 370. orginalnog broja i kažu da je to dosta dobro doba
E sad, sami početak je valjda naivan (nisam čitao), ali neki kažu da od 50. orginala kreću bolje priče  Strip-agent ti sad u 6.mjesecu pokreće kiosk izdanja u boji od samog početka, jeftinija varijanta pa vidi ako ti paše
Pogledaj malo gore iznad moj post #289.
PS. ovaj kolega od kojeg sam ja kupio komplet Zagor LL, mislim da je rekao da prodaje Tex knjige 1-83 za 12 700 kn  sad ne znam koliko idu pojedinačne, slabo sam upućen u to.
|
28.05.2018., 17:32
|
|
Inspiring Writer
Registracija: Jan 2011.
|
Thanks @ReemCP  .
Uh jest da je 83 broja, ali 12.700,00 HRK  .
Ah ne može se s prosječnim plaćama baš sve kompletirat.
|
|
|
28.05.2018., 18:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2015.
|
Bome cemo se nacekat dok ne krenu “ozbiljne” epizode. Ovih prvih 40-50 tesko da mogu progutati i najzagrizeniji, a ni ove poslije nisu puno bolje, mada su probavljivije.
|
|
|
28.05.2018., 21:35
|
|
Ekspedicijski korpus
|
Quote:
Nick7 kaže:
Meni su recimo oni koje je izdavala Slobodna Dalmacija bili čisto OK.
|
Neću kritizirati odviše razdoblje kada je ponovo počeo strip zauzimati svoje mjesto nakon tragedije 1990-ih. To je moj subjektivni dojam bez dvojbe.
Quote:
Nick7 kaže:
Danas sam u knjižari Hoću Knjigu prolistao neki Libellusov broj Texa u boji. I izgledao mi je brutalno loše po pitanju crteža, i radnje priče. Vidio sam da originalni datum prvog izdavanja je bio 1961. Uzeo sam neki drugi primjerak, ovaj je bio crno-bijeli, ali po stilu je izgledao kilometarski ozbiljnije i crtež je bio puno realniji. .
|
Ispravna dijagnoza..
Nemali broj puta, npr.na Interliberu sam pokušao pronaći adekvatno koloristički uređen broj Tex, sa crtežom kakav postoji u Ticcija, ali bilo je bezuspješno.
Kolor nema redovitu praksu da uspije kao što je to u crno-bijeloj tehnici.
Vjerojatno je zahtjevnije koristiti paletu boja nego dvije..I još k tome, odraditi sve one genijalne poteze rukom u c-b scenama..
|
|
28.05.2018., 21:39
|
|
Ekspedicijski korpus
|
Quote:
Lantier kaže:
Bome cemo se nacekat dok ne krenu “ozbiljne” epizode. Ovih prvih 40-50 tesko da mogu progutati i najzagrizeniji, a ni ove poslije nisu puno bolje, mada su probavljivije.
|
Što više čitatelja, što više zahtjeva za kvalitetom, što veće tržište imat ćemo bolji strip..To je proces izgradnje.
Nažalost bilo je prekida unazad 30 godina u stvaranju i održanju stripa kao moćne utjecajne umjetnosti..No, vraća se sila i sila će pobijediti !
|
|
28.05.2018., 21:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2018.
|
Quote:
Ezra Boone kaže:
Izdvojio bih nekoliko dojmljivih scena koji ističu vrhunsko majstorstvo g.Ticcija.

Slika 3.
Prizor dnevnog svjetla, konvoj kroz pejsaž..Realno na potenciju. Zar ne čujete nijsku konja i zvukove istezanja zaprežnih kola..?
|
Ezra, poslušao sam tvoj savjet i kupio svojeg prvog Texa. 
Moram se složiti s tobom, scene sa sjenama bilo po noći ili po danu, stvarno izgledaju impresivno.
Priča je kvalitetna i zanimljiva, nastavljam dalje pratiti Texa.
Ako netko od vas kupi Texa u boji, stavite par slika, baš me zanima kako izgleda.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:58.
|
|
|
|