Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Televizija

Televizija Sve što trebam jest komad kruha i TV
Podforumi: Serije, Sapunice, Turske serije, Reality TV, Eurosong, Igre & ostalo (Eurosong)

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 28.01.2020., 20:43   #281
Ako bi mi neko mogo pomoći da saznam dal tv LG model 29LN460R podržava DVB-T2 i HEVC? Pokušo sam doznat od LG servisa ali bezuspješno. TV je iz 2014.
Crveni is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.01.2020., 20:59   #282
Quote:
Crveni kaže: Pogledaj post
Ako bi mi neko mogo pomoći da saznam dal tv LG model 29LN460R podržava DVB-T2 i HEVC? Pokušo sam doznat od LG servisa ali bezuspješno. TV je iz 2014.
Po ovome https://icecat.biz/en-in/p/lg/29ln46...-18134733.html bih rekao da NE.....
ULICA ULICE is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.01.2020., 23:08   #283
A niš bum onda kupio receiver. Hvala na linku.
Crveni is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.02.2020., 14:56   #284
Quote:
Intel_85 kaže: Pogledaj post
A kakvo je ovo objašnjenje da oni gledaju HD kanale (HEVC) na istom prijamniku?

Nemaju svi hevc strong naveden hevc u specifikacijama na HR jeziku ... već imaš licencno pravo na početku svakih uputa.
Ja samo navodim vlastito iskustvo a to je da taj strong 8209 kupljen u Intersparu i nakon 10 skeniranja nije pronašao niti jedan HD kanal a Denver 141 pronašao sve i radi OK.
Old 04.02.2020., 17:34   #285
Quote:
zekee kaže: Pogledaj post
Da li onda strong 8209 radi ili na na hevc 265 i ja sam vido tu rencenziju i neke druge i njma hd kanali radi ili je to neko drugo kodiranje
Na osnovu te Bug-ove recenzije sam i kupio upravo taj model ali nakon priključenja i skeniranja ostao iznenađen. Odradio 10-tak skeniranja, što auto što ručno, pa ukucao pod država Hrvatska, Njemačka ali nijedan HD kanal nije pronašao. Na kutiji i na prvoj str. uputstva (to je identična slika sa kutije) piše da ima H.265/HEVC ali čitajući uputstvo na kraju među specifikacijama uređaja piše da ima H.264 a ne H.265.

Eh sada, da li taj Strong 8209 kupljen u Intersparu možda treba update FW da bi podržavao HEVC nisam istraživao nego sam zamijenio za Denver DTB 141 i s njim sam zadovoljan. Slika je odlična, nema piksela, zamrzavanja i sl. sra.., a u odnosu na Strong ima daljinski koji se može programirati da preuzme 4 osnovne funkcije za TV i u stand by modu display prikazuje sat.

Eto, to je moje iskustvo sa Strong SRT 8209.
Old 04.02.2020., 21:55   #286
Hoce mi samo neko objasniti sto je to s daljinskim sto spominjete?
Daljinski od tva da moze radit i na tvu i na receiveru i na onome ili sto? obrnuto?
goranbo is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.02.2020., 13:05   #287
Quote:
goranbo kaže: Pogledaj post
Hoce mi samo neko objasniti sto je to s daljinskim sto spominjete?
Daljinski od tva da moze radit i na tvu i na receiveru i na onome ili sto? obrnuto?
Neki set-top box imaju daljinski sa mogučnošću "programiranja" tj. preuzimanja osnovnih funkcija TV-a, npr. vol.+/vol.-, pr.+/pr.-, source/izvor tako da se sa daljinskim STB-a upravlja TV-om. Dakle, potreban ti je samo jedan daljinski od STB-a, barem za te osnovne funkcije.

Evo instrukcija kako se to radi:
Old 06.02.2020., 11:35   #288
prelazak na dvb-t2 u hrvata

evo pojavio se neki dan info kanal vezan za prelazak na dvb-t2

ovaj put sa još glupljim sloganom "Pazi da te ne zatekne snijeg u lipnju". zašto u lipnju ako je prijelaz 25.5. ? mislim da su sa ovim informiranjem trebali krenut još ranije i ljudima to malo jasnije predočit, već vidim paniku među boomerima 25.5. kad im se zacrni ekran, a ne zasniježi jer analogne televizije nema više od 10 godina.

uglavnom, prvo se vidi sadržaj svih multiplexa i opet mi nije jasno što izvode? mux m1 će spojiti sve iz mux a i mux b i prebaciti u HD što je 8 programa. ako se ne varam, prema planu trebalo bi biti 10 programa u mux m1. planira li stoga aem izdati koncesije za nove programe ili će se povećati kapaciteti već postojećih programa ili (najvjerojatnije) će se ostavit voda da curi bezveze i time i oiv/gledatelji/država ostat na gubitku?
još je gore u mux m2 gdje u nekim regijama (d6) će biti samo 4 programa u tom multiplexu.

i ne vjerujem kako se na tržištu još uvijek prodaju uređaji koji nemaju dvb-t2 hevc . još oiv kaže da će "uskoro" početi sa certificiranjem uređaja . 3 mjeseca prije gašenja dvb-t mpeg2 zašto odmah drugi dan kad su donijeli odluku o prelasku nisu organizirali kristalnu noć po trgovinama za sve tv i stb koji nemaju dvb-t2 hevc? imaju li oni ikakav plan što će biti sa silnim elektroničkim otpadom, starim resiverima? zašto nema vaučera za kupnju novih resivera, makar za socijalno najugroženije ljude? digitalizacija na hrvatski način
Xnyl is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.02.2020., 12:36   #289
Quote:
Xnyl kaže: Pogledaj post
još oiv kaže da će "uskoro" početi sa certificiranjem uređaja . 3 mjeseca prije gašenja dvb-t mpeg2
U Njemačkoj su barem godinu dana prije prelaska na T2 HEVC svi uređaji morali imati certifikat, u Češkoj također. U Hrvatskoj je to uvijek druga priča...
joule1309 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.02.2020., 09:28   #290
U šumi informacija ne vidim drvo pa mi, molim vas, pomozite...
Ako sam dobro razumio, stari TVi s katodnom cijevi su od lipnja muzejsku eksponati - potrebno je kupiti TV koji ima odgovarajuće dvbt standarde?
Yszaiah is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.02.2020., 10:33   #291
ne. potreban ti je dvb-t2 prijemnik koji ima scart izlaz da bi ga mogao spojiti sa starim tv-om.
Old 07.02.2020., 10:40   #292
Quote:
Yszaiah kaže: Pogledaj post
U šumi informacija ne vidim drvo pa mi, molim vas, pomozite...
Ako sam dobro razumio, stari TVi s katodnom cijevi su od lipnja muzejsku eksponati - potrebno je kupiti TV koji ima odgovarajuće dvbt standarde?
Pa takav TV sa katodnom cijevi je i do sad vec duzi niz godina trebao DVB-T prijemnik da bi mogao primati digitalne TV programe, sad taj DVB-T prijemnik treba zamjeniti sa DVB-T2 HEVC prijemnikom, ali kao sto je napisao viking "mora obavezno imati scart izlaz na tom DVB-T2 HEVC prijemniku", kako bi se mogao prikljuciti na stari katodni TV.

A muzejski eksponat je, jer na njemu nemozes gledati sadasnje nove HD TV programe kao HD programe u pravoj rezoluciji.
Old 14.02.2020., 20:51   #293
Danas većina Set Top Boxova više ni nema analogni Scart izlaz, samo HDMI. Razlika u kvalitati slike je vidljiva između HD i SD, ali onom koji još uvijek ima i imat će CRT TV (kod mene u ulazu od 30 stanoova ih ima još 6, svi penzići) to nije bitno. Imat će istu kvalitatu slike. Već su mi rekli da im kupim DVB-T2 Hevc prijemnik. Što će njima HD. Nema šanse dok je nešto ispravno da to bace, a CRT TV mogu trajat i preko 20 god. Na koncu i ja sam do nema dugo imao CRT TV i taman je izdržao koliko je trebao. Pošto imam jedan DVD koji ima samo Scart izlaz nabavio LED TV dosta teško koji ima Scart ulaz. To je danas rijetkost. Drugi DVD ima HDMI. Ono što mogu reći da sam jako zadovoljan sa DVD slikom, mada nije HD. Na maloj dijagonali od 81cm sa razdaljine od 2,2m skoro da i ne vidiš razliku SD/DVD/HD. Tek kada se približiš na 1,5m se to bolje primijeti, pogotovo na 50cm. Na većim dijagonalama je ta razlika više izražena. Sasvim razumljivo.
Hazl is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.02.2020., 21:30   #294
Ma, gotovi svi "HEVC" receiveri imaju i scart izlaze, pa sa te stane vlasnici CRT TV-a nemaju brige.
Ord Mantel is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.02.2020., 21:49   #295
Quote:
Ord Mantel kaže: Pogledaj post
Ma, gotovi svi "HEVC" receiveri imaju i scart izlaze, pa sa te stane vlasnici CRT TV-a nemaju brige.
ovi koje dijeli EVOTV nemaju-
https://www.evotv.hr/datastore/files...za_uporabu.pdf

strongovi imaju scart
livada2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.02.2020., 22:20   #296
Najbitnije da ih još ima. Ja sam prije 2 god. kupio Engel RT6120T2 koji ide u vikendicu ove godine, a tamo je od jeseni ovaj stari CRT TV sa još odličnom slikom. Tada nije bio ni uključen odašiljač sa HD kanalima. Ako ništa drugo lopovi ga neće ni pogledali.
Hazl is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.02.2020., 22:27   #297
Quote:
livada2 kaže: Pogledaj post
Ali nije da se taj evotv prijemnik nemoze spojiti na scart prikljucak na TV-u, samo moras imati odgovarajuci kabel.

Old 14.02.2020., 23:20   #298
Quote:
Cilim kaže: Pogledaj post
Ali nije da se taj evotv prijemnik nemoze spojiti na scart prikljucak na TV-u, samo moras imati odgovarajuci kabel.

[img]https://i.postimg.cc/9D46MjgB/evotv-scart.jpg[/ig]
Ne kabel, već aktivan konverter signala. Pasivan konverter, ili kabel koji to konvertira nije baš dobro rješenje. Recimo ovako nešto.
https://www.conrad.hr/speaka-profess...hdmi-konvertor
Hazl is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.02.2020., 23:34   #299
Quote:
Hazl kaže: Pogledaj post
Ne kabel, već aktivan konverter signala. Pasivan konverter, ili kabel koji to konvertira nije baš dobro rješenje. Recimo ovako nešto.
https://www.conrad.hr/speaka-profess...hdmi-konvertor
to kolko vidim radi u obrnutom smjeru scart u hdmi i ista takva sprava na ebyu kosta 5 dolara

na ovo uredjaju postoji aV izlaz i za to je dovoljan AV-scart kabel ili av din scart - ne vidim tocno koji je jack
livada2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.02.2020., 20:12   #300
Nezna mdal spada u ovu temu al joj je bliska

Zanima me dal u hrvstskoj postoji ijedna digitalna radio stanica- DAB . znam da je nekad to emitirano al to je bio neki experiment a vidim da nemrem nac nijedan radio program na evotv prijemniku . e sad dal je problem u prijemniku ili ne postoji nijedan DAB radio program to neznam. Ako je do prijemnika dal to znaci da postoji posebni prijemnici i dal postoji neki npr strong koji moze lovit DAB programe mada i u ovom EVOTV-ID9000 pise kao da stisnem RADIO da vidim radio programe al kad stisnem kaze da nema nijednog radijskog programa. e sad dal to pise jer je uputstvo univerzalno pa taj gumb koriste jaci modeli ili....

neki info?
livada2 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:35.