Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Rat u Ukrajini

Rat u Ukrajini Ruska invazija na najveću europsku i nezavisnu državu

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 24.02.2023., 12:24   #2981
Quote:
munjaalex kaže: Pogledaj post
Zanimljivo. Znači čitav narod mrzi? Dqj nam odradi još koju anketu, boga ti, obogatićemo se.
Usput, ovo je govor mržnje, kad se nekom narodu etiketira takvo nešto. Ja npr. ne zastupam stajalište da su svi Hrvati ustaše, iako mogu potegnuti da malo-malo čitaš o nekom napadu na ljude ili razbijena auta sa srpskim tablicama.
Tako i Austrija i ljudi od tamo. Zašto bi se mrzili za nešto što su prije 100 godina uradili pretci?
Pa samo prenosim što čitam po portalima, forumima , izjave političara i sl.

Ako netko napiše ''duvaće oluja u suprotnom smjeru'', to nije govor mržnje?

Za govor mržnje ne treba ti dalje od Krstarice.

nigdje nisam napisala da čitav narod mrzi nekog. Ali obrati pažnju na naslove u srpskim medijima kad je u pitanju Hrvatska.
Old 24.02.2023., 12:37   #2982
Evo još malo mržnje iz pera Andreja Nikolaidisa

https://balkans.aljazeera.net/opinio...li-i-same-srbe

Quote:
Kao što i Putin Srbima prodaje nadu – da nije sve izgubljeno, da će se stvari okrenuti i da će na kraju oni pobijediti. Na stranu što bi čak i ostacima zaklanog razuma moralo biti jasno da u ponavljanju izgubljenih ratova nema pobjede, na stranu što je jasno da je ideja velike Srbije nesreća ne samo za sve okolne narode, nego i za same Srbe. Ljudi koji su se na koljena bacili pred Putina ne misle tako.

Zadnje uređivanje aryna : 27.02.2023. at 18:46.
njetočkanezvanova is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.02.2023., 14:09   #2983
Quote:
njetočkanezvanova kaže: Pogledaj post
Pa samo prenosim što čitam po portalima, forumima , izjave političara i sl.

Ako netko napiše ''duvaće oluja u suprotnom smjeru'', to nije govor mržnje?

Za govor mržnje ne treba ti dalje od Krstarice.

nigdje nisam napisala da čitav narod mrzi nekog. Ali obrati pažnju na naslove u srpskim medijima kad je u pitanju Hrvatska.
Nemoj da navedem komentare iz ZA ili SA, pa da vidiš onda...ni ja ovdje ne kačim Bujanca i njegove goste, te mjerenje visine kukuruza. Nije ovo relativizacija, samo kažem da previše se pažnje poklanja spodobama. Što se tiče Nikolaidisa, ima i u HR novinara koji imaju i o "domaćem terenu" svašta reći, krenimo samo od VIVA LUDEŽ tandema iz 90ih.... pa ih ne smatram nekim izdajnicima, iako će neki odmah da skoče u napad na njih. Ljudi samo prodaju ono što ide, od toga žive bezbpuno motike u rukama. A publika im sve manja i manja, ovo što ostaje je sve starije i starije, mlađi većinom odoše u Njemačke i Amerike...
munjaalex is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.02.2023., 15:00   #2984
Quote:
Evo još malo mržnje iz pera Andreja Nikolaidisa

https://balkans.aljazeera.net/opinio...li-i-same-srbe

''Kao što i Putin Srbima prodaje nadu – da nije sve izgubljeno, da će se stvari okrenuti i da će na kraju oni pobijediti. Na stranu što bi čak i ostacima zaklanog razuma moralo biti jasno da u ponavljanju izgubljenih ratova nema pobjede, na stranu što je jasno da je ideja velike Srbije nesreća ne samo za sve okolne narode, nego i za same Srbe. Ljudi koji su se na koljena bacili pred Putina ne misle tako. ''
A sta je ovde tacno mrznja?
Old 24.02.2023., 15:16   #2985
Quote:
Snorkyy kaže: Pogledaj post
Ma stvarno nismo vidjeli kako to funkcionira, a kad je to napadnuta NATO članica. Nebi branili baltičke zemlje ali eto pomaže se Ukrajini koja nije članica.
Ubise se od pomoci. Daju im na kapaljku. Da im zele pomoci, poslali bi im vec opremu s kojom bi zavrsili rat. Ovako, igra iscrpljivanja Rusije i cijedjenja dugorocno daje daleko uspjesnije rezultate.
T-3000 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.02.2023., 15:28   #2986
Quote:
Truman kaže: Pogledaj post
A sta je ovde tacno mrznja?
Ma krivo si pročitao. Samo sam bila ironična prema kolegi koji je jako zabrinut kad netko kritizira srpsku politiku i medije.
Old 24.02.2023., 15:37   #2987
Quote:
Ma krivo si pročitao. Samo sam bila ironična prema kolegi koji je jako zabrinut kad netko kritizira srpsku politiku i medije.
Palo mi je na um da bi mogla biti ironija ali rek'o da pitam.
Old 24.02.2023., 15:50   #2988
Quote:
Savjetuje se Srbima da ne idu na odmor u Hrvatsku, ali ne smetaju Srbi na arbajtu u Beču.
Pa postojala je mržnja tada prema Austiji, AU je izjednačena sa Osmanskim carstvom iako je upravo Austrija bila glavni saveznik Srba protiv osmanlija. Međutim ta mržnja je vremenom nestala.

Quote:
Zašto u srpskom medijskom prostoru, među elitama , a i običnim pukom ne postoji izražen osjećaj mržnje prema Austriji zbog napada na Srbiju i ratnih zločina?
Zato što postoji realna opasnost da će nekom u Hrvatskoj biti izbušene gume ili će biti napadnut na nacionalnoj osnovi i slično. U Austriji nikog nije briga za Srbe...
Perion is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.02.2023., 16:27   #2989
"Srbija i rat u Ukrajini"
Andrej is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.02.2023., 17:56   #2990
lijepa gesta.
Quote:
Građani Beograda obilježili obljetnicu ruske invazije na Ukrajinu
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...jesti_ostalo_d

Zadnje uređivanje aryna : 27.02.2023. at 06:14.
Odgovori s citatom
Old 24.02.2023., 18:31   #2991
Ne znam zasto obracate paznju na medije i na idiote koji se po njima pojavljuju? Tema? Pa dobro, ali tema nije "Srpski mediji i rat u Ukrajini" vec "Srbija i rat u Ukrajini". A Srbiju ne cine mediji niti placena ili glupa grupa ljudi koja radi za odredjenu agendu! Dal zbog love ili zbog gluposti, o tome se da diskutovati. Zasto ne posmatrate i medije koji nisu "placeni" i "pod sapom AV"? N1 ili Nova recimo? Ili danas.rs.

Kako ne shvatate da ne postoje slobodni i nezavisni mediji u Srbiji? Kako ne shvatate da jedan TV N1 Srbija ne moze da dobije dozvolu za emitovanje na nacionalnoj frekvenciji zato sto ne "duva" u istu tikvu sa majmunima na vlasti? Kako ne shvatate da krezubo srblje drzi tu stoku na vlasti? Kako ne shvatate da to krezubo srblje misli da ce nam Putin vratiti KiM? I kako ne shvatate da nismo svi takvi? Pa zadnjih 35 godina takvi nam kroje kapu! Vecina! Skolstvo unisteno da bi se takvi radjali i rasli. Nepismeni i glupi. Takvi trebaju vlastodrscima. Oni sa kritickim razmisljanjem su visak.

Kako ne shvatate da nisu svi Srbi cetnici? Mene vrijedja kad me neko nazove cetnikom. Ja ne mislim da su svi Hrvati ustase! Dal bi nekog od vas povrijedilo da vas tako zovem? A i u jednom i u drugom slucaju radi se o identicnoj ideologiji.

Kako ne shvatate da nedostatak osnovnog obrazovanja opako utice na to sto vi zovete "javno mjenje"? Da javna glasila zaradjuju od "klika" na portalima? Da taj klik namjerno "guraju" bombasticnim naslovima na koji se nepismena stoka lijepi? Pogledajte Kurir.. i komentare tamo? Pola komentara pise 2 covjeka koji su u redakciji Kurira! Potpiruju raspravu. Eno vam forum koji necu da imenujem. Ista prica, moderatori namjerno prave gungulu na temama.

I nemojte previse da budete kriticni prema Srbima. Ima i kod vas raznih ludaka. Mozda procentualno manje ali itekako ima.
Wasp2022 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.02.2023., 02:21   #2992
Za kolegu koji je spomenuo postotke i ankete, evo jedne nedavne ;

https://theconversation.com/ukraine-...res-why-192472

Quote:
And 68% of Serbs said in the same poll that they believed Nato, not Vladimir Putin, had started the war in Ukraine, with 82% against the sanctions imposed on Russia.
68% Srba izjavilo je u anketi kako vjeruju da je rat u Ukrajini započeo NATO, a ne Putin. 82% ih je protiv sankcija nametnutih Rusiji.

https://carnegieeurope.eu/2023/01/19...d-eu-pub-88819

Quote:
According to another survey, conducted in June 2022 by the Center for Research, Transparency, and Accountability, a human rights organization, 72 percent of Serbians believe that Russia was forced to start the war because of NATO’s intentions to enlarge.
Prema drugom istraživanju iz lipnja 2022., 72 posto Srba vjeruje da je Rusija bila prisiljena započeti rat zbog namjera NATO-a da se proširi.

Čisto sumnjam da isti imaju pozitivan stav o svojim susjedima. Obično to dolazii u paketu: što pozitivniji stav o Rusiji, to su negativniji prema primjerice Hrvatskoj.

Zadnje uređivanje aryna : 27.02.2023. at 06:21.
Odgovori s citatom
Old 27.02.2023., 05:54   #2993
Quote:

''And 68% of Serbs said in the same poll that they believed Nato, not Vladimir Putin, had started the war in Ukraine, with 82% against the sanctions imposed on Russia.''

''According to another survey, conducted in June 2022 by the Center for Research, Transparency, and Accountability, a human rights organization, 72 percent of Serbians believe that Russia was forced to start the war because of NATO’s intentions to enlarge.''

Čisto sumnjam da isti imaju pozitivan stav o svojim susjedima. Obično to dolazii u paketu: što pozitivniji stav o Rusiji, to su negativniji prema primjerice Hrvatskoj.
Za koleginicu koja prenosi ČLANAK, a ne anketu, moli se da pročita prvo. Koliki je uzorak i koliko kvalitetan? Naziv ankete , kad i gdje je sprovedena? Usput, autor ima narativ kao i većina albanske propagande (autor je gdin Hoxhaj, zanimljivo) a to je da Rusi operišu po Evropi iz Srbije, švercujući kojekakvo naoružanje i prljave bombe - pravi holivud...
O Carnegie fondaciji ne bih, većina zna ko je puni parama i kakav se narativ zahtjeva......
munjaalex is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.02.2023., 11:35   #2994
A i ovaj Momčilo Đurđić priča gluposti.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/...u/2355988.aspx

Quote:
REZULTATI izbora 3. aprila samo su potvrdili i verifikovali višegodišnje skliznuće srbijanskog društva u desno.
Old 27.02.2023., 11:57   #2995
Quote:

68% Srba izjavilo je u anketi kako vjeruju da je rat u Ukrajini započeo NATO, a ne Putin. 82% ih je protiv sankcija nametnutih Rusiji.

Prema drugom istraživanju iz lipnja 2022., 72 posto Srba vjeruje da je Rusija bila prisiljena započeti rat zbog namjera NATO-a da se proširi.

Rezultate ankete mogu i iskustveno da potvrdim. Oko mene većina misli da je Rusija bila primorana da napadne i kreće se od razumevanja za Ruse do otvorene i agresivne podrške. Tako da ta cifra od preko 60% mislim da je realna.
Old 27.02.2023., 19:00   #2996
Quote:
Truman kaže: Pogledaj post
Rezultate ankete mogu i iskustveno da potvrdim. Oko mene većina misli da je Rusija bila primorana da napadne i kreće se od razumevanja za Ruse do otvorene i agresivne podrške. Tako da ta cifra od preko 60% mislim da je realna.
Ajde sad da razmotrimo zasto ta cifra izgleda tolika?
Niko od nas ne moze sa sigurnoscu da tvrdi da to sto neko govori, bas tako i misli?
Evo ja imam primjer. Izvjestan broj ljudi koje dobro poznajem, kad sjede u grupi, gdje ima makar jedan rusopatofilicar, po inerciji postaju to isto.
Ako ne podrzavaju to, onda ih ti agitatori etiketiraju kao NATO-fila i izdajicu "srpstva". U takvom okruzenju, lakse je "klimati glavom".
Kad tog nekog odvedes u stranu, i ukazes na pogresnu pricu rusofilije, i on promjeni pricu. Prvo ne vjeruje bas, ali kad mu ukazes na cinjenice, mjenja stav. Naravno, kad ga vratis u grupu on postaje isto sto je bio i prije. Ali ja mislim da je to privid.

Rusofilija je veoma agresivna, do tog nivoa da niko nece da se suprostavi toj prici. Ta "ljubav" prema rusiji nije iskrena, jer se zasniva na mrznji prema NATO i Americi a ne na podrsci rusiji.
Mi nemamo razloga da volimo NATO. Ali kakav razlog Srbi imaju da mrze Ukrajinu? E to je ti je Bulova algebra: "Neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj"... i sva prica je u tome.
Prica ruske propagande se zasniva na tezi da se rusija bori protiv "kolektivnog Zapada" i "NATO". A to je odredjenim umovima draga ideja. Tu je Ukrajina kolateral, i u najmanju ruku se nesreca te drzava pravda "ko im kriv kad hoce u NATO" argumentom!
Lazemo sebe, lazemo i druge. Nije nam prvi put.
Wasp2022 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.02.2023., 19:08   #2997
Mislim da se u Srbiji radi jedino o mržnji spram USA i NATO, a ne o pretjeranoj ljubavi spram RuSSije.
Da je kojim slučajem USA i NATO na strani RuSSije, 60% Srba bi bilo za Ukrajinu.
Lp
anamoonaj is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.02.2023., 10:12   #2998
Mržnja i prijezir prema Zapadu su svojstveni i Rusima i Srbima. Bar otkada je isti dao do znanja da od Velike Rusije i Velike Srbije nema ništa, ni u kom obliku
Luvre is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.02.2023., 10:34   #2999
Quote:
anamoonaj kaže: Pogledaj post
Mislim da se u Srbiji radi jedino o mržnji spram USA i NATO, a ne o pretjeranoj ljubavi spram RuSSije.
Da je kojim slučajem USA i NATO na strani RuSSije, 60% Srba bi bilo za Ukrajinu.
Lp
Samo nisu u ratu USA/NATO i Rusija.
Snorkyy is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.02.2023., 14:08   #3000
Quote:
anamoonaj kaže: Pogledaj post

Lp
Ali zato milijuni Srba rade na zapadu, a u Russiji ih ima ni 15.000.
Licemjerje na 100%.
xBABAROGAx is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:02.