Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Internet

Internet Sve o internetu, sadržaju i tehnologiji
Podforumi: Web, Web development, Internet biznis, Nove web stranice

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 06.05.2024., 14:32   #3001
Tu treba paziti da nemas prepreka izmedju tebe i routera te na udaljenost
do routera
Old 07.05.2024., 16:48   #3002
Quote:
Arkells kaže: Pogledaj post
Mjerio sam par puta žičnu vezu sa speedtest i brzina bude blizu 300Mb/s. Wi-Fi je sa druge strane loš, obično ispod 100 Mb/s, dosta često i oko 50 Mb/s. Da li bi se to popravilo sa drugim uređajem ili bi bilo isto?
ja sam na ubee-u imao preko wi-fi 5ghz (ac) urednih 200mbps (kad sam bio na 200mbps internetu)

komp je u sobi odvojen tanjim zidom od dnevne gdje je bio router, komp je imao usb 600mbps wifi dongle i mjerenjima na speedtestu i fast.com je uredno davao punu brzinu koju sam imao ugovorenu (tj. 160-200mbps u prosjeku)

na mobitelima preko 5ghz veze je također bilo isto... na 2.4ghz je bilo oko 150mbps (sa novijim uređajima dok je stariji tablet išao do max 50ak mbps)

koje uređaje imaš za wifi? da li su ti na 5ghz wifi vezi uopće i da li ti je uopće upaljena 5ghz wifi mreža na routeru?
Odgovori s citatom
Old 07.05.2024., 18:23   #3003
Quote:
Arkells kaže: Pogledaj post
Mjerio sam par puta žičnu vezu sa speedtest i brzina bude blizu 300Mb/s. Wi-Fi je sa druge strane loš, obično ispod 100 Mb/s, dosta često i oko 50 Mb/s. Da li bi se to popravilo sa drugim uređajem ili bi bilo isto?
U uputama piše:
- 5GHz band = 802.11a/b/g/n/ac compliant with link speeds up to 1300 Mbps, 3 Tx and 3 Rx antennas
- 2.4GHz-band = 802.11a/b/g/n compliant with link speeds up to 300Mbps, 2 Tx and 2 Rx antennas

Preko jedne antene/radija s ovim routerom speedtest može izmjeriti maks 220 Mbps na 5 GHz odnosno 75 Mbps preko 2.4 GHz.
Većina uređaja ima 2 antene/radija.
Približi računalo skroz do routera pa izmjeri.
Na mobitelu možeš s WiFi - Internet Speed Test aplikacijom provjeriti link speed i kanal.
lepton is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2024., 07:33   #3004
Jucer u 12:10 navecer je skroz pao A1 meni, na mobitelu i ruteru.
Jesam jedini ili ima nas jos?
mkmarko is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2024., 09:20   #3005
Ima nas još.
Zvala službu za korisnike, odmah automat govori da je kvar i da se, narafski, intenzivno radi na otklanjanju kvara.
Jutros proradio.

“I regret nothing. The end.”
Ron Swanson
Violently happy is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2024., 11:20   #3006
Quote:
Violently happy kaže: Pogledaj post
Ima nas još.
Zvala službu za korisnike, odmah automat govori da je kvar i da se, narafski, intenzivno radi na otklanjanju kvara.
Jutros proradio.
Thnx , ja mislio bacit mobitel jer ionako imam problema sa njim . Zamalo haah
mkmarko is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2024., 19:07   #3007
Quote:
mkmarko kaže: Pogledaj post

Jucer u 12:10 navecer je skroz pao A1 meni, na mobitelu i ruteru.
Jesam jedini ili ima nas jos?
Meni isto, nije radio internet nikako, u Zd sam, čekao sam sat vremena hoće proraditi, na kraju otišao spavati, i spas jutros radi.
Old 09.05.2024., 19:47   #3008
I meni je palo oboje, pomislila sam si da cu se prebaciti na drugog operatera na mob pretplatu bas radi takvih stvari da mi barem jedno radi ako wifi ne radi jer nije zgodno da si skroz odsjecen od neta.
Old 10.05.2024., 14:25   #3009
meni isto u Zg zadnjih par dana štekalo, kao prekinuo bi se internet na 5-10 minuta pa se vratilo sve samo od sebe...

nekad to ni ne skužim dok mi se na TV-u ne pojavi "no internet" poruka...

a i imao sam zamjenu coax kabla i utikača nedavno zbog učestalih prekida (skoro svaki dan) pa sam mislio da je opet nešto počelo kod mene štekat (glupi preosjetljivi Technicolor - još mi je tehničar rekao da su ti routeri jebeno osjetljivi ak kablovi nisu dobro zašarafljeni u njih il tak nešto)
Odgovori s citatom
Old 10.05.2024., 18:54   #3010
internet mi jako lose radi, puca stalno, zadnji cijeli mjesec se natezem s njima.
koliko kuzim problem je zgrada do moje, kad se rusilo onda su zeznuli neke kablove i sad a1 mora poslat tehnicare da prespoji i osposobi.
smanje mi racun par eura, a to mi ne znaci nista, meni treba taj net.

pod UO sam, mogu li im poslat raskid ugovora bez da mi naplate penalizaciju? znam da u slucaju potpunog kvara usluge mogu nakon 30 dana ukoliko ne poprave, a ne znam kako se gleda internet veza koja puca.
Cvrcak i Mrav is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.05.2024., 14:29   #3011
Quote:
Cvrcak i Mrav kaže: Pogledaj post
koliko kuzim problem je zgrada do moje, kad se rusilo onda su zeznuli neke kablove i sad a1 mora poslat tehnicare da prespoji i osposobi.
sretno s ovim, kod nas na jednom katu iz njihove kanalice doslovno vire kablovi van jer je netko od radnika koji su radili na obnovi jednog od stanova valjda slučajno "razvalio" poklopac iste - dojavio sam im to već 2 puta u zadnjih pola godine, do dan danas nitko to nije došao popraviti...

koliko sam skužio iz razgovora s njihovom tehničkom službom - takve popravke im radi vanjski suradnik...
Odgovori s citatom
Old 13.05.2024., 17:52   #3012
Živim u stanu kojeg je ranije imala jedna tvrtka u najmu i za njihove potrebe su im i A1 i T-com postavili svoje optičke kablove. U hodniku imam 2 kutije i u svaku dolazi crni kabel izvana, a iz njih izlaze po 2 žuta tanka kabela za onim plastičnim nastavkom na kraju - to je optika jel?

Zvao sam odjel prodaje i A1 i T-com i oba su mi potvrdili da je ta optika provlačena posebno za tu tvrtku koja je tu nekad bila ali da tu nema mogućnosti optičkog interneta za mene kao fizičku osobu na toj adresi. Nije mi baš logično zašto ne ako već postoje provučene optike koje su bile u funkciji?
Kad is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.05.2024., 11:38   #3013
Quote:
60nine kaže: Pogledaj post
ja sam na ubee-u imao preko wi-fi 5ghz (ac) urednih 200mbps (kad sam bio na 200mbps internetu)

komp je u sobi odvojen tanjim zidom od dnevne gdje je bio router, komp je imao usb 600mbps wifi dongle i mjerenjima na speedtestu i fast.com je uredno davao punu brzinu koju sam imao ugovorenu (tj. 160-200mbps u prosjeku)

na mobitelima preko 5ghz veze je također bilo isto... na 2.4ghz je bilo oko 150mbps (sa novijim uređajima dok je stariji tablet išao do max 50ak mbps)

koje uređaje imaš za wifi? da li su ti na 5ghz wifi vezi uopće i da li ti je uopće upaljena 5ghz wifi mreža na routeru?
Malo sam se igrao sa kanalima u postavkama routera i izgleda da mi je najbolje kada je postavljeno na automatski. Na kanalu koji sam prije koji mjesec stavio su očito smetnje i puno korisnika, mijenjao sam ih, ali ispada najbolje automatski Sada imam na starom mobitelu oko 100 mbps, na 5G oko 200, a na laptopu blizu 300 mbps.
Arkells is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2024., 22:09   #3014
Imam u apartmanima 2 lg tva i max TV koji gosti nikako da savladaju (2 daljinska su viša matematika), pa, pošto tcom nikako da izbaci app za lg webos mislio sam prijeći na A1 (dosta mi je i jeftinije, s onih 12 mjeseci u pola cijene).

Sad, čitam da se dosta ljudi ovdje žali na aplikaciju, sporost itd.. Imam optiku, kod kuće gledam na maxtv app i ok je, možda sekunda kad prebacujem s kanala na kanal.

Ima li netko iskustva s A1 tv aplikacijom i radi li zadovoljavajuće. Ne mora biti space shuttle, samo da je upotrebljiva. TV su lanom spojeni s optičkim routerom.

Hvala
Hamanu is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.05.2024., 11:18   #3015
Quote:
Hamanu kaže: Pogledaj post
Imam u apartmanima 2 lg tva i max TV koji gosti nikako da savladaju (2 daljinska su viša matematika), pa, pošto tcom nikako da izbaci app za lg webos mislio sam prijeći na A1 (dosta mi je i jeftinije, s onih 12 mjeseci u pola cijene).

Sad, čitam da se dosta ljudi ovdje žali na aplikaciju, sporost itd.. Imam optiku, kod kuće gledam na maxtv app i ok je, možda sekunda kad prebacujem s kanala na kanal.

Ima li netko iskustva s A1 tv aplikacijom i radi li zadovoljavajuće. Ne mora biti space shuttle, samo da je upotrebljiva. TV su lanom spojeni s optičkim routerom.

Hvala
A upotrebljiva je, nisam je previše koristio, ali ok, radila je. Meni osobno su EON i maxtv app bolje, ali to je moje mišljenje
Old 22.05.2024., 15:05   #3016
Pozdrav. Dugi niz godina sam u t comu i sad u sestom mjesecu mi istjece ugovor i planiram se prebaciti na a1, uzeti fiksni, internet i tv, sta mogu traziti kako pregovarati, bio bih zahvalan za malo svajeta?
Box To Box is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.05.2024., 14:49   #3017
Pozdrav! Evo konačno i u moju ulicu dolazi optika. Inače sam na Fritzboxu,5G s kojim sam prezadovoljan.(band 78)
Molim Vas info da li mogu zadržati Fritza prilikom unutrašnje instalacije optike do 2 Gbit/s ili postoji još bolji router koji eventualno mogu tražiti? Hvala

Poslano sa mog SM-A525F koristeći Tapatalk
edinho76 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.05.2024., 20:46   #3018
Za optiku ti ne ide Fritzbox nego Huawei....
maldini88 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.05.2024., 22:39   #3019
Koji router za optiku dobijete? I kako ste zadovoljni sa njime? Wifi signal i brzina vam je ok?
Mislim uzeti optiku do 300 mb/s

Sent from my iPhone using Tapatalk
Old 24.05.2024., 23:03   #3020
ja sam dobio https://www.onuont.com/sale-24544022...dual-band.html

wifi smeće, al koristim google wifi pro uređaje po kući pa je ok
M4mut is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:40.