|
|
29.12.2023., 10:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2011.
|
Vidim da ima.
Molim vas od Zagreba do Praga jel bolje ići rutom preko Linza (644 km) ili rutom preko Beča (697 km). Vidim da su obe ture vremenski iste oko 8 sati. Koja je u suštini razlika? Ima li gdje tunelarina da se plaća?
|
|
|
29.12.2023., 13:07
|
|
...pahuljice padajte...
Registracija: Sep 2003.
|
Ova preko Beca ima, koliko se sjecam, vise autoceste. Al je dosadna za poludit i zna biti koma ako upadnes u guzvu oko Beca. Ova preko Linza nudi mogucnost da usput obidjete i Ceski Krumlov, sto ja bas zgodno za stat i prosetat par sat, al ima dosta nekih magistralnih cesta
Mi smo isli za Prag preko Beca, za nazad preko Linza.
|
|
|
03.03.2024., 22:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2018.
|
Pozdrav ekipa. U Češkoj, jel im ista cijena goriva na autoputu i van autoputa ili je skuplje na autoputu?
|
|
|
09.03.2024., 04:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2002.
|
Quote:
itomic009 kaže:
Pozdrav ekipa. U Češkoj, jel im ista cijena goriva na autoputu i van autoputa ili je skuplje na autoputu?
|
Puno jeftinije je izvan autoputa, a najjeftinija pumpa uz istu kvalitetu goriva je ONO, pa onda Prim. Imas ih u svim vecim gradovima i u blizini granicnih prijelaza.
|
|
|
10.04.2024., 12:42
|
|
kraljica trasha
Registracija: Sep 2010.
|
Prag
Bila sam prošli vikend u Pragu, let iz Zadra cca 50 e povratna karta.
Javni prijevoz im funkcionira odlično (što se tiče transporta s aerodroma, za drugo ga nisam ni koristila). Kartu za busu sam kupila ispred Terminala. Što se tiče novaca, nisam mijenjala krune, sve sam plaćala karticom koju primaju na 99,9 posto mjesta. U lokalima gdje ne primaju vidljivo je istaknuto. isto tako, imala sam i revolut sa sobom za slučaj da keš ipak zatreba.
Smještaj je bio u strogom centru (3 min od Karlovog mosta, 4 od sata), ali u relativno mirnoj ulici. Cijena je bila više nego ok, a smještaj sasvim u redu. Ništa delux, sobe čiste i prostrane, osoblje ljubazno. Javni prijevoz, kao što sam napomenula, nismo koristili već sve pjehe. Bila sam samo 2 dana i obišla manje više sve što me zanimalo uz laganini sjedenje na pivi/ručku...
Što se tiče cijena, nije nešto prejeftino. Barem što se tiče cuge, kava i slično, dok za ručak ne mogu reći. Velike porcije i to na lokaciji blizu mosta.
Btw, tip za one koje npr zanima samo Golden lane, ulaz je free nakon 17 sati, ali tada ne možete ući u kućice.
|
01.05.2024., 18:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2022.
|
Vidim spominje se kebab i manjak autentične češke kuhinje. Kebab shopovi su mahom u lokalima po gradu, s druge strane vaclavske kobasice, praška šunka i trdelnik su prisutni maltene na svakom gradskom trgu u specijalnim kioscima. Prava domaća hrana je u restoranima, a to je tek pravi ugođaj.
|
|
|
15.10.2024., 08:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2015.
|
72-satna karta
Vrijedi 72 sata od prvog poništavanja i može se koristiti za neograničen broj vožnji tijekom tog razdoblja.
vidim da ima ovo za kupit...jel se ta karta odnosi i na metro i na tramvaj i na bus?tj sav javni prijevoz
|
|
|
15.10.2024., 09:12
|
|
Ja bi mel nekaj za reči
Registracija: Dec 2014.
|
Quote:
murof7 kaže:
72-satna karta
Vrijedi 72 sata od prvog poništavanja i može se koristiti za neograničen broj vožnji tijekom tog razdoblja.
vidim da ima ovo za kupit...jel se ta karta odnosi i na metro i na tramvaj i na bus?tj sav javni prijevoz
|
3-dnevna karta cca 13Eur.
Vrijedi za metro, tramvaj, bus... Toplo preporučam, kupiš tu kartu i cijeli Prag je tvoj! Imaš na automatima na svakoj stanici, možeš platiti karticom
https://www.metroprague.com/
|
|
|
10.11.2024., 10:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2015.
|
poklanjam bon
ako netko hoce ici imam bon od 20 eura do kraja godine vrijedi, za lanac hotela chechinn...provjerite lokacije ima ih puno
https://www.czech-inn.com
|
|
|
01.12.2024., 05:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2024.
|
Jednom bi volio uz Krakow posjetiti ovaj grad 🤩
|
|
|
27.12.2024., 15:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2008.
|
Molim vas preporuku restorana u Pragu.
|
|
|
06.01.2025., 09:57
|
|
Čmrlj batler
Registracija: Feb 2012.
|
Pitanje za ove što si zalazili onokraj austrijskih tunela. Planiram na proleće do Češke. Vidim da trebam u Austriji proć kroz dva tunela koja se plaćaju. Nadem neku stranicu kojati izračuna rutu pati posloži sve cestarine. Odaberem jedan tunel. Cestarina toliko plus 6.8e toj stranici za obračun. Reko šipak. Plus vidim da se nešto mulja sa ceškim vinjetama. Da se na granici umisto 11 plaćaju 18e jer drzavna firma kao nema nadzor nad naplatnim mjestima. Isto i na netu.
Ima neko savjet kako uštedjeti koji evr u ovim napaćenim vremenima jer će me provizije na kraju koštat više neg apartman
A zanima me i opcija preko Linza što kolega gore napisa
|
06.01.2025., 22:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2008.
|
Quote:
Klodovik2 kaže:
Pitanje za ove što si zalazili onokraj austrijskih tunela. Planiram na proleće do Češke. Vidim da trebam u Austriji proć kroz dva tunela koja se plaćaju. Nadem neku stranicu kojati izračuna rutu pati posloži sve cestarine. Odaberem jedan tunel. Cestarina toliko plus 6.8e toj stranici za obračun. Reko šipak. Plus vidim da se nešto mulja sa ceškim vinjetama. Da se na granici umisto 11 plaćaju 18e jer drzavna firma kao nema nadzor nad naplatnim mjestima. Isto i na netu.
Ima neko savjet kako uštedjeti koji evr u ovim napaćenim vremenima jer će me provizije na kraju koštat više neg apartman
A zanima me i opcija preko Linza što kolega gore napisa
|
Gleinalm Tunnel iz Graza koji košta 11.5 EUR možeš lako izbjeći skrenuvši iza Graza prema Brucku na Muri, te kod Brucka lijevo prema Leobenu i opet se spojiš na A9. Put je 30 km i 15 minuta dulji, a ne skidaš se sa autoceste.
A i ovaj drugi Bosruck tunel koji košta 7.5 EUR se može izbjeći, ali tu se moraš skidati sa autoceste i ići kroz Pyhrin planinskom cestom pa je pitanje jel je isplativo. Iako je samo 6 km dalje i 8 minuta dulje treba nego kroz tunel.
I ako ideš zagorskom autocestom prema Macelju, skineš se na jednom izlazu i vratiš odmah na autocestu i uštediš par EUR-a, to je najgnjilija fora koju sam vidio na autocestama, ako prođeš cijelu rutu u komadu plaćaš više nego ako ju prođeš sa jednim izlaskom i povratkom.
|
|
|
09.01.2025., 12:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2015.
|
Bit ću 3 dana u Pragu i imam vremena za jedan jednodnevni izlet. Dvoumim se između Češkog Kumlova i Karlovy Vary. Što je po vama bolja opcija od to dvoje?
|
|
|
10.01.2025., 12:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2010.
|
Mene je Krumlov oduševio.
|
|
|
10.01.2025., 14:50
|
|
Waffen-NN
Registracija: Jul 2009.
|
Quote:
Poubelle kaže:
Bit ću 3 dana u Pragu i imam vremena za jedan jednodnevni izlet. Dvoumim se između Češkog Kumlova i Karlovy Vary. Što je po vama bolja opcija od to dvoje?
|
Realno i jedno i drugo je bezveze.
Vare je pojelo vrijeme i nekako je sve depresivno, a Krumlov je simpatičan ali takvih gradića ima puno po srednjoj Europi.
|
|
|
10.01.2025., 17:12
|
|
...pahuljice padajte...
Registracija: Sep 2003.
|
nama je Krumlov bio taman za usputni predah na povratku u Hr. ne znam bas jel bi se isplatilo cijeli dan provesti tamo - par sati da
ja bi radje tri dana u Pragu provela u Pragu
|
|
|
14.04.2025., 18:37
|
|
Registrirana korisnica
Registracija: Jan 2023.
|
Pitanje za one koji su išli s agencijom, dali se isplati uzeti fakultativnu večeru sa 3 slijeda za 20 €? Vjerujem da je slično kod različitih agencija...
|
|
|
22.04.2025., 10:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2021.
|
Smještaj Prag
Ekipa,
dajte neki prijedlog za smještaj u Pragu.
Ne hoteli već apartman ili sl.
Ustvari, imate li prijedlog za spavanje van Praga, okolica Praga ili nešto sl. a opet da nije predaleko....sa autom sam tamo.
Cijene hotela i apartmana u Pragu su "ajme meni" a hostel ne bi.
hvala
Zadnje uređivanje naočale : 22.04.2025. at 11:18.
Reason: dodatak
|
|
|
28.04.2025., 18:58
|
|
Čmrlj batler
Registracija: Feb 2012.
|
Quote:
brch123 kaže:
Gleinalm Tunnel iz Graza koji košta 11.5 EUR možeš lako izbjeći skrenuvši iza Graza prema Brucku na Muri, te kod Brucka lijevo prema Leobenu i opet se spojiš na A9. Put je 30 km i 15 minuta dulji, a ne skidaš se sa autoceste.
A i ovaj drugi Bosruck tunel koji košta 7.5 EUR se može izbjeći, ali tu se moraš skidati sa autoceste i ići kroz Pyhrin planinskom cestom pa je pitanje jel je isplativo. Iako je samo 6 km dalje i 8 minuta dulje treba nego kroz tunel.
I ako ideš zagorskom autocestom prema Macelju, skineš se na jednom izlazu i vratiš odmah na autocestu i uštediš par EUR-a, to je najgnjilija fora koju sam vidio na autocestama, ako prođeš cijelu rutu u komadu plaćaš više nego ako ju prođeš sa jednim izlaskom i povratkom.
|
Zaboravih se zahvalit. Idem krajem lipnja na put. Mislim da ću isprintat ovi tvoj post i dat ga goroj polovici da me naviga
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:28.
|
|
|
|