Interijeri Unutrašnja ljepota. |
|
|
24.12.2023., 11:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2019.
|
Quote:
Zero Waste kaže:
Ima kameru za izbjegavanje stvari koja je isto dobra. Sluzi mu i za video nadzor. Da ima isto gumenu cetku koja takoder nije savršena na tepisima (niski cvrsti tepisi na kojima su utabane dlake)
S time da ima ok mokro brisanje, nije mozda bas na razini Q7max i Q8max, jer ima i dosta manji spremnik za vodu.
Generalno robot i za novce koje dolazi je dosta dobar, ali mu ne bi dao prednost u mokrom brisanju.
|
Puno ti hvala na pomoći! Tražim, ali baš se ne snalazim, može li se i kod njega, isto kao i kod s8 staviti da jednu sobu usisava, a drugu briše?
|
|
|
24.12.2023., 11:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2020.
|
Može ali nemaš tu neke koristi jer on ne diže svoju krpu tako da će ti cijelo vrjeme vuci za sobom krpu, bila ona zamazana li ne.
|
27.12.2023., 21:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2014.
|
Imam pitanje vezano uz Xiaomi s10+
Naime kako namjestiti (i postoji li uopce ta mogucnost) da nakon skidanja mop pads-a automatski ode usisati tepih koji mu je označen kao zona gdje ne smije upotrebljavati mopove?
Sada se nakon zavrsetka usisavanja i pranja podova samo vrati u bazu i onda ga moram ponovno pokrenuti i oznaciti mu tepih.
|
|
|
29.12.2023., 17:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2012.
|
Roborock Q Revo
Ne znam ništa o robotima za čišćenje pa ne znam ni kakav je u usporedbi s drugima ali mogu potvrditi da mi se do sada činio kao vrlo visoka vrijednost za lovu. Mislio bih to još uvijek da se nakon mjesec dana svakodnevnog korištenja nije dogodio incident s curenjem, pa eto da podijelim iskustvo s javnošću i potencijalnom kupcem.
Naime, na baznoj stanici je procurila čista vode iz dvije male sapnice koje služe čišćenju mopa. Negdje na konkurenciji (Reddit) sam pronašao rješenje (koji navodno dolazi od samog Roborocka) u kojemu se savjetuje pročišćavanje tog dijela sustava s blagom otopinom limunske kiseline kroz nekoliko ciklusa čišćenja mopa. Curenje navodno uzrokuju nakupine kalcifikata u sistemu. Prvo, ne kužim zašto bi kalcifikat uzrokovao curenje a drugo, kako se uopće kalcifikat mogao nakupiti u mjesec dana i to u toj mjeri da uzrokuje bilo kakav kvar.
Kontra intuicije reko, idem probat pa što bude. Slijedio do slova upute i problem se pokazao otklonjenim. Robot već nekoliko dana radi svaki dan, odlično kao i prije i bez curenja.
E sad, pitanje stručnjacima. Pored toga što me zanima kako kalcifikat može uzrokovati curenje, zanima me je li ovaj 'hack' s limunskom kiselinom dugoročno rješenje ili je ipak mudrije robota odmah poslati u servis dok je još pod garancijom?
Moram još jednom spomenuti da sam jako zadovoljan s uređajem (pod uvjetom da ne curi) i da mi ga se baš i ne šalje u Sloveniju na servis ali definitivno hoću ako se to savjetuje.
Također, obzirom da je u kvartu voda strahovito tvrda, pretpostavljam da će se problem na ovaj ili onaj način pojaviti opet. Nadalje, filanje po 5 litara destilirane vode dnevno mi se baš i ne čini održivom opcijom. Postoje li na tržištu neki aditivi koji se mogu dodavati u čistu vodu a da sprječavaju nakupljanje kalcifikata u sistemu? Možda, neka jednostavnija opcija za filtriranje vode? Nešto drugo..?
Eto, unaprijed zahvaljujem svakom korisnom savjetu, uz posebnu podršku ekipi koja se ovdje trudi pomoći svima 
|
|
|
30.12.2023., 09:23
|
|
Registrirani korisnik
|
@nismini
Naša voda je uglavnom "pretvrda" i vrlo brzo ti se može na uređajima stvoriti kamenac koji uglavnom radi to da ti zaštopa odvode vode, pare, pa može dovesti do ometanja rada uređaja i onda voda/para se može nakupljati i probijati nekontrolirano. Zato izmeduostloga nije preporucljivo dugo (da ti stoji danima nekorišteno) ostavljati vodu u spremniku samog robota a i s vremenom na vrijeme bi trebalo spremnike ocistiti/osušiti.
Provjeri da li se uopce smije stavljati destiirana voda jer npr. sada u ovom modernim peglama pise da se ne smije stavljati. Ok robot nije pegla i ne izbacuje paru, ali voda je voda.
|
30.12.2023., 10:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2011.
|
Naša voda je puna kamenca. Evo, kaze grizli da se u pegle ne smije lijevati destilirana ali ja ju lijevam jer bi u suprotnom morao cistit peglu svakih mjesec dana (sto sam i radio dok sam lijevao pipovaču).
Ne znam jel bi pomoglo da stavis čep bijelog octa u tank vode, tj jel bi uzrokovalo kakva sranja da ocat nagrize nesto unutra
|
|
|
30.12.2023., 11:25
|
|
Samozatajni vrag
Registracija: Nov 2005.
|
To s destiliranom ti je ostaloniz doba dok je u dučanu bila destilirana a ne ova ssad demineralizirana koja se prodaje kao destilirana. S njom nema problema.
Pozdrav od veselog čuvara pakla
|
|
|
30.12.2023., 11:30
|
|
Registrirani korisnik
|
Zato se destilirana voda kupuje uglavnom u prodavaonicama auto dijelova tipa Ciak, to je kvalitetnije nego u cca Kauflandu.
|
30.12.2023., 12:20
|
|
Samozatajni vrag
|
Quote:
Zero Waste kaže:
Zato se destilirana voda kupuje uglavnom u prodavaonicama auto dijelova tipa Ciak, to je kvalitetnije nego u cca Kauflandu.
|
Ne lupetaj.
Pravu desriliranunvodu češ twško kupiti igdje u dučanu. Pa bio to Ciak ili sl. Čisto zbog toga jer se ne isplati. Destilacija je puno skuplji proces a sama razlika između destilirane i demineralizirane je minimalna. Pa u analitičkim labosima koristimo demi vodu. Koja bi svrha bila destilirane vode u automobilima a da za to nije dobra demineralizirana, da bi CIAK imao ikakvu računicu to držati. CIAK i Kaufland, destilirana=demineralizirana voda.
|
|
|
30.12.2023., 16:07
|
|
Retired Helldiver
Registracija: Aug 2014.
|
Sa Roborock stranice...
Quote:
What should I do if the device alerts water tank empty when there's full tank of water?
Please do not add distilled water or purified water into the clean water tank. It may not be recognized by sensor as it is not conductive. Please try tap water.
If you only have purified water at home, please add some table salts into the water and try again.
Please double check if the clean water tank is firmly secured or not. If the issue persists, please contact Customer Support.
|
|
|
|
30.12.2023., 16:34
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
kerbi kaže:
Ne lupetaj.
Pravu desriliranunvodu češ twško kupiti igdje u dučanu. Pa bio to Ciak ili sl. Čisto zbog toga jer se ne isplati. Destilacija je puno skuplji proces a sama razlika između destilirane i demineralizirane je minimalna. Pa u analitičkim labosima koristimo demi vodu. Koja bi svrha bila destilirane vode u automobilima a da za to nije dobra demineralizirana, da bi CIAK imao ikakvu računicu to držati. CIAK i Kaufland, destilirana=demineralizirana voda.
|
Ne lupetam, imam prijatelje profi atomehaničare i također poznajem nekoliko nijih koji rade u Ciaku i ostalim trgovinama. vec 10-ak godina. (pokojni otac mi je bio automehaničar) pa smo i tu temu nekoliko puta prožvakali među razgovorima.
Da li su te trgovine u međuvremenu počele nabavljati smece od te dest vode ne bi znao ali znam da nitko od njih nije za kućanske uređaje kupovao bilo kakvu destiliranu vodu koja se može kupiti u trgovačkim centrima, i to sa razlogom, jer nije bila dobra za uređaje. I uvijek su isticali da razlika itekako postoji.
|
30.12.2023., 22:23
|
|
Samozatajni vrag
|
Ja sad neznam jel za destiliranu vodu komoetentniji kemičar s 22 g iskustva ili mile mehaničar. Ali dobro. I za auto ti je bolja demineralizirane nego demi voda, što sam ti pokušao objasniti, ali dobro, što je i razlog zašto proizvođaći ne žele da se koristi destilirana voda (prava destilirana). Metali i destilirana voda nisu baš najbolji prijatelji. I u tome ti je sav problem.
|
|
|
02.01.2024., 11:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2012.
|
Quote:
Zero Waste kaže:
@nismini
Naša voda je uglavnom "pretvrda" i vrlo brzo ti se može na uređajima stvoriti kamenac koji uglavnom radi to da ti zaštopa odvode vode, pare, pa može dovesti do ometanja rada uređaja i onda voda/para se može nakupljati i probijati nekontrolirano. Zato izmeduostloga nije preporucljivo dugo (da ti stoji danima nekorišteno) ostavljati vodu u spremniku samog robota a i s vremenom na vrijeme bi trebalo spremnike ocistiti/osušiti.
Provjeri da li se uopce smije stavljati destiirana voda jer npr. sada u ovom modernim peglama pise da se ne smije stavljati. Ok robot nije pegla i ne izbacuje paru, ali voda je voda.
|
Pa nije preporučljivo koristiti destiliranu vodu kako je već naveo i korisnik @discoHR iz razloga što nije dovoljno vodljiva. Međutim, probao sam s ovom demineraliziranom iz obične trgovine i nije bilo problema s vodljivošću. Nadalje, koristio sam ovo sredstvo koje također vjerojatno doprinosi vodljivosti.
Quote:
kljaka-bj kaže:
Naša voda je puna kamenca. Evo, kaze grizli da se u pegle ne smije lijevati destilirana ali ja ju lijevam jer bi u suprotnom morao cistit peglu svakih mjesec dana (sto sam i radio dok sam lijevao pipovaču).
Ne znam jel bi pomoglo da stavis čep bijelog octa u tank vode, tj jel bi uzrokovalo kakva sranja da ocat nagrize nesto unutra
|
Probao sam s limunskom kiselinom kako sam već naveo u inicijalnom postu. Ali da, i ja se bojim nagrizanja metalnih dijelova koji se, moguće, nalaze negdje u traktu. Negdje na Redditu sam vidio da je od metalnih dijelova navodno samo jedna opruga izložena vodi. Međutim, kiselina vremenom utječe i na plastične/gumene dijelove. Koliko sam čitao, limunska je manje agresivna na većinu polimera ali te tvrdnje ću ostaviti korisnicima koji se bolje razumiju u kemiju.
E sad, opet pitanje... Dakle, je li u tom slučaju bolje korstiti kiselu otopinu na dnevnoj bazi ili je bolje dekalcificirati trakt na recimo tjednoj/mjesečnoj bazi?
U prvom slučaju, je li uopće dobro za uređaj pustiti da kiselina ulazi u samu robotsku jedinicu (za sada sam čistio samo baznu stanicu)?
Također, čitao sam da limunska kiselina kristalizira pa je upitno treba li ju baš svugdje pustiti.
Bokte, rekao bih da će mi robot pojednostaviti život ali ispada da sam dobio još jednog zahtjevnog ljubimca 
E da, i svako dobro svima u Novoj!
|
|
|
02.01.2024., 11:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2011.
|
Ma ja mislim da je najbitnije da ti ne ostaje voda u njemu. Znaci, samo ga puni prije a prazni nakon pranja. Dugo stajanje vode je kobno.
|
|
|
03.01.2024., 11:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2013.
|
Vjerujem da je već bilo, ali ne uspijevam pronaći odgovor koristeći tražilicu - gdje je najpovoljnije kupiti zamjenske krpe i četke za Roborock S7? Ako je netko nedavno kupovao bio bih iznimno zahvalan na linku
|
|
|
03.01.2024., 17:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
@180power
Od zamjenskih stvari za S7 SAMO KRPE ima smisla kupovati.
Ja sam se prevario i naručio preko Alija Set- 3krpe, 2 bočne metlice i filter zraka za 12-tak €.
Bočne metlice spadaju nakon par minuta usisavanja ( šaraf koji ih drži je kratak i uzak), filter je mrvicu kraći od originala, može se iskoristiti ali nije to to.
Krpe su cca. 5mm uže sa svake strana (moraju Kinezi malo zakinut), ali materijal/mikrofibra je skroz o.k., čak je malo i deblja od oriđiđi koja dođe sa robotom.
Glavnu četku nisam niti pomišljao da kupim zamjensku, jer znam da sigurno nije dobra/trajna kao original.
Naknadno sam naručio original bočne (2x) i glavnu četku od Slovenaca.
Bočna radi savršeno, glavnu mijenjam uskoro, već me aplikacija upozorava da je potrošena, ali još solidno usisava pa odgađan zamjenu..
|
|
|
03.01.2024., 22:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2024.
|
Kolika je otprilike dugotrajnost gumenih valjaka / četki i bočnih četkica u Roborock usisivačima kao što su Q7, Q8, Q5 Pro itd.?
Tj. nakon otprilike koliko usisavanja se moraju mijenjati?
Po čemu se prepoznaje kada je nastupila tolika pohabanost da je vrijeme za zamjenu?
Da li je zaista značajno poboljšanje usisavanja (na relativno tankim tepisima) kod Roborock usisivača koji imaju dvostruku / dvije valjčane gumene četke (Q5 Pro, Q8, S8 itd.) u odnosu na one koji imaju samo jednu gumenu četku?
Naime, trošak redovnog održavanja (zamjene potrošnih dijelova) je duplo skuplji jer se mijenjaju dvije četke umjesto jedne.
Pretpostavljam da ima i duplo više posla na otpetljavanju dlaka, jer se moraju raspetljavati dvije četke umjesto jedne?
|
|
|
03.01.2024., 23:29
|
|
Registrirani korisnik
|
U Roborock aplikaciji od S7 ima izbornik “Maintenance”, ili ti ga održavanje, i kaže za:
- filter 150 sati
- glavna četka (valjak) 300 sati
- bočna metlica 200 sati
Sve možeš resetirati da te više ne upozorava ako i ne zamjeniš po njihovoj preporuci, a tebi izgleda i radi o.k.
Koliko su dvostruki valjci bolji u realnom životu, to ne znam.
Sigurno da imaju neku prednost, ali nije to duplo bolje.
Da sada kupujem robota ja bi sebi kupio S8+, vibro-brisanje i podizanje krpe, kao i samopražnjenje su fenomenalne stvari, znam da je puno novaca..
Sent from my iPad using Tapatalk
|
|
|
04.01.2024., 16:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2024.
|
Hvala za ove informacije.
Zanima me kako riješiti ovo:
Imam podugačak uži hodnik sa nekoliko staza - tepiha.
Staze su uže od hodnika, tako da ima oko 15-20 cm golog poda s obje strane staze. Na jednom mjestu ima i oko 70 cm golog poda s jedne strane staze.
Ideja je da pustim Roborocka (kojeg tek trebam kupiti) da prvo odradi usisavanje svega, tj. te cijele prostorije. Pri tome bi išao bez postavljene krpice.
Ne znam da li bi mu ovih 15-20 cm nedostatka tepiha pri rubovima pravilo probleme dok on ide tako tamo-vamo?
Nakon toga, sklonio bih sve staze iz hodnika da ostane go pod, postavio bih krpicu na robota, te bih ga htio ponovo poslati da odradi cijelu tu prostoriju, ali u ovom drugom prolazu da odradi samo mokro brisanje.
Da li je ova ideja izvodiva po pitanju mogućnosti softvera?
Drugim riječima, da li pri slanju robota u određenu prostoriju mogu da mu zadam da u cijeloj prostoriji radi samo usisavanje ili da u cijeloj prostoriji radi samo mokro brisanje?
|
|
|
04.01.2024., 17:14
|
|
Registrirani korisnik
|
Naravno da možeš.
Svaki Roborock ima 3 opcije:
- samo usisavanje
- usisavanje i brisanje
- samo brisanje bez usisavanja
Ali ako kupiš “S” klasu, onda te nije briga ima li, ili nema, namontiranu krpu jer u jednom prolazu usisava tepihe sa podignutom krpom, i briše i usisava parket..
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:28.
|
|
|
|