Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Putovanja > Destinacije i putopisi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.10.2016., 11:46   #3061
u redu je. stvarno je jako blizu Maraisu pa se tamo možete guštati kad poželite.
Lizzie M is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.10.2016., 13:01   #3062
@ Nomoget

Lokacija smještaja ti je odlična, a razmišljanje o blizini/"blizini" (jer baš neposredno blizu i nije) Bataclana besmislena su. Nisu ga Islamisti izabrali za cilj zato jer bi se nalazio u nekakvom "njihovom" kvartu, nego baš obrnuto - jer je i on i kvart oko njega predstavljao sve protiv čega oni jesu.

Za jutarnje pak šetnje po Le Maraisu će ti ipak trebat i malo konde. Hotel ti nije u njemu, ma što ti kao vabilicu u nazivu napisali, samo je blizu njegovog ruba, a do onih uličica zbog kojih je taj kvart poznat trebaš vjerojatno i 15-tak minuta pješice.
nvnk is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.10.2016., 13:54   #3063
Quote:
Nomoget kaže: Pogledaj post
Hvala Ugly..brza si kao i uvijek. Nego izuzev Bataclana da li je kvart u redu.Čini mi se da se moze pješke do Notre i želja mi je onako ujutro prošetata se po Maraisu,pa zadovoljava te kriterije.

Hvala...

Sve kriterije zadovoljava - osobno bih uzela taj smještaj. Volim noćnu fotografiju za što je uži dio grada dušu dao - dopješačiti do nj u bilo koje vrijeme dana i noći: neprocjenjivo - Mastercard.

Campanille je poprilično jeftin lanac hotela i za prespavati - dušu dalo.

Sent from my iPhone using Tapatalk
UglyKidJoe is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.10.2016., 14:02   #3064
pa nije Marais samo tri-četiri poznate uličice - ako bude željela istraživati Marais, potrošit će nekoliko sati i prohodati više km, kao da je tamo stigla metroom. s druge strane, Place des Vosges joj je na 7-8 minuta hoda, a to je prilično cool mjesto za jutarnji duševni pick-me-up.
Lizzie M is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.10.2016., 21:04   #3065
pozdrav svima,
u slijedeću nedjelju sam u Parizu! dolazim iz Trevisa u Beauvais, pa rentacarom u 6. okrug; Rue Dauphine (apartman preko AirBnB).
1. pitanje: da li je parkiranje besplatno u nedjelju cjeli dan? , 2. pitanje: da li je parkiranje u centru besplatno navečer nakon 8 ili 9 sati i ako je do koliko ujutro?. Vidio sam na street wievu da južno od 14. okruga ima dosta uličica u kojima se ne plaća parking pa je 3. pitanje vezano opet uz parking; da li je to područje sigurno?
unaprijed hvala!!!!
putnik108 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.10.2016., 22:05   #3066
Pariz (II. dio) (OBAVEZNO PROČITATI PRVI POST!)

Quote:
Lizzie M kaže: Pogledaj post
pa nije Marais samo tri-četiri poznate uličice - ako bude željela istraživati Marais, potrošit će nekoliko sati i prohodati više km, kao da je tamo stigla metroom. s druge strane, Place des Vosges joj je na 7-8 minuta hoda, a to je prilično cool mjesto za jutarnji duševni pick-me-up.

Nije. Meni je trebalo gotovo pa čitav dan - s noge na nogu.

Ah, meni se čini da se žena nameračila na Marais pa u tom smjeru i komentar.

UglyKidJoe is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.10.2016., 22:13   #3067
Quote:
Lizzie M kaže: Pogledaj post
Jel Place des Vosges neko mjesto za izlazak,za pojesti...ili nešto treće?
Nomoget is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.10.2016., 23:58   #3068
utipkaj to u google image pa ćeš vidjeti. to je prekrasan klasicistički trg s parkom u sredini, za opuštanje i uživanje. okolne zgrade imaju arkade u kojima ima restorana i kafića, i obično bude uličnih svirača (klasičara). restači su vjerojatno nešto skuplji i za turiste, ali sam park je baš onako opuštajući. potraži u okolnim ulicama neku pekarnicu ako želiš nešto lagano za doručak. ja obično kad idem u Marais krećem od Beaubourga, tj. od zapada prema istoku, pa mi Place des Vosges na kraju dođe kao trešnja na šlag, neki highlight na kraju, uvijek mi podigne raspoloženje. s tvoje, istočne strane to je početak Maraisa. u svakom slučaju, jedna od elegantnih gradskih znamenitosti.
Lizzie M is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.10.2016., 13:35   #3069
zar nitko nema inf. o besplatnom parkiranju u centru; vikendom, poslije 20h. i sl!?!?!?
putnik108 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.10.2016., 13:36   #3070
žao mi je, ja ne znam...
Lizzie M is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.10.2016., 13:47   #3071
hvala Lizzie M na reakciji; gledao sam i druge forume; ali zadnja inf. datira iz 2013. da je parking u centru besplatan poslije 19h do 9h ujutro te cjeli dan u Bolonjskoj šumi na zapadu i šumi Vincennes na istoku!
putnik108 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.10.2016., 22:44   #3072
Quote:
putnik108 kaže: Pogledaj post
pozdrav svima,
u slijedeću nedjelju sam u Parizu! dolazim iz Trevisa u Beauvais, pa rentacarom u 6. okrug; Rue Dauphine (apartman preko AirBnB).
1. pitanje: da li je parkiranje besplatno u nedjelju cjeli dan? , 2. pitanje: da li je parkiranje u centru besplatno navečer nakon 8 ili 9 sati i ako je do koliko ujutro?. Vidio sam na street wievu da južno od 14. okruga ima dosta uličica u kojima se ne plaća parking pa je 3. pitanje vezano opet uz parking; da li je to područje sigurno?
unaprijed hvala!!!!
parking je besplatan nedjeljom i praznicima, cijeli dan.

ostalim danima plaća se od 9 do 20 h, maksimalno 2 sata. (rezidenti imaju pretplatnu kartu i parkiraju se na mjestima sa žutom oznakom i brojem) izvor

kad si napisao južno od 14. okruga, jesi li mislio izvan prstena? kvartovi Malakoff, Montrouge ili neki u blizini? to su ok stambeni kvartovi, ne smatram ih naročito nesigurnim.
Lizzie M is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.10.2016., 22:59   #3073
Quote:
putnik108 kaže: Pogledaj post
zar nitko nema inf. o besplatnom parkiranju u centru; vikendom, poslije 20h. i sl!?!?!?

Iskreno - tamo je auto na autu. Takvo parkiranje nezdravo je za herc i - novčanik.
Auti se parkiraju tako da je doslovce jedan štosdamfer na drugome.

Bila sam mjesec dana u Parizu 2009. sa svojim autom i - parkirala ga u Vinci garažu u Issy les Moulineaux.

UglyKidJoe is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.10.2016., 23:03   #3074
www.parkingsdeparis.com/EN

UglyKidJoe is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.10.2016., 23:07   #3075
Imaš i:
http://www.parkindigo.fr/en/parkings...anves-92270100

UglyKidJoe is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.10.2016., 23:09   #3076
http://www.parkindigo.fr/en/parkings...ville-92270200

Obje koštaju 12€/dan - bolje to nego plačat popravak rent a caru...

UglyKidJoe is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.10.2016., 07:49   #3077
[QUOTE]"kad si napisao južno od 14. okruga, jesi li mislio izvan prstena? kvartovi Malakoff, Montrouge ili neki u blizini? to su ok stambeni kvartovi, ne smatram ih naročito nesigurnim."

da mislio sam konkretno na Montrouge, gdje sam, šetajući na street wiev po sjevernom djelu tog kvarta, vidio više ulica sa slobodnim parkinzima (bez natpisa PAYANT )!

uglavnom dobio sam odgovore na postavljena pitanja i hvala vam Lizzie M i UglyKidYoe
putnik108 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.10.2016., 09:26   #3078
Prema popisu stanovništva - 78,4% tamošnjih stanovnika rođeno je, baš, u Parizu.

UglyKidJoe is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.10.2016., 12:48   #3079
Pozdrav,

Vaši komentari su mi pomogli u organizovanju putovanja, pa da i ja ostavim
svoj komentar.

Letili smo sa CA, na CDG aerodrom, terminal 2D.

*Ko hoće da vidi Ajfelov toranj iz aviona, neka izabere sjedište F

Kad preuzmete kofere i izađete, lijevo idete za RER, a desno za Roissybus (izlaz 11 i tu je odmah stanica).

Što se tiče Navigo-a, stvarno je ekstra stvar ako dolazite u pon/uto i ostajete 5-6 dana.
Ponesite sliku 2.5x3cm, i kad uzmete kofere i izađete, idete lijevo i pratite znakove za RER do lifta. U liftu idete na nivo 2, i kad izađete iz lifta, ravno je
šalter za informacije, a desno od njega su šalteri gdje možete kupiti Navigo.
Košta oko 27eura za sve zone, i sa njim se možete neograničeno voziti sa: RER, metro, bus, Roissybus (važi do Versailles, čak i za "uspinjaču" na Montmartre).

Mi smo sa aerodroma išli sa Roissybus-om, jer nam je hotel bio blizu Opere.
Vožnja traje 45-50min, i imate WiFi u njemu.
Karta od aerodroma u jednom smijeru je 11.5 eura.
enter2011 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.10.2016., 14:55   #3080
Quote:
enter2011 kaže: Pogledaj post

*Ko hoće da vidi Ajfelov toranj iz aviona, neka izabere sjedište F
To baš nije uvijek slučaj, sve ovisi o pisti koja je aktivna taj dan i smjer slijetanja i polijetanja.
nukac is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:28.