Politička scena Stranke i osobe na političkoj sceni RH |
|
|
06.07.2020., 21:47
|
|
Gable, Clark Gable
Registracija: Dec 2002.
|
Cestitam. S nikad manje glasova, nikad vise mandata.
No i to treba znati.
|
|
06.07.2020., 23:39
|
|
Grand Admiral
Registracija: Jan 2015.
|
Quote:
freelancer kaže:
Cestitam. S nikad manje glasova, nikad vise mandata.
No i to treba znati.
|
HDZ je u Zagrebu dobio 60 000 manje glasova nego 2016, a rezultat nikada bolji.
Toliko o uspjehu.
|
|
06.07.2020., 23:39
|
|
Species 5618
Registracija: Nov 2009.
|
HDZ je ipak dobio 60.000 manje glasova nego 2016.
|
07.07.2020., 00:40
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Dec 2019.
|
HDZ je uvjerljivo dobio ali nitko tamo u stožeru nije baš bio u euforiji. Svjesni su da je legitimitet tanak i da dolaze teške krize. Izašlo je debelo ispod 50 posto birača a HDZ je dobio 300 000 manje glasova nego recimo Kolinda u drugom krugu predsjedničkih izbora prije pola godine. To je tanak legitimitet, HDZ ima manje glasova nego prije 4 godine a dolaze sve moguće krize.
Još nešto će biti problem za HDZ i Plenkovića - Plenković se narodu predstavio kao najsposobniji, najpametniji, najsve. On je tobože čovjek zaslužan za naše predsjedanje cijelom Europom, on je cijenjen u Briselu, on drma Europskom Unijom....a što kad EU ipak ne pokloni onih 10 milijardi Hrvatskoj koje je Plenković obećavao u kampanji? Što kad se Zagreb ne obnovi jer država nema preko 80 milijuna kuna potrebnih za obnovu? Što kad udari ekonomska kriza jer nema novaca od turizma? Što kad deseci tisuća ljudi ostanu bez posla zbog zatvaranja svega radi obične gripe? Što kad se zbog nedostatka novaca u budžetu smanje mirovine, poticaji, dotacije? Bijes naroda će biti još veći jer su od ''lidera cijele Europe, čovjeka koji zna 20 jezika'' očekivali više. Ne bih mu htio biti u koži. On bi po svemu mogao biti novi Sanader.
I kad ode Plenković, jeste li ikad razmišljali ko će ga naslijediti? On je u maniri svakog Velikog Vođe odstranio sve konkurente iz stranke i oko njega su ostali samo uvlakači poput Njoje, Bačića, malog Milića, Resslera, Aladrovića....ko će kad jednom Plenković na ovaj ili onaj način ode voditi stranku? HDZ će spasti na mutavog Butkovića ili balavog Resslera, ili pak na Njonju osobno. Kažu da je uvijek najcrnje pred zoru, tako je i ovdje. Jednom kad Plenki padne dogoditi će se dvije stvari - bijes naroda (te posljedično povećana izlaznost na izborima) i katastrofalan lider HDZ-a. To dvoje će neumitno rezultirati najgorim rezultatom HDZ-a u povijesti, gorim i od Jace Kosor. HDZ-u će se dogoditi isto što i SDP-u na ovim izborima.
|
|
|
07.07.2020., 01:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2017.
|
jako interesantno izlaganje,carsten. Volio bih da manje-više sve skineš.
|
|
|
07.07.2020., 02:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2010.
|
Samo ima i druga strana medalje. Uspije li nekim čudom HDZ stabilizirati državu narednih 4 godine, što je jako teško za očekivati no rasprave radi, prijetila bi nam dvotrećinska većina 2024. Plenkovića će proglasiti bogom osobno, a vjerojatno će Beroš kao gradonačelnik Zagreba dobiti neke kapitalne projekte, tipa Blata. HDZ će se zacemetirati gore od KPH.
|
|
|
07.07.2020., 02:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2011.
|
Quote:
Revenger20 kaže:
Samo ima i druga strana medalje. Uspije li nekim čudom HDZ stabilizirati državu narednih 4 godine, što je jako teško za očekivati no rasprave radi, prijetila bi nam dvotrećinska većina 2024. Plenkovića će proglasiti bogom osobno, a vjerojatno će Beroš kao gradonačelnik Zagreba dobiti neke kapitalne projekte, tipa Blata. HDZ će se zacemetirati gore od KPH.
|
Nemaj brige, propadamo mi puno prije. Ako ne ekonomski, onda demografski. 
|
|
|
07.07.2020., 02:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2010.
|
Quote:
kvasteriks kaže:
Nemaj brige, propadamo mi puno prije. Ako ne ekonomski, onda demografski. 
|
Znam
|
|
|
07.07.2020., 02:56
|
|
Cibor
Registracija: May 2018.
|
Quote:
Carsten Jancker kaže:
... Jednom kad Plenki padne dogoditi će se dvije stvari - bijes naroda (te posljedično povećana izlaznost na izborima) i katastrofalan lider HDZ-a. To dvoje će neumitno rezultirati najgorim rezultatom HDZ-a u povijesti, gorim i od Jace Kosor. HDZ-u će se dogoditi isto što i SDP-u na ovim izborima.
|
Nece biti bijesa naroda jer mi nismo francuzi!
Quote:
Revenger20 kaže:
|
Ponovio sam tvoje predvidjanje jer mislim da si vrlo blizu realnog!
|
07.07.2020., 09:05
|
|
Britka sablja
Registracija: Jul 2013.
|
Quote:
kvasteriks kaže:
Plenki
>koalirati cemo sa strankama istog svjetonazora.
>Koalira sa HNS-om, Reformistima, IDS-om i SDSS-om

|
Čovjek je rekao apsolutnu istinu...
Problem je samo sto biracko tijelo HDZa ta činjenica ne jebe ni pola posto
|
|
|
07.07.2020., 09:10
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
IscoAlarcon kaže:
|
Potpisujem.
|
|
|
07.07.2020., 10:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2006.
|
Quote:
IscoAlarcon kaže:
|
Ne jebe ih jer njima nije do ideologije vec do vlastita dzepa...
I zato, dok je love, Šeselj bi mogao biti glavni tajnik, a Stanimirovic i Milosevic vođe, oni bi i dalje glasali za HDZ...
A to Kmeri nikako da shvate, da sve pocinje od lokalne razine...gdje je HDZ najjaci...
Pa vec godinama u sredinama gdje HDZ vlada ni posao cistacice u drzavnim i javnim firmama ili bolnicama/skolama/vrticima ne mozes dobiti bez iskaznice...
Zato i imaju profil glasaca kakav imaju...a takve ideologija uopce ne dira...
Poslano sa mog SM-A705FN koristeći Tapatalk
|
|
|
07.07.2020., 10:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2007.
|
Mene fascinira to HDZ-ovo biračko tijelo. Dobar dio tog biračkog tijela ideološki je u potpunoj suprotnost sa onim što radi HDZ, ali svejedno im redovito daju glas. Da nekog prosječnog HDZ-ovca pitaš što misli o Čačiću, Pupovcu, Furiu Radinu, Briselu, migrantskoj politici, istanbuskoj konvenciji vjerujem da bi bili u potpunoj suprotnosti sa onim kako djeluje njihova stranka, pričali bi o crvenim kmerima, kriptokomunistima. I svejedno opet glasaju zato što se radi o tuđmanovoj stranci.
Ne znam da li je riječ o intelektualnoj, političkoj ograničenosti, oportunizmu ili više faktora odjednom.
|
07.07.2020., 10:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2011.
|
Quote:
zeljko_ri kaže:
Mene fascinira to HDZ-ovo biračko tijelo. Dobar dio tog biračkog tijela ideološki je u potpunoj suprotnost sa onim što radi HDZ, ali svejedno im redovito daju glas. Da nekog prosječnog HDZ-ovca pitaš što misli o Čačiću, Pupovcu, Furiu Radinu, Briselu, migrantskoj politici, istanbuskoj konvenciji vjerujem da bi bili u potpunoj suprotnosti sa onim kako djeluje njihova stranka, pričali bi o crvenim kmerima, kriptokomunistima. I svejedno opet glasaju zato što se radi o tuđmanovoj stranci.
Ne znam da li je riječ o intelektualnoj, političkoj ograničenosti, oportunizmu ili više faktora odjednom.
|
Mene fascinira da neki ovdje jos uvijek ne znaju sta znaci 150k direktnih uhljeba (clanova) + njihove obitelji. To ti je ~50% od svih glasova HDZ-a, a nakon toga idu indirektni uhljebi, centar i ovaj puta dobar dio "mekih" ljevicara starije populacije koja je glasala do sada za SDP.
To je HDZ.
|
|
|
08.07.2020., 13:07
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Jun 2020.
|
Šta možemo sada očekivati?
Quote:
Zamislite ovu situaciju: stranka koja je jedva dočekala kraj mandata temeljenog na prevarama birača i političkoj trgovini, koja je smjenjivala kompromitirane ministre i davila se u korupcijskim aferama, koja je pokoravala institucije i ignorirala zakone, srozavala Hrvatsku na svim ljestvicama demokracije, ljudskih prava, životnog standarda, dobila je na izborima još veću moć, još veću samostalnost i još veću vlast.
treba li od političke opcije koja je četiri godine učinila više lošeg, nego dobrog, očekivati da se najednom popravi? I hoćemo li dočekati da Plenković napokon, neopterećen pritiscima iz HDZ-a i od koalicijskih partnera, provede sve one dobre poteze kojih se dosad nije dosjetio ili se nije usudio provesti ih?
Sad je Plenković sam na sceni. I sad ćemo vidjeti njegov pravi karakter i njegov istinski politički kapacitet.
HDZ je oduvijek želio sam vladati. I kad god se to dogodilo, Hrvatska je požalila.
|
|
|
|
08.07.2020., 14:10
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Sep 2018.
|
Quote:
Revenger20 kaže:
|
I zašto je to loše?
Dakle, pretpostavka da se HDZ zacementira na vlasti je da neki k dobro naprave, ne? A ova kriza koja dolazi nije hupser već shitstorm, ako iz toga isplove uspješno i još ostvare neke konkretne rezultate, u čemu je problem da pobjede na izborima? A tko bi trebao? ovi niškoristi koji se već u izbornoj noći počinju rasipati? Manijaci koji citiraju Komunistički manifest u 21. stoljeću ili možda mudraci kojima je najveći doseg raspravljati o abortusu?
|
|
|
08.07.2020., 14:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2013.
|
Quote:
Revenger20 kaže:
|
teško, prekorumpirani su za to - imaju balasta ko svi ostali skupa - mislim da će trajat još dva mandata, a kad padnu na 30-40 mandata nastat će takva panika i borba te bježanija žohara s broda da će zauvijek nestat sa scene....
veseli i što se sdp približava tom scenariju - oni ako sad krivo odaberu novo vodstvo idu u tri lijepe materine.... 
|
|
|
08.07.2020., 14:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2013.
|
Quote:
faks kaže:
I zašto je to loše?
Dakle, pretpostavka da se HDZ zacementira na vlasti je da neki k dobro naprave, ne? A ova kriza koja dolazi nije hupser već shitstorm, ako iz toga isplove uspješno i još ostvare neke konkretne rezultate, u čemu je problem da pobjede na izborima? A tko bi trebao? ovi niškoristi koji se već u izbornoj noći počinju rasipati? Manijaci koji citiraju Komunistički manifest u 21. stoljeću ili možda mudraci kojima je najveći doseg raspravljati o abortusu?
|
nitko nema ništa protiv da hdz učini dobro, nema protiv ni da sdp učini dobro - ali to je nemoguće, balast je prevelik - tu hrpu gov... u štali ne bi očistio ni Heraklo.... 
|
|
|
08.07.2020., 14:50
|
|
Registrirani korisnik
|
Pretpostavka ti je pala i na ovim izborima. Užasan HDZ, korupcija na sve strane, oni se zacementiraju na vlasti.
|
|
|
08.07.2020., 15:11
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Sep 2018.
|
Quote:
Caracondzula kaže:
Pretpostavka ti je pala i na ovim izborima. Užasan HDZ, korupcija na sve strane, oni se zacementiraju na vlasti.
|
fali ti jedna varijabla u računici - alternativa je još gora  al tješi se da bi Kata Marx ko ministrica financija, Miro Bulj ko ministar poljoprivrede ili Raspudići ko ministri opće prakse u vladi pionira Bernardića bili sposobni nositi se s krizom koja dolazi.
uostalom što zavijate? što revete? pa ja bi slavio kao što i slavim jer ovo je win-win situacija. Non-zero sum game!
HDZ uspije - super za sve nas.
HDZ ne uspije - još bolje za sve nas, gadni neredi i kraj HDZ-a
jer ovo što se na jesen sprema, nije zajebancija, tu nema provlačenja i ne bi bilo fer da je na bilo koga drugog spao taj teret.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:13.
|
|
|
|