Audio i video tehnika HiFi, TV, HD, satelitska, kamere i ostala potrošačka elektronika
Podforum: Sam svoj elektroničar |
|
|
14.09.2022., 13:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2012.
|
Ma probao sam zamijenit kabele, nije. TV mi stari plazma SAMSUNG 43F4500, s max rez. 1024x768
Na koliko onda moram stavit box?
|
|
|
14.09.2022., 14:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2006.
|
Quote:
Markac kaže:
Ma probao sam zamijenit kabele, nije. TV mi stari plazma SAMSUNG 43F4500, s max rez. 1024x768
Na koliko onda moram stavit box?
|
1280x720
|
|
|
14.09.2022., 14:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2012.
|
Jesam, upravo na toj rezoluciji i radi, odnosno stvara probleme. Da li postoji mogućnost da u postavkama TV-a nešto treba podesiti?
Osim rezolucije, da li u postavkama box-a treba još nešto mijenjati? HDMI-CEC treba biti ugašen?
|
|
|
14.09.2022., 15:49
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Markac kaže:
Jesam, upravo na toj rezoluciji i radi, odnosno stvara probleme. Da li postoji mogućnost da u postavkama TV-a nešto treba podesiti?
Osim rezolucije, da li u postavkama box-a treba još nešto mijenjati? HDMI-CEC treba biti ugašen?
|
A nemaš milijardu opcija. Probaj i sve refresheve (25, 30, 50, 60). i naravno, 1920x1080.
Ali ja ti mislim da je do problema između boxa i IPTV softvera. Probaj u softveru isključiti hardversku akceleraciju ako se može (kod nekih se može).
|
|
|
22.09.2022., 17:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2008.
|
Imam TANIX TX6 TV box star cca 3 godine i nedavno mi je prestao raditi.
Utvrdio sam da je do punjača i nabavio novi istih karakteristika.
Kad sam sve spojio nakon bootanja pojavila mi se slika osnovnog launchera i nestala za koju sekunde i ekran je postao crvenkast. Isključio iz napajanja, ponovo uključio i simptomi isti samo što ekran nekad bude žut a nekad crven, sve ostalo isto prije toga.
Nakon toga sam pokušao iz recovery izbrisati wipe data i factory reset ali simptomi su ostali isti.
Samo da dodam mijenjao sam i tri HDMI kabela koji normalno rade na drugim uređajima na istom TV-u
Kako je u njemu android 7 uspio sam ga flešati na android 10 ali nakon bootanja opet isto. Ponovo wipe data i factory reset ali problem crvenog ekrana ostaje.
Na googlu nisam naišao na sličan problem, uglavnom je sve vezano uz resetiranje ili slično. Zna li netko o čemu se radi 
Zadnje uređivanje Stoop : 22.09.2022. at 18:00.
Reason: dodavanje opisa greške
|
|
|
22.09.2022., 19:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2006.
|
Zanima me koji boks je best buy za uzeti? Ne stick, full Android i da ima sve licence. Hvala
|
|
|
22.09.2022., 20:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2007.
|
Quote:
Stoop kaže:
Imam TANIX TX6 TV box star cca 3 godine i nedavno mi je prestao raditi.
Utvrdio sam da je do punjača i nabavio novi istih karakteristika.
Kad sam sve spojio nakon bootanja pojavila mi se slika osnovnog launchera i nestala za koju sekunde i ekran je postao crvenkast. Isključio iz napajanja, ponovo uključio i simptomi isti samo što ekran nekad bude žut a nekad crven, sve ostalo isto prije toga.
Nakon toga sam pokušao iz recovery izbrisati wipe data i factory reset ali simptomi su ostali isti.
Samo da dodam mijenjao sam i tri HDMI kabela koji normalno rade na drugim uređajima na istom TV-u
Kako je u njemu android 7 uspio sam ga flešati na android 10 ali nakon bootanja opet isto. Ponovo wipe data i factory reset ali problem crvenog ekrana ostaje.
Na googlu nisam naišao na sličan problem, uglavnom je sve vezano uz resetiranje ili slično. Zna li netko o čemu se radi 
|
Kupuj novu mašinu
|
|
|
22.09.2022., 21:39
|
|
Lincoln Burrows
Registracija: Aug 2003.
|
Quote:
stipest kaže:
Zanima me koji boks je best buy za uzeti? Ne stick, full Android i da ima sve licence. Hvala
|
Pored firesticka s kojim sam prezadovoljan uzeo sam nedavno, za spavacu sobu Mi Box S (Xiaomi). Savrseno dobar, jednako kao i firestick samo sto je box i ima USB pa mogu pregledavati stvari i sa externog harda. Preporuka.
|
23.09.2022., 08:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2014.
|
Quote:
stipest kaže:
|
zašto ne stick?
vidim da je kolega preporučio Xiaomi Mi Box S (i sam ga imam), ali Xiaomi Mi Stick 4K je bolji
ako stick izbjegavaš radi nedostatka usb utora; lako se kupi OTG adapter (10kn s Aliexpress-a), pa imaš i tu mogućnost i dobar si
|
|
|
23.09.2022., 16:50
|
|
Je ustvari MEDO!!
Registracija: Nov 2003.
|
sta nije nedavno neka pro varijanta boxa bila najavljena od strane xiaomia?
|
23.09.2022., 20:00
|
|
Registrirani korisnik
|
xiaomi mi box 4s max
nažalost samo je za kinesko tržište
iz Xiaomi-a su odg. da za sada nemaju namjeru globalnu proizvodnju
|
|
|
24.09.2022., 12:43
|
|
mod
Registracija: Jul 2005.
|
Postoji li kakav smart tv box a da nije android na njemu već LG-ev webOS? Neke mi aplikacije neusporedivo bolje rade preko LG-evog webOS-a nego android tv-a i bilo bi super kad bi se mogao nabaviti neki stick/box da se webOS dobije i na ne-LG televizorima. No guglam i ne pronalazim ništa 
|
|
|
24.09.2022., 12:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
|
Quote:
soundvision kaže:
Postoji li kakav smart tv box a da nije android na njemu već LG-ev webOS? Neke mi aplikacije neusporedivo bolje rade preko LG-evog webOS-a nego android tv-a i bilo bi super kad bi se mogao nabaviti neki stick/box da se webOS dobije i na ne-LG televizorima. No guglam i ne pronalazim ništa 
|
Mislim da je ovo sto trazis https://www.lg.com/global/business/d...gnage/lg-WP400
Samo je skupo dosta pa ne znam koliko je isplativo...
|
|
|
24.09.2022., 13:34
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
soundvision kaže:
|
to što ti bolje rade neke aplikacije na lg-ovom tv-u nego na android tv-u je do samog tv-a
po meni je lg svakako najbolji proizvođač tv-a, te imaju najbolje korisničko iskustvo što se tiče njihovog webos-a
android tv-i nisu stekli još toliku popularnost, te kvalitetni smart tv je i dalje bolji izbor
da uzmeš kvalitetan i provjeren android box, ne bi se ništa žalio da ti neka aplikacije radi bolje na webos-u
npr. Xioami mi stick 4k (+otg adapter uzmeš ako ti treba usb utor) ili ako baš želiš box, uzmeš xiaomi mi box s
provjereni su i nema da se na išta žališ 
|
|
|
24.09.2022., 14:08
|
|
mod
|
Quote:
Lastor kaže:
|
To je i meni izbacio gugl ali to je kao što i piše gore nešto za business korisnike, vidiš odmah po izgledu, specifikaciji i cijeni da nije uređaj za po doma. A i prastaro je, webOS4 na tome a LG izbacio već webOS7, i sami su napisali "DISCONTINUED"
Quote:
lux3320 kaže:
da uzmeš kvalitetan i provjeren android box, ne bi se ništa žalio da ti neka aplikacije radi bolje na webos-u
npr. Xioami mi stick 4k (+otg adapter uzmeš ako ti treba usb utor) ili ako baš želiš box, uzmeš xiaomi mi box s
provjereni su i nema da se na išta žališ 
|
Nije do boxa, imam baš Xiaomi Mi Box S 4K. Radi on uredno, glatko, ništa ne brejka i sl. ali određene aplikacije za android tv su baš amaterski odrađene u usporedbi istih tih aplikacija za LG webOS, ne volim ih niti paliti na tom drugom TV-u gdje je android gore. Naravno, ima tu i tamo i ponekih obratnih situacija, ali u suštini LG webOS mi se više sviđa kad je u pitanju izgled i korisničko iskustvo kod korištenja aplikacija, dosta toga je baš kvalitetnije odrađeno, android pak sa druge strane ima plus zbog kvantitete (većeg izbora) i jednostavno brže dostupnosti svega novoga što negdje izađe. Bilo bi idealno kombinirati i jedno i drugo.
|
|
|
24.09.2022., 16:11
|
|
Registrirani korisnik
|
nigdje nisam rekao da je problem do ikakvog box-a, jer ti nisi niti spomenuo nigdje box, nego si spomenuo android tv
pa eto onda, sam si na kraju napisao idealno rješenje za tebe; lg smart tv + kvalitetan android box
|
|
|
24.09.2022., 18:07
|
|
mod
|
Ja ne znam kako onda protumačiti ovu rečenicu, evo da probamo opet:
Quote:
lux3320 kaže:
|
Ja dakle imam kvalitetan i provjeren box (po tvojoj preporuci "kvalitetan i provjeren") te se i dalje žalim se da mi aplikacija na LG-evom webOS-u bolje radi nego na tom "kvalitetnom i provjerenom" android box-u.
Inače imam i Philips TV sa Android TV-om gore, nema apsolutno nikakve razlike između Mi Box-a, i dalje LG webOS je broj 1 po pitanju nekoliko aplikacija koje stalno koristim.
Dakle, zaključujem da nema veze kvaliteta boxa ili TV-a, jednostavno je na jedan način napravljena ista aplikacija za android sustav, a drugačije za webOS. Ista stvar kao što je na jedan način napravljena ista aplikacija za iOS a drugačije za Android, ili za Windows i macOS, itd...
Quote:
lux3320 kaže:
pa eto onda, sam si na kraju napisao idealno rješenje za tebe; lg smart tv + kvalitetan android box
|
To sam znao od početka, ali moje je pitanje bilo postoji li način kako dobiti LG webOS na TV-u koji nije LG. Dakle, drugi TV u kući nije LG već Philips Android TV i želio bi imati LG webOS na njemu preko nekog box-a. Pitanje je bilo postavljeno da li takvo što postoji, simple as that.
|
|
|
24.09.2022., 20:01
|
|
Svakom loncu poklopac
Registracija: Oct 2007.
|
Prodaj Philipsa i kupi LG  ne vjerujem da ima druge opcije. Iako me čisto zanima koje to aplikacije ne rade dovoljno dobro na ATV. Možda nije najbolji UX na svijetu ali da je vrijedno komplikacija? Ja sam imao jako loša iskustva sa kineskim Androidom koji je vrtio vanilla Android sa nekim svojim layerom iznad. Užas od sučelja, bez tipkovnice i miša neupotrebljiv. Otkad sam prešao na Mi Box sa ATV, preporod. Koristim samo njegov daljinski i sve mi radi super, nisam još naletio ni na jednu app koja nije intuitivna.
Sent from my SM-S906B using Tapatalk
|
24.09.2022., 21:25
|
|
mod
|
Quote:
mekerica kaže:
Iako me čisto zanima koje to aplikacije ne rade dovoljno dobro na ATV.
|
Ima dosta tih aplikacija, recimo MTEL TV je jedna od njih a ona mi je izuzetno bitna jer je često koristim. Znači toliko je amaterski napravljena na androidu da je to nevjerojatno da je netko dopustio da to ovako izađe van i to nakon 10-tak apdejtova. Cijelo vrijeme dok prebacuješ kanale skače ti cijeli ovaj izbornik u full-u, nema nikakvog malog prikaza samo kanala, samo EPG-a, nešto decentnije - ma ne, u postavkama najviše što možeš podesiti je da taj izbornik ode sa ekrana za 1,2,3 .. 10 sec, to je vrhunac osobnog podešavanja ove aplikacije. Favorit listu gotovo da ne možeš podešavati osim ugurati sve kanale na jedno mjesto ali broj kanala ostaje isti. Kod premotavanja programa - e to je tek nauka koja će te koštati živaca jer doći do EPG premotavanja je prava nauka, svaki put ode na nešto drugo ali iz jedno 10-tog puta prođe.
Android:
Sa druge strane na LG-u kao da nije u pitanju ista aplikacija. Izbornik poput izbornika na IPTV-u nekog lokalnog operatera, prebacivanje ide osjetno brže nego na androidu, pojavi ti se prvo mali izbornik samo sa nazivom kanala a ako želiš vidjeti full EPG samo mali pomakom na daljinskom prema dole pojavljuje se full izbor što želiš pogledati unazad 7 dana. Želiš samo premotati malo program u nazad par sekundi? Nikakav problem, imaš crvenu traku gdje točno vidiš gdje se nalaziš i kamo se krećeš kod premotavanja (naprijed/nazad). Isto tako sa lijeve strane imaš izbor idućih nekoliko kanala koji ti dolaze pa možeš se daljinskom samo prebaciti na desnu traku i otići na kanal koji želiš gledati. A favorit listu tek možeš uređivati do zadnje sitnice, uključujući broj kanala.
LG webOS:
Sve u svemu na androidu od količine amaterizma samo poželiš da što prije istu ugasiš dok na LG-u je potpuna suprotnost. Kao da nije isti vlasnik u pitanju i jedne i druge aplikacije.
Inače mene je uvijek android znao začuditi koliko su im mobilne aplikacije lošije u usporedi sa istima na iOS-u, no takva stvar je očigledno i kod smart tv operativnih sustava. Ali kod kvantitete i brzine izbacivanja novih aplikacija su najbolji.
|
|
|
25.09.2022., 00:36
|
|
Registrirani korisnik
|
Znači, nešto kao EON 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:58.
|
|
|
|