Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Rekreacija

Rekreacija Trčanje, teretana, plivanje, bicikl, joga, planinarenje, oprema, ostali načini dangubljenja

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 18.06.2025., 17:22   #3141
Quote:
mika76 kaže: Pogledaj post
moj trening je 4 dana. dva dana teretana- dan odmora- dva dana teretana - 2 dana odmora.
1.dan: prsa+biceps+noge
prsa:
-Potisak prsa na spravi ( 3 seta 6-12 pon.)
-uski bencn press bućicama ( 3 seta 8-15 pon.)

Ruke:
- stojeći pregib šipkom- Barbell Curl ( 3 seta 8-12 pon.)
- hammer curl na scottovoj klupi ( 3 seta 10-15 pon sa manjom težinom)

Noge:
-nožna ekstenzija - Leg extension (3 seta 8-12 pon)
-LEG FLEXION na spravi(zadnja loža) (3 seta 8-12 pon)

2 dan : leđa+ramena+triceps

moram ići polako na posao , pa ću ostatak napisati popodne kad se vratim iz teretane( posao pa onda teretana)
Da nastvim dalje!

2 dan : leđa+ramena+triceps

leđa:
-Povlačenje na lat mašini ispred glave ili širokim hvatom (3 seta 8-12 pon)
-sjedeće veslanje (3 seta 8-12 pon)

ramena:
sjedeće povlačenje na uper back spravi ( kod povlačenja malo podignem ruke tako da gađam zadnji mišić ramena) 5 setova 10-12 pon)

Triceps:
-Triceps- "propadanje" na klupi (3 seta 15-20 pon)
-Triceps potisak na lat masini (3 seta 8-12 pon)

DAN ODMORA!

3. dan prsa+biceps+noge

prsa:
- ravni bench press sa bućicama ( 3 seta 6-12 pon)
- kosi bench press sa bućicama ( 3 seta 6-12 pon)

Ruke:
- stojeći biceps pregib sa Z šipkom( 3 seta 8-12 pon.)
- Biceps pregib, sjedeći u pretklonu( 3 seta 10-15 pon sa manjom težinom)

Noge:
-nožni potisci - Leg Press Machine (3 seta 8-12 pon) 220 kg. jesam faca!
-LEG FLEXION na spravi(zadnja loža) (3 seta 8-12 pon)

4 dan : leđa+ramena+triceps
leđa:
-Neutralni zgibovi na spravi (3 seta pa koliko mogu)
-Veslanje T - sipkom(3 seta 8-12 pon) stara škola! obožavam ovu viježbu.

Ramena:
-slijeganje+ mrtvo dizanje sa Trap bar(3 seta 6-12 pon)
-prednje podizanje EZ šipkom(3 seta 6-12 pon)
-stojeće lateralno "letenje" bućicom(3 seta 6-12 pon)

Triceps:
-Sjedeća triceps ekstenzija bučicom(3 seta 10 pon)
-Jednoručna triceps ekstenzija(3 seta 10 pon)

DVA DANA ODMOR.
tako ja viježbam super mi odgovara.
mika76 is online now  
Odgovori s citatom
Old 18.06.2025., 18:09   #3142
Ako ti pase super. Mozda imas jake noge, pa je zato naglasak na gornjem dijelu, ali cisto da budes svjestan da napravis tjedno vise serija za npr. ramena nego za kompletne noge.
Ja sam noge dugo zapostavljao iz ciste lijenosti, napravio bi 1x tjedno cucanj, ostalo bi bilo neko pimplanje po spravama. Sad se trudim noge 2x tjedno odraditi kako treba, a ostalo se manje-vise svodi na benc i zgibove i ponekad ramena. Kazem opet, ako imas razlog za to i pase ti, sve 5, ne mijenjaj nista

Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk
user2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.06.2025., 06:54   #3143
Quote:
cranberryCherry kaže: Pogledaj post
@ bugica
Evo sam nesto sad pogledala studije i nasla jednu kanadsku (nece mi link proci, ne znam zasto)...kaze da sprintom ipak nesto dignes bazalni (nije to puno ali dignes malo), mjerili su nakon 4 tjedna treninga
ajde, bas me zanima study design i demografija u studiji (stavi mi samo naslov,naci cu)
Old 19.06.2025., 08:21   #3144
Quote:
@ bugica

Evo sam nesto sad pogledala studije i nasla jednu kanadsku (nece mi link proci, ne znam zasto)...kaze da sprintom ipak nesto dignes bazalni (nije to puno ali dignes malo), mjerili su nakon 4 tjedna treninga
Koliko si opsjednuta bazalnim metabolizmom, mogla si do sada tri puta preurediti prehranu i životni stil.

Osim Ozempica (koji ionako utječe na prehranu), nema brzog i čudotvornog rješenja. Redoviti trening i disciplina za stolom. Trening ne mora čak ni biti ekstremno težak (iako to donekle pomaže), ali mora biti redovit. Dosljednost je glavni izvor ikakvog napretka u treniranju.

Usput: sprint dodaje mišićnu masu. Što je više imaš, raste i BMR. Ali i dalje to nije nešto spektakularno i dovoljno da može opravdati neograničeno prejedanje.
gamma.r is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.06.2025., 19:57   #3145
Quote:
bug_lady kaže: Pogledaj post
ajde, bas me zanima study design i demografija u studiji (stavi mi samo naslov,naci cu)
Evo ga, RMR=resting metabolic rate, bazalni.
Ako te to zanima i za slucaj da ti se da gledati koliko vjezbanje s utezima dize bazalni, mozes napisati...cisto da bacimo usporedbu

Impact of 4 weeks of interval training on resting metabolic
rate, fitness, and health-related outcomes
Matthew M. Schubert, Holly E. Clarke, Rebekah F. Seay, and Katie K. Spain
cranberryCherry is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.06.2025., 20:03   #3146
Quote:
gamma.r kaže: Pogledaj post
Koliko si opsjednuta bazalnim metabolizmom, mogla si do sada tri puta preurediti prehranu i životni stil.

...

Ove projekcije "o preuredjenju prehrane i zivotnog stila" mozes slobodno primijeniti na sebe.
Kazes, sprint za misice? No shit Sherlock.Bit ce da je u
kombinaciji sa skokovima cudo.
Mene je prije svega zanimao metabolicki odgovor organizma na odredjene treninge, s naglaskom na hormone - neko je skroz u treningu pa testira sam na sebi, ili endokrinolog/sportas, no tih info tu nema i vec sam zakljucila tu raspravu.
Odgovori s citatom
Old 19.06.2025., 20:07   #3147
Quote:
user2 kaže: Pogledaj post
Ako ti pase super. Mozda imas jake noge, pa je zato naglasak na gornjem dijelu, ali cisto da budes svjestan da napravis tjedno vise serija za npr. ramena nego za kompletne noge.
Eto, ovo.
Tamo gdje nemas leg press da ubacis cucanj/varijacije cucnja (sipka i utezi).
Super da mozes 220 na leg pressu, to je inace sprava na kojoj dosta ekipe moze puno potegnuti.
Testiraj na cucnju mozes li dici svoju tezinu (a trebao bi s obzirom na leg press).
Odgovori s citatom
Old 19.06.2025., 20:30   #3148
Quote:
Ove projekcije "o preuredjenju prehrane i zivotnog stila" mozes slobodno primijeniti na sebe.
Kazes, sprint za misice? No shit Sherlock.Bit ce da je u
kombinaciji sa skokovima cudo.
Mene je prije svega zanimao metabolicki odgovor organizma na odredjene treninge, s naglaskom na hormone - neko je skroz u treningu pa testira sam na sebi, ili endokrinolog/sportas, no tih info tu nema i vec sam zakljucila tu raspravu.
Za kontrolu hormona prvo treba napraviti detaljnu krvnu sliku da se utvrdi trenutno stanje, nakon kojeg kroz sve korake koje možeš ideš utjecati bez farmakološke pomoći: smanjenje udjela masnog tkiva, povećanje udjela mišićne mase, dovođenje sna u red, smanjenje vanjskog stresa.

Ali daleko najveći i najutjecajniji učinak ima kemija. Lijekovi i hormonski nadomjestci. I to je jednostavno tako je ljudski organizam, koliko god da je dobar u samoregulaciji i automatskom balansiranju nekada jednostavno ne može urediti stanje, zbog različitih vanjskih i unutarnjih utjecaja.

Nemoj se odmah uvrijediti i postaviti defanzivno, jednostavno je previše ljudi na svim stranama koji traže ekspresno rješenje bez da ulože imalo truda da si poprave stanje koliko god da to mogu.
gamma.r is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.06.2025., 23:05   #3149
Organizam radi sve kako treba, ali bi mi bili vjecno mladi, pa smo onda na suprotstavljenim stranama

user2 is offline  
Odgovori s citatom
Old Jučer, 06:26   #3150
Quote:
Organizam radi sve kako treba, ali bi mi bili vjecno mladi, pa smo onda na suprotstavljenim stranama

Ima nešto i u tome.
gamma.r is offline  
Odgovori s citatom
Old Jučer, 07:32   #3151
Quote:
Evo ga, RMR=resting metabolic rate, bazalni.
Ako te to zanima i za slucaj da ti se da gledati koliko vjezbanje s utezima dize bazalni, mozes napisati...cisto da bacimo usporedbu

Impact of 4 weeks of interval training on resting metabolic
rate, fitness, and health-related outcomes
Matthew M. Schubert, Holly E. Clarke, Rebekah F. Seay, and Katie K. Spain
procitala sam studiju.
radili su usporedbu kako intervalni trening vs.HIIT utjece na RMR, tijekom 4 tjedna na 30 osoba. HIIT nije imao utjecaj na RMR, a intervalni je imao minimalan i nije statisticki znacajno. od svih parametra koji su mjerili, jedino je uptake kisika porastao sto su izjednacili sa tim minimalnim povecanjem RMR.
kako je istrazivanje bilo randomizirano (12 ljudi je radilo intervalni a 12 HIIT; 6 njih je bila kontrolna skupina) ispada da izvodimo zakljucke na temelju 4 tjedna mjerenja 12 ljudi! iz ovog nije nastao nikakav zakljucak.

razumijem da je to naznaka i minimum povecanja, ali tih 20-ak kcal koji su utrosili vise na intervalnom, je toliko minimalno.... ugl. jednostavno nema magije....
Old Jučer, 08:11   #3152
Quote:
ugl. jednostavno nema magije....
I to je ono što ubije većinu ljudi u pojam kada vide fizički spremne ljude.

"Sigurno ima neki brzi lijek"

"Sigurno uzima nešto"

I dok ovo drugo može biti slučaj, i dalje se radi o tome da značajne promjene traže puno truda i puno vremena.

Fizička sprema i izgled je jedina stvar koja se (još) ne može kupiti. Svi moramo raditi za to, neovisno o statusu, spolu, rasi... Ali i dalje ne možeš razuvjeriti ljude da nema čarobnog sastojka ili procesa koji će ubrzati ili pomoći.

A za to krivim najviše "influencere" koji šire takav mit samo kako bi lakše prodali neki svoj proizvod.
gamma.r is offline  
Odgovori s citatom
Old Jučer, 08:25   #3153
Istina, imam frenda koji je promijenio x trenera, grupnih i individualnih varijanti. Ulaze dovoljno vremena u trening, ali trening nije prilagođen njegovim ciljevima, kao ni sve sto radi van treninga. Vecina trenera ga stavi i neku svoju sablonu i uzima lovu, a ovaj ostaje frustriran jel ne kuzi da je on glavni faktor u jednadzbi

user2 is offline  
Odgovori s citatom
Old Jučer, 08:42   #3154
Quote:

Ma e.

A da ne govorimo kako živimo u okolišu potpuno drugačijem nego prije samo 50 godina. Ne postoji više zdrava hrana kao takva, nit zrak.

Jedan u klubu se žali kako više "ne može" kao prije par godina ( srednje 40te ) pa mu je rekao klupski liječnik - a jel ti misliš da je priroda napravila da mi pravimo dicu u tim godinama ili u 20ima?

Mislim, nije da ne možeš - al to je u biti to.
Galaktik is offline  
Odgovori s citatom
Old Jučer, 08:48   #3155
Quote:

Fizička sprema i izgled je jedina stvar koja se (još) ne može kupiti.
Eh da...ali i na tome se, koliko čitam intenzivno radi. Magična hormonska pilula
Sviba is offline  
Odgovori s citatom
Old Jučer, 09:13   #3156
https://youtu.be/nB8qqiTmQc8

Evo na tu temu. Next big thing nakon lijekova za mrsavljenje su lijekovi za rekompoziciju

user2 is offline  
Odgovori s citatom
Old Jučer, 09:38   #3157
Quote:
https://youtu.be/nB8qqiTmQc8

Evo na tu temu. Next big thing nakon lijekova za mrsavljenje su lijekovi za rekompoziciju

Nazivi testnih lijekova vuku na neki prvoaprilski prank
Ali zanimljivo u svakom slučaju
Sviba is offline  
Odgovori s citatom
Old Jučer, 10:10   #3158
Quote:
I to je ono što ubije većinu ljudi u pojam kada vide fizički spremne ljude.

"Sigurno ima neki brzi lijek"

"Sigurno uzima nešto"

I dok ovo drugo može biti slučaj, i dalje se radi o tome da značajne promjene traže puno truda i puno vremena.

Fizička sprema i izgled je jedina stvar koja se (još) ne može kupiti. Svi moramo raditi za to, neovisno o statusu, spolu, rasi... Ali i dalje ne možeš razuvjeriti ljude da nema čarobnog sastojka ili procesa koji će ubrzati ili pomoći.

A za to krivim najviše "influencere" koji šire takav mit samo kako bi lakše prodali neki svoj proizvod.
rijetko tko ima kriticko misljenje, pa ne ni preispituje claim. uvijek se zacudim kako ljudi samo ,,kupe,, koncept bez promisljanja.
Old Jučer, 14:38   #3159
Quote:
Koncept je obećavajući, ali trenutno su nuspojave značajne. Ima još 4-5 godina do nekog konkretnog rješenja za ljude.

Quote:
rijetko tko ima kriticko misljenje, pa ne ni preispituje claim. uvijek se zacudim kako ljudi samo ,,kupe,, koncept bez promisljanja.
Malo tko će kritički pomisliti na ideju kad im se predoči figura iz snova, a sve što treba za nju je piti ovaj čudotvorni čaj jednom dnevno. Da je stvarno tako, ne bi bilo pretilih ljudi uopće.
gamma.r is offline  
Odgovori s citatom
Old Jučer, 15:06   #3160
Quote:
Koncept je obećavajući, ali trenutno su nuspojave značajne. Ima još 4-5 godina do nekog konkretnog rješenja za ljude.

Malo tko će kritički pomisliti na ideju kad im se predoči figura iz snova, a sve što treba za nju je piti ovaj čudotvorni čaj jednom dnevno. Da je stvarno tako, ne bi bilo pretilih ljudi uopće.
U USA godinu, maks dvije. U EU si vjerojatni u pravu, mozda cak i vise od 4-5

user2 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:43.