Kokošinjac Nesuvisle i chaterske teme |
|
|
25.03.2025., 19:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2006.
|
Nadam se da je ipak bila riječ o nesretnom slučaju koji su obiteljski odlučili prikriti zbog strave i šoka, prestravična mi je sama pomisao da bi deda ubio malog od dvije godine jer se htio igrati, umjesto ići na livadu postavljati ogradu s njim.
A kakvi bi to monstrumi u familiji bili spremni prikrivati takvu devijantnost, da se smrzneš. Pitam se jesu li roditelji tokom vremena saznali, ili su do kraja tajili od njih?
|
|
|
25.03.2025., 19:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2009.
|
Quote:
mishevi kaže:
Nadam se da je ipak bila riječ o nesretnom slučaju koji su obiteljski odlučili prikriti zbog strave i šoka, prestravična mi je sama pomisao da bi deda ubio malog od dvije godine jer se htio igrati, umjesto ići na livadu postavljati ogradu s njim.
A kakvi bi to monstrumi u familiji bili spremni prikrivati takvu devijantnost, da se smrzneš. Pitam se jesu li roditelji tokom vremena saznali, ili su do kraja tajili od njih?
|
U afektu da je bilo, ali čudna obitelj.
Ne piše ništa za roditelje.
Nejasno mi je kako je moglo proći nezapaženo da netko dijete zakopa i otkopa u sred sela?
Nadam se da će konačno netko priznati da se konačno sazna istina (isto za maddie, danku, i svu nestalu djecu). Posebno sam osjetljiva kada djeca nestanu jer oni, nažalost, nemaju nikakve šanse obraniti se
|
|
|
25.03.2025., 20:14
|
|
Registrirani korisnik
|
Bojim se da su ovo zasad samo istražiteljske konstrukcije, nema opipljivih i realnih dokaza. Već se ranije na temi spominjalo da sumnjiče djeda za ubojstvo, tako da sam mislila kako je već odavno uhapšen.
Kad ono, tek sad. Zato i mislim da istraga ideološki ide u tom smjeru, ali nema fizičkih tragova. Sad ostaje vidjeti kakva je to žardinjera i o čemu se radi.
Spooky je sve ostalo. On je godinama ranije svjedočio o nekim davnijim crkvenim zlostavljanjima djece, onda nedavno seoski svećenik počini samoubojstvo, što je smrtni grijeh, selo u člancima prikazuju kao da štiti obitelj.. Skroz čudno sve. Ili jako nategnuto.
Što se jadne Maddie tiče, čak i da roditelji nisu krivi, što je vrlo upitno, jako su odgovorni.
|
|
|
25.03.2025., 21:23
|
|
Registrirani korisnik
|
Roditelji su gadno pogriješili, ali pretjerana kazna je smrt djeteta.
Ponekad čovjek pogrijesi, prijeđe cestu na crveno, ali nije pravedna kazna za to da pogines pod autom, nego novčana kazna. Roditelji su trebali dobiti mjeru centra za soc. skrb i dokazati da se znaju brinuti o djeci, a ne da im ubiju dijete
|
|
|
25.03.2025., 21:32
|
|
Registrirani korisnik
|
Gle, to je veliko what if što se tiče ne samo mog osobnog mišljenja, većina je sumničava spram njih i definitivno ne bi dali ruku u vatru da nisu skrivili smrt malene i zataškali putem bogatih veza.
I nekako mi nije isto uspoređivati nepromišljene odluke odraslih, koje se tiču samo njihovih vlastitih života, s onim roditeljskim odlukama (isto odraslih, ali veća težina i odgovornost) koje zbog nepromišljenosti i trenutne lagode mogu završiti jako kobno. U tom slučaju nije bila samo Maddie, nego i još mlađi blizanci.
Žalim, propusti se svakom događaju, al što je preveć, ni s kruhom nije dobro, kak vele. Jako su mi upitni, i odluke i ponašanje djeluje samoživo i ličnosti im nemaju neke bajne odlike, da ne seciramo dalje. Ne bi im bila u koži sve ove godine.
|
|
|
25.03.2025., 22:02
|
|
Registrirani korisnik
|
Definitivno ne bih im htjela biti u koži.
Ni za njih, ako su krivi, a mislim da nisu, nije mi jasno kada i kako bi uspjeli maknuti tijelo. Niti su bili nešto posebno bogati. Čak ni taj resort nije bio skupo mjesto.
|
|
|
25.03.2025., 22:21
|
|
Registrirani korisnik
|
Nisu bili ekstremno bogati, bili su prilično visok srednji do viši stalež, ajmo ugrubo. Samo što je njih, kao cijenjene doktore, poznavalo zbilja puno svakakvih ljudi i imali su na tone ozbiljnih konekcija, pogotovo Garry. A to se zbilja pokazalo već od same objave nestanka, pa sve dok ih nisu uspjeli izvući iz Portugala.
Budimo realni, da neko random britansko dijete bez roditeljskih veza nestane usred godišnjeg, dobilo bi samo crticu u evidenciji, i to je to. Ovdje se odmah iskristalizirala cijela kampanja, koja traje do danas manje-više, jer imaju i zakladu u kojoj skupljaju lovu za traženje. A sumnjivi su od glave do pete, bez obzira što brit novine po svaku cijenu žele ocrniti portugalsku policiju kao nesposobnu.
Kate je dala sasvim nesuvisle iskaze, vremena se ne poklapaju, viđenja ne štimaju, opisi svjedočenja njihove grupe o sumnjivcu su blesavi, njihovo naknadno ponašanje je sumnjivo, tragovi koji su nađeni im ne idu u prilog, a oni opisi koje je mater čak u knjigu stavila su odurni (na kojoj je masno zaradila!!) itd. Meni su oni zastrašujući. Nerealno mi je da se tako ponaša par izuzetno obrazovanih ljudi, roditelja troje djece, nakon takve tragedije. Jednostavno mi Garry djeluje totalno narcisoidno a ona.. no comment.
|
|
|
26.03.2025., 02:48
|
|
Registrirani korisnik
|
Jednostavno ne mogu vjerovati da su je oni ubili i imali gdje staviti tijelo i pomaknuti ga još kasnije i sve toliko savršeno da nikad ne bude pronađeno.
Bez tragova je previše savršeno.
Neću o njihovom karakteru jer mi nisu sjeli, ja sam potpuno drukčiji tip roditelja, čak previse čuvam djecu. Ne bi mi bilo nikakav problem propustiti večeru radi čuvanja djece
|
|
|
26.03.2025., 21:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2023.
|
Isprike na upadanju usred teme, ali prati li tko slučaj Karen Read u Massachusettsu? Ide na ponovno suđenje, a dokazi kao ping-pong loptice, čas njoj u korist, čas protiv nje.
|
|
|
27.03.2025., 20:05
|
|
Registrirani korisnik
|
Pustili su dedu i baku, strica i ujnu, koje su uhapsili zbog smrti malog Emilea. Sve mi više naginje na tipično policijsko upiranje prema obitelji, kad već nemaju nikakvih drugih tragova.
Nisam dosad znala da djed i baka imaju desetero djece koju su školovali doma, u strogim uvjetima i bez doticaja izvana. Ako je za vjerovat..
Sad su objavili kako je forenzički dokazano da Emileovo tijelo nije trunulo u nađenoj odjeći, što bi značilo da su ostaci i roba razbacani malo prije pronalaska, a odjeća nije bila na tijelu svo to vrijeme.
|
|
|
27.03.2025., 20:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
|
Quote:
mishevi kaže:
Pustili su dedu i baku, strica i ujnu, koje su uhapsili zbog smrti malog Emilea. Sve mi više naginje na tipično policijsko upiranje prema obitelji, kad već nemaju nikakvih drugih tragova.
Nisam dosad znala da djed i baka imaju desetero djece koju su školovali doma, u strogim uvjetima i bez doticaja izvana. Ako je za vjerovat..
Sad su objavili kako je forenzički dokazano da Emileovo tijelo nije trunulo u nađenoj odjeći, što bi značilo da su ostaci i roba razbacani malo prije pronalaska, a odjeća nije bila na tijelu svo to vrijeme.
|
a onda nista cudno za bolesnike takve,sta je s tom njihovom djecom?
|
|
|
27.03.2025., 20:30
|
|
Registrirani korisnik
|
Infosi o tome su dosta šturi, osim Emileove majke, spominje se samo to dvoje koje su nedavno uhapsili s djedom i bakom.
Uopće nisam sigurna u taj novinarski narativ, a vjerojatno je i policija imala red flag zbog onog svjedočenja o zlostavljanjima i silovanjima u katoličkoj školi, koje je stari davno imao, mada je oslobođen sumnje za to.
|
|
|
28.03.2025., 09:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2024.
|
Quote:
mishevi kaže:
Infosi o tome su dosta šturi, osim Emileove majke, spominje se samo to dvoje koje su nedavno uhapsili s djedom i bakom.
Uopće nisam sigurna u taj novinarski narativ, a vjerojatno je i policija imala red flag zbog onog svjedočenja o zlostavljanjima i silovanjima u katoličkoj školi, koje je stari davno imao, mada je oslobođen sumnje za to.
|
Piše da je došlo do krivog prijevoda i da je djed bio svjedok u tome slučaju. Te nije on spomenut za silovanja već u kontekstu da je bio strog i grub prema djecacima.
|
|
|
28.03.2025., 12:54
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2009.
|
Quote:
ZoomZoom kaže:
a onda nista cudno za bolesnike takve,sta je s tom njihovom djecom?
|
Kako nekoga olako mozes nazvati bolesnikom?
Meni pada na pamte. Zivjeli su negdje u brdima gdje u blizini nije bilo skole.
Troskovi skolovanja desetoro djece i s manje stresa za tu djecu je unajmiti ucitelja za doma. Djeca ce biti postedjena ranog ustajanja, smrzavanja, gubljenja vremena na putovanje itd. Zbog takve odluke nisi postedjen pisanja zadace, ucenja - skolskih obveza, sto bih nazvala strogim pravilima.
|
|
|
28.03.2025., 21:46
|
|
Registrirani korisnik
|
Nisam čula za ovaj davni slučaj otmice/nestanka dječaka iz Borova. Strašno.
Koliko je tada bilo lakše otmičarima pošto nije postojao nikakav video nadzor. Svejedno, jezivo da dijete može samo tako nestati s prepunog bazena.
https://express.24sata.hr/top-news/h...frontpage-home
|
|
|
29.03.2025., 11:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2007.
|
Quote:
sdroeck kaže:
Isprike na upadanju usred teme, ali prati li tko slučaj Karen Read u Massachusettsu? Ide na ponovno suđenje, a dokazi kao ping-pong loptice, čas njoj u korist, čas protiv nje.
|
Ja pratim .Prvo sam mislila da je Karen kriva,vjerovatno i je zbog onoga šta je rekla kad su ga našli , ali ona njegova ekipa je isto čudna.
Drugo, manjak ozljeda ispod vrata tj trupa,ako te lupi auto ostati će nekakva modrica nešto ...i još su našli cipelu pokraj njegovog tijela.I da našli su ogrebotine na ruci ili kao neke ujede.
Da cipela otpadnne sa nečije noge tijeko udarca auta mora biti vraški udarac..
A on ima samo na glavi .
Napravili su rekonstrukciju njezine vožnje po crnoj kutiji i najviše je vozila 39 na sat.
Žena je ljubomorna ,posesivan luđakinja ,uopće ne sumnjam da je mogla ubiti Johna ,ali....
ono šta sam sigurna jeste da je policija podmetnula dokaze jer nisu imali ništa osim onog pijanog trabunjanja ,udarila sam ga ,udarila sam ga ...itd .Desetak ljudi je čulo da je to rekla ali kasnije se izvlačila na pijanstvo i da nije znala šta govori.
Uglavnom, da učvrste slučaj razbili su staklo na autu kad je bio u policijskoj garaži i bacili na mjesto zločina .
Da podsjetim inicijalno pretraživanje mjesta gdje je bilo tijelo pokazalo je da su našli krv,razbijenu koktel čašu koju je on imao sa sobom(svi su bili pijani ko guzice a on je jedini okolo bauljao sa čašom) i to je to .
Kasnije je SETR našao tenisicu ,staklo od auta i to gomilu .Bolničar koji je bio sa tipom koji je puhalicom račiščavao mjesto zločina kaže da on osim koktel čaše nije vidio drugo staklo.Znači prvi pregled .Još je bila mećava pa su morali pažljivo se rasčistiti .
Zajebali su stvar policajci ,da su pustili samo ovo šta su imali protiv nje ,optužnica ne bi bila dignuta .
I vjerovatno bi bilo proglaššenom nesrećom ,oni s e posvađali ,on izašao van ,bauljao okolo sa čašom ,pao ,razbio glavu otpuzao na travnjak i umro od hladnoće.I rane na glavi.
onda se pojavio svjedok koji je vozio ralicu u 2 i 30 po noći kad je on tamo navodno ležao i on kaže da nije nikoga vidio ,pijana ekipa iz kuće kaže da nikoga nije vidjela kad su izašli van .
Da bi se naknadno netko od njih sjetio (nakon 9 mj,) da ipak je vidjela nešto crno na travnjaku
Pa onda ona pretraga na telefonu od Jennifer MCCabe ,"koliko čovjeku treba da se smrzne".
Pa međusobno zivkanje ekipe iz kuće od 2i30 nadalje...kao slučajno ..4 puta i svi poziv su trajali od 10 do 20 sekundi. 
Pas koji je udomljen nakon nekoliko mjeseci ,pa prodali kuću gdje se dogodili ubojstvo .
Pa policija nije ispitala nikoga iz kuće ,niti je ušla unutra . 
Ogroman sukob interesa ,John je bio policajac ,ekipa iz kuće su bili policajci jedino je ova luđakinja bila civil.
Trebao je netko drugi raditi na slučaju a ne lokalci .
Ona će se najvjerovatnije izvući ako je ubojica a sve naginje tome.
|
29.03.2025., 22:19
|
|
Registrirani korisnik
|
@Lola 27 baš to. Najlogičnije je da je ona kriva jer tipa sumnjam da je lik nosio čašu posvuda, ali ozljede nikako... Udarac u glavu ok, ogrebotine aaaaajde, ali oba oka natečena, teško.
I svi ti butt dialovi i mobiteli koji su nestali tj "preudomljeni" na jako čudne načine... Baš jako jako čudno, kao i sva ta ekipa i vlasnici koji spavaju s psom u sobi i prespavaju sav taj kaos pred kućom.
Mislim da je vjerojatno ona bila gadno pijana i ne sjeća se što se izdogađalo, a sva ova medijska eksponiranost i pristrana sutkinja joj ne idu na ruku. A opet, ne mogu nedvojbeno reći da je kriva
Zadnje uređivanje sdroeck : 29.03.2025. at 22:20.
Reason: Tipfeler
|
|
|
30.03.2025., 16:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2007.
|
[QUOTE=sdroeck;107825395]@Lola 27 baš to. Najlogičnije je da je ona kriva jer tipa sumnjam da je lik nosio čašu posvuda, ali ozljede nikako... Udarac u glavu ok, ogrebotine aaaaajde, ali oba oka natečena, teško.
I svi ti butt dialovi i mobiteli koji su nestali tj "preudomljeni" na jako čudne načine... Baš jako jako čudno, kao i sva ta ekipa i vlasnici koji spavaju s psom u sobi i prespavaju sav taj kaos pred kućom.
Mislim da je vjerojatno ona bila gadno pijana i ne sjeća se što se izdogađalo, a sva ova medijska eksponiranost i pristrana sutkinja joj ne idu na ruku. A opet, ne mogu nedvojbeno reći da je kriva[/Q
Ja mislim potpuno suprotno ,medijska pozornost joj ide na ruku ,pa samo vidi koliko ljudi je na njenoj strani.
Za sutkinju ne znam, sad ide novo suđenje .
Ali ona mi je jeziva ,baš narcis teški .Psiho .ono deranje na mobitel kad je ostavljala poruke na jutro ubojstva 
Mislim da je ona jedan od onih tipova koje nikako ne možeš se otarasiti . 
John je navodno htio prekinuti sa njome ali ona se nije dala.I varala ga je sa onim ATF agentom
John mi je baš imao neke blage okice ,činio s e ko dobar tip koji je naišao na lujku .
|
30.03.2025., 18:04
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Lola 27 kaže:
Ja mislim potpuno suprotno ,medijska pozornost joj ide na ruku ,pa samo vidi koliko ljudi je na njenoj strani .
|
Ma da to, Turtleboy i njegov aktivizam ju je pošteno spasio, ali ovaj novi tužitelj je ide vuć za svaku riječ iz svakog intervjua koji je dala, što si je pak sama kriva. A i pogledala sam ovaj najnoviji dokumentarac na HBO-u, i nekako mi ne sjeda to kako ima nula emocija, tako da se slažem da sajko lujka. Koliko god puta čula svjedočenja i sve, pa jbt i menj kojoj nisam znala čovjeka dođu suze na oči, jer po svemu sudeći lik je bio odličan tip, a ona ništa. Još se krevelji kad stigne.
Baš jedan od onih slučajeva gdje poželiš da možeš putovati kroz vrijeme i vidjeti što se stvarno dogodilo jer pola toga nema veze s vezom. Baš me zanima hoće li moći naći porotu koja još nije formirala vlastito mišljenje
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:05.
|
|
|
|