|
|
06.04.2023., 10:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2012.
|
Ja sam osobno uzela sjever-istok. Nisam veliki fan przenja, a svjetla cu imati ujutro i predvecer. A pogled mi ne smeta kakav god....da mi je stalo do pogleda sigurno ne bih tamo kupovala stan.
|
|
|
18.04.2023., 03:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2020.
|
Pozdrav da li netko ima informaciju da li u garaznim mjestima ima struje, pitam radi elektricnog auta
|
|
|
18.04.2023., 09:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2002.
|
deafultno ne, ali moze se dogovoriti s njima da se provede, idealno dok se jos gradi (barem se moglo prije), ne znam kakva je sitruacija sad.
|
|
|
19.04.2023., 22:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2008.
|
Zna li tko kakvi poslovni prostori se očekuju u objektu F Špansko Sjever??
|
19.04.2023., 23:07
|
|
undisputed
Registracija: Jul 2008.
|
Quote:
praetorian kaže:
deafultno ne, ali moze se dogovoriti s njima da se provede, idealno dok se jos gradi (barem se moglo prije), ne znam kakva je sitruacija sad.
|
Navodno se ne moze, vec je netko bio pitao..
|
|
|
20.04.2023., 09:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2007.
|
kakva je situacija u Lovinčićevoj, nisam već neko vrijeme bila na gradilištu...
|
20.04.2023., 11:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2010.
|
Quote:
argentina kaže:
kakva je situacija u Lovinčićevoj, nisam već neko vrijeme bila na gradilištu...
|
Ja sam blizu, pa… grade se paralelno d1 i d2, a iskopana je rupa i za e3 i tamo se radi. Sa d3 su dosli do 7. kata. Vidio sam i da pripremaju asfaltiranje oko c2 za koju pretpostavljam da ce krajem svibnja biti useljenje.
|
|
|
25.04.2023., 17:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2010.
|
|
|
|
25.04.2023., 17:33
|
|
Registrirani korisnik
|
ljudi, negdje sam na ovoj temi naletjela na nečije postove o svojevrsnim doradama stana u izgradnji (dodavanje/micanje zida i sl.)
naime, napravila ih neke manje preinake kod kupaone i kuhinje, koje mi je preporučio arhitekt, a u pioniru kažu kako to nije moguće, i da se mogu jedino postaviti druge pločice u kupaonicu.
još nisam zvala dalje ali svakako se spremam, a ako ima savjeta i iskustava, rado bih čula. hvala! 
|
25.04.2023., 23:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2022.
|
Svi investirori su sve manje skloni "željama i pozdravima", tako da to što se prije "sve moglo" danas uglavnom ne može.
Naravno pitanje je statike, ako je neki zid nosivi njega nije moguće pomaknuti, a što se tiče dodatnih pregradnih zidova, to je sve u sivoj zoni jer zgrada se treba izgraditi prema projektu. Svaki investitor može imati problema prilikom izdavanja uporabne dozvole, ako nešto nije napravljeno prema projektu, tako da uglavnom prije se moglo kemijati, očito su svi dobili pomalo po prstima, tako da im se nakupilo toga i sada su uglavnom svi vrlo kruti.
Boja pločica, dodatna utičnica za struju i slično - da, dodatni zid(ovi) - ne. 
|
|
|
26.04.2023., 09:48
|
|
Registrirani korisnik
|
naravno, da, statika nikako... ali "kozmezičke" preinake tipa dodavanje jednog pregradnog zida od knaufa ne vidim zašto bi bio problem ako se taj trošak dodatno plati... i drugačiji raspored u kupaonici..?
probat ću iskomunicirati još s njima...
|
26.04.2023., 14:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2022.
|
Quote:
argentina kaže:
naravno, da, statika nikako... ali "kozmezičke" preinake tipa dodavanje jednog pregradnog zida od knaufa ne vidim zašto bi bio problem ako se taj trošak dodatno plati... i drugačiji raspored u kupaonici..?
probat ću iskomunicirati još s njima...
|
Zato sto sve stancaju tvornicki i jebe im se za tebe i tvoje zahtjeve i ideje, jer ak neces ti ima ko hoce. Bit cu sokiran ako ti naprave nekakav knauf koji nije predvidjen. Takvi zahtjevi kostaju +1000 eura po kvadratu, ne kod pionira naravno.
|
|
|
26.04.2023., 20:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2007.
|
Šuška se da se 3ca zgrada na Savici u obliku slova L neće graditi. (isto šuškanje navodi da je ta zgrada trebala biti full poslovna mislim da se to spominjalo na forumu ranije)
Garaze 2ge zgrade imaju predviđen spoj za tu L zgradu.

|
|
|
28.04.2023., 07:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2023.
|
Nevjerojatno da se D1 prodao cijeli za 3000eura u roku od manje od mjesec dana.....Pa gdje ovo ide da je Ferenčića došla na 3000 eura????
|
|
|
28.04.2023., 09:21
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Hlagto kaže:
Nevjerojatno da se D1 prodao cijeli za 3000eura u roku od manje od mjesec dana.....Pa gdje ovo ide da je Ferenčića došla na 3000 eura????
|
tijek za D1 je bio sljedeći:
1. petak navečer objavljeni stanovi na webu
2. subota ujutro rezervirano sve od 1. kata na više (osim stana do dva najveće kvadrature)
s obzirom da rezervaciju drže 4 dana, kupac mora brzo dostaviti podatke za ugovor, u suprotnom ide sljedeći kolji je na redu čekanja za podrezervaciju
|
29.04.2023., 13:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2022.
|
D1 - Hladnjača, kredit u HPB-u, rok za kaparu, parking
Pozdrav, opet imam nekoliko pitanja.
1. Vi koji ste kupili stan u novom objektu D1, postoji li netko tko je kupio putem kredita u HPB banci (s obzirom da samo oni imaju ugovor s Pionirom)? Na koji način je to fukcioniralo?
2. Također kod rezervacije, jeste rezervirali isključivo na temelju njihovih slika na web stranici ili ste išli u Pionir da vam točno potvrde na koju stranu će stan gledati?
Živim ulicu dalje od novih zgrada i primjetila sam da neki nacrti ne odgovaraju stvarnom rasporedu zgrada.
3. Nadalje, vi koji ste kupili stan u D1 zgradi (2980€/m2) smeta li vam što će stan direktno gledati na hladnjaču?
Ta je zgrada prva u nizu do hladnjače i najbliže je pozicionirana (zbog buke i nezavidnog pogleda s balkona).
D2, E1 i E2 mi se čine kao da neće direktno gledati na nju.
4. Nakon što se stan rezervira putem maila i uplati kaucija od cca 900€, u roku koliko se izrađuje ugovor i u roku koliko se mora donijeti kapara (10% kupoprodajne cijene)?
5. Zadnje pitanje, je li obavezno kupiti parking odmah uz stan ili se može naknadno?
Puno hvala svima koji pomognu odgovoriti na pitanja!
|
|
|
29.04.2023., 13:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2002.
|
Quote:
jane kaže:
|
Posto su se ozbiljno primili ispumpavanja vode, rekao bi da ce je biti.
|
|
|
29.04.2023., 15:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2012.
|
Quote:
zovemsecrvena21 kaže:
1. Vi koji ste kupili stan u novom objektu D1, postoji li netko tko je kupio putem kredita u HPB banci (s obzirom da samo oni imaju ugovor s Pionirom)? Na koji način je to fukcioniralo?
2. Također kod rezervacije, jeste rezervirali isključivo na temelju njihovih slika na web stranici ili ste išli u Pionir da vam točno potvrde na koju stranu će stan gledati?
Živim ulicu dalje od novih zgrada i primjetila sam da neki nacrti ne odgovaraju stvarnom rasporedu zgrada.
3. Nadalje, vi koji ste kupili stan u D1 zgradi (2980€/m2) smeta li vam što će stan direktno gledati na hladnjaču?
Ta je zgrada prva u nizu do hladnjače i najbliže je pozicionirana (zbog buke i nezavidnog pogleda s balkona).
4. Nakon što se stan rezervira putem maila i uplati kaucija od cca 900€, u roku koliko se izrađuje ugovor i u roku koliko se mora donijeti kapara (10% kupoprodajne cijene)?
5. Zadnje pitanje, je li obavezno kupiti parking odmah uz stan ili se može naknadno?
|
Pozdrav! Ja sam kupila u C1 (to je zgrada do hladnjače) preko HPBa.
1. Treba samo nazvat broj kojeg su stavili na Pionir stranicu kao kontakt za HPB i pitat imaju li još dostupno mjesta za dizat kredit bez hipoteke. Ako imaju, onda se rezervira stan, imaš cca 5 dana za dati polog koji iznosi 10% ukupne cijene i onda kad se da polog, sa papirima koje dobiješ od Pionira ideš u HPB radi dizanja kredita. Za dizadnje kredita imas rok 90 dana, ako se to ne ostvari, onda gubiš kaparu i rezervaciju.
2. Nacrti odgovaraju stvarnom rasporedu zgrada tako da sam ja kupovala isključivo na temelju onog što sam vidjela sa stranice, samo sam birala koju stranu svijeta želim, to isto sve piše na tocrtu.
3. D1 će gledati na onu osnovnu školu, a najbliže hladnjači je C1. Osobno vjerujem da je većina tih stanova koje gledaju direkt na hladnjaču kupljena radi davanja u najam pa je vlasnicima svejedno na što gledaju ti stanovi.
4. Ja nisam morala dati nikakvih 900¢, samo sam rezervirala i onda za 5 dana donijela tih 10%
5. Meni je bila obvezna kupnja. Znači ili uzimaš stan uz kojeg pise PLUS VPM, što znači da uz stan kupuješ i vanjsko parkirno mjesto, a oni stanovi na kojima ne pise PLUS VPM obvezna je kupnja garažnog PM prema cijenama koje su napisane na stranici.
|
|
|
29.04.2023., 16:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2022.
|
Quote:
marinaclare kaže:
Pozdrav! Ja sam kupila u C1 (to je zgrada do hladnjače) preko HPBa.
1. Treba samo nazvat broj kojeg su stavili na Pionir stranicu kao kontakt za HPB i pitat imaju li još dostupno mjesta za dizat kredit bez hipoteke. Ako imaju, onda se rezervira stan, imaš cca 5 dana za dati polog koji iznosi 10% ukupne cijene i onda kad se da polog, sa papirima koje dobiješ od Pionira ideš u HPB radi dizanja kredita. Za dizadnje kredita imas rok 90 dana, ako se to ne ostvari, onda gubiš kaparu i rezervaciju.
2. Nacrti odgovaraju stvarnom rasporedu zgrada tako da sam ja kupovala isključivo na temelju onog što sam vidjela sa stranice, samo sam birala koju stranu svijeta želim, to isto sve piše na tocrtu.
3. D1 će gledati na onu osnovnu školu, a najbliže hladnjači je C1. Osobno vjerujem da je većina tih stanova koje gledaju direkt na hladnjaču kupljena radi davanja u najam pa je vlasnicima svejedno na što gledaju ti stanovi.
4. Ja nisam morala dati nikakvih 900¢, samo sam rezervirala i onda za 5 dana donijela tih 10%
5. Meni je bila obvezna kupnja. Znači ili uzimaš stan uz kojeg pise PLUS VPM, što znači da uz stan kupuješ i vanjsko parkirno mjesto, a oni stanovi na kojima ne pise PLUS VPM obvezna je kupnja garažnog PM prema cijenama koje su napisane na stranici.
|
Oprosti, vjerojatno sam se krivo izrazila.
Mislila sam na Dionino skladište, ne hladnjaču.
Hvala puno na odgovorima!
|
|
|
29.04.2023., 17:13
|
|
undisputed
Registracija: Jul 2008.
|
Quote:
zovemsecrvena21 kaže:
|
Sve ti pise na Pionirovim stranicama.
By the way, koji to nacrti ne odgovaraju stvarnom rasporedu zgrada?
Ne znam koje ti nacrte tocno gledas ako ti je D1 zgrada najblize Dioninom skladistu.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:36.
|
|
|
|