|
|
12.06.2010., 17:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2010.
|
Ne shvaćam prvi dio pitanja,elektrotehniku i računalstvo imaš i u A i B smjeni.
Nekakve glavne razlike nemaš,većina predmeta su skoro pa ista,nekolicina se u kasnijim godinama razlikuje. Evo ti predmeti pa si sam pogledaj - RAČUNALSTVO i ELEKTROTEHNIKA.
Inače su elektrotehničari među lošijim razredima na školi i jako često su na lošem glasu. Ako samo uđeš u njihov razred i pogledaš stanje učionice sve će ti biti jasno.
|
|
|
12.06.2010., 17:33
|
|
Registrirani korisnik
|
Mislim upisati smjer tehničar za računalstvo. Čuo sam da je A smjena lakša, a B teža. Zanima me kad bi upisao B smjenu da li bi više naučio nego u A smjeni i da li mogu uopće nakon A smjene upisati bolji fakultet?
|
|
|
12.06.2010., 17:49
|
|
Registrirani korisnik
|
Gledaj,i u B smjeni imaš nekolicinu profesora kod kojih možeš imati dobru ocjenu bez da i otvoriš knjigu(naravno ako si snalažljiv),ali isto tako imaš i profesore koji su među najgorima na školi.
Koliko ja znam iz osobnog iskustva većina ljudi koje sam upoznao ili načuo iz A smjene baš i neznaju puno stvari a imaju dobre ocjene.Banalan primjer je da znam nekolicinu ljudi koji su sad 1.godina a na labosu iz Osnova Elektrotehnike neznaju spojit jedonstavan strujni krug na ProtoBoardu,a imaju čiste 4.Čak su nam i neki profesori govorili da je A smjena postala puno lakša,što se i zna.Nitko ne kaže da ako ti upadneš u A smjenu,da će tvoje znanje biti manje od možda učenika iz B smjene,ali vrijeme je pokazalo koja je smjena lakša.
|
|
|
12.06.2010., 18:02
|
|
Registrirani korisnik
|
Ima li dosta sklapanja računalne opreme, strujnih krugova itd?
|
|
|
12.06.2010., 18:48
|
|
Registrirani korisnik
|
Čuo sam da u b smjeni jako puno učenika pada(trećina) da li je to stvarno tako strogo?
|
|
|
13.06.2010., 16:42
|
|
Registrirani korisnik
|
Pa u 1. godini jedino šta sklapaš su strujni krugovi na to ProtoBoardu ili na računalu. Ostalo valjda u sljedećim godinama.
Misliš da pada razred ili da pada određeni predmet?
|
|
|
13.06.2010., 21:50
|
|
Registrirani korisnik
|
Mislim na to da padaju razred.
|
|
|
14.06.2010., 15:10
|
|
Registrirani korisnik
|
Nije baš da trećina pada  ,ali neki padnu.
Ja ti mogu reć iz osobnog iskustva,13 predmeta ćeš moći proći sa minimalnim učenjem(šalabahteri,prepisivanja...) dok ćeš matematiku i fiziku morat malo radit.
Ja prolazim sa čistom 3 sa jakoo malo učenja. 
|
|
|
14.06.2010., 15:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2007.
|
Moje iskustvo nakon 4 godine Ruđera je, ako želiš dalje na faks, a da je tehnički, super je A smjena jer ono što govore da je lagana to je zbog stručnih predmeta, dok one koje će ti trebati za upis na faks nije ništa lakša. Drugim riječima manje vremen učiš nepotrebno više matišu/fiziku i ostane ti više slobodnog vremena. Pogotovo ako se kao ja predomisliš pa FER makneš sa liste fakulteta i staviš FSB,gdje mi 90% stručnih predmeta iz ruđera neće koristiti u ničemu...
No da sada upisujem Ruđer otišao bi na mehatroniku,pogotovo jer od ove godine ima sve 4. god fiziku 
|
|
|
14.06.2010., 21:55
|
|
Registrirani korisnik
|
Ja sad zavrsavam osmi razred i namjeravam upisat ruđera jako me zanima informatika i zelim se time baviti u zivotu iako me vise vuce smjer mehatronike nego racunalstva zanimame dali se u mehatronici isto jako puno nauci o racunalima(kompjuterima) kao i u racunalstvu i dali sa smjerom mehatronike ima smisla upisivati FER.hvala
|
|
|
14.06.2010., 22:18
|
|
Registrirani korisnik
|
Volio bi sto brzi odgovor posto su sad upisi 28.6 ai nebi volio pogrijesiti smjer.hvala
|
|
|
14.06.2010., 22:49
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
domi22 kaže:
Ja sad zavrsavam osmi razred i namjeravam upisat ruđera jako me zanima informatika i zelim se time baviti u zivotu iako me vise vuce smjer mehatronike nego racunalstva zanimame dali se u mehatronici isto jako puno nauci o racunalima(kompjuterima) kao i u racunalstvu i dali sa smjerom mehatronike ima smisla upisivati FER.hvala
|
Definitvno da, upiši taj smjer,jer ćeš praktično iskoristiti znanje programiranja i sličnog, na računalstvu ćeš eventualno programiranjem paliti LEDice 
|
|
|
14.06.2010., 23:29
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Dawar kaže:
Definitvno da, upiši taj smjer,jer ćeš praktično iskoristiti znanje programiranja i sličnog, na računalstvu ćeš eventualno programiranjem paliti LEDice 
|
Jedini je problem fizika zato kaj se ona gubi u 3 i 4 razredu i jos jedno pitanje ti si vjerojatno upiso racunalstvo i zanimam me da li si puno naucio opcenito o kompjuterima i o programiranju i dali mislis da bi sve to bolje naucio u mehatronici?hvala
|
|
|
14.06.2010., 23:34
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
domi22 kaže:
Jedini je problem fizika zato kaj se ona gubi u 3 i 4 razredu i jos jedno pitanje ti si vjerojatno upiso racunalstvo i zanimam me da li si puno naucio opcenito o kompjuterima i o programiranju i dali mislis da bi sve to bolje naucio u mehatronici?hvala
|
Ne gubi se više, od ove godine imaju sve godine fiziku...
Neznam kako je na mehi, ali na računalstvu prve 3 godine učiš sve samo ne o računalima(doduše nešto malo na samom predmetu računalstvo), tek počneš pravo učiti u 4. razredu. No meni se desilo da sam nakon 3 godine gluposti prestao biti zainteresiran za elektroniku,kompače,sve što ima veze sa strujom, nekoć mi FER bio san a sad ne bi ni za živu glavu tam 
|
|
|
14.06.2010., 23:52
|
|
Registrirani korisnik
|
A dali se dosta toga nauci o kompjuterima i o programiranju u racunalstvu na kraju i dali steknes veliko znanje na tom podrucju poslije skolovanja tog smjera?hvala
|
|
|
15.06.2010., 12:51
|
|
Registrirani korisnik
|
Bio sam na njihovoj stranici i dalje pise da mehatronika ima samo dvije godine fizike.??
|
|
|
15.06.2010., 12:56
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
domi22 kaže:
Bio sam na njihovoj stranici i dalje pise da mehatronika ima samo dvije godine fizike.??
|
Nisu valjda još stavili, no sigurno će biti...
Programiranje,slabo, ali nigdje nećeš naučiti programiranje da budeš profesionalac, to je profesija u kojoj se sam moraš učiti. Ruđer te samo nauči kako da razmišljaš u programiranju a ostalo moraš sam.
Inače u 2. i 3. razredu programiraš u C-u, u 4. Assembler i bascom..
|
|
|
16.06.2010., 19:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2007.
|
Quote:
Myster D. kaže:
jim 32 mi je prije mjesec i pol "rekao" da mogu birat između engleskog i njemackog,gledam na stranici škole nikole tesle,tamo pise da su njemacki i engleski obavezni,isti smjer,racunalstvo...tamo je drugacije nego u ruđeru sto se tice toga ili...??
|
A ne znam, možda se Tesla potajno pretvara u jezičnu gimnaziju pa uvode obavezni Engleski i Njemački. Tko zna, možda će iduće godine biti i Francuski u igri. Mislim koje su to bedastoče, umjesto da pojačaju matematiku ili fiziku, oni uvode još jedan strani jezik.
U Ruđeru je obavezan samo Engleski jezik, a ako želiš učiti Njemački imaš fakultativnu nastavu (1 sat tjedno).
|
|
|
17.06.2010., 17:27
|
|
Registrirani korisnik
|
E treba kakva liječnička potvrda za upis?
|
|
|
17.06.2010., 18:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2007.
|
Quote:
Marko1995 kaže:
E treba kakva liječnička potvrda za upis?
|
Koliko ja znam ne.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:54.
|
|
|
|