Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 24.05.2017., 01:13   #301
Polo DAS AUTO nema multilink niti u jednoj razini opreme nego polukrutu. Mi ovdje pričamo o GDI benzincima, a ti nama govoriš kako tvoj dizel vuče od 1500 okr.
ISB123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.05.2017., 01:44   #302
Quote:
Kerefek76 kaže: Pogledaj post
Ček ček...čekaj.... da se lupim u glavu ....
Dobra ideja, samo budi ustrajan.

Quote:
Ti uspoređuješ vožnju turbo dizela sa pola litre volumena više sa turbo benzicem !?!?
Tocno, turbo benzinac s pola litre obujma manje ce imati kakvih 100-150 Nm manje, ali i dalje dovoljno da sasvim fino krene kad stisnes gas na tako niskim okretajima. To je poanta Turba, moment na niskim okretajima.

Quote:
Mislim, onak..... zašto si uopće uzeo Škodu RS za primjer !??
Zato sto je vozim pa mi je bilo prakticno.

Quote:
Ja znam par brodskih dizela koji potežu i sa 900 rpm-a prema kojima tvoja Škoda RS izgleda kao visokoturažni auto
Ali samo ako je automatik. Ako je kopca manualna, a ti nabijas tako boost, ya tri godine ode taj motor na trzista kao sto je hrvatsko. I svih ce bolit dupe za njega.

Quote:
Ili još bolje... zašto nisi uzeo neki električni kao Teslu S ?
Jer ne vozim Teslu.

Quote:
Gledaj, ako uspoređuješ jabuke sa jabukama onda u usporedbu ne unosiš ni kruške ni šljive ni marelice jer to nema smisla.
Ne usporedjujem kruske sa jabukama nego se osvrcem na tvoju tvrdnju kako ce tri godine vozanja auta na niskim okretajima poslati isti u Hrvatsku.

Quote:
P.S.
Instrument tabla na toj Škodi je totalni disaster. Kao da gledam niskobuđetni hongkonški akcijski film iz 80-tih sa engleskim voiceoverom i kineskim titlovima.
Naravno, tocno to sam i htio.
Old 24.05.2017., 02:08   #303
Evo kako je Car and Driver izmjerio podatke za Civic sa rucnim mjenjacem vs Golf DSG i Golf GTI sa rucnim

Honda Civic 1.5 sa 180ks

http://www.caranddriver.com/reviews/...al-test-review

VW Golf 1.8 TSI sa 170ks i DSG

http://www.caranddriver.com/volkswagen/golf

VW Golf GTI 2.0 sa 220ks , rucni mjenjac

http://www.caranddriver.com/volkswagen/golf-gti
Old 24.05.2017., 07:14   #304
Zadnji kraj katastrofa izgleda, sedanka puno bolje izgleda

dellel is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.05.2017., 08:49   #305
Sedanova guzica je super, iako se meni i HB verzija sviđa
aligator1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.05.2017., 09:08   #306
Quote:
Thepicard kaže: Pogledaj post
Gamad

Ja sam pizdio to nisam odmah uzeo xenonke, al baš sam rekao ne dam vam 13000 kuna samo za xenonke na Mazdi 3, stavio fino prek Erfolg leda ledice za h11 i h15 i svijetli ko božić za 1500 kunaTaj sustav doplata mi je kod japanaca teška debilana. Dakle hoću samo XENON ili LED, NIŠTA drugo, e ne može druže kažu Japanci
Ali ne kostaju samo xenon tj led svjetla u mazgi 13iljada vec visi paket opreme,a u golfu samo jebeni led kosta 14iljada...
Knorac is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.05.2017., 09:22   #307
Quote:
dellel kaže: Pogledaj post
Zadnji kraj katastrofa izgleda, sedanka puno bolje izgleda.
Meni se uvijek više sviđaju Sedani od HB - a bez obzira na marku. Novi Civic i Mazda 3 Sedan su mi vrh.
Orlov77 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.05.2017., 09:39   #308
Quote:
Rijecanin kaže: Pogledaj post
To je poanta Turba, moment na niskim okretajima.
Omašio si ceo fudbal.
frenchman is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.05.2017., 10:22   #309
Quote:
frenchman kaže: Pogledaj post
Majke ti mile i instrumenata i užasa.
I ovo ti naplate preko 200 milja??
A plastike od pretopljenih čaša od jogurta.
200k to je 20 godina zastarilo, bilo bi preruzno i za auto od 70 000 kn. i jos kaze da corolla lose izgleda. dobro su ga preveslali, nije cudo da je tako frustriran
zemljanin80 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.05.2017., 10:38   #310
O majko mila, jel ima tema u kojoj ovaj Riječanin nije u svađi s pola foruma?

A najjače je kritiziranje Toyote, a on sam vozi valjda najdosadniji auto na svijetu
Mirkec070 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.05.2017., 10:43   #311
Pa viš' da mu u avataru piše Ljutan.
Orlov77 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.05.2017., 10:50   #312
Quote:
El Mariachi kaže: Pogledaj post
Evo kako je Car and Driver izmjerio podatke za Civic sa rucnim mjenjacem vs Golf DSG i Golf GTI sa rucnim

Honda Civic 1.5 sa 180ks

http://www.caranddriver.com/reviews/...al-test-review

VW Golf 1.8 TSI sa 170ks i DSG

http://www.caranddriver.com/volkswagen/golf

VW Golf GTI 2.0 sa 220ks , rucni mjenjac

http://www.caranddriver.com/volkswagen/golf-gti
Nije DSG nego HD
Odgovori s citatom
Old 24.05.2017., 10:59   #313
Quote:
CDRW kaže: Pogledaj post
Nije DSG nego HD
Vrlo lako moguće i vjerojatno. Sa manualnih 5 brzina im je išao 6.8 do 60 milja. Ne znam zašto je to izostavljeno.
Koning is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.05.2017., 11:19   #314
Civic HB se meni kao obiteljskom čovjeku sviđa najviše zbog gargantuanskog gepeka. Osma, deveta i deseta generacija imaju uvjerljivo najveći gepek u klasi. Golf, Megane, Focus, Auris, Mazda 3, 308, C4, Astra, I30 niti ijedan drugi kompakt nema gepek ni blizu veličine Civica. Većina ima 100 litara i više manji gepek i tu je Honda zaista sam vrh. U Civica bez problema natrpam stvari za 4 članu obitelj bez onih nezgrapnih kutija na krovu i to zaista predstavlja prednost nad ostalim kompaktima.
Mana desete generacije je to što je narasla u dužinu i čini mi se da ima malčice prevelike prevjese kotača tako da je smanjena manevribilnost u gradu. Tu Civic osme generacije šiša i 9-tu i 10-tu koje su veće a istog gepeka. Trend "napuhivanja" dimenzija je prisutan i kod svih drugih proizvođača tako da se taj nedostatak djelomično i kompenzira kad se pogledaju drugi kompakti u novijim izvedbama.

Za 10 godina ionako bumo svi vozili B klasu kad ona nabubri na veličinu C klase od prije 10 godina.....
D klasa ne bu više ni mogla po Zagrebu jer će biti preduga i preširoka.
Kerefek76 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.05.2017., 11:22   #315
Civic HB se meni kao obiteljskom čovjeku sviđa najviše zbog gargantuanskog gepeka. Osma, deveta i deseta generacija imaju uvjerljivo najveći gepek u klasi. Golf, Megane, Focus, Auris, Mazda 3, 308, C4, Astra, I30 niti ijedan drugi kompakt nema gepek ni blizu veličine Civica. Većina ima 100 litara i više manji gepek i tu je Honda zaista sam vrh. U Civica bez problema natrpam stvari za 4 članu obitelj bez onih nezgrapnih kutija na krovu i to zaista predstavlja prednost nad ostalim kompaktima.
Mana desete generacije je to što je narasla u dužinu i čini mi se da ima malčice prevelike prevjese kotača tako da je smanjena manevribilnost u gradu. Tu Civic osme generacije šiša i 9-tu i 10-tu koje su veće a istog gepeka. Trend "napuhivanja" dimenzija je prisutan i kod svih drugih proizvođača tako da se taj nedostatak djelomično i kompenzira kad se pogledaju drugi kompakti u novijim izvedbama.

Za 10 godina ionako bumo svi vozili B klasu kad ona nabubri na veličinu C klase od prije 10 godina.....
Kerefek76 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.05.2017., 11:25   #316
Quote:

Ako ćemo o novom Civicu samo su dva predstavnika klase osim njega na 400+ litara, jedan i jako blizu. 308 i Tipo. No samo jedan nudi i sličan prostor na stražnjoj klupi. Tipo.

Octavia je nešto drugo, duga u pm.
Koning is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.05.2017., 11:33   #317
Quote:
ISB123 kaže: Pogledaj post
Polo DAS AUTO nema multilink niti u jednoj razini opreme nego polukrutu. Mi ovdje pričamo o GDI benzincima, a ti nama govoriš kako tvoj dizel vuče od 1500 okr.
Ned pricam o Polo DAS Autu, nego Polu(1/2)Das Autu odnosno Skodi Octaviji, koja je ima u seriji.

I ja ne pricam o GDI benzincima, nego se osvrcem na tvrdnje da voznja na niskim okretajima u tri godine salje auto na trziste poput Pokradistanskog, odnosno zapadnjaci ga vise nece.
Old 24.05.2017., 11:42   #318
Sta se niskih okretaja tice, da je prenisko motor bi se tresao. To su tako napravili, stvari su se promijenile u odnosu na prije i neznam zasto se neki bore protiv toga. Moj Civic automatik 1.8 benzin vozi na oko 1200-1600 okretaja, cistom logikom se moze zakljuciti da tako manje trosi i bome ce i trajati duze jer se manje vrti. Da ne valja nebi to tako podesili.
zemljanin80 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.05.2017., 11:43   #319
Znači octavia 1.6 tdi vulgaris ima multilink?
Troskot is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.05.2017., 11:46   #320
Quote:
zemljanin80 kaže: Pogledaj post
Sta se niskih okretaja tice, da je prenisko motor bi se tresao. To su tako napravili, stvari su se promijenile u odnosu na prije i neznam zasto se neki bore protiv toga. Moj Civic automatik 1.8 benzin vozi na oko 1200-1600 okretaja, cistom logikom se moze zakljuciti da tako manje trosi i bome ce i trajati duze jer se manje vrti. Da ne valja nebi to tako podesili.
Bi kurac. Odkad ugrađuju DMF treba bit idiotina i doživjet da motor trese. Poklopi gas na 1000 o/min i ništa .... zapravo vraga ništa - samo ti ništa ne osjećaš, motor se rita ko bijesni bik ....
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:56.