Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Glazba > Zabavna glazba

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 15.06.2025., 21:49   #3301
Quote:
t86 kaže: Pogledaj post
Naravno da jesu, ako na dočecima diljem regije u glavnim gradovima bude.rijetko do 100k ljudi, većinom do 50-60k a budu snimke dronom i vidljiva je nepregledna kolona ljudi, nemoguće je da u jednim Čavoglavama i nekih selima bude onoliko koliko vi tvrdite..

LP
Dočeci nogometaša se održavaju na Trgu bana Jelačića gdje ne može stati puno ljudi. Da se održavaju negdje gdje može stati 150 tisuća ljudi, toliko bi ih i došlo.

Knin, Čavoglave i Glina..... MUP je dao procjene koliko je ljudi bilo.
https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/...---297446.html
Quote:
Prema jutrošnjem izvješću PU šibensko-kninske na proslavi je bilo oko 100.000 ljudi, a sve je prošlo bez izgreda.
Old 15.06.2025., 22:07   #3302
Meni je čudno kako sam za onaj koncert na Šalati 2017. komotno kupio ulaznicu 2 dana prije koncerta. A jazava lokacija gdje stane max 10,000 ljudi. Sad odjednom 2025. ne možeš doći do ulaznice na lokaciji za pola milijuna ljudi.

Ja mislim da polovica te publike na Hipodromu ide po principu da moraju vidjeti nešto što će i svi drugi i da nemaju pretjeranog pojma o Thompsonovim albumima i skladbama. Pola njih ne bi znalo svrstat skladbe na Bilo Jednom ili Ora et Laboru.
Old 15.06.2025., 22:17   #3303
ma dočeci nogometaša i koncert su neuporedivi, ili dočeci bilokoga. da dočecima 90% ekipe su djeca na koncertima ne
klingonac_worf is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.06.2025., 22:18   #3304
Quote:
Winter Snake kaže: Pogledaj post
Dočeci nogometaša se održavaju na Trgu bana Jelačića gdje ne može stati puno ljudi. Da se održavaju negdje gdje može stati 150 tisuća ljudi, toliko bi ih i došlo.

Knin, Čavoglave i Glina..... MUP je dao procjene koliko je ljudi bilo.

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/...---297446.html
Od 200k preko 120k na 100k, idemo dalje...
Old 15.06.2025., 22:19   #3305
Quote:
The Mogger kaže: Pogledaj post
Meni je čudno kako sam za onaj koncert na Šalati 2017. komotno kupio ulaznicu 2 dana prije koncerta. A jazava lokacija gdje stane max 10,000 ljudi. Sad odjednom 2025. ne možeš doći do ulaznice na lokaciji za pola milijuna ljudi.

Ja mislim da polovica te publike na Hipodromu ide po principu da moraju vidjeti nešto što će i svi drugi i da nemaju pretjeranog pojma o Thompsonovim albumima i skladbama. Pola njih ne bi znalo svrstat skladbe na Bilo Jednom ili Ora et Laboru.
Zato ja cijelo vrijeme i pišem da će biti velika pogreška ako otpjeva sve nove pjesme sa novog albuma, što me fanovi stalno uvjeravaju da će napraviti...
Old 15.06.2025., 22:29   #3306
Quote:
Od 200k preko 120k na 100k, idemo dslne...
Ti izmisliš da je netko nešto rekao pa se prepireš i kao ukazuješ da smo mi lagali
Nikad nisam čuo da je netko rekao da je u Čavoglavama bilo 200 tisuća.
Ama baš uvijek se spominje brojka od 100 tisuća.

Knin 2015. se spominjalo sto tisuća, Glina 2018. između 80 i 100 tisuća.

Quote:
Mislim da je reklamiranje tog koncerta bilo slabo. Nije ni u sklopu turneje, nije ni ljetni koncert kada se obično "hypa" MPT.

Od prošlog ljeta fanovi znaju da se vratio i čekao se početak turneje. Strašno velik hype se gradio još od Imotskog.
Stvorila se savršena oluja uvjeta za Hipodrom.
Old 15.06.2025., 23:00   #3307
Quote:
Od 200k preko 120k na 100k, idemo dalje...
Nadam se da ćeš biti dobro kada rasproda Hipodrom u Sinju za par sati...

LP
SuperSportski is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.06.2025., 23:40   #3308
Bit ću na aparatima!
Old 16.06.2025., 04:45   #3309
Quote:

Pa imaš takvih sve više, takvi su napunili I prijovicki barem jednu arenu.

Stavi sliku na insta da si bio I put I 30€ upada su se isplatili :-))))
Old 16.06.2025., 06:20   #3310
Quote:

Taj koncert je bio 2017. i nije bio dio turneje. Tu leži razlog zašto nije bio toliko posjećen. Iako nije bio dio turneje, i dalje je pjevao dosta pjesama s Ore, a mislim da su se ljudi zasitili pjesama s tog albuma. Koliko god ti volio (a i ja) taj album, treba biti realan i netko je dobro konstatirao da je jako teško pjevati pjesme s tog albuma jer su pjesme jako duge i tekstovi su komplicirani.

Markov uzlet događa se 2018. nakon srebra nogometne reprezentacije. Nogometaši su pjevali brojne njegove pjesme, a gašenje mikrofona dodatno je razljutilo ljude i okrenuli su se protiv sistema. Na rast popularnosti utjecalo je i konstantno pisanje medija protiv njega. Recimo, danas imaju drugačiju taktiku. Više ne pišu kontra, nego neutralno. Konstantno pišu o novim pjesmama, albumu, koncertu, itd. Čak su počeli pratiti što Sandra objavljuje na društvenim mrežama i što kćer Diva nosi na maturalnoj večeri. Praktički članci o Marku, pjesmama i njegovoj obitelji iskaču iz paštete. Na taj način pokušavaju onima koji ga slušaju zgaditi Marka.

Na ovakav boom utjecala je i dvogodišnja stanka. Iako, treba priznati da dio ovih što su kupili ulaznice, to su napravili da bi se pohvalili kako će biti dio povijesti.
SuperSportski is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.06.2025., 06:36   #3311
Red face

Quote:
SuperSportski kaže: Pogledaj post
Da je netko drugi napisao i izveo pjesmu Život, već bi imali gomilu članaka i hvalospjeva. Pošto je to napravio Marko, nećemo vidjeti nijedno slovo i pohvalu od tzv. stručnjaka.
....uvik su me zanimali ti "stručnjaci"u hrvatskoj ...večina hrvatskih glazbenih kritičara piše prepisivajući iz stranih glazbenih novina kako sad tako i prije...kad se to piše u hrvatskim okvirima onda je to
na bazi nekog prikaštva osobnih preferencija i ideologije( što mi je za muziku grozno) čak i ustaljenih normi...činjenica je da če npr.kad nešto izda bare rundek ili gibonni to svi bezpogovorno hvaliti na sva zvona...i jedan i drugi i treči su da se razumimo veliki autori naravno svaki u svom žanru ali tamo ima grozote prenemaganja te bezpotrebne filozofije ...kod naših kritičara u muzici a i opčenito u umjetnosti izražen stav "nas 200 pametnih kužimo"....najluđi primjer je zlatko gall koji je napisa recenziju gibinnog koncerta koji se nije dogodija:cheer
svaki gibonnijev ili urbanov album su mu apsolutna remek djela pa se pitam ko je tu lud
dragaš če isto hvaliti baru neumjesno za sve novo što izbaci mada je davno prošao njegov prime i večina stvari je neko kvazi intelektualno izdrkavanje..( to nekako i razumin jer je lik prije 35 40 godina izdava za njegovu disk.kuču)
hrvoje horvat če neumjesno hvaliti sve što ima veze s novim valom ili npr .štuličem mada je lik posli Filigranskih pločnika iz 82 83 izda možda jos 15 ak ok pisama i to govorim ka čovik koji je odrasta na njegovoj muzici...vani to jednostavno nije i tako npr kritika je bez problema znala pokopati jednog springsteena neil younga bowiea ili dylana npr.bez obzira na zasluge iz čisto objektivnih razloga...kad mi je nešto davež onda je davež bez obzira je li to boss mpt ili bare...pisma život mi je sve bolja šta je duže slušam.....
Bambino80 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.06.2025., 19:43   #3312
Thumbs up

Da je ubacio dvije riječi u "Početak" na refrenu;

(Za dom)
Spreman!

Napravio bi takav shitstorm da bi portali izgorili do temelja, u saboru bi se raspravljalo o tome

Bolji album od Ore, toliko mi se sviđa taj "obični" rock zvuk, jednostavne klavijature kao iz 70ih/80ih u stilu Europea/Doorsa
i rifova kao Dire Straits/ZZ Top na Ravnoteži, Ustani iz sjene i Zagori da je to čudo, ne znam sa kojim domaćim pjesmama bi ih usporedio, obično a unikatno.

Ora je bila dobar izlet u heavy metal, miks Maidena i Rammsteina ali nije to više za Thompsona koji ima skoro 60g.
Apsolutno mu više stoje pjesme kao Zagora, Oluja, Kralj Tomislav, čak i Život.

Za moj ukus ima previše laganih pjesama/balada, praktički pola albuma (makar su i one većinom OK):
Preskočena crta, slike Bleiburga, Gospin dom, Devedeset neke, Nepročitano pismo, Život..

Sigurno da se ne može uspoređivati sa legendarnim albumima (Vjetar s Dinare i E, moj narode) niti ih treba uspoređivati, ali je za mene odmah iza BJUHa.
alenZG is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.06.2025., 21:25   #3313
Za Sinj broj ulaznica po korisniku je ograničen na 15 ulaznica. Ponovno previše, opet će biti prodaje na crno.
SuperSportski is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.06.2025., 21:30   #3314
Quote:
Za Sinj broj ulaznica po korisniku je ograničen na 15 ulaznica. Ponovno previše, opet će biti prodaje na crno.
Meni su ograničenja Od 4 do maksimalno 8 okay. Prodaju na crno susbiti možeš samo sa personaliziranim ulaznicama.
Old 16.06.2025., 21:36   #3315
Quote:
MrsGahan kaže: Pogledaj post
Meni su ograničenja Od 4 do maksimalno 8 okay. Prodaju na crno susbiti možeš samo sa personaliziranim ulaznicama.
Slažem se, mogu zamisliti obitelj ili grupu prijatelja s 5-8 članova. Nezamislivo mi je da 15 ljudi ide zajedno. Umjesto da nauče na greškama, oni ih ponavljaju.
SuperSportski is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.06.2025., 21:39   #3316
Quote:
alenZG kaže: Pogledaj post
Da je ubacio dvije riječi u "Početak" na refrenu;

(Za dom)
Spreman!

Napravio bi takav shitstorm da bi portali izgorili do temelja, u saboru bi se raspravljalo o tome

Bolji album od Ore, toliko mi se sviđa taj "obični" rock zvuk, jednostavne klavijature kao iz 70ih/80ih u stilu Europea/Doorsa
i rifova kao Dire Straits/ZZ Top na Ravnoteži, Ustani iz sjene i Zagori da je to čudo, ne znam sa kojim domaćim pjesmama bi ih usporedio, obično a unikatno.

Ora je bila dobar izlet u heavy metal, miks Maidena i Rammsteina ali nije to više za Thompsona koji ima skoro 60g.
Apsolutno mu više stoje pjesme kao Zagora, Oluja, Kralj Tomislav, čak i Život.

Za moj ukus ima previše laganih pjesama/balada, praktički pola albuma (makar su i one većinom OK):
Preskočena crta, slike Bleiburga, Gospin dom, Devedeset neke, Nepročitano pismo, Život..

Sigurno da se ne može uspoređivati sa legendarnim albumima (Vjetar s Dinare i E, moj narode) niti ih treba uspoređivati, ali je za mene odmah iza BJUHa.
Malo si se zbunio prijatelju, BjuH je njegov najlegendarniji album. Tu imaš 12 pjesama i 12 hitova.

Na Vjetar s Dinare imaš Ej haj pjesme naše, Zašto si se okomila na me, Ostavio sam te draga, Dobro jutro itd...lijepe pjesme ali ono, daleko od hitova.

E, moj narode ok, al i tu imaš Radost s visina, Ne pitaj mene i Zeleno je bilo polje koje nisu nešto zaživile iako se meni sve sviđaju.

BjuH broj 1 pa onda ova dva.
goteborg is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.06.2025., 21:50   #3317
Quote:
Slažem se, mogu zamisliti obitelj ili grupu prijatelja s 5-8 članova. Nezamislivo mi je da 15 ljudi ide zajedno. Umjesto da nauče na greškama, oni ih ponavljaju.
Ako ide 15 mogu kupiti 2x 8 to je 16.

Ali evo lakše je za sustav prodati 10.000 x prosjecno 10 karata umjesto 25.000 po 4 karte
Old 16.06.2025., 23:19   #3318
Quote:
goteborg kaže: Pogledaj post
Malo si se zbunio prijatelju, BjuH je njegov najlegendarniji album. Tu imaš 12 pjesama i 12 hitova.

Na Vjetar s Dinare imaš Ej haj pjesme naše, Zašto si se okomila na me, Ostavio sam te draga, Dobro jutro itd...lijepe pjesme ali ono, daleko od hitova.

E, moj narode ok, al i tu imaš Radost s visina, Ne pitaj mene i Zeleno je bilo polje koje nisu nešto zaživile iako se meni sve sviđaju.

BjuH broj 1 pa onda ova dva.
Tako je, BJuH je neprikosnoveni broj 1. Na albumu 12 pjesmetina, nema nijedne loše.

Na Vjetar s Dinare imaš tri pjesme koje su baš dobro prihvaćene: Lijepa li si, Zaustavi se vjetre i Prijatelji. Na albumu je i Pukni puško koja je isto dugo vremena bila van repertoara na koncertima. Pukni puško zapravo je oživio Kovačić kad je zapjevao na dočeku nogometne reprezentacije 2018. Ostale pjesme su uglavnom ljubavne. Ne bi rekao da nisu zaživjele u narodu, nego Marko ne preferira pjevati takve pjesme na koncertima.

E moj narode i Hodočasnik se bore za drugo mjesto.
SuperSportski is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2025., 09:36   #3319
Meni jedino Ora et Labora nema nijednu lošu pjesmu.

Čak i Bilo Jednom pred kraj ulazi u dosadnjikave vode s Ratnici Svjetla, Korijeni i Sine Moj. Ali onakav uvodni trio kao Početak-Dolazak Hrvata-Duh Ratnika je nenadmašiv.

Znate li skladbu Ja ću Poći Ove Noći s albuma Moli Mala? To nisam vidio da itko igdje spominje, pitanje da li se i sam Marko uopće više toga sjeća, ali skladba je vrh.
Old 17.06.2025., 09:53   #3320
Quote:
Meni jedino Ora et Labora nema nijednu lošu pjesmu.

Čak i Bilo Jednom pred kraj ulazi u dosadnjikave vode s Ratnici Svjetla, Korijeni i Sine Moj. Ali onakav uvodni trio kao Početak-Dolazak Hrvata-Duh Ratnika je nenadmašiv.

Znate li skladbu Ja ću Poći Ove Noći s albuma Moli Mala? To nisam vidio da itko igdje spominje, pitanje da li se i sam Marko uopće više toga sjeća, ali skladba je vrh.
Opet je to tvoj osobni ukus. Realno gledano, BJUH se ne može usporediti s nijednim albumom. Što se Ore tiče, super je to album, ali pjesme su preduge i tekstovi teški za naučiti. Ne znam je li to samo moj dojam, ali nekako mi se čini da je Marku zerice pala popularnost nakon Ore. Ipak njegovi fanovi nisu baš skloni heavy metal zvuku. O tome da Ora nema lošu pjesmu, ne slažem se. Uvijek vjerni tebi je bila nekakva himna navijača hrvatske reprezentacije, nikad nije prihvaćena među navijačima, a nije pretjerano popularna među Markovom publikom.

Zapravo me jako zanima što će pjevati na Hipodromu s tog albuma. Mislim da je sigurna jedino "Samo je ljubav tajna dvaju svjetova". Nekako bi mi bilo logično da otpjeva "Bosnu", ipak je to jedina pjesma koju je posvetio narodu koji živi gore. Znam da jako voli "Maranathu", ali ona uzima više od 10 minuta, kada se zbroji pjesma i recital. Na njegovom mjestu uklopio bi "Nema predaje" nešto kao što je napravio na Poljudu sa "Neka nitko ne dira u moj mali dio svemira". U svakom slučaju, očekujem dvije, najviše tri pjesme s tog albuma.
SuperSportski is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:47.