Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Rekreacija

Rekreacija Trčanje, teretana, plivanje, bicikl, joga, planinarenje, oprema, ostali načini dangubljenja

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 26.06.2025., 10:21   #3321
Ja pojeo kil i pol sladoleda juče a danas mršaviji heh.
Martar is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2025., 10:57   #3322
Quote:
Martar kaže: Pogledaj post
Ja pojeo kil i pol sladoleda juče a danas mršaviji heh.
Ja roknuo doručak 610 kalorija a u njemu 90 grama proteina. Tako se mršavi momak,tako!
A ti sad pogodi od čega je bio taj doručak.
mika76 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2025., 11:47   #3323
Postoji pravilo da se preko ljeta mora pojesti jedan do dva Quattro sladoleda, ja prakticiram a uskoro ce uci i u nepisana pravila jedan onaj od 1650ml i jedan od 900ml.
Okus možete po izboru ja uzimam čokoladne.

over and out
MMachéte is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2025., 12:20   #3324
Quote:
mika76 kaže: Pogledaj post
Ja roknuo doručak 610 kalorija a u njemu 90 grama proteina. Tako se mršavi momak,tako!
A ti sad pogodi od čega je bio taj doručak.
Te makrose jedino ima skyr (300kal 55g proteina u kantici)
Ili si to ili si šunke (100kal i 18g proteina x6 = 600kal i 108g proteina)
Mozd whey pa pomijesao ? Nez
Martar is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2025., 13:11   #3325
Quote:
Te makrose jedino ima skyr (300kal 55g proteina u kantici)
Ili si to ili si šunke (100kal i 18g proteina x6 = 600kal i 108g proteina)
Mozd whey pa pomijesao ? Nez
Da ti otkrijem tajnu....
Whey 40g
Rice+whey 60 g
Jušna žlica chia sjemenke
Psylium ljuskice 7 g
Goveđa konzumna želatina 7g
Protein skyr 200 g
I to kad zmiksaš dobiješ jutarnji obrok od 610 kalorija sa 90 grama proteina.

Tri obroka dnevno ( različita ) sa naglaskom na proteinsku dozu 150-180g i da vidiš kak maščoba pada a mašići rastu...
mika76 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2025., 13:25   #3326
Quote:
Mare- kaže: Pogledaj post
Highlife nisan vidija godinama, a u Lidlu zna svake prijestupne bit njihov onaj, nekad u kartonu, nekad na štapiću. Iako nije mi jasno zašto toliko rijetko to imaju, svega 3-4 puta godišnje, a toliko se dobro prodaje da doslovno taj dan kad krenu prodavat nakon 2-3 sata nema više ništa.
U Lidlu trenutno imaju ove:

Zaboravio sam koja je točno cijena, uzeo sam od badema za probu.

ALI - to nisu "proteinski" sladoledi u smislu na koji ja mislim, imaju 10 grama proteina na 100 grama sladoleda, što je manje od 5 grama proteina po štapiću.
Old 27.06.2025., 09:36   #3327
Koje ‘pametne’ vage su ok?
nasunis is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2025., 10:45   #3328
Za procjenu masti, nijedna.
Ali za praćenje napretka, imaš one koji prate za više korisnika, za obitelj su odlične, ali išta više od tog rekao bih da se ne isplati.

Procjena masti je neprecizna skroz, jedna vaga daje 30%, druga 25%.

89.5
Martar is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2025., 12:27   #3329
Quote:
nasunis kaže: Pogledaj post
Ako ćeš ići direktno i jedino na mršavljenje - sve 'pametne' vage su glupe, jer unatoč tome što 'znaju' izračunati građu, zapravo ni jedna ne zna. Frend je profi rukometaš pa mu vaga kaže da je pretila osoba. Za ovaj scenarij bilo koja vaga koja pokazuje težinu je sasvim dostatna.

Ako ćeš ići na mršavljenje i mišićnu masu (rekompozicija), ne treba ti u početku nijedna vaga nego - krojački metar. Kod skidanja masnog tkiva i dobivanja mišićne mase, zna se dogoditi da težina naočigled stagnira, što je u osnovi i točno, ali vaga neće pokazati što se točno događa - ono što izgubiš u masnom tkivu dobiješ nazad u puno, puno gušćem mišićnom tkivu. Važeš se, a ne vidiš napredak. To je izrazito destimulirajuće i u ovom je scenariju puno smislenije mjeriti centimetre na strateškim mjestima i pratiti napredak na taj način.
gamma.r is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2025., 13:01   #3330
A ja sam bas mislio neku koja je relativno precizna, a mjeri elektropulsom sastav tkiva. Koliko vode, masti, misica u %.Znaci sve je to neprecizno,
nasunis is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2025., 15:05   #3331
Quote:
A ja sam bas mislio neku koja je relativno precizna, a mjeri elektropulsom sastav tkiva. Koliko vode, masti, misica u %.Znaci sve je to neprecizno,
da
Martar is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2025., 15:41   #3332
Quote:
Čak i vage koje se hvale da su 'najpreciznije' toliko odstupaju od stvarnog stanja da je komično.
gamma.r is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2025., 21:10   #3333
Quote:
Ja imam od Xiaomija S400. Meni je vaga dosta dobra, a prati razne stvari: masu vode u tijelu, masu masnog tkiva, količinu minerala u koristima, masu proteina u tijelu, masu i postotak mišića, puls... E sad, jel to najtočnije pitaj Boga, ali vidi nije da jedan dan pokaže podatak 50% nečega, a drugi 80% nečega, pa da je sumnjivo. Može se pratiti trend...

Osnovne podatke unosi i u Appleovo Zdravlje, a ostatak informacija je ok za pratiti u Mi Home app. Mene jedino smeta što ne znam kako povezati Mi Home podatke koje daje vaga i Huawei Zdravlje gdje godinama sve unosim, ali jebiga. Tak je kak je. Nisu međusobno kompatibilne. Navodno ide preko neke treće app, no nisam uspio.
mezzzzzo is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2025., 21:59   #3334
Probaj spojiti preko Health Connecta.
Old 27.06.2025., 22:14   #3335
Koliko imate kila?

Quote:
Spectre kaže: Pogledaj post
Probaj spojiti preko Health Connecta.

Probat ću, hvala. Imaš takvu vagu možda?

Meni je problem dijeljenje informacija iz Mi Home ili Apple Zdravlje s Huawei Zdravlje. Gledao sam dosta videa, no nikako uspio. Probam!
mezzzzzo is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2025., 09:02   #3336
Manite se vaga i tih pizdarija, ozbiljno vam govorim. Čak i ti sportski satovi ( i ja ga koristim ali ga ne gledam ko' Boga ) su neprecizni dosta.

Kaliper ( ako znate radit s njime, podvodno vaganje ( ovo se rijetko više koristi ali je jako precizno - čista fizika ) i još par body scanova koji imate na difu i vjerovatno u nekim klinikama ). To je jedino šta vrijedi.

A mislim da je Gamma dao najbolji savjet - krojački metar.

Meni je opseg trbuha di sam najdeblji oko 96,97cm, prsa su 119,120 cm i imam 105-110kg. Po svim tim vagama pretil. Bome mi nitko nikad nije rekao da sam pretil cijeli moj život.

Metar vam je sve.
Galaktik is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2025., 09:44   #3337
Tako je.
I kad vaga ne pada centimetri idu.
Ovako to na meni izgleda:
OS - opseg struka (najširi dio trbuha kod pupka)
OS - opseg ruke (kod tricepsa)
OB - opseg oba bedara skupa (najšire sa skupljenim nogama)
BF - bodyfat%

107-86kg
Trbuh 115 na 90
Ruka 40.5 na 33
Bedra 104 na 93
Bodyfat 35 na 16

Galaktik: trbuh 96 nije debljina baš, ali nije ni utegnuto.
Na 115cm probaj doc pa vidi kako mi je bilo tad.
Sa 105-110kg opseg trbuha od 96 je impresivno.
Svi mi genetski drukcije raspoređujemo salo, ali po mojim bilješkama vidiš da je oko 70% sala u trbuhu kod mene, još 20% u bedrama a 10ak u rukama i nogama.
(Zato kad sam debel mi je trbuh ogroman, ruke tanke i sitne, a bedre velike).
Martar is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2025., 09:45   #3338
DEXA sken ako baš netko želi picajzlirati i zanima ga kompozicija, koliko je visceralne, koliko subkutane masti i tako to.

Kolege su rekle sve. Kombinirat vagu i metar. Vaga je super na početku, pogotovo ako se skinda sa značajnije prekomjerne težine, ali s vremenom, ona uspori, pa ljudima djeluje kao da napretka nema. Onda uzmeš metar i kreneš mjeriti, pa vidiš da iako vaga stoji, centimetri padaju.
Old 28.06.2025., 10:31   #3339
Quote:
Tako je.

Galaktik: trbuh 96 nije debljina baš, ali nije ni utegnuto.

Sa 105-110kg opseg trbuha od 96 je impresivno.
Prvo napišeš da 96 cm trbuh nije utegnuto ( i nije, da se razumijemo )

A onda da je sa 105-110kg to impresivno

Oksimoron, a?

Ti si, druže, slab. Jebat ga. Mala ti je mišićna masa i to je jedina istina. Biceps ti je 40cm na 115kg. Meni je 40cm bio na 90 tak kg a nisam nikad bio najjjači u klubu.

O tome ti pričam. Povećaj mišićnu masu pa da vidiš promjene. Rekompozicija.
Galaktik is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2025., 12:20   #3340
@Galaktik evo kako ti je kod mene. visok sam 178cm. težak 89 kg.
struk: 96 cm ( sa strane salo dosta smanjeno ali nažalost napred na trbuhu ga ima.
bicep desne ruke je 39 cm( napet mišić, nije ispružena). u nekim mišičnim grupama sam slab a u nekim rasturam. prsa su mi najveći problem ali vidim da se polako formiraju.
što misliš? trebam li ja mase( da nabijem tjelesnu kilažu) ili jednostavno dalje pićiti po programu kao do sad. 2000- 2200 kalorija dnevno, 150-200 grama proteina dnevno.
mika76 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:48.