Audio i video tehnika HiFi, TV, HD, satelitska, kamere i ostala potrošačka elektronika
Podforum: Sam svoj elektroničar |
|
|
01.12.2022., 13:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2015.
|
Android Mini PC / Smart TV box 2. dio
Quote:
mekerica kaže:
Kako je ovo uopće moguće? Mora se prvo upalit stick da bi on upalio TV  da se TV ne upali bi mi imalo smisla ali ovo baš i ne.
Nadam se da pališ s daljinskim od sticka, jer ako upališ s daljinskim od TV-a, logično je da se stick neće upaliti pošto TV ne zna hoćeš li ti gledati stick ili nešto drugo. Treba paliti i gasiti uvijek s daljinskim od sticka jer on pali i gasi TV što ima smisla, obratno ne.
|
Palim sa daljinskim od sticka! Upali se TV, ali ne i stick. Samo mi baci na početni ekran da nema izvora, onda odem na izvore i odem di mi je stick i opet ništa. Kazem tek kada upalim, ugasim jedno 5 puta onda se pokrene i stick…. Ni meni nije jasno zašto to, i nikako da riješim problem….. Jel do sticka ili TV-a ne znam. Sve sam probao…..
@MyByte stick je ukopčan u utičnici.
|
|
|
01.12.2022., 13:47
|
|
🅼🅴🅿🅷🅸🆂🆃🅾
Registracija: May 2010.
|
Quote:
mekerica kaže:
Treba paliti i gasiti uvijek s daljinskim od sticka jer on pali i gasi TV što ima smisla, obratno ne.
|
Bogami ima smisla i obratno. Može biti da kad je televizor prebačen na njegov HDMI ulaz, da se stick upali (tako je kod Fire TV-a).
Quote:
mekerica kaže:
Je, na daljinskom je i moraš eksplicitno stisnuti tipku da te sluša. Isto tako imaju i Amazon stickovi dok Cube jedini ima full-blown Alexu integriranu, i mislim da se ona čak i vrti na zasebnom HW+SW i zato ima opciju palit/gasit stick.
|
Da, to mi je baš korisno. Recimo, kad me netko zove na mobitel, kažem "Alexa, mute" i mogu u miru obaviti razgovor.
|
|
|
01.12.2022., 14:01
|
|
Svakom loncu poklopac
Registracija: Oct 2007.
|
Quote:
Mephisto kaže:
Bogami ima smisla i obratno. Može biti da kad je televizor prebačen na njegov HDMI ulaz, da se stick upali (tako je kod Fire TV-a).
|
To ovisi vjerojatno o TV-u. Pretpostavljam da bilo koji HDMI CEC capable stick ima opciju da se upali kad ga TV pinga ali pitanje je hoće li ga TV pingati na takve stvari (kad je HDMI odabran).
Meni u svakom slučaju nije problem ako se box ne upali kad i TV ali obratno mi je logično da uvijek radi. Jer ako palim box, valjda mi treba i TV, nije da ću na slijepo nabadati  ali moj TV je glup za sve drugo. Recimo ako sam na DVB-u i upalim box, neće se sam prebacit na HDMI.
Quote:
Mephisto kaže:
Da, to mi je baš korisno. Recimo, kad me netko zove na mobitel, kažem "Alexa, mute" i mogu u miru obaviti razgovor.
|
Kjutić, ti si pristojan prema Alexi  ja navinem alarm na nju i onda mi je najveći gušt ujutro urlat iz kreveta "Alexa shut the fuck up" i nastavit spavati  čak mislim da u tom slučaju samo umukne jer se naduri, dok ako kažem "alarm off" potvrdi da ga je isključila  jednom sam ju i poslao u k*rac jer me nije dvaput za redom razumila pa je bilo "that's not a nice thing to say".
|
01.12.2022., 14:50
|
|
Ivan M.
Registracija: Aug 2006.
|
Koliko je MI stickov 4K -
Amlogic S905Y4 brzi od
Sonijevog TV
MediaTeka MT5891?
Oba su 2/8 memorija..
Jel bar duplo brzi?
Ili da to sve za sad zaboravim i presaltam se na Ugoos koji imam ustekan vec, 4/32 GB, Amlogic S922XJ, Android 9?
On je brzi. Certifikat mi ne treba..

|
|
|
01.12.2022., 15:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2006.
|
|
|
|
01.12.2022., 15:40
|
|
Ivan M.
|
Ima nekih prednosti kao google certifikat i AV1 codec ali generalno nije mi potreban sad bas nuzno pored amlogica S922XJ..
Imam i box sa S905x2.
Beelink GT1 mini.
|
|
|
03.12.2022., 00:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2011.
|
Općenito su mediatekovi socevi jaci od amlogica. Za vrtit stream ili video vise su ti bitniji certificati, codeci, standardi nego snaga. Amlogic x4 pristojno radi na atv10 i nesto fluidnije na atv11.
Y4 je nesto slabiji i osakaceniji od x4.
|
|
|
03.12.2022., 01:08
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
mekerica kaže:
A što ti znači imati najnoviji Android? To je TV, nije to mob kojeg mjenjaš ko čarape i težiš imat čim novije. Dokle god mi rade ove 4 aplikacije koje koristim, apsolutno me ne zanima iz koje godine je box I koja je verzija Androida. Kad te app počnu zafrkavati ili box postane užasno spor, onda je vrijeme za novi ali nekako se nadam da prođe dosta godina dok dođeš do te točke. Na kraju krajeva, džabe ti nadogradnje, HW je taj koji prvi zastari i razlog zašto se box uspori jer app postaju sve gladnije i gladnije i CPU i RAM se više ne mogu nosit s time.
|
Pa u tvom slučaju najviše znači jer je na ATV11 za razliku od ATV9 i 10 je najbolje riješena HDMI-CEC povezivost između boxa i tv-a di možeš sa jednim daljinskim bilo od tv ili boxa upravljat TV i boxom zajedno za one najpotrebnije funkcije koje možeš odabrat. HW na boxevima ne napreduje tako silovito tak da više se ne puštaju nadogradnje novije verzije OS-a kako bi se mogli prodavat neki budući modeli.
S druge strane imam 2 boxa identičnog hadwarea jedan vrti ATV10 drugi ATV11 i ovaj sa novijim OS-om fluidnije i bolje radi.
|
|
|
03.12.2022., 10:25
|
|
Ivan M.
|
ja imam preko hdmi cec spojen soundbar pa mi to ne igra..
|
|
|
03.12.2022., 11:03
|
|
Svakom loncu poklopac
|
Quote:
Intel_85 kaže:
Pa u tvom slučaju najviše znači jer je na ATV11 za razliku od ATV9 i 10 je najbolje riješena HDMI-CEC povezivost između boxa i tv-a di možeš sa jednim daljinskim bilo od tv ili boxa upravljat TV i boxom zajedno za one najpotrebnije funkcije koje možeš odabrat. HW na boxevima ne napreduje tako silovito tak da više se ne puštaju nadogradnje novije verzije OS-a kako bi se mogli prodavat neki budući modeli.
S druge strane imam 2 boxa identičnog hadwarea jedan vrti ATV10 drugi ATV11 i ovaj sa novijim OS-om fluidnije i bolje radi.
|
Koju uopće ATV verziju vrti Mi Box? Ja ti to pojma nemam niti gledam ikada  ali znam da mi HDMI CEC radi savršeno pa je valjda 11.
Inače, nekada sam i ja bio tip kojeg su jako zanimale specifikacije na papiru, bilo da sam kupovao mob, laptop, box whatever. Jako sam pazio na to koji je procesor, koja verzija OS-a, koliko RAM-a itd. i naravno, više puta se opekao - kupiš uređaj koji je na papiru čudo tehnologije a radi totalno loše. A onda su u cijelu priču ušle i proklete licence (krepali dabogda radi toga) i jednostavno je to postala jedina bitna informacija.
Naravno da sam se bio opekao i sa boxom, priča koju sam već puno puta pričao, kad sam dao 900 kn za Minix Neo U9-H koji je po speckama bio tada odličan ali u praksi teško smeće od boxa. Ne samo da mi Netflix i Max TV kao najbitnije aplikacije nisu radili, nego je cijeli interface bio totalno non-user friendly, box je bio spor ko klinac radi lošeg ROM-a itd.
Tako da sad me zanima samo i isključivo user experience. Držim se licenciranih uređaja, čistog ATV-a i baš me briga jel ATV 9, 10, jel 8 ili 80 GB RAM-a, jel ovaj ili onaj procesor. Raspitam se po forumima kad kupujem kako su korisnici zadovoljni s nekim uređajem i da li radi sve što meni treba i na tome baziram svoju odluku. Ja pojma nemam koji procesor moj Mi Box ima i koliko RAM-a ima.
|
03.12.2022., 12:03
|
|
Ivan M.
|
Meni je bitno da imam dobar browser, jer cesto streamam sa chromea, da imam VPN koji hocu a ne samo onaj koji atv podrzava, da imam blokator reklama, launcher koji hocu, normalan usb port da stavim logitech tipkvnicu, i tak. Sve ima svoje za i protiv, tu se digla prasina oko stickova jer ljudi nisu zahtjevni, koriste jednu il 2 aplikacije i imaju sve licencirano i placaju a ja sam odabrao tak da imam sve free plus root a to bez cistog androida nije moguce.
Tak da sve ima svoje za i protiv..
|
|
|
03.12.2022., 12:13
|
|
Je ustvari MEDO!!
Registracija: Nov 2003.
|
Mi box ima a10 i tu je stao.
Hdmi cec zavisi od puno faktora, pogotovo jer nije standardizirano nego svaki proizvođac gura neke svoje gluposti. Meni je cec radio ok vecinu vremena, al sam ga iskljucio na kraju jer kad nije bi bacio tv kroz prozor. Uzeo sam si logitech harmony i preko njega slozio sve, to radi puno bolje i imam masu vise opcija.
|
03.12.2022., 13:37
|
|
Svakom loncu poklopac
|
Ja imam nekog Sonya iz 2011 i taj TV je sad već star i zaostao, a bio je i onda jer tad su već krenuli TV-i sa LED osvjetljenjem a ovaj ima klasičan CCFL ali taj TV ima nekih opcija koje ni današnji TV-i nemaju i zato sam ga uzeo, da ne spominjem fantastičnu sliku i nevjerojatan prijam na DVB-T dok se još mogao koristiti (prije T2 signala), doslovno zabodeš vilicu u antenski priključak u ZG i hvata sve kanale u HR.
Jedna od tih dobrih stvari je bio i fantastično riješen HDMI CEC. Ima baš tipka na daljinskom za konfigurirati CEC i možeš svašta namještati a ima i recimo sve multimedijske tipke (prev, next, play, pause itd.) koje rade na CEC. Radi super sa Xiaomiem, radio je i sa Minixom a prije toga i sa Raspberry Pi 2.
Dok sam bio studoš sam imao neki Toshibin laptop s kojim je isto radio CEC i to mi je bilo super jer sam tada vrtio Windows Media Center na njemu i kontrolirao s daljinskim od TV-a.
Idući TV kad budem kupovao jednog lijepog sunčanog dana bude opet Sony.
|
03.12.2022., 14:08
|
|
Ivan M.
|
Zgodan je sony, ja sam kupio 2019. model iz 2017, 65 inca.
https://www.sony.hr/electronics/supp...specifications
Tv je bio topčina tad a i bio je skup, oko 10000 kn. Nikad nebih dao toliko za tv ali ni nisam. Bio je star godinu dana i ocuvan pa sam ga od poznanika uzeo za 5000 kn.
Radilo je sve super sto se tice softvera do recimo ove godine. Koristim tivimate vec 3 godine na tom tv ali polako se usporava. To je slab proc unutra, 4 core po 1.1 Ghz..
Mistick ima 4x2.0 Ghz a amazon 4x1.8Ghz.
Tak da ako je iptv lista savrsena, nema greske ali ako nije bas extra, šteka.
Sad bum prebacio sve na Ugoos sa Amlogicom S922 XJ kojeg imam godinu i pol pa vidio dal steka na njemu il ne, ak steka, onda je do liste, jer je tv box brz i nista mi na njemu ne zastekava..
Ne isplati mi se sad kupovati jos i stick, imam previse gadgeta vec..
|
|
|
03.12.2022., 15:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2022.
|
Quote:
mekerica kaže:
Ja imam nekog Sonya iz 2011 i taj TV je sad već star i zaostao, a bio je i onda jer tad su već krenuli TV-i sa LED osvjetljenjem a ovaj ima klasičan CCFL ali taj TV ima nekih opcija koje ni današnji TV-i nemaju i zato sam ga uzeo, da ne spominjem fantastičnu sliku i nevjerojatan prijam na DVB-T dok se još mogao koristiti (prije T2 signala), doslovno zabodeš vilicu u antenski priključak u ZG i hvata sve kanale u HR.
Jedna od tih dobrih stvari je bio i fantastično riješen HDMI CEC. Ima baš tipka na daljinskom za konfigurirati CEC i možeš svašta namještati a ima i recimo sve multimedijske tipke (prev, next, play, pause itd.) koje rade na CEC. Radi super sa Xiaomiem, radio je i sa Minixom a prije toga i sa Raspberry Pi 2.
Dok sam bio studoš sam imao neki Toshibin laptop s kojim je isto radio CEC i to mi je bilo super jer sam tada vrtio Windows Media Center na njemu i kontrolirao s daljinskim od TV-a.
Idući TV kad budem kupovao jednog lijepog sunčanog dana bude opet Sony.
|
Out of the box ili je u igri bio neki adapter koji je to omogućavao ? Trebam neku soluciju za spojiti laptop sa tv , a ne da mi se sa mišem nego bi CEC bio idealno rješenje.
|
|
|
03.12.2022., 15:54
|
|
Svakom loncu poklopac
|
Quote:
Mauna Loa kaže:
Out of the box ili je u igri bio neki adapter koji je to omogućavao ? Trebam neku soluciju za spojiti laptop sa tv , a ne da mi se sa mišem nego bi CEC bio idealno rješenje.
|
Out of the box I znam da je tada bila Toshiba jedna od rijetkih koja je to imala. Totalno slučajno sam to primijetio jer sam jednom zaklopio laptop i ugasio se TV. Tada sam mislio da je greška jer nisam znao što je CEC.
U krajnjem slučaju ako ti laptop ne podržava CEC, uvijek možeš upiknut neki airmouse na USB/BT.
Sent from my SM-S906B using Tapatalk
|
03.12.2022., 16:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2022.
|
Da, zato sam i pitao jer je to rijetko, inače mora ići adapter cec pulse. Imam Minixa koji ima ir dugme , ali vjerojatno radi samo sa Minix uređajima, a meni bi baš bilo zgodno upaliti laptop preko ir naredbe kad je ugašen. Možda se može ubaciti kod daljinca u laptop nekako, budem nešto iskemijao.
|
|
|
03.12.2022., 22:14
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
mekerica kaže:
Koju uopće ATV verziju vrti Mi Box? Ja ti to pojma nemam niti gledam ikada  ali znam da mi HDMI CEC radi savršeno pa je valjda 11.
Inače, nekada sam i ja bio tip kojeg su jako zanimale specifikacije na papiru, bilo da sam kupovao mob, laptop, box whatever. Jako sam pazio na to koji je procesor, koja verzija OS-a, koliko RAM-a itd. i naravno, više puta se opekao - kupiš uređaj koji je na papiru čudo tehnologije a radi totalno loše. A onda su u cijelu priču ušle i proklete licence (krepali dabogda radi toga) i jednostavno je to postala jedina bitna informacija.
Naravno da sam se bio opekao i sa boxom, priča koju sam već puno puta pričao, kad sam dao 900 kn za Minix Neo U9-H koji je po speckama bio tada odličan ali u praksi teško smeće od boxa. Ne samo da mi Netflix i Max TV kao najbitnije aplikacije nisu radili, nego je cijeli interface bio totalno non-user friendly, box je bio spor ko klinac radi lošeg ROM-a itd.
Tako da sad me zanima samo i isključivo user experience. Držim se licenciranih uređaja, čistog ATV-a i baš me briga jel ATV 9, 10, jel 8 ili 80 GB RAM-a, jel ovaj ili onaj procesor. Raspitam se po forumima kad kupujem kako su korisnici zadovoljni s nekim uređajem i da li radi sve što meni treba i na tome baziram svoju odluku. Ja pojma nemam koji procesor moj Mi Box ima i koliko RAM-a ima.
|
Pa upravo ti to i pišem o licenciranim uređajima. Ak ti nije bitno bit će ti s vreemnom isto kao što ti prije nije bilo bitno jel licenciran ili ne.
Quote:
MEDO11 kaže:
Mi box ima a10 i tu je stao.
Hdmi cec zavisi od puno faktora, pogotovo jer nije standardizirano nego svaki proizvođac gura neke svoje gluposti. Meni je cec radio ok vecinu vremena, al sam ga iskljucio na kraju jer kad nije bi bacio tv kroz prozor. Uzeo sam si logitech harmony i preko njega slozio sve, to radi puno bolje i imam masu vise opcija.
|
Kod ATV11 zato imaš u postavkama opcije za odabrat proizvođača TV-a te 3 funkcije koje možeš povezat preko ceca, volume, power i input.
|
|
|
04.12.2022., 00:09
|
|
Registrirani korisnik
|
btw. android 13 za TV je službeno vani, novine;
Media & Power- Anticipatory audio route lets apps identify the routed device and supported formats before creating an AudioTrack
- User controls for preferred resolution and refresh rate on supported HDMI source devices
- Power management improvements for low powered standby
Input Control & Accessibility- Hardware mute switch states are reflected in the system privacy controls
- Updated user controls for Assistant microphone access on the remote
- Global preferences for enabling audio descriptions across apps
- New Keyboard Layouts API allows selection of different language layouts for external keyboards
HDMI & Tuner- Better handling of HDMI state changes on HDMI source devices
- Improved language selection for HDMI source devices
- Tuner HAL 2.0 with performance optimizations, twin tuner and ISDB-T Multi-Layer support
- Framework for interactive TV use cases as an extension to TIF
|
|
|
04.12.2022., 12:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2005.
|
Pozdrav ekipa.
Imam problemčić.
Zvan spor i isprekidan internet kojeg tu i tamo nema.
Imam Optimin paket, s kojim imam hbo max, a imam L(oše)G(.vn.) tv, koji ima neki nazovisoftver...
Imam i android tv box, s bulghost romom.
Rom je dobar i stabilan, ali imam sitniji problem sa zvukom, samo na hbo max aplikaciji.
Hbo max aplikacija mi daje mogučnost skidanja epizoda, šta bi bilo super da box ima prostora više od 32 gige. (Stalno je skoro pun)
Ono šta me interesira je putanja skinutog materijala, jer ju ne mogu naći, da skinuti materijal stavim na externi hdd 3.0 koji imam uključen u komp, jer na boxu nema usb3.0 izlaz..
Ili bar na stick, pa njime na tv ili komp...
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:42.
|
|
|
|