|
|
16.03.2025., 12:26
|
|
Cosa Vostra
Registracija: May 2019.
|
Lupež Rimac - fact
Forumska lupetanja o nijednoj ili dvije prodane Nevere - fact
fakat jedno i drugo, svijet nije crnobijel
|
|
|
16.03.2025., 12:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2008.
|
Nitko nece lagati Hrvatski narod!!!
Mi smo oličenje istine, i burno reagiramo na laži i cijenimo poštenje!
Osim kad se možemo prošvercati u tramvaju, preskočiti zid da uđemo u kino, dati mito policajcu, liječniku, zaposliti se prek veze, glasovati za lopove konstantno, ne platiti porez, izbiti pdv, itd itd itd..
Ali, nemoj da nam lazes. Jer mi ne lažemo kad govorimo istinu.
To samo mi smijemo.
Ps
Ja mislim da je neto korist Hrvatske u slučaju Rimca ogromna, I spreman sam kao kršćanin, jako pošteni (kad mi odgovara) prosječni Hrvat, mu oprostiti što je rekao da je prodao a nije prodao, I još te neke stvari što je lagao.
FVST
|
|
|
16.03.2025., 12:38
|
|
Cosa Vostra
Registracija: May 2019.
|
Ja ne.
Al ne trpim ni zlobne mlatimudane
|
|
|
16.03.2025., 12:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2006.
|
Ti i dalje ne kužiš da nas zaboli jel prodao il ne.
Ovo za zemljište je LAGAO i ok, bok, zdravo, vrati zemljište i kompleks.
Odi ti laži banki ili HZZZ i ne vraćaj kredit ili neispuni plan pa da vidimo dal će ti oni reć a niš dobro, probao si, neka ti sredstva poticaji ostanu.
|
|
|
16.03.2025., 12:57
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
farfan kaže:
Ti i dalje ne kužiš da nas zaboli jel prodao il ne.
Ovo za zemljište je LAGAO i ok, bok, zdravo, vrati zemljište i kompleks.
Odi ti laži banki ili HZZZ i ne vraćaj kredit ili neispuni plan pa da vidimo dal će ti oni reć a niš dobro, probao si, neka ti sredstva poticaji ostanu.
|
Veliki projekti funkcioniraju drugačije nego mali zato što je potencijalna šteta puno veća.
Pogledaj što se radilo radi Agrokora. Novi zakon. Hitni postupak.
A kompanija zrela za stečaj. Da je bio redovan stečajni postupak, imali bismo nezamislivo veće probleme neg onak.
To je kapitalizam.
U SAD država spašava banke, ne dužnike.
Ja oko Rimca vidim problem u ogromnoj količini novca danom za robotaxi, i ako to ne završi nekim proizvodom, ljudi trebaju odgovarati.
Ali mislim da ne treba biti rigidan pa reći kasnis 6 mjeseci, vraćaj sve.
To je glupo. Pogotovo za nešto novo kad se radi, neizvjesno.
Imam prijatelje koji su bili podizvodaci na kampusu, odradili posao, plaćeno im i voljeli bi opet imati tako velik posao.
FVST
|
|
|
16.03.2025., 23:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
Ne kolega, nema to veze s kapitalizmom, ni Agrokor a još manje mali sroljo Rimac. To je rodijačko-ortačka otimačina, isto ko što je Sranjo Krivousti početkom '90ih djelio radničku imovinu.
Samo su se malo zajebali, boli kurac EU kako kojekakvi pavijani krčme VLASTITU imovinu. Al kod Rimca nije vlastita ... nego Europska ...
Za lovu iz ovog fonda obećao si ovo, za lovu iz onog fonda ono .... ispunio nisi ništa ...
|
|
17.03.2025., 12:35
|
|
untap upkeep draw
Registracija: Mar 2023.
|
Tip sebe naziva investitorom, sto je u startu laz.
Investitor ulaze svoj kapital, a ne ukradeni kapital.
To sto VAG grupa preko njega pere lovu, i dalje nije njegov kapital, koji on ne ulaze,
nego rasporedjuje gdje ce se trosit, i to mora pravdati VAG-u.
Sve u svemu, njegove filozofije i lazi puse samo okorjeli pusaci.
https://youtu.be/KoY5ws-QdWI?si=xyfIe73RPH6zjcq_
|
|
|
17.03.2025., 13:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2019.
|
Quote:
CDRW kaže:
|
Ček malo, o čemu tu ovaj plače onda? Dakle opet dolazimo na standardno Rvatsko poslovanje i rasprodaju javne imovine za podobne.
Kakvo gnjusno ponašanje. Ne samo da ne mora vraćati ništa, iako nije ispunio sve što je u ugovoru potpisao (nek pita one koji su dobivali EU potpore kako su prošli, ako nisu ispunili sve obećano i potpisano). Nego će mu se još i pogodovati pa rasprodati gradskih 200 000 kvadrata u građevinskoj zoni, na "ulazu" u državu, uz samu autocestu, na natječaju koji će trajati, kolko, 15 dana minus vikendi.
Ko misli da je 63€ za to skupo, nek pogleda po kolko idu "poljoprivredna" zemljišta s pogledom na more. Zapravo, dosta i još bolje je pogledati samo cijene potpuno praznih građevinskih parcela u samoj Svetoj Nedjelji.
|
|
|
17.03.2025., 13:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2012.
|
Daleko najveći problem je što je država povukla zabranu otuđenja i opterećenja bez suglasnosti RH na tom zemljištu, što je standardna procedura i time omogućila ovo sad. Država obično kad prepušta zemljišta JLS-ima, ostavlja odredbu da je ovi ne mogu samo tako prodati i pobrati novce.
|
|
|
17.03.2025., 13:51
|
|
Registrirani korisnik
|
Ako mislite da će EU uzeti lovu obećanu Porscheu (kod nas prek isturenog Rimca) varate se.
Budemo vidjeli.
Igre velikih i kapitalizam.
FVST
|
|
|
17.03.2025., 16:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2019.
|
Ne govori se tu o EU parama (osim kao primjer), već o ugovoru sa gradom koji nije ispunjen, a onda još za nagradu dobije sve na ruku i proda mu se javno zemljište.
I onda se usudi nekoga prozivati za gnjusno ponašanje. Znam da je od starog učio biznis pa je možda drugačije naučio, no u ostatku poslovnog svijeta, ako potpišeš neke obaveze na papiru to nešto i nosi kada ne napraviš tako.
A i Porsche je već dobio što je trebao za "siću", a ako baš treba vjerujem da će ljudi rađe raditi za Porsche, nego propadajuću firmu (ako do toga dođe).
|
|
|
17.03.2025., 16:42
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Munjeno Blago kaže:
Ne govori se tu o EU parama (osim kao primjer), već o ugovoru sa gradom koji nije ispunjen, a onda još za nagradu dobije sve na ruku i proda mu se javno zemljište.
I onda se usudi nekoga prozivati za gnjusno ponašanje. Znam da je od starog učio biznis pa je možda drugačije naučio, no u ostatku poslovnog svijeta, ako potpišeš neke obaveze na papiru to nešto i nosi kada ne napraviš tako.
A i Porsche je već dobio što je trebao za "siću", a ako baš treba vjerujem da će ljudi rađe raditi za Porsche, nego propadajuću firmu (ako do toga dođe).
|
Što se tiče Ugovora s gradom, da se radi o VW koji će zaposliti 2000 ljudi, zemljište bismo dali besplatno plus hrpu olakšica.
I svi bismo pljeskali od sreće.
A sad oduzeti firmi zgradu jer eto nije napravila uredsku zgradu, ili dobila uporabnu dozvolu, je aposlutno pravno čisto i apsolutna ludost.
Da je VW to odrađivao I kasni, mi bismo mu išli tamo pomagati da zavrsi na vrijeme.
Ovo je jednako situaciji da ti za svako kašnjenje na posao ljudi daju otkaz.
Ispravno je, ali nema smisla.
FVST
|
|
|
17.03.2025., 16:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2008.
|
Postoje jednaki, a postoje i jednakiji. Ugovor se očito može kršiti i to je očito skroz u redu.
Neki drugi pri kršenju ugovora moraju snositi posljedice.
Cijela ova priča s zemljištem je sumnjiva od samog početka. Kako je dodijeljena, pa do praštanja kašnjenja, pa preko žmirenja kroz neispunjenje ugovora, sve do jeftine prodaje zemljišta.
|
|
|
17.03.2025., 16:57
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Mairon kaže:
Postoje jednaki, a postoje i jednakiji. Ugovor se očito može kršiti i to je očito skroz u redu.
Neki drugi pri kršenju ugovora moraju snositi posljedice.
Cijela ova priča s zemljištem je sumnjiva od samog početka. Kako je dodijeljena, pa do praštanja kašnjenja, pa preko žmirenja kroz neispunjenje ugovora, sve do jeftine prodaje zemljišta.
|
Uvijek tako bilo i biti će.
Misliš da aktualni Njemački kancelar ne bi nazvao Plenkija i rekao mu da riješi situaciju??
Pokraj silnih, netransparentno dodijeljenih sredstava iz npoo, prodaja zemljišta na kojem je zgrada je ništa. Dobro djelo.
Ja osobno ne bih zajeee volkswagen zato što je u mom gradu napravio tvornicu gdje radi 2000 ljudi, ali eto kasni s uredskim zgradama i nekim dozvolama.
Dapače, na sudu, bi se lako mogla dokazati viša sila (korona, inflacija, budget) koja bi mogla opravdati kašnjenje.
Oko robotaxija po mom mišljenju imaju u Rimcu puno veći problem.
Ovo oko zemljišta će riješiti, I meni osobno to nije problematično.
FVST
|
|
|
17.03.2025., 17:05
|
|
Registrirani korisnik
|
Rimac nije VW. Tvoj pokušaj takvih usporedbi mi je labav.
|
|
|
17.03.2025., 19:25
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Mairon kaže:
|
Realno, Rimac je ogromnim dijelom vw, i siguran sam da je na visokoj razini ne samo RH odluceno gdje novac NPOO ide.
A vw direktno stavljam u priču čisto da se vidi kak bismo svi drugačije gledali na stvari u tom slučaju.
Bar mislim da bi gledali.
FVST
|
|
|
17.03.2025., 19:37
|
|
MK CRUSADERS RULZ!
Registracija: Mar 2004.
|
Quote:
Mairon kaže:
|
Retardiran, ne labav. Ali, to je naš priksa. Koji je već XY puta odlazio s foruma na "majke mi" i u "moja riječ vrijedi nešto" stilu. Pa se posrao.
Predvidljiv. I jadan.

|
|
|
17.03.2025., 19:39
|
|
Registrirani korisnik
|
Znači da se slažeš s kršenjem ugovora Rimca s gradom Sv. Nedjelja. Kao što se i ostali fanovi Rimca na forumu slažu.
Samo preokrenete na svoju stranu s istom spikom i sve je ok. Znači, treba kršiti ugovore, to je poticaj drugima, neka probaju, pa neka jave kako je prošlo.
Kad vidim Zukija i Mejta kako se naslikavaju...
|
|
|
17.03.2025., 19:49
|
|
untap upkeep draw
Registracija: Mar 2023.
|
Tko ukrade kruh je lopov i ide u zatvor.
Tko ukrade milijune, taj je biznismen.
|
|
|
17.03.2025., 20:10
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Mairon kaže:
Znači da se slažeš s kršenjem ugovora Rimca s gradom Sv. Nedjelja. Kao što se i ostali fanovi Rimca na forumu slažu.
Samo preokrenete na svoju stranu s istom spikom i sve je ok. Znači, treba kršiti ugovore, to je poticaj drugima, neka probaju, pa neka jave kako je prošlo.
Kad vidim Zukija i Mejta kako se naslikavaju...
|
Ne slažem se s kršenjem ugovora.
Ali aposlutno mislim da treba cijelu sliku sagledati i donijeti najbolje odluke s obzirom na situaciju.
Namjerno kršenje ugovornih odredbi je jedno, a neispunjavanje uslijed ozbiljno promijenjenih okolnosti je drugo.
Imas hrpu ljudi koji su za gradnju kuća dobili apn, u međuvremenu porasla cijena radova i materijala, kuće se moraju u roku završiti, da li i tu treba biti rigidan?
Znam za situaciju gdje je kompanija dobila poticaj za investiciju u opremu, uz obvezu da zaposli određen broj ljudi kroz godine.
Ljudi za zaposliti nema, doslovno. Natječaji otvoreni non stop.
Treba ih siliti da vrate sredstva i zapadnu u teškoće??
Uglavnom nebitno, bude sve to završilo ok za Rimca i vlasnike, budite bez brige.
Kao što bi isto završilo da je umjesto Rimca tvornicu napravila KIA.
Uz manje pjene među Hrvatima.
FVST
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:33.
|
|
|
|