|
|
20.02.2025., 13:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2017.
|
Ali ja stvarno ne mislim da ona koristi autotune osi msto ima matricu sa pomocnim vokalima iza sebe... Bio sam na Pekijevom koncertu i cuje se da Peki ima taj fonican autotune, a ona je cini mi se samo imala malo pitchani mikrofon...
|
|
|
20.02.2025., 14:17
|
|
Fortune Teller
Registracija: Sep 2019.
|
I na svom koncertu je pjevala uživo osim sa svojim gostima koji su pjevali na playback  toliko o tome kako ubertalentirati treperi koriste glasovne manipulacije samo zbog efekta
Da nema Lockrooma ne bi nitko znao ni tko su Grše i Peki, al oni su frajeri pa nećemo umanjivati njihov doprinos vlastitim hitovima, ofkors. 
|
|
|
20.02.2025., 14:43
|
|
Registrirani korisnik
|
Grse i Peki rade hitove.. to sve sto znam jebiga...
|
|
|
20.02.2025., 14:53
|
|
chargé d'affaires
Registracija: May 2012.
|
Quote:
High Priestess kaže:
Da nema Lockrooma ne bi nitko znao ni tko su Grše i Peki, al oni su frajeri pa nećemo umanjivati njihov doprinos vlastitim hitovima, ofkors. 
|
Gle. Tema je Miach, pa sam komentirao Miach. O Grši i Pekiju ne znam praktički ništa pa se ne miješam niti komentiram na njihovim temama. Ali svakako je Lockroom tu glavni koji vuče sve konce, o kojem se god pjevaču radilo.
Quote:
Xentriks kaže:
Ali ja stvarno ne mislim da ona koristi autotune osim sto ima matricu sa pomocnim vokalima iza sebe... Bio sam na Pekijevom koncertu i cuje se da Peki ima taj fonican autotune, a ona je cini mi se samo imala malo pitchani mikrofon...
|
Umm, definiraj taj "pitchani mikrofon"  Pa doslovno o tome i govorim haha. Znači itekako se primijeti. U svakom slučaju, kad bude drugi put pjevala 'uživo' obrati pažnju na tonove. Mislim, kad nemaš nijednog falša, stvar je jasna.
|
|
|
20.02.2025., 14:53
|
|
Married
Registracija: Nov 2009.
|
Ali zato možemo komot umanjiti njezin doprinos na njihovim hitovima jer oni ih mogu dobiti i bez nje, a ona bez njih ne može. Jer zvuči kao kompjuterski glitch.
|
|
|
20.02.2025., 15:14
|
|
Registrirani korisnik
|
Buraz pitchni mikrofon znači pojačana glasnoća.. nema veze sa autotuneom koji koriste Rasta Jala Buba
|
|
|
20.02.2025., 17:49
|
|
Fortune Teller
Registracija: Sep 2019.
|
Quote:
Jobi kaže:
Gle. Tema je Miach, pa sam komentirao Miach. O Grši i Pekiju ne znam praktički ništa pa se ne miješam niti komentiram na njihovim temama. Ali svakako je Lockroom tu glavni koji vuče sve konce, o kojem se god pjevaču radilo.
|
Pa ti si prvi počeo s izvlačenjem Hiljsona i kako je kod njega autotune zbog efekta, a kod Miach jer ne zna pjevati. A frajer očajno zvuči uživo, definitvno mu treba kompjuterskog podebljavanja.
Nije problem što je nekome Miach bezveze, nego što imate dvostruke standarde koje ne želite priznati.
|
|
|
21.02.2025., 22:18
|
|
chargé d'affaires
|
Quote:
Xentriks kaže:
Buraz pitchni mikrofon znači pojačana glasnoća.. nema veze sa autotuneom koji koriste Rasta Jala Buba
|
pitch je visina tona u hercima, intonacija, frekvencija. volume je glasnoća
|
|
|
22.02.2025., 19:39
|
|
Registrirani korisnik
|
|
|
|
22.02.2025., 19:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2007.
|
Znači, ona se namjerava ribrendirati u neku dance pjevačicu sada?
|
|
|
22.02.2025., 19:44
|
|
Registrirani korisnik
|
Idk man I just shared sneak peek, Lets see
Samo znam da je rekla da se ne voli svrstavati u neke kutije...
|
|
|
22.02.2025., 20:48
|
|
Registrirani korisnik
|
Colonia x Miach
Pa može, može
|
|
|
22.02.2025., 20:50
|
|
#TheTruth
Registracija: Apr 2008.
|
Miach nova pjevačica Kolonije?
|
22.02.2025., 20:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2007.
|
Quote:
Xentriks kaže:
Idk man I just shared sneak peek, Lets see
Samo znam da je rekla da se ne voli svrstavati u neke kutije...
|
Pa, svi to govore. Sigurno neće mlada urbana djevojka iz Zagreba (znači, iskompleksiranost još veća nego uobičajeno) kazati da sebe voli svrstavati u kutije
Neovisno što ona govori, ljudi razumiju koncept žanra i ona se manje-više vrti u istome.
|
|
|
23.02.2025., 00:41
|
|
chargé d'affaires
|
sviđa mi se ovaj kolonijasti sneak peek. neka se malo pomakne iz kutije, što ne.
|
|
|
23.02.2025., 17:04
|
|
Registrirani korisnik
|
Slučajno sam naišao (ne znam kako) na ovaj članak iz 2022.; želim ovo postati ovdje jer je bilo par ljudi koji su na ovoj i sličnim temama govorili kako ovo što rade ovi mladi ljudi nije trap... Zapravo, kao što sam i sam više puta tvrdio bezuspješno, trap nije ograničen na ono što se "prodaje" u definiciji trapa već je mix više od 10 žanrova u koje možete ubaciti i Miachin r&b, house, pop, dance, electro bla bla bla...
Jer sa puno ljudi sam se prepirao oko toga da Miach nije trap glazbenica, al zapravo je.. jer trap nije "uskogrudni" žanr kao što je pop. Čisti pop ne može biti trap, ali trap može biti i pop (ako to ima smisla).
https://www.vecernji.hr/showbiz/hrva...glazbe-1616414
|
|
|
23.02.2025., 23:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2020.
|
Quote:
Xentriks kaže:
Slučajno sam naišao (ne znam kako) na ovaj članak iz 2022.; želim ovo postati ovdje jer je bilo par ljudi koji su na ovoj i sličnim temama govorili kako ovo što rade ovi mladi ljudi nije trap... Zapravo, kao što sam i sam više puta tvrdio bezuspješno, trap nije ograničen na ono što se "prodaje" u definiciji trapa već je mix više od 10 žanrova u koje možete ubaciti i Miachin r&b, house, pop, dance, electro bla bla bla...
Jer sa puno ljudi sam se prepirao oko toga da Miach nije trap glazbenica, al zapravo je.. jer trap nije "uskogrudni" žanr kao što je pop. Čisti pop ne može biti trap, ali trap može biti i pop (ako to ima smisla).
https://www.vecernji.hr/showbiz/hrva...glazbe-1616414
|
Miach nije trap. Ima suradnje s trap glazbenicima i njeni beatovi bi mogli poslužiti i za trap, al to je dance pop. Njene solo pjesme me najviše podsjećaju na Avu Max, a nju nitko ne smatra trapom.
|
|
|
24.02.2025., 09:56
|
|
Vječni optimist
Registracija: Jan 2012.
|
Quote:
Jobi kaže:
Umm, definiraj taj "pitchani mikrofon"  Pa doslovno o tome i govorim haha. Znači itekako se primijeti. U svakom slučaju, kad bude drugi put pjevala 'uživo' obrati pažnju na tonove. Mislim, kad nemaš nijednog falša, stvar je jasna.
|
Slažem se da je Lockroom danas predvodnik i glavni producent te trap scene. No ja bi se tu više osvrnuo na taj ''pitchani'' mikrofon. Prvo i osnovno: Autotune postoji još od 1998 i pjesme Believe na kojem ga je koristila Cher. No jako dugo vremena je bio problem kako da to i live zvuči kao na nekoj snimci u studiju (takoreći idealnim uvjetima). I onda sam pred par godina naišao na Sanremo 2021. gdje je po prvi puta uživo korišten takav poseban mikrofon u pjesmi ''Il genesi del tuo colore''. Tad mi je postalo jasno da se konačno uspjelo izvesti da autotune može biti izveden uživo bez tehničkih problema. I eto ti nastupa svih tih trap izvođača koji to koriste obilato.
Koliko to sad spada pod glazbu i nekakvu umjetnost je rasprava sama za sebe. A o Miach sve najbolje, mislim da je odlična glazbenica i dobro da ima producenta koji ju sluša i koji joj radi dobre beatove. 
|
24.02.2025., 13:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2019.
|
nadam se da će izbaciti neki novi album/ep prije koncerta u bocarskog. meni cak i ne smeta što su sve loockroomove pjesme postale na isti kalup. od nje očekujem basic onts onts numere za đuskanje i ona mi servira točno to. iako mislim da postaje problem što većina yemovih producenata (3ky, traposlavia i drugi) pokušavaju iskopirati loockrumove nachose, ali im ne ide baš dobro.
|
|
|
25.02.2025., 10:32
|
|
Registrirani korisnik
|
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:14.
|
|
|
|