Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Televizija > Turske serije

Turske serije Bivši podforum Neprikazano-sapunice

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 04.05.2025., 16:55   #321
Quote:
Saniye kaže: Pogledaj post
Neki novi mafijaš ili šta misliš ko bi mogao doći?
Pa nisam to razmišljao

Neka Ešrefova zla sestra koja ga je pronašla? i ako to mi plitko djeluje, ostavljam vama nagađanje

Edit: i da, da je glumi ona njegova ajdan iz gaddara čisto da vidim reakciju na temi
mecs is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.05.2025., 17:11   #322
Quote:
mecs kaže: Pogledaj post
Pa nisam to razmišljao

Neka Ešrefova zla sestra koja ga je pronašla? i ako to mi plitko djeluje, ostavljam vama nagađanje

Edit: i da, da je glumi ona njegova ajdan iz gaddara čisto da vidim reakciju na temi
Razlog zašto ne treba slušati fanove
Bluewave is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.05.2025., 17:29   #323
Quote:
Bluewave kaže: Pogledaj post
Razlog zašto ne treba slušati fanove
Vidiš ona je meni top, igra sad u nekoj novoj seriji i skroz je ok. Vidiš šta ti je reputacija mhmm ona koja nema ime je onako al zato ova Demet je superstar mislim jbg
Od mladih rabia soyturk mi je inače najbolja al nebitno nema veze s temom da ne dužim
mecs is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.05.2025., 18:12   #324
Nisam mislila na glumicu, nego zle sestre i ostale bakrace
Bluewave is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.05.2025., 18:30   #325
Quote:
nerinna kaže: Pogledaj post
Ja sam se uvijek pitala, kako je moguce da oni negdje tako svi zajedno spavaju u atmosferi poput nekog zatvora, kod tolikog bogatstva , nije mi ni na kraj pameti bilo da je to u vili , a ako nisam gdje propustila, vilu sam prvi put vidjela u 4.ep kad je Nusret sa svojim bataljonom dosao ubiti Esrefa, uglavnom ih vidjamo u hotelu najcesce.
Prikazana je na samom početku prve epizode, recimo u prvih pola sata, nakon predstavljanja likova.

Prvi put da u nekom filmu ili seriji vidim repliku zatvorske ćelije unutar bogate vile. Prvo sam pomislila da je u pitanju scenaristička ekcentričnost ili neki egzebicionalizam predstavljen samo pažnje radi jer nije bilo nikakvog objašnjenja osim da je to posledica njihove zatvorske zakletve.

Kasnije, gledajući kako su oni mirni i opušteni u tom prostoru gde jedan čita, drugi crta, treći razmišlja, četvrti spava……..stvorila mi se vizija tihe, porodične kuće u kojoj žive smireni, obični ljudi - vizija doma siročadi za kojim su uvek žudeli.

Možda je ta ćelija njihov potsetnik odakle dolaze, na koji način su spojeni i odlučnost da se njihova bratska, porodična veza stvorena u zatvorskom paklu održi i na slobodi, u situaciji kad mogu sebi da priušte daleko više materijalnog da prednost daju svojoj primarnoj, duhovnoj vezi.

Ova ćelija je moćan motiv koji je nenametljivo i soficistirano uklopljen u priču i kojem svaki gledalac može da pripiše sopstveno značenje.
Old 04.05.2025., 18:53   #326
Quote:
Krsmanka kaže: Pogledaj post

Možda je ta ćelija njihov potsetnik odakle dolaze, na koji način su spojeni i odlučnost da se njihova bratska, porodična veza stvorena u zatvorskom paklu održi i na slobodi
ovo. ali mislim da im je to i safe room u kuci, vjerovatno bullet proof. da mogu opusteno spavati da ih se ne napadne.
TheWitch is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.05.2025., 19:56   #327
Quote:
Krsmanka kaže: Pogledaj post
Prikazana je na samom početku prve epizode, recimo u prvih pola sata, nakon predstavljanja likova.

Prvi put da u nekom filmu ili seriji vidim repliku zatvorske ćelije unutar bogate vile. Prvo sam pomislila da je u pitanju scenaristička ekcentričnost ili neki egzebicionalizam predstavljen samo pažnje radi jer nije bilo nikakvog objašnjenja osim da je to posledica njihove zatvorske zakletve.

Kasnije, gledajući kako su oni mirni i opušteni u tom prostoru gde jedan čita, drugi crta, treći razmišlja, četvrti spava……..stvorila mi se vizija tihe, porodične kuće u kojoj žive smireni, obični ljudi - vizija doma siročadi za kojim su uvek žudeli.

Možda je ta ćelija njihov potsetnik odakle dolaze, na koji način su spojeni i odlučnost da se njihova bratska, porodična veza stvorena u zatvorskom paklu održi i na slobodi, u situaciji kad mogu sebi da priušte daleko više materijalnog da prednost daju svojoj primarnoj, duhovnoj vezi.

Ova ćelija je moćan motiv koji je nenametljivo i soficistirano uklopljen u priču i kojem svaki gledalac može da pripiše sopstveno značenje.
Hvala ti , upravo sam ponovo odgledala bas tih prvih tridesetak min. epizode, a prvi put sam istovremeno gledajuci i pisala veliki dio onoga sto je Omer govorio o Esrefu i njima trojici; Gurdalu, Faruku i Muslimu.

Isto sam, nakon mog proslog pisanja, razmisljala i ja gledajuci ih tako u nekoliko scena koje su nam u ovih 6.ep prikazali, da sada ne ponavljam otprilike sve izreceno sto si ti vec napisala.

Old 04.05.2025., 20:42   #328
Quote:
Pa nisam to razmišljao

Bilo je govora da će Irem Helvacioglu igrati Esrefovu sestru ali nisam sigurna da li će se to desiti .
Ajdan jeli

Sadi'nin Saniye
Saniye is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.05.2025., 21:00   #329
Quote:
Bilo je govora da će Irem Helvacioglu igrati Esrefovu sestru ali nisam sigurna da li će se to desiti .
Ajdan jeli
A ne izgovara se ajdan?
Da ima to za sestru neka info, prije nego se pojavila izetova sestra još je se pisalo
mecs is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.05.2025., 21:03   #330
Quote:
A ne izgovara se ajdan?
Da ima to za sestru neka info, prije nego se pojavila izetova sestra još je se pisalo
Ne znam kako se izgovara ali sam se sjetila naših reakcija na nju.Mada ja sam vrlo brzo prestala gledat tu seriju pa me nije smetala toliko.

Ima info ali čini mi se da je Irem trudna pa možda budu tražili neku drugu glumicu koja će glumiti Esrefovu sestru.
Čudi me da ta sestra nije sa njima u sklopu siročadi .Možda je nju neko usvojio.

Sadi'nin Saniye
Saniye is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.05.2025., 21:06   #331
Quote:
Ne znam kako se izgovara ali sam se sjetila naših reakcija na nju.Mada ja sam vrlo brzo prestala gledat tu seriju pa me nije smetala toliko.

Ima info ali čini mi se da je Irem trudna pa možda budu tražili neku drugu glumicu koja će glumiti Esrefovu sestru.
Čudi me da ta sestra nije sa njima u sklopu siročadi .Možda je nju neko usvojio.
A dobro i lik joj je bio bezveze. Koliko se sjećam sjedila je na kauču s nekom babom i majkom pola serije. Ostatak je proganjala bivšeg po ulici
mecs is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.05.2025., 01:14   #332
Ova zadnja epizoda je bila odlična

Meni i najbolja do sad
Bluewave is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.05.2025., 11:36   #333
Ja ipak mislim da je cveće Komesarki poslao Esref

A šta je ono bilo, zaboravila sam, Esref je rekao šefu policije nešto oko žene i ćerke...je se seća neko?
Bluewave is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.05.2025., 11:56   #334
Quote:
Ja ipak mislim da je cveće Komesarki poslao Esref

A šta je ono bilo, zaboravila sam, Esref je rekao šefu policije nešto oko žene i ćerke...je se seća neko?
Ja sam bas imala namjeru o tome pisati, jer mi je ta scena ostala upecatljiva. To je bilo u drugoj epizodi kada je Serdar naredio da mu se pozove Esref, poslije ranjavanja od Izetovih ljudi i kako Esref nije htio priznati da Izet ima bilo kakvog upliva u tome, jer bi se istraga prosirila, Serdar mu je prijetio da ce ga strpati iza resetaka kad-tad, ali ono bas cinicno kakav inace on ima nastup kad je u kontaktu sa Esrefom.

I onda mu je Esref rekao: "Ali vidim da ste malo nervozni, nacelnice. Upravljanje bijesom je vazna stvar i ako to niste u stanju, onda covjek tuce svoju zenu, razvodi se desavaju, djeca ostaju u sredini, ne daj Boze."

Na to mu je Serdar jos cinicnije uzvratio: "Odakle ti to znas, covjece" i istjerao ga van.

Svemu tome je bila povod uokvirena slika nacelnikove zene na njegovom stolu, koju je Esref spazio i izrekao sve sto smo vidjeli u toj sceni.

Ali, kako se Serdar preznojio odlazeci od Cigdem, kad je gospodjica netom prije toga otkrila svoje rame u nastupu njenog zavodjenja.
Old 05.05.2025., 12:00   #335
Ja se sećam da je par puta pre Esrefovog govora zumirana slika ćerke na stolu, ali sam zaboravila šta je Esref rekao

I Serdar ima svojih slabosti, i mislim da će i Esref i Komesarka to iskorišćavati
Bluewave is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.05.2025., 12:03   #336
Quote:
Ja se sećam da je par puta pre Esrefovog govora zumirana slika ćerke na stolu, ali sam zaboravila šta je Esref rekao

I Serdar ima svojih slabosti, i mislim da će i Esref i Komesarka to iskorišćavati
Znaci, to je bila kcerka, a ne supruga kako sam ja mislila, bas cu kasnije pogledati tu scenu, zapisala sam da je kod 97min. druge ep.
Old 05.05.2025., 12:14   #337
Quote:
nerinna kaže: Pogledaj post
Znaci, to je bila kcerka, a ne supruga kako sam ja mislila, bas cu kasnije pogledati tu scenu, zapisala sam da je kod 97min. druge ep.
Pa i nisam baš sigurna, ali mislim da je ćerka...

Sliku su zumirali još jednom ranije, nagoveštavali su nesto
Bluewave is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.05.2025., 12:22   #338
Quote:
Pa i nisam baš sigurna, ali mislim da je ćerka...

Sliku su zumirali još jednom ranije, nagoveštavali su nesto
Evo, uzela sam slike, moglo bi biti da mu je kcerka, ako on moze imati ovako odraslu kcerku, koliko bi on mogao imati godina?

Ali vidi njenog pogleda kad je Esref to izrekao.

Old 05.05.2025., 12:29   #339
Za Komesarku nemam zeru poštovanja

Totalno je flipnula

Bilo je dobro i kad je Esref odlazeći od zamenjenog kontejnera, svirnuo policiji, a ona se suzdržavala da se ne nasmeje
Bluewave is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.05.2025., 13:37   #340
Quote:
Za Komesarku nemam zeru poštovanja

Totalno je flipnula

Bilo je dobro i kad je Esref odlazeći od zamenjenog kontejnera, svirnuo policiji, a ona se suzdržavala da se ne nasmeje
Mene je jako iznenadila u sceni zavodjenja nacelnika, najprije se odusevila da je dobila lijep buket cvijeca, mislim da je slican ili isti kao onaj sto smo vidjeli u flaschback-u koji je od Esrefa nekada ranije dobila za rodjendan, stoga bi trebao biti buket od Esrefa, sada sa posvetom na nekada srecne dane. I da zavrsim, znaci toliko odusevljenje dobivenim buketom i onda otkrije rame da bi zavela nacelnika, bas flop….
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:47.