Eno i ino (Bez)Alkoholna pića - Ne očekujte Mladena Grdovića na stolu |
|
|
18.11.2010., 13:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2008.
|
Quote:
Coco_Nut kaže:
Ako smo dobro shvatili gospođu koja radi u MediaMarktu u Siesbergu, ta akcija bi trebala još trajati. Ako vas zanima, možda da ih kontaktirate i provjerite prije nego se uputite tamo.
|
ja sam probala neki info naći na njihovoj net stranici, ali ništa nema ili ja ne znam naći  
|
|
|
18.11.2010., 14:50
|
|
www.baristass.com
Registracija: Feb 2010.
|
Quote:
Kavu ujutro pijem da se razbudim
|
I rest my case... 
|
|
|
18.11.2010., 15:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
Quote:
Daisyduck kaže:
ja sam probala neki info naći na njihovoj net stranici, ali ništa nema ili ja ne znam naći  
|
Pogledati ovdje.
Na ove prikazane cijene imali su sniženje od 40€.
Tamo smo bili u subotu, a u nedjelju kada sam gledao na webu bile su iste ove cijene bez popusta pa pretpostavljam, s obzirom na informaciju da će akcija trajati, da jednostavno nije objavljena na webu.
Kada se otvori link, s desne strane pod Mein MediaMarkt trebao bi se ispisati i broj telefona u MM-a u Seisbergu.
|
|
|
18.11.2010., 17:48
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Coco_Nut kaže:
Pogledati ovdje.
Na ove prikazane cijene imali su sniženje od 40€.
Tamo smo bili u subotu, a u nedjelju kada sam gledao na webu bile su iste ove cijene bez popusta pa pretpostavljam, s obzirom na informaciju da će akcija trajati, da jednostavno nije objavljena na webu.
Kada se otvori link, s desne strane pod Mein MediaMarkt trebao bi se ispisati i broj telefona u MM-a u Seisbergu.
|
danke, tnx  puno, puno hvala na info  
|
|
|
20.11.2010., 20:05
|
|
ne diraj me dok se sunčam
Registracija: Nov 2010.
|
da li je netko naručivao nespresso kapusle preko interneta ( www.nespresso.com)? kakva su iskustva? troškovi dostave su im dosta veliki... a koja je vjerojatnost da naši opale carinu na to?
|
|
|
24.11.2010., 11:48
|
|
CEO
Registracija: Sep 2008.
|
Quote:
kroko-dil kaže:
da li je netko naručivao nespresso kapusle preko interneta ( www.nespresso.com)? kakva su iskustva? troškovi dostave su im dosta veliki... a koja je vjerojatnost da naši opale carinu na to?
|
Ja sam pokušao.
Javili su mi mailom iz Nestlea da nažalost ne dostavljaju nespresso kapsule u hrvatsku iz razloga što hrvatska carina vraća kapsule nazad pošiljatelju.
Ne znaju što je tomu razlog.
Moje mišljenje je jednostavno...naša carina očito još živi u prošlim (socijalističkim) vremenima kada se je moglo uvesti samo 1 kg kave.
Hej, pa to je KAVA...e nemere to preko carina samo tako.!!
Glupost na kvadrat.
Uglavnom, za sada je jedino rješenje Graz (u Sloveniji nema Nespreso).
Dok se ne otvori u Zagrebu...trebalo je ove godine, ali navodno su prolongirali na sljedeću.
Pa, vjerojatno će doći ipak skoro, s obzirom da su eto i ovaj Dolce Gusto počeli prodavati.
|
|
24.11.2010., 12:54
|
|
2 wheel rider
Registracija: Mar 2004.
|
do kile kave se ne placa poseban porez
evo malo vise o zakonima poseban porez na kavu
|
|
|
24.11.2010., 13:18
|
|
CEO
Registracija: Sep 2008.
|
Quote:
flOorKilla kaže:
|
Pa o tome i ja govorim...sve u svemu glupost.
Dakle kapsule nespressa bi trebale imati odgovarajuću poreznu markicu.
A ne mogu je imati jer nema službenog uvoznika.
Uostalom takvo naručivanje od 200-300 kapsula putem interneta ionako spada u osobnu potrošnju.
Ne shvaćam takav kruti stav hrvatske carine prema kavi. Može se čak naručivati i iz Srbije i Makedonije (tako su mi rekli mailom iz Nesspresa) ali ne može iz Hrvatske.
Glup i zatucan stav....i još gluplji zakon.
|
|
26.11.2010., 17:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2007.
|
Meni se to čini kao nekakav kofeinsko-carinski lobi...
Aparate za Dolce gusto u RH prodaju po 1000 kn, a IDENTIČNI takvi aparati vani koštaju manje od sto eura.
Uz to ovdje prodaju fore o nekim kvazi akcijama?!
Stvarno nas drže za zadnje zatucane balkanske tuke?!
Pa evo, i na ovom lnku od MM-a koji je netko postao ovdje lijepo piše da taj isti aparatić košta 99 eura, uz to oni imaju i opciju ovih jeftinijih krupsova za 79 eura... 
A nespresso.. to mi nije jasna priča... već godinama govore kako će doći u RH i nema ih nigdje, a nema logike da se prodaje dio asortimana od Nescafea, a da ovaj dio eto - nitko npr. ne želi prodavati u RH...
Znam da zvuči kao teorija zavjera, ali da su svuda u svijetu redovi i redovi za kupovinu nespressa, a da jedino kod nas nema interesa.. ne zvuči logično. Prije netko štopa njihov ulazak na tržište...
Šteta, jer im je kava prepredobra...
|
|
|
26.11.2010., 19:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2003.
|
Quote:
anpi kaže:
....
A nespresso.. to mi nije jasna priča... već godinama govore kako će doći u RH i nema ih nigdje.....
|
Doći će... 
"Ladies and Gentlemen, this is your Captain speaking. We have a small problem. All four engines have stopped. We are doing our damnedest to get them going again. I trust you are not in too much distress." by Captain Eric Moody
|
|
|
26.11.2010., 20:23
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
sinisa_7 kaže:
Doći će... 
|
iz tvoje tipkovnice u božje uši...
i samo da onda ne bude kao i sa svim ostalim - da i aparati i kapsule budu 2x skuplji od ostatka normalnog, cviliziranog i uljuđenog svijeta... 
|
|
|
06.12.2010., 10:52
|
|
Nematikodmenevamtenamte
Registracija: Jan 2004.
|
Quote:
anpi kaže:
Meni se to čini kao nekakav kofeinsko-carinski lobi...
Aparate za Dolce gusto u RH prodaju po 1000 kn, a IDENTIČNI takvi aparati vani koštaju manje od sto eura.
Uz to ovdje prodaju fore o nekim kvazi akcijama?!
Stvarno nas drže za zadnje zatucane balkanske tuke?!
Pa evo, i na ovom lnku od MM-a koji je netko postao ovdje lijepo piše da taj isti aparatić košta 99 eura, uz to oni imaju i opciju ovih jeftinijih krupsova za 79 eura... 
A nespresso.. to mi nije jasna priča... već godinama govore kako će doći u RH i nema ih nigdje, a nema logike da se prodaje dio asortimana od Nescafea, a da ovaj dio eto - nitko npr. ne želi prodavati u RH...
Znam da zvuči kao teorija zavjera, ali da su svuda u svijetu redovi i redovi za kupovinu nespressa, a da jedino kod nas nema interesa.. ne zvuči logično. Prije netko štopa njihov ulazak na tržište...
Šteta, jer im je kava prepredobra...
|
Ja kupio jucer Dolce Gusto aparat u Grazu za 49,99 EUR iliti ca 370,00 HRK. Istina jedan drugi model od Krupsa ali ovaj koji u HR prodaju po senzacionalnoj cijeni od 999,90 je u A do 30.01.2011. (akcija -40 EUR) 600,00 HRK.
Stvarno smoz zemlja i po 
|
06.12.2010., 11:09
|
|
just 4 someone...
Registracija: Oct 2006.
|
Po zadnjim informacijama Nespresso neće ni doći u Hrvatsku jer su ispitivali tržište i isplativiji im je ispao NDG aparat.
Kod nas za sad neće biti na popustu aparat jerbo je novi, bar sa Nestleove strane - jedino da dućani tipa Konzum, Billa, Interspar, Mercator, TechnoMax i ostali snize cijene na svoj račun.
Budite svjesni da je normalno da je cijena kod nas viša nego drugdje u EU jer je kod nas u prodaji tek mjesec i po dana, a vani je već 3 godine. I kod nas će s vremenom cijena ići dolje, ali nikako gore.
I još uzmite u obzir da će i cijena kapsula ići dolje, da je ovih 40kn najviša cijena kaj će biti - preko toga neće nikad ići, samo može ići dolje.
Tokom 2011. će doći i kapsule za hladne napitke, Ice cappuccino, Ice tea te druge varijante espressa koje su malo slabije od ovog Intensa.
|
06.12.2010., 16:41
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Mar 2008.
|
Quote:
okom 2011. će doći i kapsule za hladne napitke, Ice cappuccino, Ice tea te druge varijante espressa koje su malo slabije od ovog Intensa.
|
Ma da?
Trenutno tih sorti nema nigdje 
|
|
|
06.12.2010., 16:47
|
|
just 4 someone...
|
Da, doći će sigurno, samo se ne zna točno koji mjesec.
Ima ih po vani, Švicarska i ekipa koji imaju aparat duže.
|
06.12.2010., 17:27
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
Aamy_11 kaže:
Da, doći će sigurno, samo se ne zna točno koji mjesec.
Ima ih po vani, Švicarska i ekipa koji imaju aparat duže.
|
Ja sam vani i imam aparat duze, na njihovoj sluzbenoj stranici nema tih kapsula. Pises o Nespressu ili?
Provjeri stranicu. 
|
|
|
06.12.2010., 17:45
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Aamy_11 kaže:
Po zadnjim informacijama Nespresso neće ni doći u Hrvatsku
|

|
|
|
06.12.2010., 18:04
|
|
just 4 someone...
|
Gledala sam stranicu, ali ja pišem o informacijama koje sam dobila direktno iz Nestlea.
Govorim o NDG, a ne o Nespressu.
|
06.12.2010., 18:39
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
Aamy_11 kaže:
Gledala sam stranicu, ali ja pišem o informacijama koje sam dobila direktno iz Nestlea.
Govorim o NDG, a ne o Nespressu.
|
Sto je NDG?
|
|
|
06.12.2010., 20:04
|
|
Neregistrirani korisnik
|
NDG = Nescafe Dolce Gusto
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:39.
|
|
|
|