Alternativno liječenje Sve ono što ne spada u službenu medicinu |
|
|
16.01.2014., 17:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2012.
|
Quote:
garudaban kaže:
Puno je bliže istini da je vani južina a ti mali meteoropat/ica
|
naravno da sam i ja pomislila na meteoropatiju, uvijek polazim od sebe i tu tražim uzrok, no ovi simptomi predugo traju da bi se radilo samo o tome, traju duže od tjedan dana a ja u cijelom svom životu nisam bila bezvoljna duže od dan, dva (tu naravno ne ubrajam izuzetno loše životne periode, što sada nije slučaj).
Afirmacije pažljivo koristim, uostalom upoznata sam donekle s radom Jasmine Kovačev, Ognjena Livade i Kristijana Kolege te ne bih napravila početničke pogreške.
Lilamer nije potrebno čak niti prolaziti određene točke, mogu se te stvari i energetski odraditi uz željenu namjeru/afirmaciju.
Htjela sam pokušati s EFT tehnikom da vidim je li rezultat bolji nego dok negativne emocije čistim energetski, za sada je rezultat isti no svejedno nastavljam s EFT
|
|
17.01.2014., 17:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2008.
|
RedSonia zanima me da li si probala metodu E.Coué (otac pozitivne misli) a bazira se na sugestiji? Nasa podsvjest je uzrok nasih fizickih i psihickih stanja.Misao dobra ili losa je za nas realnost koja se moze ostvariti.
E.Coué je bazirao svoju metodu u jednoj jedinoj recenici koju treba ponavljati 3 puta na dan po 20 puta.
"Svaki dan i na sve moguce nacine osjecam se sve bolje i bolje"
Izgleda vrlo jednostavno ali djeluje vjeruj mi!
|
|
|
17.01.2014., 17:56
|
|
Registrirani korisnik
|
Lilamer nisam to probala, barem ne na takav način.
Ali zvuči zanimljivo i moglo bi funkcionirati, zašto ne 
|
|
17.01.2014., 20:12
|
|
Registrirani korisnik
|
Najbolje u svemu tome je da ne steti,mozes si sam pomoci kad god ti zatreba uostalom kao i sve druge alternativne metode. Kada bi se ljudi vise okrenuli prirodnom nacinu ljecenja bilo bi manje stresa i agresivnosti u svakodnevnom zivotu ali to svatko treba shvatiti sam, mnogim prijateljicama se ni ne usudim pricati o tome da ne misle da sam skrenula mada bi im rado pomogla jasno na cisto amaterskoj bazi! Kakva su tvoja iskustva u vezi toga ?
|
|
|
18.01.2014., 15:11
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
lilamer kaže:
Najbolje u svemu tome je da ne steti,mozes si sam pomoci kad god ti zatreba uostalom kao i sve druge alternativne metode. Kada bi se ljudi vise okrenuli prirodnom nacinu ljecenja bilo bi manje stresa i agresivnosti u svakodnevnom zivotu ali to svatko treba shvatiti sam, mnogim prijateljicama se ni ne usudim pricati o tome da ne misle da sam skrenula mada bi im rado pomogla jasno na cisto amaterskoj bazi! Kakva su tvoja iskustva u vezi toga ?
|
od kada sam počela raditi na sebi mnoga dotadašnja prijateljstva su se jednostavno prorijedila ili potpuno prekinula.
U život su mi ušle osobe koje također rade na sebi.
Što se tiče toga da imaš potrebu bliskim ljudima prenijeti metodu kojom mogu pomoći sebi je znak tvoje empatičnosti (terapeuta u tebi) no to je uvijek dvosjekli mač. Ljudi bilo koju metodu prihvate tek onda kada su spremni za nju,kada su spremni za promjene a mi pretjeranim inzistiranjem ili pričanjem o nekoj metodi možemo udaljiti te ljude od sebe, dovesti se u situaciju da nas ne razumiju, udaljiti se od njih jer jednostavno više ne osjećamo onu duhovnu povezanost od prije.
Ono što sam shvatila kroz svoj rad sa mnogo različitih tehnika je to da je svaka tehnika dobra te da nema loše kao što nema niti savršene tehnike ali isto tako da svaka tehnika neće odgovarati svakome. I upravo je u tome ljepota ljudske različitosti 
|
|
18.01.2014., 19:30
|
|
Registrirani korisnik
|
Ovo si jako dobro zakljucila! Slazem se sa svakom rijeci koju si napisala jer sam sve to osjetila i sama i zato da ne bi dosla u konflikt sa okolinom izbjegavam tu temu.
Istina je da svatko mora sam biti spreman da prihvati nesto novo kao sto je i sa nama bio slucaj.ja sam sve otkrila sama i to je mogu reci najbolja stvar koja mi se desila u zadnjh 20 godina. Prvi puta u zivotu prihvacam se takva kakva jesam,prihvacam sve nesrece koje su me zadesile,prvi puta se osjecam sretna i pozitivna makar su svi moji problemi i dalje prisutni.
To je neko novo stanje duse koje ne mogu usporediti sa nicim sto sam do sada dozivila i sve zahvaljujuci eft metodi od koje sam pocela i koja ce uvjek biti moj prvi izbor!
|
|
|
16.04.2014., 12:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2009.
|
lilamer, tek planiram čitati temu iz početka, ali eft metod si praktikovala sama?
|
|
|
05.07.2014., 18:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2013.
|
Dali je istina ovo što drugi pišu,da amatersko korištenje tehnike može dovesti do neželjenih posljedica?
|
|
|
05.07.2014., 23:18
|
|
otrov(a)na...
Registracija: Jan 2009.
|
Naravno da je štetno,pa moraš platiti tečaj. 
(od čega će inače oni zarađivati)
Ne budi naivna.
Jedine loše posljedice koje su moguće je 'izvlačenje' starih problema na površinu ali tako je i sa drugim tehnikama.
Tada se jednostavno pozabaviš s njima i to je to.
|
06.07.2014., 11:50
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Lost-soul kaže:
Dali je istina ovo što drugi pišu,da amatersko korištenje tehnike može dovesti do neželjenih posljedica?
|
kojih štetnih posljedica?
radim amaterski i samostalno EFT više od 8 mjeseci i primječujem samo pozitivne pomake 
|
|
06.07.2014., 23:04
|
|
AS
Registracija: May 2006.
|
Quote:
Lost-soul kaže:
|
Neradi se o neželjenim posljedicama već o tome da se tada suočavaš s negativnim osjećajima na kojima radiš da ih promijeniš. Prilikom rada s osjećajima možeš tada naletijeti na svoje razno razne izljeve emocije i otuda je izvučena spika da je to neželjena posljedica. Te emocije nisu neželjena posljedica već konačno suočavanje sa njima koje smo godinama gurali pod tepih.
|
|
|
07.07.2014., 20:33
|
|
Registrirani korisnik
|
ja sam od tih nekih neželjenih posljedica imala jedino bezvolju no smatram da sam trebala tapkati umjereno a ne kao što kažu da možeš tapkati koliko god toga hoćeš u danu. Dok sam god bila umjerena sve je bilo OK
|
|
15.07.2014., 14:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2009.
|
da li tapkanje može izliječiti traumu rođenja? ...ne sjećam se rođenja...ali znam da nije bilo lako iskustvo..izlazak van..prvi udah..pa pranje..jaka svijetlost...eto...može li tapkanje pomoći?
|
|
|
16.07.2014., 06:39
|
|
AS
Registracija: May 2006.
|
Quote:
antik kaže:
da li tapkanje može izliječiti traumu rođenja? ...ne sjećam se rođenja...ali znam da nije bilo lako iskustvo..izlazak van..prvi udah..pa pranje..jaka svijetlost...eto...može li tapkanje pomoći?
|
Mozes probati nista negubis.
Iako ovo po meni nema smisla, jer samo rodenje nije trauma (posljedica) vec je trauma nesto drugo, npr. kao strahovi, nesigurnost, sok itd.
Znaci rodenje nije trauma kao takva kao npr. strah, jer rodenje je isto kao jedan oblik puta kao npr. hodanje i na tom putu ti dozivljavas obicno strahove npr. skoro te pregazio auto i sad si postao nesiguran u prometu. Znaci hodanje nije trauma vec kada si dozivio traumu odnosno trauma bi u tom slucaju bila pretrpljen sok zbog auta, isto tako rodenje nije trauma vec kao dogadaj kada se to dogodilo kao i sa hodanjem.
Tu cesto ljudi grijese i onda im ne funkcionira neka metoda, nebitno jel ova ili neka treca jer ima puno slicnih metoda koje se zasnivaju na upravo takvom obliku lijecenja.
Tapatalk 2 using mobile - Samsung Galaxy Fit S5670
|
|
02.02.2016., 13:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2014.
|
Ima li neka promjena poslije par dana ove tehnike?Moja se rodica bacila na tapkanje i meditaciju i nista
|
|
|
07.03.2023., 19:50
|
|
Ozbiljno ne ozbiljan! :P
Registracija: Mar 2020.
|
Jel radi tko ovo i kakva su vam iskustva sa time?
Zanima me jer bi i ja krenuo.
Ali prvo bih volio čuti od ljudi koji su to prošli iskustva.
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:45.
|
|
|
|