Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 30.01.2024., 10:31   #3381
To je dobro?

Poslano sa mog XQ-CC54 koristeći Tapatalk
Old 30.01.2024., 11:56   #3382
Quote:
ibilic1 kaže: Pogledaj post
To je Farchioni ulje, koliko vidim.
Iz Italije, preko Njemačke do HR... pa obilaskom pola Europe postane jeftinije nego direktno kod proizvođača. To mi je uvijek bila zanimljiva pojava.
črni is online now  
Odgovori s citatom
Old 30.01.2024., 20:36   #3383
Mislim da je danas bila globalna navala na to ulje .
Doreen Mana is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.01.2024., 08:28   #3384
Farchioni samo puni, porijeklo je EU i trece zemlje, vec samo prijevoz pojede prodajnu cijenu
Old 31.01.2024., 15:02   #3385
Quote:
Maremonti kaže: Pogledaj post
Farchioni samo puni, porijeklo je EU i trece zemlje, vec samo prijevoz pojede prodajnu cijenu
Nisam siguran. Dokumentarci o hrani trube već više od desetljeća, a možda već i dva da je prijevoz u cijeni proizvoda prisutan s oko 1-2%

A te fore da oni samo pune, ovi drugi samo proizvode, dok treći prevoze, a četvrti trljaju ruke jer je to hebeno dobar posao ne vjerujem. Tipična kapitalistička obmana. Što više ruku prođe proizvod to su mogućnosti za muljažu veće...
črni is online now  
Odgovori s citatom
Old 31.01.2024., 16:36   #3386
Quote:
črni kaže: Pogledaj post
Nisam siguran. Dokumentarci o hrani trube već više od desetljeća, a možda već i dva da je prijevoz u cijeni proizvoda prisutan s oko 1-2%
Ako prijevoz ovisi prvenstveno o volumenu, tezini, udaljenosti, a ne o vrijednosti proizvoda koji se prevozi kakvog smisla ima ova tvrdnja iznad o 1-2%?
bLah. is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.02.2024., 15:06   #3387
I meni je sve to na prvu djelovalo neuvjerljivo, ali očito je da postoji ogromna računica za tako nešto...pogotovo u globalnim okvirima i prijevoz brodovljem.
črni is online now  
Odgovori s citatom
Old 01.02.2024., 15:38   #3388
Ocito ne postoji nikakva ogromna racunica ako znamo da se vrijednost proizvoda po volumenu/tezini moze drasticno razlikovati, ne kosta isto u postotku transport secera ili vanilije iako cak idu u isti kolac.
bLah. is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.02.2024., 19:01   #3389
Nemam potrebu se raspravljati oko toga.
Samo iznosim činjenicu da ponekad prijevoz ne pojede ništa, nego čak oduzme na cijenu proizvoda. Jer prijevozom artikla od mjesta A, na mjesto B, da bi završilo u konačnici na mjestu C, znači ponekad i jeftiniju cijenu, a uglavnom i lošiju kvalitetu. Što u međuvremenu oni rade s tim proizovdom, to samo oni znaju.
črni is online now  
Odgovori s citatom
Old 04.02.2024., 16:55   #3390
Quote:
Što u međuvremenu oni rade s tim proizovdom, to samo oni znaju.
uglavnom ga dorade na štetu potrošača, naravno
Old 09.02.2024., 18:48   #3391
Quote:

A te fore da oni samo pune, ovi drugi samo proizvode, dok treći prevoze, a četvrti trljaju ruke jer je to hebeno dobar posao ne vjerujem. Tipična kapitalistička obmana. Što više ruku prođe proizvod to su mogućnosti za muljažu veće...
A možemo i s druge strojne ako se služeš. Tipične pernaroidne paranoje, često vrlo plitke i pitke. Ovdje vjerujem, je samo u pitanju netko tko nikada nije kročio u proizvodni pogon ikakvog tipa.
Lon poslovi iliti lohn ako ti je draže pretraživati po bespućima interneta, su najčešće oblik koji izaziva ovu mentalnu nevjericu. Imao sam nažalost zadovoljstvo i iskustvo sudjelovati u proizvodnji takvog tipa gdje mi je austrijanac zakupio dio proizvodnje, gdje sam ja/mi pružili ruke/rad/strojeve za bagatelnu cijenu jer drugačije ne ide u njihovu ambalažu po specifikacijama koje su njima odgovarale. Tamo lijepo piše da su bagi i ekipa to spakovali u nekakve kovčege iako to nije imalo nikakve veze s proizvodima koje smo tada prodavali pod našim brendom.
Znam, znam, vrlo teško za shvatiti, lakše su teorije zavjere...
P.s. nije da smo to iljadu puta do sad prošli.
balzag is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.02.2024., 21:50   #3392
Drastično poskupjelo maslinovo ulje. Pogledajte usporedbu s drugim zemljama

https://www.index.hr/vijesti/clanak/...e/2542655.aspx
manchild is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.02.2024., 22:48   #3393
domace sam prestao vec kupovat, sad cu i kupovno. pa za godinu dana kad vide da je potraznja manja ce opet past. e kad bi tako svi postupili bilo bi nam bolje, al ne, svi ce kukat i kupovat precjenjeno...
Old 29.02.2024., 00:22   #3394
Kakav je to zivot bez maslinovog ulja?
gmit is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.02.2024., 06:16   #3395
Quote:
gmit kaže: Pogledaj post
Kakav je to zivot bez maslinovog ulja?
Old 29.02.2024., 09:00   #3396
Festival maslina u Zagrebu
BigDaddy is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.02.2024., 14:26   #3397
Quote:
manchild kaže: Pogledaj post
Drastično poskupjelo maslinovo ulje. Pogledajte usporedbu s drugim zemljama

https://www.index.hr/vijesti/clanak/...e/2542655.aspx
nemam misljenje o poskupljenju maslinovog ulja, ali nasmijao me prvi komentar ispod clanka

žoan is online now  
Odgovori s citatom
Old 11.03.2024., 22:27   #3398
https://www.konzum.hr/katalozi/katalog_11_2024
35str, 5.99e/L od četvrtka
ibilic1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.03.2024., 22:45   #3399
Quote:
ibilic1 kaže: Pogledaj post
35str, 5.99e/L od četvrtka
Samo se vi smijte, za par godina će se sigurno pojaviti extra djevičansko maslinovo ulje iz PRC-a po cijeni od 3,99€/l
Mačak Gaston is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.03.2024., 07:18   #3400
Uz opis tog proizvoda na Tommy web trgovini stoji : Sastavljeno od rafiniranih maslinovih ulja i djevičanskih maslinovih ulja.
75% rafinirano i 25% ekstra djevičansko ulje

https://www.tommy.hr/proizvodi/masli...-1-l-trenton-1
panorama is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:31.