Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Putovanja

Putovanja Gdje ljetujete, zimujete, idete na izlete? I kako vam je bilo?
Podforum: Hrvatska i turizam, Destinacije i putopisi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 16.04.2012., 18:34   #3421
dali se moze birati termin u US ambasadi tj datum i vrijeme ili sta te snadje i jel moguce da dvoje ljudi odjednom ima razgovor na istom salteru? Hvala
dsimunja is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2012., 21:22   #3422
Kad smo vec kod katara, ja samo presjedam u kataru, jel mi treba viza za jedan sat cekanja na aerodromu?
Old 16.04.2012., 22:03   #3423
Quote:
Čačkalica kaže: Pogledaj post
Kad smo vec kod katara, ja samo presjedam u kataru, jel mi treba viza za jedan sat cekanja na aerodromu?
Za tranzit do max. 8 sati ne treba nikakve vize.

http://www.timaticweb.com/cgi-bin/ti...buser=DELTAB2C
Brick2k is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2012., 22:22   #3424
Quote:
dsimunja kaže: Pogledaj post
dali se moze birati termin u US ambasadi tj datum i vrijeme ili sta te snadje i jel moguce da dvoje ljudi odjednom ima razgovor na istom salteru? Hvala
Možeš sebi izabrati slobodan termin ali tek kad ispuniš obrazac. Termini su od ponedeljka do četvrtka ujutro. Možete zajedno na šalter ako imate termin u isto vrijeme.

Možda ti i ovo zanima da se turistička viza od 13. travnja 2012. naplačuje 160$ umjesto 140$.

http://zagreb.usembassy.gov/vize2/po...e-za-vizu.html
scarface_cro is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.04.2012., 18:20   #3425
Pozdrav. Trebao bi malu pomoc oko papira koji se trebaju dofurati.
Na stranici ambasade pise :
"Zaposlene osobe trebaju priložiti pismo od svog poslodavca, uključujući informacije o dužini radnog staža, plaćenom i neplaćenom odmoru, te prosječnim mjesečnim primanjima u zadnja tri mjeseca."

E sad. Kako izgleda to pismo od poslodavca? Jel to neki sluzbeni dokument ili se samostalno ispise, isprinta, poziga i potpise od strane poslodavca? Ili to kupim onaj obrazac u NN gdje pise to sve (da sam na neodredeno, da imam godisnji od tad do tad...)

I zanima me kako se dokazuju ta prosjecna mjesecna primanja? Jel to isto neki sluzbeni papir ili se drugacije to prikazuje?

Pa molim one koji su vec bili na razgovoru u ambasadi sa tim papirima da mi pomognu. Moze i na PM. Fala
getready is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.04.2012., 18:27   #3426
Na komadu papira koji ima memorandum tvoje firme ti šef ili kadrovska napiše da si zaposlen na tom i tom radnom mjestu na neodređeno i da imaš toliko dana godišnjeg.
Prosjek plaće dobiješ ako ti firma ima neki Odjel za obračun plaća, napišu da su ti u tri mjeseca isplatili toliko love.
Sve to može biti na hrvatskom.
Iako ako se ja dobro sjećam taj prosjek plaće nije frajer ni pogledao nego mi je odmah vratio.
nukac is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.04.2012., 18:56   #3427
Quote:
nukac kaže: Pogledaj post
Na komadu papira koji ima memorandum tvoje firme ti šef ili kadrovska napiše da si zaposlen na tom i tom radnom mjestu na neodređeno i da imaš toliko dana godišnjeg.
Prosjek plaće dobiješ ako ti firma ima neki Odjel za obračun plaća, napišu da su ti u tri mjeseca isplatili toliko love.
Sve to može biti na hrvatskom.
Iako ako se ja dobro sjećam taj prosjek plaće nije frajer ni pogledao nego mi je odmah vratio.
Nukac
Hvala na brzom odgovoru. Kaj mislis jel problem da na istom papiru bude i taj prosjek placa? Moram te zagnjaviti sa jos par pitanja ( nemoj zamjeriti)

Idem u posjetu prijatelju, pa neznam da li da tako napisem i kazem ili je bolje reci da idem u razgledavanje (navedem nekoliko turistickih lokacija)? To pitam jer je prijatelj Hrvat pa da nebi posumnjali da ostajem.

Jel imas kakav prijedlog kako je najbolje ici do NY-a? Gledao sam dosta opcija pa ima raznih:
- ZG - London - NY sa easyjetom...ali u ovoj opciji moram prespavat u Londonu
- budimpesta - Ny ... Tu koliko vidim je najjeftinija karta ali je trajanje puta 33h, jer se valjda ide preko Duseldorfa ili moskve (ne sjecam se tocno) + jos prijevoz vlakom zg - budimpesta.
getready is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.04.2012., 20:35   #3428
Quote:
Brick2k kaže: Pogledaj post
Za tranzit do max. 8 sati ne treba nikakve vize.

http://www.timaticweb.com/cgi-bin/ti...buser=DELTAB2C
Hvala lijepa
Old 17.04.2012., 20:56   #3429
Bolje ti je reći da ideš turistički na tjedan dana i adio... Kad te pita jel poznaješ koga, ostani pri tome da ne poznaješ. Da ćeš biti smješten u hotelu.
U principu ti prosjek plaće može biti na tom istom papiru, nisu formalisti po tom pitanju.
S Londonom ti je problem ako je promjena aerodroma. Easyjet leti na Gatwick, vjerojatno za USA leti s Heathrowa, a ako ideš s aerodroma na aerodrom računaj minimalno 10 do 15 funti po smjeru za transfer. A i samo spavanje ako ćeš neki hotel, cca 30 funti na noć je.
Iz Budimpešte se nađe jeftino, malo se igraj s datumima, sigurno ima datuma da se ne putuje 30 sati. Pogledaj na matrix.itasoftware.com
nukac is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.04.2012., 23:10   #3430
Ako putujem vlakom u zemlju A preko zemlje B, a za obje zemlje mi treba viza, je li išta pametnije tražit vizu jedne prije ove druge ili je sasvim svejedno?
Old 19.04.2012., 10:03   #3431
Kad uđeš s osobnom u Sloveniju, Italiju i/ili Madžarsku jer se to broji ko onih 90 dana u Šengenu. U pasošu to nemam evidentirano al ne znam koji je sustav s onim kad zlovenac zove onog svog pa provjerava.

često sam u SLO poslovno pa me brine da neću moć turistički u šengen mamicu im

nukac? ti su u sličnoj situaciji je li?
jure.motovilec is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.04.2012., 10:07   #3432
Nisam, ja imam dovoljenje za prebivanje. Tako da meni niti ne lupaju štambilj kod ulaska u ZLO.
nukac is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.04.2012., 16:18   #3433
ok, ne lupaju ti štambilj ali si u šengenu. po ovome mogu zaključit da ako udjem s kartonom to se ne zbraja u nekoj aplikaciji na razini EU.

jer ako se zbraja onda i tvoj ulazak evidentiraju a onda jbajiga

znam da recimo kad istkene ili studentska ili radna viza da onda moraš čekat da prodje 3 mjeseca dok ponovno možeš u šengen.
jure.motovilec is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.04.2012., 18:23   #3434
Ma kakvi. Moj ulazak se ne evidentira, jer sam rezident SLO. Niti mi ne skeniraju putovnicu kod ulaska. Samo pogledaju karticu (sad više po novom se dovoljenje za prebivanje ne zalijepi u putovnicu, nego se dobije kartica koja izgleda skoro ko osobna), eventualno provjere jel isto ime i u putovnici.
A po zakonu u SLO mogu boraviti 365 dana u godini, a u drugoj EU državi 3 mjeseca unutar 6 mjeseci, nevezano koliko boravim u SLO.
nukac is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.04.2012., 00:32   #3435
s obzirom da smo imali gadnih problema s foticem i potrajalo je dok se rijesilo, a nitko u blizoj family nema fotic. zanima me postoji li mogucnost da telefonski dobijemo raniji termin za vizu jer jedini slobodni koji smo mogli zakazati je 30.5, a mi letimo 1.6.?

hoce li biti kakvih problema vezano za kratak period od odobravanja vize do polaska?
Old 22.04.2012., 08:17   #3436
Ne. Cim dobijes vizu mozes je uporabit. Cak i isti dan.
nukac is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.04.2012., 18:27   #3437
super. hvala nukac
Old 23.04.2012., 16:43   #3438
Quote:
sowuljaga kaže: Pogledaj post
s obzirom da smo imali gadnih problema s foticem i potrajalo je dok se rijesilo, a nitko u blizoj family nema fotic. zanima me postoji li mogucnost da telefonski dobijemo raniji termin za vizu jer jedini slobodni koji smo mogli zakazati je 30.5, a mi letimo 1.6.?

hoce li biti kakvih problema vezano za kratak period od odobravanja vize do polaska?
Koliko ja vidim slobodnih termina ima od 10.5-31.5
Ili se ne radi o američkoj vizi?
getready is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.04.2012., 16:38   #3439
Nukac, ili ostali

Da li je problem ako dodjem kod immigration officera sa jednosmjernom kartom? Oce li mi on stvarati probleme?
Jer neznam tocno koliko bi ostao pa mi se onda neda uzimati povratnu kartu sa fixnim datumom kad to stvarno neznam kad bi povratak bio.
Rijec je o turistickoj vizi.
getready is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.04.2012., 17:46   #3440
Quote:
getready kaže: Pogledaj post
Nukac, ili ostali

Da li je problem ako dodjem kod immigration officera sa jednosmjernom kartom? Oce li mi on stvarati probleme?
Jer neznam tocno koliko bi ostao pa mi se onda neda uzimati povratnu kartu sa fixnim datumom kad to stvarno neznam kad bi povratak bio.
Rijec je o turistickoj vizi.
Čekaj, jel riječ o dobivanju vize na ambasadi u Zg ili misliš na immigration officera koji te dočeka na aerodromu?
Ako misliš na ovo prvo (onda je to konzul ), rađe nemoj pokazivati tu kartu... Ionako na stranicama ambasade piše da ne rezerviraš kartu prije dobivanja vize jer ti oni ne garantiraju da će ti biti odobrena. Ako imaš sve ostale dokumente i potvrde nećeš imati problema sa dobivanjem vize, a jednosmjerna karta bi mogla zakomplicirati stvari
kikila is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:43.