Natrag   Forum.hr > Društvo > Roditelji i djeca > Dojenčad i predškolci

Dojenčad i predškolci Roditeljstvo korak po korak

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 28.10.2016., 15:08   #3441
Sad ću skrenuti malo s teme, ali eto to često čujem pa me baš živcira! Kod nas se očekuje da dadilja radi za 2000 kn jer jbg "ne mogu više platiti, nek bude sretna što joj nudim posao". A onda se ta ista osoba žali kako je potplaćena i kakvo je stanje u državi, ali je ok da dadilja za JAKO odgovoran posao dobiva minimalac. Vani je to većinom luksuz...
Eto sad mi je lakše
glupipalac is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.10.2016., 15:11   #3442
Makake, vjeruj mi da ti je bolja opcija što će ti se dijete roditi u 11. mj nego da se rodilo npr. u 3.mj. jer je veća vjerojatnost da ćeš nakon popunjavanja mjesta od 1.9. u 11. mjesecu naći mjesto nego što ćeš ga naći u 3.mjesecu kada su grupe već formirane.
Stariji je rođen u 10.mj. i s točno godinu dana je krenuo u jaslice. Išla sam okolo, zvala i dobila (ne u kvartu ali nema veze), dok je mlađi rođen u 3. mjesecu pa smo imali rupu od 6 mjeseci...
Tako da ti je ovo 100x bolja varijanta.
A ako sljedeći put budeš kalkurirala kada da rodiš, onda se definitivno drži srpnja i kolovoza. :-)
Cepin40 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.10.2016., 15:30   #3443
Quote:
makake kaže: Pogledaj post
ne kužim ovo. nemojte mi samo reći da je u lijepoj našoj praksa da se majke s djecom koja su rodjena iza 1.9. mogu hebati bez vrtića u narednoj godini jer dijete nema navršenu godinu?!

pa da odmah pitam za unaprijed: trebam roditi krajem studenog ove godine. U studenom iduće bi se trebala vratiti na posao. Gdje ću s djetetom ako mi nije omogućen upis u vrtić? Da dam otkaz? Fakat ne kužim koje su ovo gluposti.
Meni je ovo isto katastrofa! Vec sam se pomirila s tim da cemo barem jednu godinu morati placati privatni vrtic.

Uopce mi nije jasno sto tu zele postici. Ako zele da zene duze ostaju doma onda neka barem daju neku normalnu naknadu drugih 6 mjeseci. Ovako si ostanak doma godinu dana ne mogu priustiti, a s djetetom nemas kud jer u cijelom gradu valjda 2 vrtica primaju sa 6 mjeseci, da ne spominjemo i tu nebulozu s punih godinu dana tocno do 9.mjeseca ili opet nista od vrtica.

Sent from my SM-T210 using Tapatalk
Old 28.10.2016., 15:42   #3444
I meni je katastrofa, pogotovo jer ispada da sam ja dijete trebala upisat u jaslice prije nego je bila rodjena. Retardirano je sve, ali vjerujte da je bolje nego vani.

frendica se nakon 6 tjedana morala vratiti na posao. Onak, neke zene jos tad krvare nakon poroda. Zato mi je ovo ali "zasto ja ne mogu odmah dobiti vrtici u kvartu nego moram 10 minuta skrenuti s putanje za posao" jako glupo i nezahvalno. Mi smo JEDVA nasli vrtic, privatni. Ne da mi nije usput, nego je na drugoj strani grada od mene. Za muza da ni ne govorim. I ne pljujem tu, nego sam sretna sto smo uopce dobili mjesto.
ostoppbar is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.10.2016., 15:47   #3445
Quote:
Izmaglica kaže: Pogledaj post
Meni je ovo isto katastrofa! Vec sam se pomirila s tim da cemo barem jednu godinu morati placati privatni vrtic.

Uopce mi nije jasno sto tu zele postici. Ako zele da zene duze ostaju doma onda neka barem daju neku normalnu naknadu drugih 6 mjeseci. Ovako si ostanak doma godinu dana ne mogu priustiti, a s djetetom nemas kud jer u cijelom gradu valjda 2 vrtica primaju sa 6 mjeseci, da ne spominjemo i tu nebulozu s punih godinu dana tocno do 9.mjeseca ili opet nista od vrtica.

Sent from my SM-T210 using Tapatalk
Ma ne žele oni ništa postići, nikakve strategije nigdje, samo nasumično lupaju mjere za koje procjene da će im kupiti više glasova, razbacuju se nebuloznim idejama (jednospolne škole, op.a), a temelji nikakvi da nikakviji ne mogu biti. Svima puna usta podmlatka, znanja i stručnosti, a kao da se namjerno trude sve obrnuto od toga činiti.

Iznervira naša država i normalnog čovjeka, di neće nahormoniziranu trudnicu

Neću više u oftopik. Dobro da sam slučajno naletjela na ovu temu, bilo bi krasno da sam do ovih informacija došla na proljeće, recimo, pa bi bila teška panika. Ovako stvarno imam vremena izrealizirati nešto od planova.

Da bar imam opciju vrtića koji prima sa 6 mjeseci kemijala bi i s ranijim povratkom na posao na pola radnog vremena, ovako - kemijat ću da se uspijemo prehraniti. I ta nestandardiziranost od grada do grada je teški horor.
Old 28.10.2016., 18:38   #3446
navala na jaslice je ogromna, a mjesta toliko koliko je i jednostavno su morali negdje podvući crtu prilikom upisa sviđalo se to nekome ili ne.
gargamišamel is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.10.2016., 09:57   #3447
Quote:
gargamišamel kaže: Pogledaj post
navala na jaslice je ogromna, a mjesta toliko koliko je i jednostavno su morali negdje podvući crtu prilikom upisa sviđalo se to nekome ili ne.
a kazu da se radja premalo djece
zanimljivo
mom2be is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.10.2016., 10:35   #3448
Puno beba izvisi jer u jaslickim grupama se najmanje djece prima.....
U mom vrticu je max 15 jaslicara i to imamo jednu mjesovitu grupu od 1-3.....
Prosjek dolazaka je 10-12...
Jednostavno to je idealno......vise djece u jaslicama je vec lagano kaoticno.....
I imamo jos 2 starije grupe.
Jedna od 3-4,5god i jedna od 4,5 -6 god.....
Tu ih je max 20 upisano.....
Prosjek dolazaka je 17-18......

Poslano sa mog SM-J320FN koristeći Tapatalk
Old 29.10.2016., 12:54   #3449
Evo cure da vas malo utješim što se tiče upisa u jaslice. Moj malac je rođen u 10.mjesecu i na upisima u 5.mjesecu nam je rečeno da svakako ostavimo sve papire i iako u tom prvom upisnom krugu nećemo dobiti mjesto, velika je vjerojatnost da će mjesta biti na jesen - i tako je i bilo.

Veći je problem što ravnatelji nekih vrtića ne dozvoljavaju ni ostavljanje papira ako dijete nema godinu dana do 1.9... Evo poučena svojim iskustvom, ako predate papire na proljeće, velika je šansa da ćete dobiti vrtić, samo morate u devetom mjestu zivkati i zivkati.
ajam24 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.01.2017., 09:23   #3450
Da li vrtiće ili škole Vaše djece dolazi svećenik na blagoslov?
Old 13.01.2017., 15:36   #3451
Quote:
queequeg474 kaže: Pogledaj post
Da li vrtiće ili škole Vaše djece dolazi svećenik na blagoslov?
joj ne, opet o tome
malo se zezam, oprosti. evo, ja radim u gradskom vrtiću u zagrebu i kod mene tog nije bilo, OSIM kad se otvarao novi područni objekt, al to je bilo u aranžmanu gospona Bandića
Old 14.01.2017., 09:15   #3452
Mala mi ide u gradski vrtić u Zagrebu i nije bilo nikakvo otvaranje novog ili obnovljenog objekta. Očito smo sekularna država samo na papiru.
Old 14.01.2017., 09:23   #3453
Ako nije bilo prisilnog ucenja molitvi, mise ili egzorcizma, ne vidim dramu oko koje bi razbijala glavu.
Old 16.01.2017., 14:17   #3454
Pozdrav. Treba mi pomoć. Mame iz Osijek javite se.
Mala mi je 10 mj i tražim jaslice. Znam, upisi su prošli ali možda će Netko primiti. Inače smo u Čepinu ali i osjecki vrtići dolaze u obzir.
Sve me zanima. Koliko je teta na grupu, kolike su grupe, šta papaju, kako uspavljuju dijete, dali imaju vremena za njih ako plake?
Moje radno vrijeme je i ujutro i popodne, nekad i cijeli dan. Suprug isto. Pa nam treba vrtić sto radi do navečer ako ne nađemo nekog da uskoci. Ako su do navečer jel imaju i popodne spavanje?
Znam da nitko neće biti kao ja i da joj je najbolje sa manom ali ne bi ju dala bas bilo gdje. A teta čuvalica...nekako nisam za to. Mislim da joj je bolje s drugom dijecom kad već nema nas u blizini
Može i privatni vrtić
mmarra is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.01.2017., 22:05   #3455
Ima netko iskustva s vrticem Trnorizica u Rusanovoj? Odnosno imate li preporuku za vrtic na podrucju maksimira?
Old 24.01.2017., 14:15   #3456
Quote:
Sanja :o) kaže: Pogledaj post
Ima netko iskustva s vrticem Trnorizica u Rusanovoj? Odnosno imate li preporuku za vrtic na podrucju maksimira?
ne znam jel ti laščina igra ulogu.

mi smo u malom princu i full smo zadovoljni.
keiTee is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.01.2017., 10:29   #3457
mene isto zanimaju vrtići mali princ i trnoružica (eventualno i vrtić na voćarskoj).
dijete će 14.9. napuniti godinu dana, ja se, naravno, moram vratiti na posao. dijete neće imati famoznih godinu dana 1.9.. kolike su šanse da dobijemo vrtić? sve ostale uvjete ispunjavamo.
jesu li jaslice od trnoružice na lokaciji u rusanovoj?
koliko vidim po tablici sa zagreb.hr, u tekućoj šk. godini ima mjesta u dotičnim vrtićima, nadam se da će se takvo stanje preslikati i na sl. šk godinu. dal da ja predajem papire u 5. mj, pa molim boga da me prime, ima li smisla? ili će me odmah odbiti?
što da radim? *nova mama*
i još me zanima, imaju li ti vrtići dežurstva, budući da dijete prije 17.30 ne mogu podići iz jaslica?
unaprijed hvala na odgovorima
donkey-zagreb is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.01.2017., 19:13   #3458
Quote:
donkey-zagreb kaže: Pogledaj post
mene isto zanimaju vrtići mali princ i trnoružica (eventualno i vrtić na voćarskoj).
dijete će 14.9. napuniti godinu dana, ja se, naravno, moram vratiti na posao. dijete neće imati famoznih godinu dana 1.9.. kolike su šanse da dobijemo vrtić? sve ostale uvjete ispunjavamo.
koliko vidim po tablici sa zagreb.hr, u tekućoj šk. godini ima mjesta u dotičnim vrtićima, nadam se da će se takvo stanje preslikati i na sl. šk godinu. dal da ja predajem papire u 5. mj, pa molim boga da me prime, ima li smisla? ili će me odmah odbiti?
i još me zanima, imaju li ti vrtići dežurstva, budući da dijete prije 17.30 ne mogu podići iz jaslica?
mogla bi dobiti a mogla bi ne dobiti. sve ovisi o broju prijava u 5.mjesecu, na jaslice je uvijek najveća navala.
ima dežurstvo do cca 18. kod mene je kraće u područnom objektu jer su se roditelji na inicijalnom sastanku tako izjasnili. al zato ujutro dežuramo od pol 6
za ovo s lokacijama si posjeti stranice dotičnog vrtića, tam ti uglavnom sve piše
Old 26.01.2017., 21:06   #3459
Donkey-zagreb obavezno predajes papire u 5.mj. Vjerojatno neces dobiti u redovnom roku,ali sigurno hoces naknadno,ako ne u kvartovskom vrticu onda u nekom drugom. Procitaj malo ranije postove
Cepin40 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.01.2017., 15:59   #3460
Quote:
donkey-zagreb kaže: Pogledaj post
NA vrtić u Voćarskoj misliš na Medveščak? Moj je klinac tamo u jaslicama, pa pitaj štogod te zanima
ajam24 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:30.