Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 09.10.2018., 14:19   #3461
Quote:
baustelac99 kaže: Pogledaj post
U manjem broju slučajeva je razlog tanke izolacije uzak vijenac, u jedno 95% slučajeva je razlog "Majstor Pero je reko da je 5cm dovoljno, i on ima toliko na kući, bili smo kod njega i baš je fino, a malo plina troši".
Eto i ja imam problem sa uskim vjencem,ali za Boga miloga koja je to investicija-proširit vjenac na kući naspram cilom ulaganju,nije mi jasno za 3-4 tisuće kuna ne staviti deblju izolaciju......
kornati is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.10.2018., 07:15   #3462
Nije ni meni jasno, ali ljudi su glupi. Ja nisam nikada još uživo vidio da itko ide preko 10, a većina stavlja 5.
davorradman is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.10.2018., 15:57   #3463
Nije termo nego obična ali da ne dižem neke teme iz naftalina. Kako ovo sanirati? Mislio sam otuć labave dijelove, dobro sve isprati, impregnirati.
E sad na prvoj slici je oštećenje malo veće, tj dublje, jel moram tu bacati špric ili može odmah žbuka. Imam i fleksibilnog ljepila za keramiku, ne znam dal bi bilo ok to s time malo skrpat i onda žbuka.
I koju žbuku kupiti, VC50?

farfan is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.10.2018., 17:38   #3464
Ljepilo za keramiku pomaže, kad pregletaš ljepilom , nakon 2 sata odstružeš višak gleterom (naopako)
tragove ili oblik hirofe možeš načiniti (oblikovati) metalnom četkom
kanjar is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.10.2018., 20:11   #3465
Ok, hvala a koju žbuku da kupim? Flexi ljepilo sam mislio samo na ovaj dio di mi je golo do cigle, umjesto šprica.
farfan is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.10.2018., 21:48   #3466
nemoj kupovati žbuku, uostalom ne moraš. Ili, ako imaš veću površinu možeš navući vreću sep-a 0-3 to bi bila granulacija sa prve slike ali takova krpanja ne izgledaju dobro bez pik trake i pravilnih oblika
kanjar is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2018., 07:28   #3467
Svakako hvala na odgovorima, ali žbuku moram kupiti, ili šta već. Ljepila imam samo 4kg, i to mi nije dovoljno, bit će samo za zakrpat onaj dio di je golo do cigle. Izgled mi nije toliko bitan, nemre bit gore neg sada a i onako je taj dio uz zid i skoro nevidljiv. Brine me širenje oštećenja i vlaženje zida i zato to hoću riješiti prije zime.

EDIT;RÖFIX 620 Cementna podložna žbuka, žbuka za podnožja-jel bi nekaj ovog tipa bilo dobro
farfan is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2018., 10:11   #3468
Ja bih to rijesio po "starinski".
Otukao sve sto je labavo, namocio,nabacio cementni spric.
Iduci dan,na suhi spric nabacio produznu zbuku u omjeru 1-2-5 (cement-vapno-pijesak).
Poravnas,a kad malo osusi zagladis komadićem stiropora.
I kad se osusi mozes staviti neku fasadnu zbuku ( ala Sep ili slicno ).
baustelac99 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.10.2018., 13:41   #3469
Napravio sam si problem na fasadi rupu promjera 2cm i isto tolike dubine otprilike. Svijestan sam da ce popravak ostati vidljiv, ali naravno htio bih to svesti na sto manju mjeru. Fasada je relativno nova i vjerojatno nije puno izbljedjela na tom djelu.

Kako to rijesiti sto bezbolnije pogotovo sto dolazi sada zima snijeg kisa i smrzavanje pa da ne nastane jos veci problem.

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk
kondomanX is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.10.2018., 14:14   #3470
Probaj ovako :http://www.eviz.hr/Files/Images/Orig...75bee6da70.jpg
kanjar is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.10.2018., 14:24   #3471
To je super za brzo, efikasno i jeftino rjesenje, ali nekak mi se ne uklapa tj. bas ce bosti u oci. Da je bijela fasad bilo bi fenomenalno ali na zutoj

kondomanX is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.10.2018., 14:55   #3472
Možda možeš na nekom rubu, negdje izvan dosega očiju otkinut komadić fasade? Možda negdje na nekom rubu ima neki grumenčić kojeg majstor nije ispeglao kad je izvlačio fasadu na tom dijelu? Otkineš ga, smrviš, dodaš neko vezivo/ljepilo (e sad koje? Cement? Bijelo ljepilo za pločice ako postoji?). Dubinski rupu pokrpaš s bilo čime, a površinski saniraš s ovim što smiksaš. Budući da se radi samo o 2 cm, moglo bi upalit. Uz malo sreće i pravo vezivo, moglo bi ispast neprimjetno...
mario_bla is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.10.2018., 15:03   #3473
Quote:
kondomanX kaže: Pogledaj post
To je super za brzo, efikasno i jeftino rjesenje, ali nekak mi se ne uklapa tj. bas ce bosti u oci. Da je bijela fasad bilo bi fenomenalno ali na zutoj

Samo u Hrvatskoj pogledaj Italija, Njemačka na rupe fiksatora od skele se pričvršćuju čepovi i nikome ne smeta . Svako krpanje fasade je ružan zahvat i netko to vidi, ali ne svi, kako želiš. Krpanje fasade pa čak i sa originalnim materijalom je vidljivo zbog tamnjenja fasade
kanjar is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.10.2018., 15:34   #3474
Mislim da na svakom drugom dijelu fasade ovo bi mi bilo zadovoljavajuce, ali ovo mi je nekih 2 metra kraj ulaza. Ako nebude drugog zadovoljavajuceg rjesenja morat cu tako to rjesiti.

kondomanX is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.10.2018., 16:12   #3475
mogao bi ofarbati čep. Neke prodavaonice autolakova prodaju miksane boje u malim količinama
kanjar is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.10.2018., 23:41   #3476
I dalje mislim da bi ona moja metoda bila manje uočljiva od bilo kakvog čepa...
Da je moja fasada, garantiram da bih se poigrao na opisani način i da bi uspjelo. Imam iskustva u sličnim "kemijanjima" i uvijek sam bio zadovoljan ishodom... Ajmo reć da sam majstor kad treba picajzliti tjedan dana oko jednog centimetra, a za to nema škole i nema profi majstora koji mi je ravan u tome (iz jednostavnog razloga što oni nemaju vremena za to). Točka.
mario_bla is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.10.2018., 00:47   #3477
Quote:
mario_bla kaže: Pogledaj post
I dalje mislim da bi ona moja metoda bila manje uočljiva od bilo kakvog čepa...
Da je moja fasada, garantiram da bih se poigrao na opisani način i da bi uspjelo. Imam iskustva u sličnim "kemijanjima" i uvijek sam bio zadovoljan ishodom... Ajmo reć da sam majstor kad treba picajzliti tjedan dana oko jednog centimetra, a za to nema škole i nema profi majstora koji mi je ravan u tome (iz jednostavnog razloga što oni nemaju vremena za to). Točka.
Koje je boje:
Žuta,
malo manje žuta,
svjetlija ili
manježuta koja vuče na limun
ili na oker
ili ako se stavi na ozlijeđenu fasadu i doda malo bijele
misliš ?
kanjar is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.10.2018., 01:35   #3478
Nisi pročitao pažljivo što sam predložio. Ne treba miksati boje niti gađati nijanse. Sigurno za ta 2 cm (radijus) ima negdje uz rub gdje može odlomit komadić postojeće fasade. Npr. negdje uz rub s krovom gdje majstor nije savršeno izvukao fasadu nego je ostao neki "čvarak" uz rub - koji je sada tako stvrdnut. Otkine ga i zdrobi (izlupa čekićem). Dobije sitne grumenčiće. Utrpa u rupu ljepilo za pločice (nova ideja) i po površini utisne te zdrobljene grumenčuće. Finese ovise o datoj situaciji - treba biti kreativan. Na kraju rezultat može biti više ili manje zadovoljavajući - sve ovisi o njemu samom i njegovom sposobnošću za "kemijanjem".
mario_bla is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.02.2019., 14:52   #3479
Thumbs up

Quote:
BigSaint kaže: Pogledaj post
Hvala ti za ovaj link. Skinuo sam si taj kompletan pdf. Tisuće informacija i crteža (detalja) na jednom mjestu.
buc2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.05.2019., 11:48   #3480
Ove godine radimo izolaciju, pa imam par pitanja..

Visoka prizemnica 200m2 bruto.

1) Koja bi bila realna cijena po m2 za neki "osnovni paket", tipa 10cm stiropor i neka srednja klasa materijala, sa skelom i izolacijom temelja?
Prva gruba ponuda je ~250kn/m2 + skela

2) Što bi uopće bila "srednja klasa"? Jasno mi je da proizvođači imaju to jasno razgraničeno, ali npr koje žbuke su bolje, silikonske, silikatne, akrilne i koje sve imaju?

3) Temelji su relativno visoki, ~50cm iznad terena. Da li komplet idu sa XPS, ili se gleda neka standardna visina? Također, koliko u zemlju bi trebalo ukopati, 20-30 cm dovoljno?
Također, da li obvezno ide hidroizolacija (ljepenka?)? Temelji su ispunjeni šljunkom i nema problema sa vlagom.

4) Ima li neka okvirna cijena skele? Sa montažom i demontažom.

5) Naravno da sa ponuđačem treba sve dogovoriti i vidjeti, ali ima li smisla sam nešto od materijala nabavljati i pokušati uštediti?

Tražim ponuđače tek, pa bih htio znati odmah te neke stvari da znam na što pripaziti.

Također, područje je Slavonija, čudno mi, javila se firma iz Istre :/
Inače je obrnuto.
Valjda dok je turistička sezona tamo manje posla imaju?
davorradman is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:55.