Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 11.10.2022., 22:04   #3501
Quote:
Deedy kaže: Pogledaj post
Na cevape i raznjice Krcma kod Marka u Rakitje, na bosanski lonac mozes do Dzamije (prave dzamije na Borovju u njihov restoran, rostilj im je taktak, kolaci su bili kriminalno bzvz), Ficlek je tradicionalna zagorska kuhinja i jako ukusna klopa, lijepo retro uredjenje.
Na janjetinu u Trnjanku, a u makedonskom na Zvonimirovoj doslovno 'igra na stolu' i musko i zensko pa ako to volis - deri.
Nedjeljom Canopy ima bogat buffet stol i kids igraonicu ako podjetinjis, a potvrdjujem za Okrugljak i nece biti problema za iznos, ima Sale love alo
Stari fijaker i Pirger u Petrinjskoj su korektni za tradicion hranu ovog kraja, kao i Didov za tradicion hranu doline Neretve i uokolo.
Batak je rostiljarnica opce prakse koja je vrlo dobro razvila projekt pa je uvijek ok preporuka.
Pivnice Mlinarica i Budweisser su tu, kao i Paulaner Grill.

Baklave probaj u La Turka shopovima, imas ih nekoliko u Zg.
Kremsnite volim samoborske, rashladjene. Pa ime samo govori i lokaciju.
Hvala kolega, definitivno bilježim i obilazim neka od ovih mjesta... (limitiran sam vremenom u ZG, posao jbg.)

Hvala i tebi manchi.
Sale Nagy is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.10.2022., 07:35   #3502
U restoranu u Djamiji (toj pravoj djamiji) baklave radi La Turka. Tak da mozes sve jednim udarcem. Ono sto oni jos imaju je "tri lece" i urumasice. Inace meni je tamo rostilj dobar (od mljevenog mesa) i skoro pa jedini koji kad pojedem sa lepinjom mi ne sjedne i ne betonira zeludac. No posto je djamija, nema alkohola, ako je to nekom bitno.

Za rostilj bih jos naveo i Magazinsku Klet - imas vise lokacija, dobar izbor jela. Ne mozes isto da omanes.
europe2seoul is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.10.2022., 22:37   #3503
Ručak u Ljubljani

Ekipa, molim preporuku zanimljivog mjesta za dobar ručak u/oko Ljubljane.

Nećemo imati vremena za sljedove ni ništa slično, a poželjna je neka zanimljiva klopa kakve nema u Zagrebu, pri čemu nas ne zanima slovenska kuhinja ala ajdovi štruklji/žganci/kranjske i sl., ali nam je ok neka druga egzotičnija nacionalna kuhinja.

Bit ćemo u centru i BTC-u, nije problem skoknut do neke dobre lokacije, no zbog obaveza nemamo vremena lutati po Sloveniji dalje od Ljubljane (u odnosu na Zagreb).

Vidim da je i kod njih tjedan restorana pa vičite ako u ponudi Osrednje Slovenije među ljubljanskom ponudom vidite što je must od onih koji još nisu zauzeti https://vivi.si/.
tweetee is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2022., 15:45   #3504
Quote:
tweetee kaže: Pogledaj post
https://vivi.si/.
ne znam je li u redu "preporučiti" mjesto na kojem nisam bila, ali idem uskoro u Ljubljanu i Landerik mi je zapeo za oko: https://landerik.si/

Spominje se često i tajlandski Chuty's, ali meni nekako djeluje fastfoodovski.

Cubo također dobro izgleda, ali ponavljam, nisam bila, nego evo dijelim svoje istraživanje za moj skori posjet. možda pomogne. https://www.cubo.si/
vertov is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2022., 17:18   #3505
uh, cubo je top, bili nedavno, pisao sam i ovuda negdje.
DeeJay Dee is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.10.2022., 01:16   #3506
Quote:
tweetee kaže: Pogledaj post

Nećemo imati vremena za sljedove ni ništa slično, a poželjna je neka zanimljiva klopa kakve nema u Zagrebu, pri čemu nas ne zanima slovenska kuhinja ala ajdovi štruklji/žganci/kranjske i sl., ali nam je ok neka druga egzotičnija nacionalna kuhinja.

Bit ćemo u centru i BTC-u, nije problem skoknut do neke dobre lokacije, no zbog obaveza nemamo vremena lutati po Sloveniji dalje od Ljubljane (u odnosu na Zagreb).

Vidim da je i kod njih tjedan restorana pa vičite ako u ponudi Osrednje Slovenije među ljubljanskom ponudom vidite što je must od onih koji još nisu zauzeti https://vivi.si/.

evo ti naš putopis otprije malo manje od dva mjeseca.
Između ostalog tu je i Landerik (u linku je i link na poseban članak o tom restoranu), ali i još poneko zanimljivo mjesto. Ljubljana je ljeti bila Top.
A petkom imaju Otprtu kuhnju, kada dio centra postaje jedna velika gastro štand destinacija na otvorenom. Naravno da smo mi bili ostalih 5 dana u tjednu
Deedy is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.10.2022., 14:37   #3507
Quote:
evo ti naš putopis otprije malo manje od dva mjeseca.
Između ostalog tu je i Landerik (u linku je i link na poseban članak o tom restoranu), ali i još poneko zanimljivo mjesto. Ljubljana je ljeti bila Top.
A petkom imaju Otprtu kuhnju, kada dio centra postaje jedna velika gastro štand destinacija na otvorenom. Naravno da smo mi bili ostalih 5 dana u tjednu
Odlično, bilježim Sisi svakako i Pop's Pizza Place. Jeste bili kod Ane Roš u pekarnici ili je otvorena kasnije? To mi je isto u planu.
vertov is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.10.2022., 00:24   #3508
Nismo, to je ovih dana tek otvorila.
Ali ocekujem tvoj izvjestaj ovdje.
Ili da nam postanes dopisnica

Ako si od burgera, probaj i Pops burger - udaljen je 150m od pizza plejsa, iako cak i u pizza lokalu imaju 1 burger koji nude i tamo. Izvrstan burger, meso idealno mljeveno i odlezano tjednima. Jedan od najboljih koje sam jeo ikad.
Fotka je mozda neugledna (ako je uopce ima u linku), fotkano je u neko gluho doba noci.
Deedy is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.10.2022., 10:14   #3509
Quote:
Nismo, to je ovih dana tek otvorila.
Ali ocekujem tvoj izvjestaj ovdje.
Ili da nam postanes dopisnica

Ako si od burgera, probaj i Pops burger - udaljen je 150m od pizza plejsa, iako cak i u pizza lokalu imaju 1 burger koji nude i tamo. Izvrstan burger, meso idealno mljeveno i odlezano tjednima. Jedan od najboljih koje sam jeo ikad.
Fotka je mozda neugledna (ako je uopce ima u linku), fotkano je u neko gluho doba noci.
mmmm idem na kratko pa putopis da, ali dopisništvo teže evo i Pops sam stavila na popis, zvuči divno, vidjet ćemo za što smo raspoloženi

hvala na preporukama na tweetičin upit, tko zna jesmo li joj odgovorili na pitanje?
vertov is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.10.2022., 11:21   #3510
Imate kakvu preporuku za Njivice na Krku?
Old 22.10.2022., 11:45   #3511
Quote:
Buraz kaže: Pogledaj post
Imate kakvu preporuku za Njivice na Krku?
Rivica ima izvrsnu klopu
bejo is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.10.2022., 12:38   #3512
Da, s Rivicom se nemre fulat.
DeeJay Dee is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.10.2022., 13:54   #3513
Preporuka za restoran koji ima trenutno ponudu u tjednu restorana?
faith11 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.10.2022., 14:35   #3514
vertov vidjet cemo, tvitica otico leti okolo i vec papa, tako da mozda ipak ne riskiramo zivot preporukama

Quote:
faith11 kaže: Pogledaj post
Da sam probao konkretne ponude za Tj. restor. bio bih korisniji, ali trebalo bi biti dobro u Balonu, Pappar bistrou.
Mr. Moo je fine dining.

Ovako na prvu...
Deedy is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.10.2022., 14:39   #3515
Quote:
Ako nije naveden grad onda mora biti Zagreb, jel?

Ako želiš isprobati haute cuisine za OK lovu onda Mr. Moo. Za domaću kuhinju Tajer, za stranu Asia Gold.
Old 22.10.2022., 14:57   #3516
Quote:
DeeJay Dee kaže: Pogledaj post
Da, s Rivicom se nemre fulat.
Quote:
bejo kaže: Pogledaj post
Rivica ima izvrsnu klopu
Hvala
Jesu li previše fensi možda?

Osim nje ima li što drugo vrijedno spomena?
Old 22.10.2022., 14:59   #3517
Nisu.

Ne znam.
DeeJay Dee is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.10.2022., 16:07   #3518
Quote:
Buraz kaže: Pogledaj post
Hvala
Jesu li previše fensi možda?

Osim nje ima li što drugo vrijedno spomena?
Nisu previše fensi.

Hm, ne pada mi ništa drugo na pamet, bila sam zadnji put ovo ljeto u Njivicama, ništa da sam upamtila...
bejo is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.10.2022., 17:07   #3519
Quote:
Kaptolska klet...bio jučer.

“Religion was invented when the first con man met the first fool.” Mark Twain
kumek is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.10.2022., 20:34   #3520
Quote:
kumek kaže: Pogledaj post
Kaptolska klet...bio jučer.
Jesu imali i dalmatinsku muziku uzivo?
Deedy is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:38.