|
|
11.10.2022., 22:04
|
|
Miamindžija
Registracija: Feb 2021.
|
Quote:
Deedy kaže:
Na cevape i raznjice Krcma kod Marka u Rakitje, na bosanski lonac mozes do Dzamije (prave dzamije na Borovju u njihov restoran, rostilj im je taktak, kolaci su bili kriminalno bzvz), Ficlek je tradicionalna zagorska kuhinja i jako ukusna klopa, lijepo retro uredjenje.
Na janjetinu u Trnjanku, a u makedonskom na Zvonimirovoj doslovno 'igra na stolu' i musko i zensko pa ako to volis - deri.
Nedjeljom Canopy ima bogat buffet stol i kids igraonicu ako podjetinjis, a potvrdjujem za Okrugljak i nece biti problema za iznos, ima Sale love alo 
Stari fijaker i Pirger u Petrinjskoj su korektni za tradicion hranu ovog kraja, kao i Didov za tradicion hranu doline Neretve i uokolo.
Batak je rostiljarnica opce prakse koja je vrlo dobro razvila projekt pa je uvijek ok preporuka.
Pivnice Mlinarica i Budweisser su tu, kao i Paulaner Grill.
Baklave probaj u La Turka shopovima, imas ih nekoliko u Zg.
Kremsnite volim samoborske, rashladjene. Pa ime samo govori i lokaciju.
|
Hvala kolega, definitivno bilježim i obilazim neka od ovih mjesta... (limitiran sam vremenom u ZG, posao jbg.)
Hvala i tebi manchi.
|
|
|
12.10.2022., 07:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
U restoranu u Djamiji (toj pravoj djamiji) baklave radi La Turka. Tak da mozes sve jednim udarcem. Ono sto oni jos imaju je "tri lece" i urumasice. Inace meni je tamo rostilj dobar (od mljevenog mesa) i skoro pa jedini koji kad pojedem sa lepinjom mi ne sjedne i ne betonira zeludac. No posto je djamija, nema alkohola, ako je to nekom bitno.
Za rostilj bih jos naveo i Magazinsku Klet - imas vise lokacija, dobar izbor jela. Ne mozes isto da omanes.
|
|
|
19.10.2022., 22:37
|
|
I'm like a bird...
Registracija: Jan 2009.
|
Ručak u Ljubljani
Ekipa, molim preporuku zanimljivog mjesta za dobar ručak u/oko Ljubljane.
Nećemo imati vremena za sljedove ni ništa slično, a poželjna je neka zanimljiva klopa kakve nema u Zagrebu, pri čemu nas ne zanima slovenska kuhinja ala ajdovi štruklji/žganci/kranjske i sl., ali nam je ok neka druga egzotičnija nacionalna kuhinja.
Bit ćemo u centru i BTC-u, nije problem skoknut do neke dobre lokacije, no zbog obaveza nemamo vremena lutati po Sloveniji dalje od Ljubljane (u odnosu na Zagreb).
Vidim da je i kod njih tjedan restorana pa vičite ako u ponudi Osrednje Slovenije među ljubljanskom ponudom vidite što je must od onih koji još nisu zauzeti https://vivi.si/.
|
|
|
20.10.2022., 15:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2008.
|
Quote:
tweetee kaže:
https://vivi.si/.
|
ne znam je li u redu "preporučiti" mjesto na kojem nisam bila, ali idem uskoro u Ljubljanu i Landerik mi je zapeo za oko: https://landerik.si/
Spominje se često i tajlandski Chuty's, ali meni nekako djeluje fastfoodovski.
Cubo također dobro izgleda, ali ponavljam, nisam bila, nego evo dijelim svoje istraživanje za moj skori posjet. možda pomogne. https://www.cubo.si/
|
|
|
20.10.2022., 17:18
|
|
Know-how Dibidus
|
uh, cubo je top, bili nedavno, pisao sam i ovuda negdje. 
|
|
|
21.10.2022., 01:16
|
|
miris borova
Registracija: Sep 2007.
|
Quote:
tweetee kaže:
Nećemo imati vremena za sljedove ni ništa slično, a poželjna je neka zanimljiva klopa kakve nema u Zagrebu, pri čemu nas ne zanima slovenska kuhinja ala ajdovi štruklji/žganci/kranjske i sl., ali nam je ok neka druga egzotičnija nacionalna kuhinja.
Bit ćemo u centru i BTC-u, nije problem skoknut do neke dobre lokacije, no zbog obaveza nemamo vremena lutati po Sloveniji dalje od Ljubljane (u odnosu na Zagreb).
Vidim da je i kod njih tjedan restorana pa vičite ako u ponudi Osrednje Slovenije među ljubljanskom ponudom vidite što je must od onih koji još nisu zauzeti https://vivi.si/.
|
evo ti naš putopis otprije malo manje od dva mjeseca.
Između ostalog tu je i Landerik (u linku je i link na poseban članak o tom restoranu), ali i još poneko zanimljivo mjesto. Ljubljana je ljeti bila Top.
A petkom imaju Otprtu kuhnju, kada dio centra postaje jedna velika gastro štand destinacija na otvorenom. Naravno da smo mi bili ostalih 5 dana u tjednu 
|
|
|
21.10.2022., 14:37
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Deedy kaže:
evo ti naš putopis otprije malo manje od dva mjeseca.
Između ostalog tu je i Landerik (u linku je i link na poseban članak o tom restoranu), ali i još poneko zanimljivo mjesto. Ljubljana je ljeti bila Top.
A petkom imaju Otprtu kuhnju, kada dio centra postaje jedna velika gastro štand destinacija na otvorenom. Naravno da smo mi bili ostalih 5 dana u tjednu 
|
Odlično, bilježim Sisi svakako i Pop's Pizza Place. Jeste bili kod Ane Roš u pekarnici ili je otvorena kasnije? To mi je isto u planu. 
|
|
|
22.10.2022., 00:24
|
|
miris borova
|
Nismo, to je ovih dana tek otvorila.
Ali ocekujem tvoj izvjestaj ovdje.
Ili da nam postanes dopisnica
Ako si od burgera, probaj i Pops burger - udaljen je 150m od pizza plejsa, iako cak i u pizza lokalu imaju 1 burger koji nude i tamo. Izvrstan burger, meso idealno mljeveno i odlezano tjednima. Jedan od najboljih koje sam jeo ikad.
Fotka je mozda neugledna (ako je uopce ima u linku), fotkano je u neko gluho doba noci.
|
|
|
22.10.2022., 10:14
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Deedy kaže:
Nismo, to je ovih dana tek otvorila.
Ali ocekujem tvoj izvjestaj ovdje.
Ili da nam postanes dopisnica
Ako si od burgera, probaj i Pops burger - udaljen je 150m od pizza plejsa, iako cak i u pizza lokalu imaju 1 burger koji nude i tamo. Izvrstan burger, meso idealno mljeveno i odlezano tjednima. Jedan od najboljih koje sam jeo ikad.
Fotka je mozda neugledna (ako je uopce ima u linku), fotkano je u neko gluho doba noci.
|
mmmm idem na kratko pa putopis da, ali dopisništvo teže  evo i Pops sam stavila na popis, zvuči divno, vidjet ćemo za što smo raspoloženi
hvala na preporukama na tweetičin upit, tko zna jesmo li joj odgovorili na pitanje? 
|
|
|
22.10.2022., 11:21
|
|
korisnik
Registracija: May 2004.
|
Imate kakvu preporuku za Njivice na Krku?
|
|
|
22.10.2022., 11:45
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Buraz kaže:
Imate kakvu preporuku za Njivice na Krku?
|
Rivica ima izvrsnu klopu
|
|
|
22.10.2022., 12:38
|
|
Know-how Dibidus
|
Da, s Rivicom se nemre fulat.
|
|
|
22.10.2022., 13:54
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2014.
|
Preporuka za restoran koji ima trenutno ponudu u tjednu restorana?
|
|
|
22.10.2022., 14:35
|
|
miris borova
|
vertov vidjet cemo, tvitica otico leti okolo i vec papa, tako da mozda ipak ne riskiramo zivot preporukama
Quote:
faith11 kaže:
|
Da sam probao konkretne ponude za Tj. restor. bio bih korisniji, ali trebalo bi biti dobro u Balonu, Pappar bistrou.
Mr. Moo je fine dining.
Ovako na prvu...
|
|
|
22.10.2022., 14:39
|
|
Sapienti sat
Registracija: Jun 2006.
|
Quote:
faith11 kaže:
|
Ako nije naveden grad onda mora biti Zagreb, jel?
Ako želiš isprobati haute cuisine za OK lovu onda Mr. Moo. Za domaću kuhinju Tajer, za stranu Asia Gold.
|
22.10.2022., 14:57
|
|
korisnik
Registracija: May 2004.
|
Quote:
DeeJay Dee kaže:
Da, s Rivicom se nemre fulat.
|
Quote:
bejo kaže:
Rivica ima izvrsnu klopu
|
Hvala
Jesu li previše fensi možda?
Osim nje ima li što drugo vrijedno spomena?
|
|
|
22.10.2022., 14:59
|
|
Know-how Dibidus
|
Nisu.
Ne znam.
|
|
|
22.10.2022., 16:07
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Buraz kaže:
Hvala
Jesu li previše fensi možda?
Osim nje ima li što drugo vrijedno spomena?
|
Nisu previše fensi.
Hm, ne pada mi ništa drugo na pamet, bila sam zadnji put ovo ljeto u Njivicama, ništa da sam upamtila...
|
|
|
22.10.2022., 17:07
|
|
PSYCHO DAD I SIROVINA
Registracija: Nov 2002.
|
Quote:
faith11 kaže:
|
Kaptolska klet...bio jučer.
|
22.10.2022., 20:34
|
|
miris borova
|
Quote:
kumek kaže:
Kaptolska klet...bio jučer.
|
Jesu imali i dalmatinsku muziku uzivo? 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:38.
|
|
|
|