Turske serije Bivši podforum Neprikazano-sapunice |
|
|
28.12.2023., 15:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2022.
|
Ne radi mi trenutno onaj program za podizanje fotki pa ovako:
Na jednoj fotki vidimo Gulayse i tipa sa pistoljem iza nje..na drugoj fotki vidimo kako ju Ali čvrsto grli..
Na trećoj vidimo (koje je Ilayda postala) ona u zagrljaju od Barbara(u istoj crnoj odjeći) i kod njega suze u očima..
https://x.com/alarmahmood/status/174...711255358?s=20
Šta ovi zajedno rade?
https://x.com/dikenmigulmuu/status/1...131589932?s=20
|
|
28.12.2023., 18:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2015.
|
Evo odgledala sam još sinoć prevedenu epizodu i oni su meni i dalje izvrsni mada stojim i dalje kod mišljenja da je epizoda bila malo slabija nego inače zbog onih snova ajde bolnica mi i nije smetala čak su mi scene bile baš dirljive do bola.
Mene zanima hoće li se Gulajše nakon što se Barbar oporavi opet upuštati u nevolje jer za ovo ravanjavanje ima i ona svoje krivice a mislim da je svjesna toga.
Divne su mi bile scene nje i Sabita u WC u i kako su se prisjećali prošlosti to mi nije smetalo dapače.
Ovaj Kara mi postaje najdraži lik ikad koja je to legenda.
Kad se sjetim kako su on i Barbar počeli a on sada plače za njim čak su me njegove suze najviše od svih dirnule.
Volim likove koji imaju neku podlogu a ne da mi daš kretena bez razloga.
Kara jest ubio ali s razlogom i mene kod njega fascinira kako je onako vesel unatoč teškim životu.
Doduše svi su oni divni unatoč teškim životnim situacijama i uvjetima.
Ali nek Iliyada ne plače više jer cura baš to ne zna kao ni tetka baš im ne stoji
Predivna mi je scena nakon što Gulajše njima kaže da će se Barbar probuditi da ne plaču kako je Zipkin rekao da je Mercan bila snalažljiva i kako su jadni preživjeli ono kad su grijali jedno drugo pa radili čufte od kamena.
Oni su upoznali nevolju tako da im sve sad dođe i prođe.
Sare i Zipkin predivni ona jadna baš slomljena zbog Barbara i sviđa mi se što je Mercan konačno nju prihvatila.
Volim likove koji svoje djeve stave na zaslon mobitela ili ga posebno memoriraju i zato mi je top scena kad Ali donese Barbarov mobitel i onda joj još stavi lančić.
Koji legendarni ulazak Kare u vilu Eyuvoglu baš mi je bio prekjut sa Emine a posebno s bebačem.
Kako je Sultan vatrena kako ga je gađala sa čim je stigla ali kako se zaustavila kad mu je vidjela suze u očima
Umirem kad joj reče ružna.
Baš su odličan spoj i meni glumica baš po mjeri.
Lik Sultan je isto imao težak život i mislim da se ona boji da će opet biti ostavljena.
Kako se prestravila kad je vidjela što joj je onaj učinio od stana a bome se i Kara uozbiljio isti tren.
Moram reći da se kod Mercan i Alija vidi da su roditelji u stvarnosti jer nekako najiskusnije drže bebu predivno mi je kako je Ali iznio malenog ono kad su bježali.
Ali Catal mi je živa komedija onakav.
Očito ga peru što mi se baš i ne sviđa ali što mogu ne pitaju mene.
Fora kako Ali daje Kari zadatak da dadilja Sultan a ovaj bi da Zipkin to čini lik je munjara slatka
Ona Perihan mi je pokvarila scenu kad je Mercan dobila osobnu baš je pokvarena samo novce vidi.
Ali divim se Sare kako se iskontrolirala da je ne napadne a onda je Zipkin smiri samo jednom riječju vjenčanje hit samo takav.
I onda onaj Amiđa sad je najviše voli kao nećakinju i onda sve mora biti po njegovom žao mi je što je Gulajše inzistirala da se vjenčaju jer njih dvoje su baš preko volje pristali.
Mercan mi je bila predivna jednostavna u svojoj prirodnosti a zgodan nam i mladoženja kako je zaljubljeno gleda svaki put se rastopim od miline
Ali kako su Ptice usklađene u svojim reakcijama mi je fascinantno kad su shvatili da je belaj cura oteta svi šokirani istovremeno pa čak i Sultan.
A u bolnici Barbar ima predosjećaj da se nešto dešava s njegovom voljenom i naravno kraj oživljavanje
Nadam se da će biti uskoro bar jedna najava
I dalje mi je čudno kako im cure slike sa seta.
Super je što u idućem krugu igre U svemu Naj imamo Najdječija glumačka izvedba možemo svi djecu prijaviti
Bravo Saniye na izboru kategorije i još jednom čestitke na ukupnoj pobjedi
Evo ja ga opet pretjerala s dužinom posta dok čekam da mi se boja primi pa me ponjelo.
|
|
|
28.12.2023., 19:40
|
|
Registrirani korisnik
|
@Lanex
Samo pretjeraj sa dužinom posta ..u vremenu gdje se komunikacija svela na smajliće i emotikone -meni je pravo osvježenje kad neko napiše više od dvije rečenice pa zato samo zaoštri pero i ganjaj inspiraciju 
Ne vjerujem da će se Gulayse uozbiljiti,možda na prvu i malo pauze napraviti ali ona će i dalje biti impulsivna i trčati pred rudo.A on će ju onda opet spašavati.Samo mislim da će im ovaj put račun ispostaviti kako reče Kara.
I meni je Kara jedan od najomiljenijih ..ali je fascinantno ne možeš jedno izdvojiti ..eto izdvojih njega pa mi na um pade Sabit -koji je to genijalac samo..Zipkin je poseban ,zafrkan i ludjak ponekad a onoliko emocija i pameti ima..
O Aliju ,Mercan i Barbara da i ne govorim...
I meni je drago da je Mercan malo otkravila prema Sare ..
Ne smiju Catal oprati-nek ga na kraju strpaju u neki vakuf ko onomad što je onaj hodža vodio ; Za njega bi bila najbolja kazna da se cijeli život brine o djeci sa ulice..Ni s tim se ne može za sve iskupiti ali ili to ili da da svoj život za nekoga od njih-npr.za snajku Gulayse kad ju zmija ili Feza pokušaju upucati(ko zna možda se i zmija vrati)
Hvala ,hvala 
Imamo kategoriju a imamo vala i dovoljno djece da se podijelimo svi koji igramo..Razmislim koga ću uzeti ; Najvjerovatnije Kara ili Sabita -ako budem dovoljno brza
Mogao bi konačno i fragi
PS Off topic.Koju si boju stavila?
|
|
28.12.2023., 19:51
|
|
Registrirani korisnik
|
Saniye L'Oreal Prefermce ljubičasta
Ona mi je top to se samo vidi na suncu jer mi je griva crna
|
|
|
28.12.2023., 19:57
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
lanex kaže:
Saniye L'Oreal Prefermce ljubičasta
Ona mi je top to se samo vidi na suncu jer mi je griva crna
|
Zasigurno onda svjetluca poput pramenova na suncu
Ja nisam u toku sa farbama jer već nekoliko godina koristim samo kanu ,pomiješam dvije različite ..kosa se popravila(prije bila tanka) sjaj predivan a kosa zdrava..
Dovoljno off topica ,da se vratimo temi..
Šta velite hoće li biti najave danas-sutra?
Nedostaju vala
edit:

|
|
28.12.2023., 21:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2023.
|
Saniye, čestitke na pobedi u igri  Ja sam u zadnje dve kategorije bila poslednja, ali bar nisam poslednja u igri
U vezi naših Ptica, jeste čudno da imamo toliko slika ali kontam da moraju da nam golicaju maštu do 12.1.  A stvarno bi mogli da nam daju sutra najavu, kada već nema epizode 
|
|
|
28.12.2023., 23:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2022.
|
Ja sad ne znam sta da ocekujem.  Prvo nam bitno da ne umre Barbar a sad po slici izgleda kao da je spasio od Turguta. Kako? 
Koliko su je drzali otetom, dok se on ne oporavi? Ili su ga ozivljavanjem podigli iz bolnickog kreveta.
A kako pricate ko je omiljen i meni je Kara. Valjda jer sam se cijelu prvu sezonu nadala da je ziv, samo da ga nisu ubili. Pa kad se vratio toliko sam vjere imala da mu je dusa ostala ona prava, neiskvarena. I to mi je jedna od najdrazih stvari, sto od njega nisu napravili negativca, onog ko im se svima sveti.
I kad ih je prihvatio, shvatio da su ga trazili vjerovali da je ziv koje je to njemu olaksanje bilo. Koliko je bio sretan. 
|
|
|
29.12.2023., 00:18
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Loca Chica kaže:
Ja sad ne znam sta da ocekujem.  Prvo nam bitno da ne umre Barbar a sad po slici izgleda kao da je spasio od Turguta. Kako? 
Koliko su je drzali otetom, dok se on ne oporavi? Ili su ga ozivljavanjem podigli iz bolnickog kreveta.
A kako pricate ko je omiljen i meni je Kara. Valjda jer sam se cijelu prvu sezonu nadala da je ziv, samo da ga nisu ubili. Pa kad se vratio toliko sam vjere imala da mu je dusa ostala ona prava, neiskvarena. I to mi je jedna od najdrazih stvari, sto od njega nisu napravili negativca, onog ko im se svima sveti.
I kad ih je prihvatio, shvatio da su ga trazili vjerovali da je ziv koje je to njemu olaksanje bilo. Koliko je bio sretan. 
|
Po onim fotkama koje sam postavila meni se čini da je nju spasio Ali i ostale ptice zajedno sa Cemalom i policijom..Barbar je došao sebi i on je došao onda kada su ju spasili.Tako bi vjerovatnije moglo ići..
Ti znaš da turski kahramani skaču sa op stola ,primaju po dva tri metka pa još imaju i snage se sexati dan kasnije..Šta bi to bilo za Barbara mala ranica   da ide i spasi belajcuru
Isto kao i ti sam stalno u prvoj sezoni strahovala da je Kara mrtav..Prvo sam pomislila ono sa kolima kad ej bio u telefonskoj govornici ali kad sam vidjela da je tu izbjegao smrt-onda sam znala da je živ i nadala se daćeopet doći..
I došao je Kara ..crni osvetnik ..i život se sa njim grubo poigrao..a ostavili ga oni koje je najviše volio..Naš Kara,pjesnik,maleni umjetnik koji je naučio preživjeti a ostati insan..Nije to MALO..  Zato ga volimo.
Ova fotka mi baš paše: Piše : Danas je petak a tebe nema
@ Pecora hvala ti
|
|
29.12.2023., 13:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2022.
|
Quote:
Saniye kaže:
Po onim fotkama koje sam postavila meni se čini da je nju spasio Ali i ostale ptice zajedno sa Cemalom i policijom..Barbar je došao sebi i on je došao onda kada su ju spasili.Tako bi vjerovatnije moglo ići..
Ti znaš da turski kahramani skaču sa op stola ,primaju po dva tri metka pa još imaju i snage se sexati dan kasnije..Šta bi to bilo za Barbara mala ranica   da ide i spasi belajcuru
Isto kao i ti sam stalno u prvoj sezoni strahovala da je Kara mrtav..Prvo sam pomislila ono sa kolima kad ej bio u telefonskoj govornici ali kad sam vidjela da je tu izbjegao smrt-onda sam znala da je živ i nadala se daćeopet doći..
I došao je Kara ..crni osvetnik ..i život se sa njim grubo poigrao..a ostavili ga oni koje je najviše volio..Naš Kara,pjesnik,maleni umjetnik koji je naučio preživjeti a ostati insan..Nije to MALO..  Zato ga volimo.
Ova fotka mi baš paše: Piše : Danas je petak a tebe nema
https://i.postimg.cc/Fsb2BBVX/GCe-GGf-GXk-AAVHKJ.jpg
|
Ma i meni se cini da je Ali spasava. Logicno, jer Kara zna lokaciju Turgutovu i za cas su oni tamo. Ali opet i tu Barbar na nogama je sok.
Ali bas sto kazes, to su ti kahramani. On se u komi odmorio i sad ponovo spreman za spasavanje.
Kako je istinita ova slika.   Bas neobicno, nemam osjecaj da je petak. 
|
|
|
29.12.2023., 17:35
|
|
Registrirani korisnik
|
|
|
|
29.12.2023., 17:40
|
|
Registrirani korisnik
|
Tetka legenda s plesom.
Nismo ni sumnjali u našeg komesara.
Što se ono Mercan i Gulajše raspravljaju ?
Baš sam sretna da idu idući petak .
Pita jedna na Instagramu u komentarima što nije danas 5 siječnja mislim se i ja da baš šteta što nije
|
|
|
29.12.2023., 18:10
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
lanex kaže:
Tetka legenda s plesom.
Nismo ni sumnjali u našeg komesara.
Što se ono Mercan i Gulajše raspravljaju ?
Baš sam sretna da idu idući petak .
|
@ Pecora donijela si nam muštuluk..bravo ti
Nek nam malo ovaj samotni petak rasvijetli i ublaži 
Lanex..
Tetka baš legenda jest se raspištoljila
Srećom naš komesar je bio pametan pa se malo držao po strani ,samo ej davao upute za spašavanje..predivna scena kako se opet sve ptice grle..oni crpe snagu i hrabrost jedni iz drugih...zovu se bez korijenja a korijen njihove ljubavi i odanosti je duboko se u zemlju zakopao
Običaj je da mlada plače kad je noć kane..jer napušta obitelj i odlazi u drugu(ovdje to nije tako jer su oni obitelj jedna) i Gulayse kaže neću stavljat kanu jer mlada ne plače ...pa kaže Mercan plači...
Predivna nas epizoda čeka..eh sad hoće li Turgut bahnuti na vjenčanje a nije pozvan?
edit::
Predivna nam je Mercan
A Cemala ..i on ko tetka poludio od srece

|
|
|
29.12.2023., 20:58
|
|
Registrirani korisnik
|
Našla sam nam pjesmu sa noći kane uz koju tetkica igra..onako da zaigramo ako nam bude dosadno dok ih čekamo...baš je melodija za igru
Oğuz Yılmaz - Erik Dalı (Official Audio)
https://www.youtube.com/watch?v=eGourz2OO6A
Pjevač je Oguz Yilmaz koji je vrlo mlad umro 2021 godine.
|
|
29.12.2023., 21:54
|
|
Registrirani korisnik
|
Prevedena najava
https://www.instagram.com/reel/C1cy0...RlODBiNWFlZA==
Ja računam da su Turgut i njegovi momci pohapšeni i da ćemo najzad imati celo AlMer venčanje, a ne onako polovično kao kod Mumtaza
Tetka i Džemal kao da im se ženi rod najrođenji 
|
|
|
29.12.2023., 23:03
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
PecoraNera kaže:
|
Nadam se da je Turgut sređen.
Nek se niko više ne vjenčava polovično
Evo ovako i mi igramo jer u idući petak ima epizoda 
https://x.com/Nostaljikradyom/status...525791433?s=20
Ne znam iz koje je serije ovo ali mi baš simpa Buraka ovako vidjeti
https://x.com/miratunali1/status/174...512289514?s=20
U ovoj najavi nigdje ne vidimo zapaljena auta..i Turgut kao Rambo
Zato me pomalo strah da će oni prvo Turguta prevariti sa lažnim novcem kao otkupninom..spasiti Gulayse a onće kasniej opet doći naoružan i spreman za rat...Možda taman kad bubnjari dođu...
Ova fotka sa oružjem je po danu a spašavanje belajcure po noći..

|
|
30.12.2023., 12:25
|
|
Registrirani korisnik
|
|
|
30.12.2023., 12:42
|
|
Registrirani korisnik
|
@Saniye - možda će ta zapaljena auta i Rambo biti u narednoj najavi  Spašavanje je sigurno trajalo, oni su prvo tražili Sultan u zamenu za Gulajše, pa je na kraju došlo do lažnog novca...
Kada vidim Buraka na onom snimku, mislim da bi bio sjajan i u nekoj komediji  Ovo je neka serija od ranije, nije nabildovan kao sada 
|
|
|
30.12.2023., 12:48
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
PecoraNera kaže:
@Saniye - možda će ta zapaljena auta i Rambo biti u narednoj najavi  Spašavanje je sigurno trajalo, oni su prvo tražili Sultan u zamenu za Gulajše, pa je na kraju došlo do lažnog novca...
Kada vidim Buraka na onom snimku, mislim da bi bio sjajan i u nekoj komediji  Ovo je neka serija od ranije, nije nabildovan kao sada 
|
Moguće je.
Rambo  
Mislim da je ovo iz one serije gdje je glumio sa onom iz Destana partnerkom ili ona pozovite mog menadžera(zabilježila i njih da pogledam nekad)
Tako se radujem jer ne moramo čekati dvije sedmice na seriju  
|
|
30.12.2023., 12:51
|
|
Registrirani korisnik
|
I ja se baš radujem što nećemo čekati još jedan tjedan.
I ja mislim da će ovo oko otmice trajati prvi dio epizode.
|
|
|
30.12.2023., 15:00
|
|
Registrirani korisnik
|
Kad nam momci zaigraju 
Ovim putem pozdravljam i našu @ Sanjcho --nema je dugo ali nisi zaboravljena..Nadam se da si dobro 
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:28.
|
|
|
|