Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.02.2025., 17:39   #3501
Quote:
ivica1983 kaže: Pogledaj post
pravila se mijenjaju . prije dvadeset godina pravilo je bilo za gablec 100 grama mesa . danas da ti ja serviram na tanjur a konobar donese odrezak od 100 grama sirovog mesa pitao bi nas dali smo normalni.
a i gosti su se promijenili , nažalost ima ih sve gorih i nepristojnijih. ne generaliziram, u pravilu su ok ali ima ih da bi ih trebalo momentalno izbaciti iz objekta .
Nekako ne vjerujem da se zlatno pravilo o otvaranju boce pred gostom promijenilo. Ne govorim o spelunkama.

Normativ mozes odrediti kakav zelis, samo ga deklariraj.

Quote:
Krkimir kaže: Pogledaj post
ja sam samo jednom u zivotu dozivio da je konobar otvorio pivo ispred mene, a bome popio sam ih prilican broj... nego zanima me ovo za toplo pivo, ako se ugrijala /pod uvjetom da je prije bila u frizderu/ to znaci da je stajala vani barem pola sata, jesi stvarno toliko dugo cekao ?
To ti je zbog objekata koje posjecujes.
Old 02.02.2025., 18:03   #3502
Quote:
nego zanima me ovo za toplo pivo, ako se ugrijala /pod uvjetom da je prije bila u frizderu/ to znaci da je stajala vani barem pola sata, jesi stvarno toliko dugo cekao ?
i nema nikakve potrebe da dolazis u situaciju da te konobar prevari, trazi racun i plati koliko na njemu pise
Nekih 15 minuta što je dovoljno da pivo nije ugodno hladno u grijanom objektu.
Pa ne izdaje konobar račun za sve posebno nego valjda čeka dok gosti nisu spremni za odlazak pa naplati. Nije bila brzinska varijanta, mi smo mu uljudno napomenuli njegovu grešku oko pokušaja krađe i da si je upravo izbio 4 eura manče na što je reagirao kolutanjem očiju i više nije dolazio do stola (kolega platio za šankom).
To je već treći put da se loše stvari događaju tu ali prijatelj je inzistirao na Basti.
Deux is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2025., 18:17   #3503
Quote:
ivica1983 kaže: Pogledaj post
pravila se mijenjaju .
Quote:
ja sam samo jednom u zivotu dozivio da je konobar otvorio pivo ispred mene, a bome popio sam ih prilican broj...
Recite mi da se šalite, pa čak i u kvartovskoj birtiji sa kockastim stolnjacima otvaraju pivo za tvojim stolom.
Deux is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2025., 19:24   #3504
konkretno sam to dozivio samo u lokalu bas takvog tipa, kod Glavnog kolodvora s druge strane carine, birtija u prizemnom objektu koja gleda na Esplanadu
istinizavolju ja uzimam toceno gdje god ga ima pa je mozda i to razlog a u pivnicama sam bio neusporedivo vise puta nego u birtijama
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:46.