Blisko politici Teme povezane s politikom koje ne spadaju pod ostale podforume |
|
|
06.08.2024., 11:48
|
|
Rolling with hedgehogs
Registracija: Oct 2007.
|
Quote:
dr.laki kaže:
Ovo je sada kao da ja tebe pitam za put do Kauflanda, ti mi kažeš da će dvadeset minuta biti podne. Sad sam rekao da homoseksualci ni teoretski ne mogu biti faktor, element il stranka cijele priče.
|
A što su onda? Što se gospođa Markić toliko uzjebala oko njih da je išla cijeli referendum organizirati?
Hoćeš reći da je gospođa Markić sve to napravila da pokaže tada vladajućima da ne mogu oni "samovoljno" donositi zakone koji gospođi Markić i sljedbi nisu po volji?
|
06.08.2024., 12:09
|
|
Registrirani korisnik
|
Napišem da homoseksualci ne mogu donositi zakone, predlagati zakone, niti su predlagali ni donosili zakon, ni tražili promjenu definicije braka, niti su, niti mogu biti, stranka u postupku donošenja Obiteljskog zakona, da bi u doslovno neposredno sljedećem postu, dobio pitanje zašto Markićki smeta da homoseksualci budu roditelji ? Dakle ovo jednostavno nije moguće. Svi napadi na Markićku su manje više takav hard core.
|
|
|
06.08.2024., 12:12
|
|
Rolling with hedgehogs
|
Jel ti imaš odgovor ili ćeš se samo snebivati da ga izbjegneš?
|
06.08.2024., 12:26
|
|
TerfaČa i Skojevka
Registracija: Jan 2022.
|
Quote:
dr.laki kaže:
Napišem da homoseksualci ne mogu donositi zakone, predlagati zakone, niti su predlagali ni donosili zakon, ni tražili promjenu definicije braka, niti su, niti mogu biti, stranka u postupku donošenja Obiteljskog zakona, da bi u doslovno neposredno sljedećem postu, dobio pitanje zašto Markićki smeta da homoseksualci budu roditelji ? Dakle ovo jednostavno nije moguće. Svi napadi na Markićku su manje više takav hard core.
|
Meni slijed tvojih misli vise nije jasan.
Sto zapravo zelis reci, da homoseksualne osobe ne uzivaju zastitu obiteljskog zivota jer ne mogu sklopiti brak?
Ili da je brak sinonim za obitelj i roditeljstvo?
Naocigled nije, prema svim pozitivnim propisima.
Markicka je manipulatorica, to je pokazala reklamom za svoj referendum kojom je propagirala "samo zastitu braka", na koncu koristi svaku priliku ne bi li sprijecila zastitu istospolnih zajednica.
Kao sto sam navela, od 2023 postoji ljudsko pravo na reguliranje odnosa i okvira za istospolne zajednice, tako da je dzabe krecila i tad, pa ne moze kreciti ni sad.
Evo, cak je i glumila krotku i ubogu aktivisticu, pa tuzakala.
https://www.telegram.hr/politika-kri...-prava-gejeva/
"Ovim tekstom željelo me se prikazati kao isključivu osobu koja se zalaže za zabrane. Na referendumu Za obitelj nije se izjašnjavalo o pravima homoseksualnih osoba u Hrvatskoj, već o braku kao zajednici muškarca i žene. Očito je da je konstrukcija iz teksta trebala poslužiti da me se difamira. Ja se u svom društvenom životu i svom djelovanju zalažem za obitelj i promičem obiteljske vrijednosti kao majka četvero djece."
Suza suzu goni.
" Nije istina da se zalažem za zabranu pobačaja niti to zagovaram."
Ovo je bilo 2018 godine.
Da vidimo kako to sad izgleda:
https://www.telegram.hr/politika-kri...-nece-sjecati/
" Prije polaska kolone, izjavu za medije dala je katolička aktivistica Željka Markić.
Kazala je da se nada se da će ova godina biti ona u kojoj će se promjenom zakona se zabraniti pobačaj."
Zeljka se bome radikalizirala od 2018 do 2024, a mozda je i malo lagila te davne 2018. 
|
06.08.2024., 12:32
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
hrabra sestra kaže:
Meni slijed tvojih misli vise nije jasan.
Sto zapravo zelis reci, da homoseksualne osobe ne uzivaju zastitu obiteljskog zivota jer ne mogu sklopiti brak?
Ili da je brak sinonim za obitelj i roditeljstvo?
Naocigled nije, prema svim pozitivnim propisima. 
|
Taj moj slijed misli je neobično jednostavan. Prost poput pasulja. Nema nikakve veze s ovim gore tezama, a ni s novim temama s kojima si nakrcala post. c/p bolno jednostavnog slijeda misli donosim u nastavku. Homoseksualci, temeljem najvišeg zakona i ključnog pravnog i političkog dokumenta u državi znanog pod nazivom Ustav, ne mogu donositi zakone u ovoj državi. Homoseksualci, da stvar bude gora po njih, ne mogu ni predlagati zakone ove države. Homoseksualci slijedom navedenog nisu nasilno, a bome ni na kakav drugačiji naziv predlagali i predložili, novi Obiteljski zakon prije deset godina, sve je ovo napravila tadašnja vlada sdp. A kada su uhvaćeni red handed, spriječeni u samovolji, tada je krenula mržnja prema Markić koju ni danas nitko nemože normalno artikulirati.
|
|
|
06.08.2024., 12:36
|
|
jel te baca
Registracija: Dec 2002.
|
Quote:
dr.laki kaže:
|
Mogu ako ih ima dovoljno u sabornici.
I samo da se osvrnem na tezu "samovolja vladajućih".........toga nema u demokraciji jer oduvijek u demokratskim procesima većina odlučuje. Nije valjda kad demokratska većina u sabornici donese neku Odluku ali se tebi ona ne sviđa iz kojekakvih razloga je nazivaš samovoljom. Ne ide to baš tako.
OT meni je Markička super jer nema tog LGBT aktivista ili aktivistkinje koja je više napravila za tu populaciju a nekako mi se čini da je pomalo i ona toga svjesna. 
|
06.08.2024., 12:51
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Cuka kaže:
Mogu ako ih ima dovoljno u sabornici.
I samo da se osvrnem na tezu "samovolja vladajućih".........toga nema u demokraciji jer oduvijek u demokratskim procesima većina odlučuje. Nije valjda kad demokratska većina u sabornici donese neku Odluku ali se tebi ona ne sviđa iz kojekakvih razloga je nazivaš samovoljom. Ne ide to baš tako.
OT meni je Markička super jer nema tog LGBT aktivista ili aktivistkinje koja je više napravila za tu populaciju a nekako mi se čini da je pomalo i ona toga svjesna. 
|
Ne mogu ni kada su svi u Sabornici homoseksualci, propisano je kakva večina treba biti za koji zakon te postoji popis svih koji mogu predlagati zakone, homoseksualci se nigdje ne spominju. Ovo je sve započela vlast sdp. Kad je njima netko stao na put, tad kreće petljanje stranih veleposlanstava, naslovnice s Josipovićem te mistična mržnja prema Markićki, heroini. Rekao bi da je ona hrvatska verzija Erin Brockoivch. Treba puno hrabrosti stati protiv onih koji te napadaju s naslovnica najjačih medija. Ta naslađivačka teza da je Markićka lgbt aktivist je meni najdraža teza, sumnjam da bi njoj smetala, ali teško da je točna, sdp je nametnuo ono najavljeno prije referenduma, naknadno sa Zakonom o istospolnim zajednicama, ona je tek malo digla buku. Markićku je lako mrziti, svi mediji ju pljuju, a još je super uspješna na svakom životnom polju, ali ovo sve je mega nepravda. Brak je zajednička institucija, sdp nije trebao biti agresivan s najavama promjene zakona, s kampanjom te nije trebao revanšistički donositi zakone koji će nadoknaditi poraz na referendumu.
|
|
|
06.08.2024., 13:28
|
|
Rolling with hedgehogs
|
Quote:
dr.laki kaže:
Ne mogu ni kada su svi u Sabornici homoseksualci, propisano je kakva večina treba biti za koji zakon te postoji popis svih koji mogu predlagati zakone, homoseksualci se nigdje ne spominju.
|
A općenito se igdje spominje seksualna orijentacija onih koji mogu predlagati zakone? O čemu ti?
Da se Sabor na izborima napuni homoseksualcima, ti tvrdiš da oni ne bi imali legitimitet izglasavati zakone? Kako bi to izveo? Gospodine saborski zastupniče Cvjetiša, vi ste da prostite peder, vaš glas ne vrijedi, vama ćemo isključiti mikrofon i skalameriju za glasovanje. I vama, uvažena zastupnice Pepica, za vas se čuje da se sa ženama šlatate, ni vaš glas nećemo uvažiti!

|
06.08.2024., 14:10
|
|
jel te baca
|
Quote:
dr.laki kaže:
Ne mogu ni kada su svi u Sabornici homoseksualci, propisano je kakva večina treba biti za koji zakon te postoji popis svih koji mogu predlagati zakone, homoseksualci se nigdje ne spominju. Ovo je sve započela vlast sdp. Kad je njima netko stao na put, tad kreće petljanje stranih veleposlanstava, naslovnice s Josipovićem te mistična mržnja prema Markićki, heroini. Rekao bi da je ona hrvatska verzija Erin Brockoivch. Treba puno hrabrosti stati protiv onih koji te napadaju s naslovnica najjačih medija. Ta naslađivačka teza da je Markićka lgbt aktivist je meni najdraža teza, sumnjam da bi njoj smetala, ali teško da je točna, sdp je nametnuo ono najavljeno prije referenduma, naknadno sa Zakonom o istospolnim zajednicama, ona je tek malo digla buku. Markićku je lako mrziti, svi mediji ju pljuju, a još je super uspješna na svakom životnom polju, ali ovo sve je mega nepravda. Brak je zajednička institucija, sdp nije trebao biti agresivan s najavama promjene zakona, s kampanjom te nije trebao revanšistički donositi zakone koji će nadoknaditi poraz na referendumu.
|
Zašto trolaš ne veliko???
Ili možda ne trolaš a meni je promaknulo zakonsko rješenje koje to regulira??
Čekam i budi pažljiv pri tome. 
|
06.08.2024., 14:40
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Cuka kaže:
Zašto trolaš ne veliko???
Ili možda ne trolaš a meni je promaknulo zakonsko rješenje koje to regulira??
Čekam i budi pažljiv pri tome. 
|
Zakoni se donose putem nekoliko vrsta zakonskih većine. Dakle sto homoseksualaca ne mogu nikako donijeti zakon. Ne mogu ga čak niti predložiti. Sto saborskih zastupnika mogu donijeti zakon. Homoseksualci ne mogu donositi zakone, saborski zastupnici mogu. Svaka dodatna pitanja vezana za te saborske zastupnike su potencijalno utuživa. Daj mi nemoj reći da ja ovo zaista sada tipkam. Sve da zaista jesi naišao na moju nelogičnost, a nisi, ovo je zaista periferna, samorazumljiva, smiješna tema. Ali podcrtavam nema tu ničega, govorim precizno, đaba je čekati nekakvu grešku. Sdp je pokrenuo cijelu priču s referendumom, njihovi ministri su najavljivali radikalne promjene s Obiteljskim zakonom, za njihove vladavine su se strana veleposlanstva petljala u hrvatska pitanja, njihov predsjednik se pojavio na naslovnici navijajući za il protiv nekoga na referendumu, bez minimuma političke pristojnosti, tadašnja je vlast stvorila problem
|
|
|
06.08.2024., 18:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2010.
|
Quote:
dr.laki kaže:
|
ne mogu ni katolici
ni hare krishna
ni građani RH
nego - Sabor
o čemu ti pišeš
osim što dokazuješ da ne razumiješ napisano
koji dio tebi nije jasan
jel itko negdje napisao da homoseksualci donose zakone?
No jednako ni klečatelji ne mogu donositi zakone
Quote:
dr.laki kaže:
Ovo je sada kao da ja tebe pitam za put do Kauflanda, ti mi kažeš da će dvadeset minuta biti podne. Sad sam rekao da homoseksualci ni teoretski ne mogu biti faktor, element il stranka cijele priče.
|
pa kad nisu nikakav faktor čemu onda referendum?
|
06.08.2024., 18:29
|
|
jel te baca
|
Quote:
dr.laki kaže:
Zakoni se donose putem nekoliko vrsta zakonskih većine. Dakle sto homoseksualaca ne mogu nikako donijeti zakon. Ne mogu ga čak niti predložiti. Sto saborskih zastupnika mogu donijeti zakon. Homoseksualci ne mogu donositi zakone, saborski zastupnici mogu. Svaka dodatna pitanja vezana za te saborske zastupnike su potencijalno utuživa. Daj mi nemoj reći da ja ovo zaista sada tipkam. Sve da zaista jesi naišao na moju nelogičnost, a nisi, ovo je zaista periferna, samorazumljiva, smiješna tema. Ali podcrtavam nema tu ničega, govorim precizno, đaba je čekati nekakvu grešku. Sdp je pokrenuo cijelu priču s referendumom, njihovi ministri su najavljivali radikalne promjene s Obiteljskim zakonom, za njihove vladavine su se strana veleposlanstva petljala u hrvatska pitanja, njihov predsjednik se pojavio na naslovnici navijajući za il protiv nekoga na referendumu, bez minimuma političke pristojnosti, tadašnja je vlast stvorila problem
|
dr.laki navijaj za koga te volja nije me briga na to imaš pravo ali molim te sad i ubuduće nemoj me pravit budalom jer ovo si ti napisao.
Quote:
Ne mogu ni kada su svi u Sabornici homoseksualci, propisano je kakva večina treba biti za koji zakon te postoji popis svih koji mogu predlagati zakone, homoseksualci se nigdje ne spominju.
|
Nemoj jer nemam volje za ovakve ispade.
|
06.08.2024., 18:51
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Cuka kaže:
dr.laki navijaj za koga te volja nije me briga na to imaš pravo ali molim te sad i ubuduće nemoj me pravit budalom jer ovo si ti napisao.
Nemoj jer nemam volje za ovakve ispade.
|
Reci na koji način si ti točno shvatio moje riječi ?
|
|
|
06.08.2024., 18:59
|
|
Na porodiljnom
Registracija: Mar 2008.
|
Naslov teme je "Željka Markić" 
|
|
|
06.08.2024., 19:19
|
|
jel te baca
|
Quote:
dr.laki kaže:
Reci na koji način si ti točno shvatio moje riječi ?
|
Točno kako su napisane i ne testiraj me.
|
06.08.2024., 19:24
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Cuka kaže:
Točno kako su napisane i ne testiraj me.
|
Ali na koji način te testiram kad kažem ustavna pravila ? Ali u redu složimo se da se neslažemo.
|
|
|
06.08.2024., 19:26
|
|
jel te baca
|
Quote:
dr.laki kaže:
Ali na koji način te testiram kad kažem ustavna pravila ? Ali u redu složimo se da se neslažemo.
|
Kad se pozivaš na Ustav isto treba i dokmentirat člankom Ustava.
Ka boga te molim nemoj više.
|
10.08.2024., 11:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2020.
|
Nemam neko osobito mišljenje o njoj,ali ovo što si naveo je preteško.Gledao sam dokumentarac o gladnoj djeci Afrike i u pozadini jednog kadra uhvatio ime njene udruge,čega već, što znači da pomaže toj djeci I ja ponekad uplatim za Marijine obroke 22 eura čime jednom djetetu omogućim školovanje i jedan obrok godinu dana.
|
10.08.2024., 13:08
|
|
TerfaČa i Skojevka
Registracija: Jan 2022.
|
Quote:
ku-kuruz kaže:
Nemam neko osobito mišljenje o njoj,ali ovo što si naveo je preteško.Gledao sam dokumentarac o gladnoj djeci Afrike i u pozadini jednog kadra uhvatio ime njene udruge,čega već, što znači da pomaže toj djeci I ja ponekad uplatim za Marijine obroke 22 eura čime jednom djetetu omogućim školovanje i jedan obrok godinu dana.
|
Ti pomazes, kao i drugi svojim uplatama. Mary's Meals je globalna inicijativa, a ne njezina.
https://en.wikipedia.org/wiki/Mary%27s_Meals
" It was founded in 2002 and has grown from its first feeding operation of 200 children in Malawi, to a worldwide campaign, providing free school meals in hundreds of schools and feeding more than two million[2] children daily. Mary's Meals is named after Mary, the mother of Jesus, by its founders, who were inspired by their Catholic faith, although the charity is not a Catholic organisation"
Osnovao ju je Skot prije dvadesetak godina, s prvom inicijativom za djecu u Malawiju, prije nego se globalno prosirila, te usprkos nazivu nije rijec o katolickoj organizaciji.
U tom kontekstu je zanimljiva brojnost njezinih gradevinskih poduhvata, a u kojima sudjeluje i clanica odbora Marijinih obroka.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...c/2491086.aspx
"Norvežani su reagirali na činjenicu da je među onima koji s Markić grade vile u Istri Vedrana Kevrić iz Zadra, voditeljica projekta PODUZMI, u kojem je norveška tvrtka Vinco partner. Kevrić je inače i članica odbora organizacije Marijini obroci, kojoj su jedni od osnivača supružnici Markić."
|
10.08.2024., 13:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2020.
|
A zašto misliš da mislim da su Marijini obroci njena inicijativa?Po čemu si to zaključila???Ta inicijativa je nastala inspirirana Međugorjem,odatle je i naziv.
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:43.
|
|
|
|